Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati z tego co wiem to niedawno choco miała.. Super ze bratu krwinki rosną

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Pati z tego co wiem to niedawno choco miała.. Super ze bratu krwinki rosną
    Dzięki. Mam nadzieje, ze zobaczy posta i sie podzieli wiedza :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super, że braciszkowi się poprawia :)

Sama drożności nie robiłam (jeszcze?), ale pamiętam jak znajoma opowiadała, że bolesne i żałowała, że nie wzięła znieczulenia :/. Ale tu na forum czytałam, ze ponoć im większe bóle miesiączkowe, tym to badanie mniej przyjemne, a ona faktycznie podczas @ umiera

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja miałam robione HSG. Nie ma się czego bać, mnie bolało tak jak na @, niektóre dziewczyny wogóle nie boli. Dostałam głupiego jasia na rozluźnienie, sam zabieg trwał może 5 minut łącznie ze zdjęciami rtg. Później 15 minut sobie odpoczęłam na łóżku w sali i wyszłam do domku. Aha, i zabierz ze sobą podpaskę, ja delikatnie plamiłam.
    Kochana, życzę Ci udanej IUI, tylko proszę, nie nastawiaj się, że się uda za pierwszym razem (czego życzę Ci z całego serducha), tylko, że jak się uda to będzie miła niespodzianka.
    Ja właśnie nie mogę się pozbierać po pierwszej IUI, nieudanej niestety.

20101016580117.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel wrote:
    Pati ja miałam robione HSG. Nie ma się czego bać, mnie bolało tak jak na @, niektóre dziewczyny wogóle nie boli. Dostałam głupiego jasia na rozluźnienie, sam zabieg trwał może 5 minut łącznie ze zdjęciami rtg. Później 15 minut sobie odpoczęłam na łóżku w sali i wyszłam do domku. Aha, i zabierz ze sobą podpaskę, ja delikatnie plamiłam.
    Kochana, życzę Ci udanej IUI, tylko proszę, nie nastawiaj się, że się uda za pierwszym razem (czego życzę Ci z całego serducha), tylko, że jak się uda to będzie miła niespodzianka.
    Ja właśnie nie mogę się pozbierać po pierwszej IUI, nieudanej niestety.
    Bubel dziękuje bardzo za odpowiedz i dobre rady. Nie nastawiamy sie, ze uda sie za pierwszym razem bo pamietam co było jak starałam sie o mojego synka. Dzis chyba podchodzę do tego spokojniej. Zycze Ci aby i Tobie sie udało. Zobaczysz, bedzie dobrze.

bąbel lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Pati super, że braciszkowi się poprawia :)

Sama drożności nie robiłam (jeszcze?), ale pamiętam jak znajoma opowiadała, że bolesne i żałowała, że nie wzięła znieczulenia :/. Ale tu na forum czytałam, ze ponoć im większe bóle miesiączkowe, tym to badanie mniej przyjemne, a ona faktycznie podczas @ umiera
    Momo ja jestem wytrzymała na bo, ale w sumie mam endometrioze wiec obawiam sie jak to bedzie....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Momo ja jestem wytrzymała na bo, ale w sumie mam endometrioze wiec obawiam sie jak to bedzie....
    Pati Kochana to powinno być ok :) A nawet jak coś tam zaboli to jak pisze bąbel, tylko chwila. W sumie dobry pomysł z głupim jasiem, zawsze można o niego zapytać :)
    Życzę żeby wszystko wyszło dobrze, daj znać jak będziesz po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 18:23

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Pati Kochana to powinno być ok :) A nawet jak coś tam zaboli to jak pisze bąbel, tylko chwila. W sumie dobry pomysł z głupim jasiem, zawsze można o niego zapytać :)
    Życzę żeby wszystko wyszło dobrze, daj znać jak będziesz po :)
    Dzięki Momus. Jak będę po to dam znać. Jeszcze trochę to minie bo narazie połowa cyklu. Trzeba czekać do @

momo1009 lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ta endometrioza nie daje spokój- niby na USG nic nie wyszło ale ja mam przeczucie ...

Zrobiłam placka i naleśniki na krokiety.
    Co jutro na obiad nie mam pojecia ....
    Zupa? Jaka zupa?

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tak czytam o tej inseminacji i chyba cos przegapilam ale nie wiem nawet kiedy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 19:16

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Pati tak czytam o tej inseminacji i chyba cos przegapilam ale nie wiem nawet kiedy ...
    To znaczy Lenka? Chodzi o mój przypadek?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Pati

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Mnie ta endometrioza nie daje spokój- niby na USG nic nie wyszło ale ja mam przeczucie ...

Zrobiłam placka i naleśniki na krokiety.
    Co jutro na obiad nie mam pojecia ....
    Zupa? Jaka zupa?
    Grzybowa :D.

