X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    u nas sa tylko 3 koscioly ktore daja chrzest dzieciom bez slubu .. w calym wojewodztwie .. to jest paranoja.
    znam kilku ksiezy ktory sa super.. ale znam tez takich ktorzy maja po porstu nierowno pod sufitem ;/

Dla mnie ksiądz to człowiek - nikt ponadprzeciętny.
    I jak w grupie ludzi tak w grupie księży są normalsy i nienormalsy ;)

Ania_84, ara lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    melenq a co Ty masz za ciuszki w avatarze? tO jakaś akcja na belly?

kochanie hehehe to są pierwsze ciuszki, które kupiłam dla KONI:)

Ania_84, Lena83, momo1009 lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    kochanie hehehe to są pierwsze ciuszki, które kupiłam dla KONI:)

Aaaaaa :D
    Takie buty... yyyy ciuszki ;)

Malenq lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    u nas sa tylko 3 koscioly ktore daja chrzest dzieciom bez slubu .. w calym wojewodztwie .. to jest paranoja.
    znam kilku ksiezy ktory sa super.. ale znam tez takich ktorzy maja po porstu nierowno pod sufitem ;/
    U nas chrzest dadzą zawsze ale jak przyjdzie para bez ślubu to ma pogadanke z księdzem - oczywiescie u mnie w Polsce

Bo w holandii nie ma takich problemów ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Nie wiem co Wy za katolików znacie.
    Ja obracam się w kręgu takich, którzy przyznają się do grzechu i świętych nie udają.
    Jakich? Udawanych :D.
    Bóg to jedna sprawa - każda religia uważa, że istnieje jakieś wyższe bóstwo, które tym światem rządzi. I do niego się modlą.
    Więc tylko kwestią wyznania jest jak to bóstwo chce się czcić - czy waląc 5x dziennie czołem w dywan, czy kąpiąc się w Gangesie, czy chodząc co tydzień do kościoła, czy paląc świeczki i składając ofiary z kwiatów i owoców.
    Więc dla mnie, jeśli ktoś deklaruje się jako katolik - to nie dlatego, że wierzy w Boga (bo każda religia zakłada wiarę), ale dlatego, że identyfikuje się z takim a nie innymi obrządkami wyznania wiary.
    A jak podsumować kogoś, kto wbrew temu, co wyznanie i kapłani nakazują - robią coś innego, co im pasuje? Tacy sami z nich katolicy jak muzułmanie :D.

• Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dla mnie ksiądz to człowiek - nikt ponadprzeciętny.
    I jak w grupie ludzi tak w grupie księży są normalsy i nienormalsy ;)
    wiem dlatego chodze do tyh normalnijeszych :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    a mnie to wali :P
    bo jak dla nich dziecko wyczekiwane ktoremu naparwde duzo poswiecamy .. jest grzechem t o niech mnie pocałuja tam gdzie slonce nie dochodzi ...
    zreszta Kosciol ma swoje wyimaginowane zasady .niekoniecznie zgodne z tym co jest zapisane z Biblia .. po prostu na wlasna strone przekdsztalcone..jak ktos sie mneizapyta to niemam zamiaru ukrywac jak nasze dziecko pojawilo sie na swiecie .. a dwa niemam zamiaru sie spowiadac z tego bo dla mnie to nie grzech ...
    ot cala filozofia :D
    Ja to wszystko rozumiem i zgadzam się całym sercem. Nie zmienia to faktu, że wg kościoła jest inaczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Ale fajnie jest, bo chrześnica to naprawdę cudowne, kochane dziecię. Zobaczymy jak zacznie dorastać i mamucieć ;)

Jak mam się stąd zawinąć, to trzeba drukiem napisać, bo ja zbyt gruboskórna jestem, żeby takie delikatne aluzje pojąć ;)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    U nas chrzest dadzą zawsze ale jak przyjdzie para bez ślubu to ma pogadanke z księdzem - oczywiescie u mnie w Polsce

Bo w holandii nie ma takich problemów ;)
    nie no w Holandii to i facetom dadza slub :D

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co czuje jakby mi pikaly jajniki .. chyba zaczynaja pracowac .. :P

Misi@ lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Jak mam się stąd zawinąć, to trzeba drukiem napisać, bo ja zbyt gruboskórna jestem, żeby takie delikatne aluzje pojąć ;)
    Skądże Ci to do głowy przyszło? ;)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Jakich? Udawanych :D.
    Bóg to jedna sprawa - każda religia uważa, że istnieje jakieś wyższe bóstwo, które tym światem rządzi. I do niego się modlą.
    Więc tylko kwestią wyznania jest jak to bóstwo chce się czcić - czy waląc 5x dziennie czołem w dywan, czy kąpiąc się w Gangesie, czy chodząc co tydzień do kościoła, czy paląc świeczki i składając ofiary z kwiatów i owoców.
    Więc dla mnie, jeśli ktoś deklaruje się jako katolik - to nie dlatego, że wierzy w Boga (bo każda religia zakłada wiarę), ale dlatego, że identyfikuje się z takim a nie innymi obrządkami wyznania wiary.
    A jak podsumować kogoś, kto wbrew temu, co wyznanie i kapłani nakazują - robią coś innego, co im pasuje? Tacy sami z nich katolicy jak muzułmanie :D.

