My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_84 wrote:u nas sa tylko 3 koscioly ktore daja chrzest dzieciom bez slubu .. w calym wojewodztwie .. to jest paranoja.
znam kilku ksiezy ktory sa super.. ale znam tez takich ktorzy maja po porstu nierowno pod sufitem ;/
Dla mnie ksiądz to człowiek - nikt ponadprzeciętny.
I jak w grupie ludzi tak w grupie księży są normalsy i nienormalsyAnia_84, ara lubią tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:kochanie hehehe to są pierwsze ciuszki, które kupiłam dla KONI:)
Aaaaaa
Takie buty... yyyy ciuszkiMalenq lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Ania_84 wrote:u nas sa tylko 3 koscioly ktore daja chrzest dzieciom bez slubu .. w calym wojewodztwie .. to jest paranoja.
znam kilku ksiezy ktory sa super.. ale znam tez takich ktorzy maja po porstu nierowno pod sufitem ;/
Bo w holandii nie ma takich problemów -
nick nieaktualnyLena83 wrote:Nie wiem co Wy za katolików znacie.
Ja obracam się w kręgu takich, którzy przyznają się do grzechu i świętych nie udają..
Bóg to jedna sprawa - każda religia uważa, że istnieje jakieś wyższe bóstwo, które tym światem rządzi. I do niego się modlą.
Więc tylko kwestią wyznania jest jak to bóstwo chce się czcić - czy waląc 5x dziennie czołem w dywan, czy kąpiąc się w Gangesie, czy chodząc co tydzień do kościoła, czy paląc świeczki i składając ofiary z kwiatów i owoców.
Więc dla mnie, jeśli ktoś deklaruje się jako katolik - to nie dlatego, że wierzy w Boga (bo każda religia zakłada wiarę), ale dlatego, że identyfikuje się z takim a nie innymi obrządkami wyznania wiary.
A jak podsumować kogoś, kto wbrew temu, co wyznanie i kapłani nakazują - robią coś innego, co im pasuje? Tacy sami z nich katolicy jak muzułmanie.
-
Lena83 wrote:Dla mnie ksiądz to człowiek - nikt ponadprzeciętny.
I jak w grupie ludzi tak w grupie księży są normalsy i nienormalsy
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:a mnie to wali
bo jak dla nich dziecko wyczekiwane ktoremu naparwde duzo poswiecamy .. jest grzechem t o niech mnie pocałuja tam gdzie slonce nie dochodzi ...
zreszta Kosciol ma swoje wyimaginowane zasady .niekoniecznie zgodne z tym co jest zapisane z Biblia .. po prostu na wlasna strone przekdsztalcone..jak ktos sie mneizapyta to niemam zamiaru ukrywac jak nasze dziecko pojawilo sie na swiecie .. a dwa niemam zamiaru sie spowiadac z tego bo dla mnie to nie grzech ...
ot cala filozofia -
nick nieaktualnymomo1009 wrote:Ale fajnie jest, bo chrześnica to naprawdę cudowne, kochane dziecię. Zobaczymy jak zacznie dorastać i mamucieć
Jak mam się stąd zawinąć, to trzeba drukiem napisać, bo ja zbyt gruboskórna jestem, żeby takie delikatne aluzje pojąć -
Anastazjaaa wrote:U nas chrzest dadzą zawsze ale jak przyjdzie para bez ślubu to ma pogadanke z księdzem - oczywiescie u mnie w Polsce
Bo w holandii nie ma takich problemówAnastazjaaa lubi tę wiadomość
-
marnut wrote:Jakich? Udawanych
.
Bóg to jedna sprawa - każda religia uważa, że istnieje jakieś wyższe bóstwo, które tym światem rządzi. I do niego się modlą.
Więc tylko kwestią wyznania jest jak to bóstwo chce się czcić - czy waląc 5x dziennie czołem w dywan, czy kąpiąc się w Gangesie, czy chodząc co tydzień do kościoła, czy paląc świeczki i składając ofiary z kwiatów i owoców.
Więc dla mnie, jeśli ktoś deklaruje się jako katolik - to nie dlatego, że wierzy w Boga (bo każda religia zakłada wiarę), ale dlatego, że identyfikuje się z takim a nie innymi obrządkami wyznania wiary.
