My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi ręce opadają Aniu, bo wiem, że TFUrcy obowiązujących przepisów nie kierują się dobrem obywateli. Ani w MZ ani w żadnym innym ministerstwie
.
A Mona po prostu musi o swoje powalczyć, bo prawo do poznania wyników ma - bezapelacyjnie i niezależnie od tego co refundowane mają lekarze. -
Arienna wrote:masakra małż mi dzwoni i wali tekstem: co robisz na obiad? ja na to: makaron, a on w odpowiedzi: a trzeba tam coś kroić ? bo jak tak, to ja poproszę kanapki
Nie, żebym się czepiała, ale do kanapek chyba więcej się kroimarnut, Arienna, Misi@, ara lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualnyArienna wrote:masakra małż mi dzwoni i wali tekstem: co robisz na obiad? ja na to: makaron, a on w odpowiedzi: a trzeba tam coś kroić ? bo jak tak, to ja poproszę kanapki
?
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
marnut wrote:A chleb krojony, ser krojony, wędlinę krojoną, pomidorki i ogórki krojone kupił do tych kanapek
?
i ja się nie gniewam na niego ale ręki mi opadają
-
nick nieaktualny
-
marnut wrote:Lepiej jak będą opadnięte niż poucinane
.
ten brak wiary we mnie mnie dobija
-
marnut wrote:Mi ręce opadają Aniu, bo wiem, że TFUrcy obowiązujących przepisów nie kierują się dobrem obywateli. Ani w MZ ani w żadnym innym ministerstwie
.
A Mona po prostu musi o swoje powalczyć, bo prawo do poznania wyników ma - bezapelacyjnie i niezależnie od tego co refundowane mają lekarze.
jednak przedstawiam wam sytuacje tylko z tego wzgledu zeby byc swiadomym skad to wszytsko sie bierze..
przeszlam juz troche z NFZ i uwierzcie mi .. dopeiro po jakims czasie rozumiem lekarzy pracujacych na NFZ....
bo wbrew pozorom to wszytsko tak pieknie nie wyglada..
my sie burzymy jako pacjenci..ale nie raz nie zdajemy sobie sprawy skad beirze sie ta niby "zlosliwosc" ekarzy NFZ ...
przykłądów moge podac bez multum..
stomatolog za leczenie kanałowe dostaje 75 zl ..to nic ze najebie sie nie raz pol roku przy jednym zebie i tak dostanie 75 maxymalnie..
chodzac do pediatry, lub do lekarza rodzinnego .. chcemy skierowania .. wiecie ile przychodnia dostaje za jedna osobe ?? 8,15 zl .. - a lekarz daje badan za 100 zl .. wiem ze nie ra zidziemy tylko wipisac recepty .. ale jesli idziecie do lekrza zalzómy 3 razy w miesiacu on i tak dostanie 8 zl za was.. niezaleznie od tego ile razy bedziecie ile badan zleci ile skierowan wpisze..
sławne pakiety onkologczne ktore wchodza.. zielona karta onkologiczna..jedna wielka paranoja.. lekarz podpisujacy umowe owszem podejrzewajac chorobe nowotworowa daje taka karte pacjentowi .. daje skierowania na badania .. nie raz ponoszac przy tym kolaslne kwoty.. sam reznonan 450 zl min.. i co pacent trafia na onkologie z badaniami okazuje sie ze nie ma nowotworu ..wszytskie badania pokrywa lekarz.. NFZ mu nie oddaje..
dziwicie sie czemu rozpisuja wizyty ??
dlatgeo zawsze prosze grzecznie o ustalenie wizyty a przy okazji prosze o wyniki bbadan i mowie ze na pewno przyjde..ale wyniki sa mi potrzebne i przychodze.. zreszta kopie mam zawsze dosteepne.. wiec troche mnie dziwi..bo jesli sa wyniki sa one zawsze w dwoch egzemplarzach..mowie oprocz USG bo tego nie da sie zrobic w dwoch egz.. choc jak jest usg podlaczone do kompa to etz do kompa sie wpisuje orginal a ja dostaje kopie w postaci papierowej..to samo mam z rezonansem, eeg, badaniami .. wsio idzie do kompa.. albo skanuja a ja dostaje wyniki
po porstu schemat wg nfz jest prpsty lekarz wypisuje zlecenie i musi to zlecenie zatwierdzic.."w postaci wizyty" inaczej czepiaja sie ze on sobie wpisal a wcale pacjent nie mial tych badan ..
-
nick nieaktualnyArienna wrote:fakt, a jak na pytanie co robię, powiedziałam mu że prasuję to usłyszałam: Jezus Maria tylko się nie poparz ....
ten brak wiary we mnie mnie dobija
!
