X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Marnut to ja też wg Twoich zasad jestem udawany katolik. I tak rzeczywiscie w sumie mi wszystko jedno czy ja katolik czy protestantka....

No i sama sobie odpowiedziałaś :D.

Każda religia zakłada czynienie dobra (przypominam, że np honorowe zabójstwa to naleciałości kulturowe, nie mające nic wspólnego z Koranem) i doskonalenie się.
    Ba! Jeśli się nie wierzy, albo się wątpi - też można czynić dobro i się doskonalić ;D.
    Także ja nie nazywam się katoliczką, mimo posiadanych sakramentów, bo się z tym wyznaniem nie identyfikuję.
    Nie uważam, żeby antykoncepcja była zła, in vitro było zabijaniem, przedłużanie cierpienia (brak eutanazji) czymś chwalebnym - i nie sądzę, żeby Bóg był tak dogmatyczny jak jego ziemscy przedstawiciele :/.
    Ale skoro odrzucam "naukę" kościoła, to nie będę obłudnie dreptać na zakrystię, żeby brać ślub kościelny, chrzcić dzieci czy zostawać czyjąś chrzestną. Tak to widzę, bo staram się być fai w stosunku do siebie i innych. A takie szopki na pokaz to wg mnie kpina z prawdziwych katolików i obrządków dla nich ważnych.

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    ale żeście natrzaskały, myślałam że kolejna ciąża a tu jakieś kłótnie ciężarnych :P

co myślicie o mojej teorii, że tempka poleciała w dół, bo spadły mi skarpetki? na koniec cyklu stanowczo za wcześnie! ;)

Ja też mam taką teorię, że jak się obudzę przytulona do męża to tempka odrazu wyższa...dziś mnie nie przytulał z tąd niższe temp. Nie nastawiam się, bo w to wierzę. Po zatym śpie pod kołdrą i kocem...choć w pierwszej fazie też spałam, ale teraz mamy ogrzewanie włączone od 6 a wcześniej nie wiem,jak było :(

ara lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    a dla mnie ksiądz to zawód poprostu.
    Ale skoro promują się na takich prawych to czemu sami sie nie osądzają jak należy tylko tych zboczonych wysyłają do innej parafii jak się coś wyda??? ...

Bo KK to tylko instytucja. Taka sama jak szkoła i tam jeszcze ciemnogród jest.
    Ale na miłosc boską proszę Was nigdy nie mylcie wiary z Kościołem... bo to nie to samo.

Ania_84 lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tablet zamówiony, jutro z moim przyjacielem odbiore ( który nie zna się na kompach) ale choćiaż facet coś tam wie więcej ode mnie..choć ja się nauczyłam, że musi mieć procesor rdzeniowy :) super :)

Ania_84, momo1009 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena po co bedziesz brala :)
    a noz widelec os sie poprawi i zaszkoczycie :)
    macie plemniki .. wiec szanse sa :) male ale sa :)
    a dwa .. nie ma sensu sobei robic balaganu jak jest u ciebie ok :)

ps wiecie co o maly wlos sie nie rozryczalam w pracy bo mezu mi wysyl eska ..o tresci " kocham cie <3 :* "

Mona_M, Malenq, momo1009 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:

ps wiecie co o maly wlos sie nie rozryczalam w pracy bo mezu mi wysyl eska ..o tresci " kocham cie <3 :* "

A to tak potem w małżeństwoe nie jest, że piszą to kilka razy dziennie?

hmmmm ????? O.o.

Ja sie nie hajtam zatem ...

Misi@, momo1009, Ania_84 lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o kościół i księzy..to ja lubie chodzić do kościoła więc chodzę, wierzę w Boga i księża mi w tym nie przeszkodzą..jak to się mówi ani mnie to nie ziębi ani nie parzy..są po prostu i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 14:10

Lena83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    L

mój już zapomniał co do esemeski:-/

ale biję się w pierś i przyznaję się, że i ja nie bez winy...bo w sms'ach wysyłam tylko co ma kupić, lub zrobić ...

lenka masz rację NIE HAJTAJ SIĘ :D:D:D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 14:12

Lena83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Mój zapomniał co to znaczy kochać ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A jeśli chodzi o kościół i księzy..to ja lubie chodzić do kościoła więc chodzę, wierzę w Boga i księża mi w tym nie przeszkodzą..jak to się mówi ani mnie to nie ziębi ani nie parzy..są po prostu i tyle.
    Otototo właśnie miałam na myśli pisząc o większości - wiara sobie a wyznanie sobie :D.

