X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    No i sama widzisz :).
    Gdybym na początku starań o 1szą ciążę dostała takie info co i w którym dniu cyklu przebadać, to bym podziękowała i biegła od razu. A potem walnęła Castagnusa i córa może byłaby o rok starsza :/. A nawet gdyby nie była - zaoszczędziłabym sobie wielu nerwów nie czekając na "naturę", bo mogłabym do dziś czekać :/.

no i ja też bym pognała się zbadać od razu jakbym wiedziała wcześniej że to takie proste nie jest...ale pewnie męża wysłałabym dopiero po moich badaniach bo wiem że też musi przetrawić żeby pójść się zbadać...
    nie mówię że ma czekać na naturę ale że niech zacznie od siebie i powoli jej facio też do tego dojrzeje i już. A ciśnienie w końcu przejdzie... jak sama zobaczy że spina nic nie daje a dodatkowo szkodzi...ale to moje zdanie.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• cati Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ - lepsze to niz zjedzony przez kota , jak to mialo miejsce z moimi myszkami :/ balkon mialam uchylony .. myszki sobie w teratium sie bawily no i kot przyszedl z podwórka na parter wlazl.. i jednego zabral i zjadl :/

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Misi@ - lepsze to niz zjedzony przez kota , jak to mialo miejsce z moimi myszkami :/ balkon mialam uchylony .. myszki sobie w teratium sie bawily no i kot przyszedl z podwórka na parter wlazl.. i jednego zabral i zjadl :/
    łoł...a to łasuch z tego kociaka...

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wszyscy wiedzą, że zbadanie nasienia męskiego jest tańsze niż przebadanie kobiety, dlatego tez nie widzę w tym nic uwłaczajacego..no ale mówimy tu o facetach.. to inna planeta, więc dla wielu trudny orzech do zgryzienia..

a mialam pytać.. czy na usg jąder mąz dostanie skierowanie od urologa? bo ma wizytę 6 grudnia z powodu tego rodzenia kamienia:P no i mówilam mu aby tez poprosił o skierowanie na usg i on się zgodził, ale teraz się zastanawiam czy on mu wogóle je da..

wparowałam do ogrodu - wyrywanie chwastów, przycinanie, wykopywanie cebulek i starczyło mi energii na pół ogródka.. słabo mi teraz, ręce się trzęsą..co za pogoda - buu

ide kawę wstawić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:33

cati, marnut lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• ara Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalia pojęcia niestety nie mam ale myślę, że nie powinno być problemu ze skierowaniem
    to się narobiłaś parcusiu, czas na odpoczynek ;)

konwalianka lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornwalijka - bo faceci to sa z marsa :D

ej tez bym w ogródku porobila ! ale takowego nie mam :/ chyba zaczne na tarasie cos chodowac na wiosne :)

konwalianka, marnut lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak przechodze obok ogródka to oczy zamykam hehehe......

ara, Lena83, konwalianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - witaj. Ja tu jestem od niedawna i powiem ci że tu same super babki są :)
    Dziewczyno słuchaj/czytaj co mówią dziewczyny.
    Skoro po 2 nieudanych cyklach tak się stresujesz to co będzie (i tego Ci nie życzę) jak po zobaczeniu 2 upragnionych kresek i wielkiej radości coś pójdzie nie tak i cała radość pryśnie jak bańka mydlana?.
    Tez już mam dosyć czekania, ale wiem że mam problem z tarczycą, za 2 tyg. idę go gin-endo i póki co dałam sobie czas do czerwca 2015.
    A wiesz czemu? Bo jak widzę minę mojego męża, który zamiast się bawić sexem "robi mi dziecko" to widzę że dobrze nie jest. I pal licho termin owulacji (o ile wystąpi) ten cykl mu odpuszczam ;)(albo niech tak myśli ;) )

Anuśka - tulę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 13:23

marnut, konwalianka lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    hehe a biała mysz mojej kuzynki miał na imię Fiutek. Niestety zginął w sposób tragiczny (usiadła na niego), ale o tym juz o tym kiedys pisałam :p
    Hi hi no może ja nie jestem do końca zdrowa ale się ze śmiechu poplułam herbatką jak to przeczytałam :D Ja też mam takiego Fiutka i też białego (bo rasistką jestem z natury ;) ) I też na nim siadam :D Ale ten mój to się cieszy wtedy :D

Misi@, LaRa, Malenq, Krokodylica, Mona_M, marissith, ara, marnut, momo1009 lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nigdy W nie wtajemniczalam w wykresy - nie dlatego ze on nie chciał tylko z opowiadań kolezanki wiem jsk to wpływało na jej meza - jak wiedział ze to te dni to sie tak stresował ..... Zaszli kiedy "odpuścili" celowanie i serduszkowali bez wiedzy ze to płodne.

