X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati z tego co wiem to niedawno choco miała.. Super ze bratu krwinki rosną

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Pati z tego co wiem to niedawno choco miała.. Super ze bratu krwinki rosną
    Dzięki. Mam nadzieje, ze zobaczy posta i sie podzieli wiedza :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super, że braciszkowi się poprawia :)

Sama drożności nie robiłam (jeszcze?), ale pamiętam jak znajoma opowiadała, że bolesne i żałowała, że nie wzięła znieczulenia :/. Ale tu na forum czytałam, ze ponoć im większe bóle miesiączkowe, tym to badanie mniej przyjemne, a ona faktycznie podczas @ umiera

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja miałam robione HSG. Nie ma się czego bać, mnie bolało tak jak na @, niektóre dziewczyny wogóle nie boli. Dostałam głupiego jasia na rozluźnienie, sam zabieg trwał może 5 minut łącznie ze zdjęciami rtg. Później 15 minut sobie odpoczęłam na łóżku w sali i wyszłam do domku. Aha, i zabierz ze sobą podpaskę, ja delikatnie plamiłam.
    Kochana, życzę Ci udanej IUI, tylko proszę, nie nastawiaj się, że się uda za pierwszym razem (czego życzę Ci z całego serducha), tylko, że jak się uda to będzie miła niespodzianka.
    Ja właśnie nie mogę się pozbierać po pierwszej IUI, nieudanej niestety.

20101016580117.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel wrote:
    Pati ja miałam robione HSG. Nie ma się czego bać, mnie bolało tak jak na @, niektóre dziewczyny wogóle nie boli. Dostałam głupiego jasia na rozluźnienie, sam zabieg trwał może 5 minut łącznie ze zdjęciami rtg. Później 15 minut sobie odpoczęłam na łóżku w sali i wyszłam do domku. Aha, i zabierz ze sobą podpaskę, ja delikatnie plamiłam.
    Kochana, życzę Ci udanej IUI, tylko proszę, nie nastawiaj się, że się uda za pierwszym razem (czego życzę Ci z całego serducha), tylko, że jak się uda to będzie miła niespodzianka.
    Ja właśnie nie mogę się pozbierać po pierwszej IUI, nieudanej niestety.
    Bubel dziękuje bardzo za odpowiedz i dobre rady. Nie nastawiamy sie, ze uda sie za pierwszym razem bo pamietam co było jak starałam sie o mojego synka. Dzis chyba podchodzę do tego spokojniej. Zycze Ci aby i Tobie sie udało. Zobaczysz, bedzie dobrze.

bąbel lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Pati super, że braciszkowi się poprawia :)

Sama drożności nie robiłam (jeszcze?), ale pamiętam jak znajoma opowiadała, że bolesne i żałowała, że nie wzięła znieczulenia :/. Ale tu na forum czytałam, ze ponoć im większe bóle miesiączkowe, tym to badanie mniej przyjemne, a ona faktycznie podczas @ umiera
    Momo ja jestem wytrzymała na bo, ale w sumie mam endometrioze wiec obawiam sie jak to bedzie....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Momo ja jestem wytrzymała na bo, ale w sumie mam endometrioze wiec obawiam sie jak to bedzie....
    Pati Kochana to powinno być ok :) A nawet jak coś tam zaboli to jak pisze bąbel, tylko chwila. W sumie dobry pomysł z głupim jasiem, zawsze można o niego zapytać :)
    Życzę żeby wszystko wyszło dobrze, daj znać jak będziesz po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 18:23

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Pati Kochana to powinno być ok :) A nawet jak coś tam zaboli to jak pisze bąbel, tylko chwila. W sumie dobry pomysł z głupim jasiem, zawsze można o niego zapytać :)
    Życzę żeby wszystko wyszło dobrze, daj znać jak będziesz po :)
    Dzięki Momus. Jak będę po to dam znać. Jeszcze trochę to minie bo narazie połowa cyklu. Trzeba czekać do @

momo1009 lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ta endometrioza nie daje spokój- niby na USG nic nie wyszło ale ja mam przeczucie ...

Zrobiłam placka i naleśniki na krokiety.
    Co jutro na obiad nie mam pojecia ....
    Zupa? Jaka zupa?

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tak czytam o tej inseminacji i chyba cos przegapilam ale nie wiem nawet kiedy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 19:16

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Pati tak czytam o tej inseminacji i chyba cos przegapilam ale nie wiem nawet kiedy ...
    To znaczy Lenka? Chodzi o mój przypadek?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Pati

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Mnie ta endometrioza nie daje spokój- niby na USG nic nie wyszło ale ja mam przeczucie ...

Zrobiłam placka i naleśniki na krokiety.
    Co jutro na obiad nie mam pojecia ....
    Zupa? Jaka zupa?
    Grzybowa :D.