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

marnut wrote:
    Mój zapomniał co to znaczy kochać ;D

"Kooochanie....... No ten ślub itd no wiesz....
    Odkłądamy to wszystko na 2067 rok ..."

Malenq, marnut lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloooondik!
    A Ty w avatarze masz swojego psiuńcia?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mąż mówi kocham Cię kilka razy dziennie. Pamiętam, że na początku naszej znajomości byłam w szoku. Bo potrafił wyznać mi miłość na środku ulicy czy sklepie..myślałam, że jest nienormalny :p
    Pierwszy raz jak powiedział mi że mnie kocha tak mnie zamurowalo, że mu powiedziałam, też Cię lubie..hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 14:15

Lena83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    "Kooochanie....... No ten ślub itd no wiesz....
    Odkłądamy to wszystko na 2067 rok ..."
    Nie za wcześnie? Można by jeszcze trochę pożyć ;)...

Lena83 lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Nie za wcześnie? Można by jeszcze trochę pożyć ;)...
    Dobrze dobrze... Niech się zaślubia... Co ma jej być lepiej niż nam :P

marnut, momo1009, Mona_M lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Lenka no może chociaż na 2026?

a co do małża, to "się wycofał....trochę jakby w skorupkę się schował po diagnozie małej, wydusić z niego coś teraz to nie lada wyczyn....na razie nie naciskam...niech na spokojnie przetrawi sytuację....."............

taaaaaaaaaaaaaa ja wierzę w BOGA, a mój siostrzeniec i tak się za mnie modli, cobym się nawróciła (mnie i kościołowi nie po drodze jakoś...starałam się maj/czerwiec/lipiec uczęszczać na msze, ale bardziej poirytowana wychodziłam....więc nie chodzę, dla swojego spokoju) :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ jak mój PIERWSZY powiedział KOCHAM CIĘ, to też usłyszał "też Cię lubię".... na kocham czekał prawie 6miesięcy heheheheh

Misi@ lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LUdzieeeeeeeeeeeeeeee co wy dzis szpinaku sie najadly ? produkujecie strone za strona :D

Mari - mysle ze 10 moze wyjsc , :) a nie lepiej ci poczekac i zrobic sikacza?

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Misi@ jak mój PIERWSZY powiedział KOCHAM CIĘ, to też usłyszał "też Cię lubię".... na kocham czekał prawie 6miesięcy heheheheh
    O szalg, czy tylko ja nie pamiętam kiedy Małż powiedział mi "kocham" i co usłyszał :D?

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Mnie mąż mówi kocham Cię kilka razy dziennie. Pamiętam, że na początku naszej znajomości byłam w szoku. Bo potrafił wyznać mi miłość na środku ulicy czy sklepie..myślałam, że jest nienormalny :p
    Pierwszy raz jak powiedział mi że mnie kocha tak mnie zamurowalo, że mu powiedziałam, też Cię lubie..hehe

Mnie tam kompletnie zamurowało- nic nie odpoiwiedziałam....
    Po chwili temat zmieniłam jakby nigdy nic.. Ale potem mi przkro było, że jakoś nie umiałam odpowiedziec bo to samo czułam.... ;)

A za świra W uznałam jak pierwszy raz w trakcie randki chyba drugiej szliśmy na space po kinie i tak widac było, że mu cos chodzi po głowie i jakiś niespokojny był baaardzo... Ja tu w głowie, że za chwile mi powie conajmniej "to nasze ostatnie spotkanie" a on nie wiedział jak mnie pocałować bo to lato było wszędzie pełno ludzi. Idzimy do paliarni i po drodze brama była a ten mnie za rękę i za tę bramę i całuje....
    Ja to "czuję do dziś" ;)

‹‹ 3022 3023 3024 3025 3026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