Marnut to ja też wg Twoich zasad jestem udawany katolik. I tak rzeczywiscie w sumie mi wszystko jedno czy ja katolik czy protestantka....
    No nie wiem ale mnie to się zawsze wydawało,że najwazniejsze to jest starać się żyć wg zasad swojej wiary .... Starać się czyli robić co możliwe a cżłowiek rodzi się grzeszny.

Mniejsza z tym bo o polityce i wierze się nie dyskutuje.

Ale znam naprawdę fajnych księzy- znacie Kramera albo Szustaka? Albo mojego ulubionego ksiedza Malinę z którym będe prowadzić rekolekcje w przyszłym tygodniu. Polecam ;)

I znam mnóstwo, mnóstwo fajnych katolików i protestantów- takich dla których najwazniejsze jest to aby głosić swoją wiarę poprzez czyny dla drugiego cżłowieka a nie przez to czy dobrze zrobili wrażenie na sąsiadach którzy ich widzieli w kosciele ;)

Blondik, ara lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:

No ....
    Ale tak se myślałam zeszły cykl jak mi pracowały- po jasną cholerę!!!
    Mogłyby se odpocząć ze dwa lata?

Jakbym tak ciągiem tablety anty wzięła 24 miesiące hmmm? Okresu nie lubię strasznieee Co myslicie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 13:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Skądże Ci to do głowy przyszło? ;)
    Nie wiem, coś jakby jedna szara komóra z drugą się zderzyła w tej bezkresnej pustce w głowie ;D

Lena83, momo1009 lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka popieram;)

Lena83 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla mnie ksiądz to zawód poprostu.
    Ale skoro promują się na takich prawych to czemu sami sie nie osądzają jak należy tylko tych zboczonych wysyłają do innej parafii jak się coś wyda??? lena ja Ciebie rozumiem ale wsród osób mi dobrze znanych są tzw świętojebliwi...co w latach młodości z gołą dupą latały po dyskotekach ...a teraz co niedziela w kościele w pierwszym rzędzie....a po kościele dupę każdemu obrabiają kto jak był ubrany, czy był na mszy itd ect....także wiara tu nie ma nic wspólnego...
    ja wierzę w Boga..chodzę do kościoła ale nie co niedziela poporstu jak potrzebuję tego kontaktu...

Blondik lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę dziewczyny będę wieczorem:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    a dla mnie ksiądz to zawód poprostu.
    Ale skoro promują się na takich prawych to czemu sami sie nie osądzają jak należy tylko tych zboczonych wysyłają do innej parafii jak się coś wyda??? lena ja Ciebie rozumiem ale wsród osób mi dobrze znanych są tzw świętojebliwi...co w latach młodości z gołą dupą latały po dyskotekach ...a teraz co niedziela w kościele w pierwszym rzędzie....a po kościele dupę każdemu obrabiają kto jak był ubrany, czy był na mszy itd ect....także wiara tu nie ma nic wspólnego...
    ja wierzę w Boga..chodzę do kościoła ale nie co niedziela poporstu jak potrzebuję tego kontaktu...

I dobrze :)
    Jak to w Pismie napisane jeden szczery grzesznik wiecej znaczy niż tysiąc Faryzeuszy. Wydaje mi się, że nalezy tylko być szczery w tym wszystkim.

Ja sie na święą nie piszę- chociaz prowadzę rekolekcję. A się niektórym tak wydaje od razu.
    Powiedziałam wprost- nie będę prowadzić wykładów o czywości do księdza bo jest tak i tak (to mój spowoednik). Mogę o komunikacji damsko-męskiej ;).

Ale też myslę że znowu cacytue Pismo- zdrowi nie potrzebują lekarza tylko chorzy więc chodrzy ;)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    A moje mają jakąś kumulację dzisiaj bo naparzają oba non stop, aż je w udach czuję :) No i super :) Niech pikają... Może nam się kiedyś na coś przydadzą jednak ;)

Lena83, MANIEK lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie mogę owulacje komuś pozyczyć na 1,5 roku bo kurcze to takie marnotractwo czuję ...

Anuśka lubi tę wiadomość

‹‹ 3021 3022 3023 3024 3025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