Kochana, ja Ci już pisałam o tej endometriozie, bo sama byłam zaniepokojona sytuacją u Ciebie. O ile dobrze pamiętam, ogniska endo mogą się skupić w jamie brzusznej, niekoniecznie w macicy, dlatego USG u gina niekoniecznie ją wykryje. Wykryje ją natomiast marker Cjakiśtam (Google podpowie), który oprócz raka wykrywa również endometriozę. Spróbuj z tym, może się uspokoisz :*

Lena83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Hej,
    Lena super ze cząstkowe wyniki nie są najgorsze. Hormony można wyregulowac, to mały pikuś..
    Ja odkąd mam Tymka ubieram choinkę na początku grudnia, zresztą u nas święta w rozjazdach, wiec nie ma kiedy się nacieszyć.. W tym roku siła rzeczy choinka pojawi się później, po 10..
    W domu mamy sztuczna, na zewnatrz żywą :)
    Mona a czemu pytasz o Lublin?
    Bo trzeba przyjechać mnie humanitarnie odstrzelić.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Tak Pati
    Wczoraj byłam na wizycie u gina, omawialismy wyniki moje i męża. Okazało sie, ze mam bardzo niskie hormony no i przez to wczesna owulacja. Giń powiedział, ze niestety mam rezerwę jajeczek i bardzo go to niepokoi i dlatego w następnym cyklu inseminacja ale poprzedzona badaniem drozności jajowodów. Mimo wszystko dał mi pregnyl wczoraj bo pęcherzyk był i szkoda byłoby nie spróbować ale... Wiesz jak jest jesli wyniki do doopy

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Grzybowa :D.

Kochana, ja Ci już pisałam o tej endometriozie, bo sama byłam zaniepokojona sytuacją u Ciebie. O ile dobrze pamiętam, ogniska endo mogą się skupić w jamie brzusznej, niekoniecznie w macicy, dlatego USG u gina niekoniecznie ją wykryje. Wykryje ją natomiast marker Cjakiśtam (Google podpowie), który oprócz raka wykrywa również endometriozę. Spróbuj z tym, może się uspokoisz :*

Oj pojde pojde :(

A grzybowa to dobry pomysł :*
    Dlaczego ja na to nie wpadlam ;)

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Wczoraj byłam na wizycie u gina, omawialismy wyniki moje i męża. Okazało sie, ze mam bardzo niskie hormony no i przez to wczesna owulacja. Giń powiedział, ze niestety mam rezerwę jajeczek i bardzo go to niepokoi i dlatego w następnym cyklu inseminacja ale poprzedzona badaniem drozności jajowodów. Mimo wszystko dał mi pregnyl wczoraj bo pęcherzyk był i szkoda byłoby nie spróbować ale... Wiesz jak jest jesli wyniki do doopy

Rozumiem ...

Ale mysle ze to dobry pomysł - większe to szanse w obecnej sytacji.
    Bede trzymac kciuki :*******

• choco Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Dzięki. Mam nadzieje, ze zobaczy posta i sie podzieli wiedza :-)
    Pewnie że się podzielę :-) Przede wszystkim weź pod uwagę że jesteś w Belgii gdzie jednak służba zdrowia jest na trochę wyższym poziomie. Ja np. nie miałam żadnego znieczulenia czy głupiego jasia.
    Ogólnie tak jak piszą dziewczyny, całe badanie trwało max 5-10 minut. Na początku kazali się położyć na brzegu stołu i oprzeć stopami, Tobie pewnie zrobią na "samolocie". Na początek odkażają pochwę, później wkładają wziernik, a następnie wpuszczają kontrast. bolało delikatnie i tylko tak po kilka sekund. Przy moich bólach miesiączkowych to był pikuś. Później wyjmują wziernik dają podpaskę taką poporodową (tu się popisałam, bo majtki zdjęłam już na sali, a badanie było na drugim końcu szpitala, więc musiałam ją sobie ręką trzymać)i koniec. Można troche krwawić kilka dni (ja tylko 2 dni miałam plamienie). Żadnego bólu później nie miałam. Z oddziału wyszłam dwie godziny po badaniu, ale tylko dla tego, że coś z opisem wyniku zwlekali.
    Co do bólu w czasie badania to podobno boli bardziej jeśli są właśnie nie drożne. Ogólnie nie ma się czego bać.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Podrzuć trochę, bo łazi za mną pół dnia dzisiaj :D.

Mona - może wystarczy wziąć Ketonal jak boli głowa, a nie stosować od razu tak drastyczne środki jak pozbycie się głowy :D?

Patu - super, że z bratem lepiej :D! A i Wy dacie radę z tą ciążą - tylko jak pisałam Bąbelkowi: nie zawsze pierwsza inseminacja to od razu pełen sukces, jest bardzo dużo dziewczyn, u których zaskoczyło dopiero przy 3 razie, także nie łam się jakby co! Mam nadzieję, że obędzie się bez IUI i zaskoczysz na Święta :D.

Mona_M lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Oj pojde pojde :(

Kochana ja mam endometrioze ;/ ale jak chcesz sie upewnic ze jest wsio ok to zrob markery
    CA-125 He4 - Testy roma ( w lab moga nie wiedziec o He4 bo jest on dopiero od roku) - jakie ja mialam cyrki zeby zrobic , kazali mi dac pozwolenie na badania genetyczne ,,,,?! ze co ja sie tak spojrzalam na te babki a bylo ich 5 i mowie po kiego wala wam badania genetyczne jak ja chce zrobic testy na endo - te zglupialy jeszcze bardziej i mowie nie trzeba nic takie go tego i dalej swoje :D)
    Ca 125 - to to samo co He4 ale , ca125 bedzie czasami bardzo podwyzszone ale nie koniecznie przez endo a np. nadżerke lub infekcje za to He4 jest bardziej wiarygodne. Ale mi ginekolog zlecil oba chyba tylko i wylacznie dla potwierdzenia ze mam endo.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 2997 2998 2999 3000 3001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