Ania_84, Asiula86, Arienna, ara lubią tę wiadomość
-
marnut wrote:BŁĄD!!! Trzeba było powiedzieć "masz rację, Kochanie, zostawię to Tobie - a moje sukienki, bluzki i spodnie do prasowania są tutaj..."
!
i mycie garow tez zostaw jemu..bo mozesz miec za goraca wode albo skaleczyc sie nozem czy widecem
Asiula86, marnut lubią tę wiadomość
-
Arienka, Ty powinnaś tylko leżeć i pachnieć - taki z tego wniosek
A ja dziś cały dzień zmarnowałam na co? Na nici dobrze mi z tym
jak urlop wypoczynkowy, to urlop wypoczynkowy
Co jakiś czas patrzę na mój wykres i się w niego wpatruję... zwariować można...
A tak w ogóle to mój 1000 post - jakiś czas temu sobie pomyślałam, że może w nim Wam ogłoszę II kreski... cóż... trzeba naprodukować wielokrotność w ciągu tygodniaArienna, marissith lubią tę wiadomość
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualnyAniu, ja od zawsze byłam za prywatyzacją służby zdrowia - a po tym co napisałaś, to mogę się rękami i nogami pod tą inicjatywą podpisywać.
W Stanach można sobie wykupić ubezpieczenie na dowolny pakiet medyczny, który nawet w FULL OPCJI kosztuje dużo mniej, niż nasze składki zdrowotne. A jakości usług nawet nie śmiem porównywać
. No, ale oni nie mają gmachów NFZ z marmurów i 10 dyrektorów, kierowników i zastępców (z kolosalnymi pensjami) od rzeczy niepotrzebnych
.
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Arienna wrote:a myć naczyń nie mogę bo szwów i opatrunku, zamoczyć nie mogę po za tym mam zmywarkę
a wiecsz wkladajac tez mozna sobie cos zobic
wiec generalnie lez do gory tyleczkiemAsiula86, Arienna lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:noo ale wlozyc musi
a wiecsz wkladajac tez mozna sobie cos zobic
wiec generalnie lez do gory tyleczkiem
A potem jeszcze wyjąć
To tak jak z praniem i sławetnym "pralka pierze"
Ania_84 lubi tę wiadomość
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
marnut wrote:Aniu, ja od zawsze byłam za prywatyzacją służby zdrowia - a po tym co napisałaś, to mogę się rękami i nogami pod tą inicjatywą podpisywać.
W Stanach można sobie wykupić ubezpieczenie na dowolny pakiet medyczny, który nawet w FULL OPCJI kosztuje dużo mniej, niż nasze składki zdrowotne. A jakości usług nawet nie śmiem porównywać
. No, ale oni nie mają gmachów NFZ z marmurów i 10 dyrektorów, kierowników i zastępców (z kolosalnymi pensjami) od rzeczy niepotrzebnych
.
powód jest prosty..
Nasz Konstytucja im tego zabrania ..
zeby sprywatyzowac słuzbe zdrowia . i nie płacic skłądek tylko przejsc na takie pakiety.. co było by normalne..musielibysmy zmienić konstytucje..
z racji tego ze w konstytucji jest jeden zapis .. juz nie pamietam doklandie brzmienia.. ale chodzi o to ze kazdemu obywatelowi przysługuje ubezpiecznie , swiadczenia .. i ze to jest arat z Zsu,Kusu .. pokrywane..
wszytsko sprowadza sie do tego ze zeby sprywatyzowac sluzbe zdrowia .. trzeba by bylo obalic ZUS, Krus ..a na wstepie konstytucje ..
wierzycie w to ..ja nie ..
powod ..Panstwo by na nas nie zarabialo.. b ukrucajac koszyk gwarantowanych swiadczen i tak zmuszaja ludzi do prywatnych wizyt badan .. leczenia..
czyli dostaja podwojna kase..
raz z tego co wplacimy na skladki dwa z wizyt prywatnych ..a my i tak dostajemy po dupie .. bo placiy dwa razy za to samo ;/ -
dlatgeo ja wykorzystuje NFZ na maxa. nie raz poczekam ..ale chuj ..
przynajmenij z tgo zdrowotnego niech cos pokryja ;/
dlatego nie mamoporow korzystania z L4 .. bo niby z jakiej racji mam sie ogranicac skoro mi przysluguje ..
-
nick nieaktualnyMyślę, że każdy rozsądny człowiek wie, że nas skubią i o to im chodzi
. Gdzie by poupychali wszystkich krewnych i znajomych królika, jeśli nie w takich państwowych ciepłych firemkach
?
A co do Konstytucji - co jest w niej niby takiego wyjątkowego, żeby nie można było jej ruszyć? Wymówka i tyle, masz rację.
-
ruszyc mozna tyle ze nasz rzad pewnie straciłby cieple posadki..ile bezrobocia wsrod pracownikow zusu, krusu, kancelarii prezdenta i innych ,.no i NFZ ..
co oni biedacy by robili