Dwa razy w ciagu tego wszystkiego W zapytał mi sie czy to odpowiedni czas i wtedy odpowiedziałam zgodnie z prawda.

Jednak na takie odstresowywanie meza moga sobie pozwolić dziewczyny ktore nie maja problemu z "zagraniem" facetow do lozka i nie musza czekac czy im sie zachce czy nie alurat w odpowiednie dni.
    Mojemu W chce sie codziennie i w takim wypadku można się pokusić o taki krok.

Co w naszym wypadku nie ma teraz znaczenia no ale pisze jak było.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Hi hi no może ja nie jestem do końca zdrowa ale się ze śmiechu poplułam herbatką jak to przeczytałam :D Ja też mam takiego Fiutka i też białego (bo rasistką jestem z natury ;) ) I też na nim siadam :D Ale ten mój to się cieszy wtedy :D
    A to bardzo ciekawe :)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim za tulenie :) Dawno mnie tak dużo pięknych pań nie tuliło na raz :D Kochane jesteście... Płakać nie miałam czasu bo robota czekała, a teraz wróciłam i cycki (mimo iż bolą) do góry a po @ i wynikach nasienia do nowego gina. Ale teraz powiem mu że ma być ekspresem bo "mało casu kruca bomba" :P

Krokodylica, marissith, marnut, momo1009 lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Anuśka Ty krótsze te cykle miałaś poprzednie a ten nagle taki długi i ta temp wysoka...dziwne to wszystko jest...
    może jeszcze coś z tego będzie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 13:41

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Kurde Anuśka Ty krótsze te cykle miałaś poprzednie a ten nagle taki długi i ta temp wysoka...dziwne to wszystko jest...
    może jeszcze coś z tego będzie....
    Mój małż twierdzi że wszystkie te testy są do bani bo on patrzy na moje (*)(*) i twierdzi że takich napompowanych melonów to nigdy nie miałam więc dzidziol siedzi w brzuszku :) Ehhhhh... Przykro mu będzie jak @ przyjdzie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Mój małż twierdzi że wszystkie te testy są do bani bo on patrzy na moje (*)(*) i twierdzi że takich napompowanych melonów to nigdy nie miałam więc dzidziol siedzi w brzuszku :) Ehhhhh... Przykro mu będzie jak @ przyjdzie :/
    To może jednak...lepiej nie pij na imprezie...

Mona_M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku to ja dmucham, macham i nie przyjdzie......
    widzę, że byłaś u dietetyczki:) BRAWO 1,2kg mniej super kochana :) boszzzzzzzz ja pamiętam jak się odchudzałam i jak każde 200gr na minusie cieszyło:) oby tak dalej....
    a z tym NOWYM ginem to już dawno mówiłam IDŹ, nie czekaj :)

Anuśka, marnut lubią tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    ale wszyscy wiedzą, że zbadanie nasienia męskiego jest tańsze niż przebadanie kobiety, dlatego tez nie widzę w tym nic uwłaczajacego..no ale mówimy tu o facetach.. to inna planeta, więc dla wielu trudny orzech do zgryzienia..

a mialam pytać.. czy na usg jąder mąz dostanie skierowanie od urologa? bo ma wizytę 6 grudnia z powodu tego rodzenia kamienia:P no i mówilam mu aby tez poprosił o skierowanie na usg i on się zgodził, ale teraz się zastanawiam czy on mu wogóle je da..

wparowałam do ogrodu - wyrywanie chwastów, przycinanie, wykopywanie cebulek i starczyło mi energii na pół ogródka.. słabo mi teraz, ręce się trzęsą..co za pogoda - buu

ide kawę wstawić

Konwalianka, mój dostał skierowanie na usg jąder od mojego ginekologa... ale to w Klinice Leczenia Niepłodności i za kasę, więc pewnie dlatego...

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Groszku to ja dmucham, macham i nie przyjdzie......
    widzę, że byłaś u dietetyczki:) BRAWO 1,2kg mniej super kochana :) boszzzzzzzz ja pamiętam jak się odchudzałam i jak każde 200gr na minusie cieszyło:) oby tak dalej....
    a z tym NOWYM ginem to już dawno mówiłam IDŹ, nie czekaj :)
    Byłam byłam i radość w domu Gucia niesamowita :) Oby tak dalej :D

Malenq, Mona_M lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczynka:) najpierw papieroski poszły w odstawkę, potem dietetyczka :) GRATULUJĘ SKARBIE DOBRYCH WYBORÓW i mocno, mocno 3mam kciuki za sukces:)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Byłam byłam i radość w domu Gucia niesamowita :) Oby tak dalej :D
    Super!

Trzymam kciuki za dalsze etapy! :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
‹‹ 2911 2912 2913 2914 2915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