Kochana, ja Ci już pisałam o tej endometriozie, bo sama byłam zaniepokojona sytuacją u Ciebie. O ile dobrze pamiętam, ogniska endo mogą się skupić w jamie brzusznej, niekoniecznie w macicy, dlatego USG u gina niekoniecznie ją wykryje. Wykryje ją natomiast marker Cjakiśtam (Google podpowie), który oprócz raka wykrywa również endometriozę. Spróbuj z tym, może się uspokoisz :*

Lena83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Hej,
    Lena super ze cząstkowe wyniki nie są najgorsze. Hormony można wyregulowac, to mały pikuś..
    Ja odkąd mam Tymka ubieram choinkę na początku grudnia, zresztą u nas święta w rozjazdach, wiec nie ma kiedy się nacieszyć.. W tym roku siła rzeczy choinka pojawi się później, po 10..
    W domu mamy sztuczna, na zewnatrz żywą :)
    Mona a czemu pytasz o Lublin?
    Bo trzeba przyjechać mnie humanitarnie odstrzelić.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Tak Pati
    Wczoraj byłam na wizycie u gina, omawialismy wyniki moje i męża. Okazało sie, ze mam bardzo niskie hormony no i przez to wczesna owulacja. Giń powiedział, ze niestety mam rezerwę jajeczek i bardzo go to niepokoi i dlatego w następnym cyklu inseminacja ale poprzedzona badaniem drozności jajowodów. Mimo wszystko dał mi pregnyl wczoraj bo pęcherzyk był i szkoda byłoby nie spróbować ale... Wiesz jak jest jesli wyniki do doopy

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Grzybowa :D.

Kochana, ja Ci już pisałam o tej endometriozie, bo sama byłam zaniepokojona sytuacją u Ciebie. O ile dobrze pamiętam, ogniska endo mogą się skupić w jamie brzusznej, niekoniecznie w macicy, dlatego USG u gina niekoniecznie ją wykryje. Wykryje ją natomiast marker Cjakiśtam (Google podpowie), który oprócz raka wykrywa również endometriozę. Spróbuj z tym, może się uspokoisz :*

Oj pojde pojde :(

A grzybowa to dobry pomysł :*
    Dlaczego ja na to nie wpadlam ;)

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Wczoraj byłam na wizycie u gina, omawialismy wyniki moje i męża. Okazało sie, ze mam bardzo niskie hormony no i przez to wczesna owulacja. Giń powiedział, ze niestety mam rezerwę jajeczek i bardzo go to niepokoi i dlatego w następnym cyklu inseminacja ale poprzedzona badaniem drozności jajowodów. Mimo wszystko dał mi pregnyl wczoraj bo pęcherzyk był i szkoda byłoby nie spróbować ale... Wiesz jak jest jesli wyniki do doopy

Rozumiem ...

Ale mysle ze to dobry pomysł - większe to szanse w obecnej sytacji.
    Bede trzymac kciuki :*******

• choco Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Dzięki. Mam nadzieje, ze zobaczy posta i sie podzieli wiedza :-)
    Pewnie że się podzielę :-) Przede wszystkim weź pod uwagę że jesteś w Belgii gdzie jednak służba zdrowia jest na trochę wyższym poziomie. Ja np. nie miałam żadnego znieczulenia czy głupiego jasia.
    Ogólnie tak jak piszą dziewczyny, całe badanie trwało max 5-10 minut. Na początku kazali się położyć na brzegu stołu i oprzeć stopami, Tobie pewnie zrobią na "samolocie". Na początek odkażają pochwę, później wkładają wziernik, a następnie wpuszczają kontrast. bolało delikatnie i tylko tak po kilka sekund. Przy moich bólach miesiączkowych to był pikuś. Później wyjmują wziernik dają podpaskę taką poporodową (tu się popisałam, bo majtki zdjęłam już na sali, a badanie było na drugim końcu szpitala, więc musiałam ją sobie ręką trzymać)i koniec. Można troche krwawić kilka dni (ja tylko 2 dni miałam plamienie). Żadnego bólu później nie miałam. Z oddziału wyszłam dwie godziny po badaniu, ale tylko dla tego, że coś z opisem wyniku zwlekali.
    Co do bólu w czasie badania to podobno boli bardziej jeśli są właśnie nie drożne. Ogólnie nie ma się czego bać.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Podrzuć trochę, bo łazi za mną pół dnia dzisiaj :D.

Mona - może wystarczy wziąć Ketonal jak boli głowa, a nie stosować od razu tak drastyczne środki jak pozbycie się głowy :D?

Patu - super, że z bratem lepiej :D! A i Wy dacie radę z tą ciążą - tylko jak pisałam Bąbelkowi: nie zawsze pierwsza inseminacja to od razu pełen sukces, jest bardzo dużo dziewczyn, u których zaskoczyło dopiero przy 3 razie, także nie łam się jakby co! Mam nadzieję, że obędzie się bez IUI i zaskoczysz na Święta :D.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Oj pojde pojde :(

Kochana ja mam endometrioze ;/ ale jak chcesz sie upewnic ze jest wsio ok to zrob markery
    CA-125 He4 - Testy roma ( w lab moga nie wiedziec o He4 bo jest on dopiero od roku) - jakie ja mialam cyrki zeby zrobic , kazali mi dac pozwolenie na badania genetyczne ,,,,?! ze co ja sie tak spojrzalam na te babki a bylo ich 5 i mowie po kiego wala wam badania genetyczne jak ja chce zrobic testy na endo - te zglupialy jeszcze bardziej i mowie nie trzeba nic takie go tego i dalej swoje :D)
    Ca 125 - to to samo co He4 ale , ca125 bedzie czasami bardzo podwyzszone ale nie koniecznie przez endo a np. nadżerke lub infekcje za to He4 jest bardziej wiarygodne. Ale mi ginekolog zlecil oba chyba tylko i wylacznie dla potwierdzenia ze mam endo.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 2997 2998 2999 3000 3001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