A jak podsumować kogoś, kto wbrew temu, co wyznanie i kapłani nakazują - robią coś innego, co im pasuje? Tacy sami z nich katolicy jak muzułmanie.
Marnut to ja też wg Twoich zasad jestem udawany katolik. I tak rzeczywiscie w sumie mi wszystko jedno czy ja katolik czy protestantka....
No nie wiem ale mnie to się zawsze wydawało,że najwazniejsze to jest starać się żyć wg zasad swojej wiary .... Starać się czyli robić co możliwe a cżłowiek rodzi się grzeszny.
Mniejsza z tym bo o polityce i wierze się nie dyskutuje.
Ale znam naprawdę fajnych księzy- znacie Kramera albo Szustaka? Albo mojego ulubionego ksiedza Malinę z którym będe prowadzić rekolekcje w przyszłym tygodniu. Polecam
I znam mnóstwo, mnóstwo fajnych katolików i protestantów- takich dla których najwazniejsze jest to aby głosić swoją wiarę poprzez czyny dla drugiego cżłowieka a nie przez to czy dobrze zrobili wrażenie na sąsiadach którzy ich widzieli w kosciele
Blondik, ara lubią tę wiadomość
Ania_84 wrote:wiecie co czuje jakby mi pikaly jajniki .. chyba zaczynaja pracowac ..
No ....
Ale tak se myślałam zeszły cykl jak mi pracowały- po jasną cholerę!!!
Mogłyby se odpocząć ze dwa lata?
Jakbym tak ciągiem tablety anty wzięła 24 miesiące hmmm? Okresu nie lubię strasznieee Co myslicie???Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 13:57
nick nieaktualny
-
a dla mnie ksiądz to zawód poprostu.
Ale skoro promują się na takich prawych to czemu sami sie nie osądzają jak należy tylko tych zboczonych wysyłają do innej parafii jak się coś wyda??? lena ja Ciebie rozumiem ale wsród osób mi dobrze znanych są tzw świętojebliwi...co w latach młodości z gołą dupą latały po dyskotekach ...a teraz co niedziela w kościele w pierwszym rzędzie....a po kościele dupę każdemu obrabiają kto jak był ubrany, czy był na mszy itd ect....także wiara tu nie ma nic wspólnego...
ja wierzę w Boga..chodzę do kościoła ale nie co niedziela poporstu jak potrzebuję tego kontaktu...Blondik lubi tę wiadomość
Maniek
-
MANIEK wrote:a dla mnie ksiądz to zawód poprostu.
Ale skoro promują się na takich prawych to czemu sami sie nie osądzają jak należy tylko tych zboczonych wysyłają do innej parafii jak się coś wyda??? lena ja Ciebie rozumiem ale wsród osób mi dobrze znanych są tzw świętojebliwi...co w latach młodości z gołą dupą latały po dyskotekach ...a teraz co niedziela w kościele w pierwszym rzędzie....a po kościele dupę każdemu obrabiają kto jak był ubrany, czy był na mszy itd ect....także wiara tu nie ma nic wspólnego...
ja wierzę w Boga..chodzę do kościoła ale nie co niedziela poporstu jak potrzebuję tego kontaktu...
I dobrze
Jak to w Pismie napisane jeden szczery grzesznik wiecej znaczy niż tysiąc Faryzeuszy. Wydaje mi się, że nalezy tylko być szczery w tym wszystkim.
Ja sie na święą nie piszę- chociaz prowadzę rekolekcję. A się niektórym tak wydaje od razu.
Powiedziałam wprost- nie będę prowadzić wykładów o czywości do księdza bo jest tak i tak (to mój spowoednik). Mogę o komunikacji damsko-męskiej.
Ale też myslę że znowu cacytue Pismo- zdrowi nie potrzebują lekarza tylko chorzy więc chodrzy
Ania_84 wrote:wiecie co czuje jakby mi pikaly jajniki .. chyba zaczynaja pracowac ..
No i super
Niech pikają... Może nam się kiedyś na coś przydadzą jednak
Lena83, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Ewentualnie mogę owulacje komuś pozyczyć na 1,5 roku bo kurcze to takie marnotractwo czuję ...
Anuśka lubi tę wiadomość
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.