My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:ruszyc mozna tyle ze nasz rzad pewnie straciłby cieple posadki..ile bezrobocia wsrod pracownikow zusu, krusu, kancelarii prezdenta i innych ,.no i NFZ ..
co oni biedacy by robili
?
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
wiecie jak teraz płace te 1100 zusu .. to mnie cos bierze .. bo gdybym odkladala po 500 zl miesiecznie .. na emeryture.. to miałbym okolo 1000 zl emerytury w wieku tych walnietych 67 lat .. notabene chca nam przedłuzyc do 70
ale pomijam ten fakt
a teraz placac zusowi jakbym placicla tyle co miesiac..z wlasnej dzialanosci mialabym 800 zl .. pytam sie gdzie ucieka te 200 zl ??
z checia w pizdu bym nie placila zusu ..i odkladal ta kase do skarpety
a przynjneij jakby mi sie cos stalo przed emerytura to moi blliscy mieli by kupe kasy odlozonej ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 15:07
marnut lubi tę wiadomość
-
marnut wrote:Może, ku*wunia, postaraliby się przeżyć z zasiłków, które sami ustanowili
?
marnut lubi tę wiadomość
-
Arienna wrote:ok spylam robić obiad i postaram się przy tym nie uszkodzić
bye
Arienna lubi tę wiadomość
-
dlatego głeboko zastanwiam sie nad opcja..bezrobocie ... zarejestruje sie bede miala ubezpieczenie .. a ta kase ktora zarobie na lewo .. bede sobe rozdzielala..na emeryturke i na leczenie .. w sumei co mi szkodzi
-
nick nieaktualny
-
tym bardziej mnie wkurwia jak pieprza o polityce prorodzinnej ..
ze niby mozna wiecej odliczyc od podatku .. ale kto najwiecej sobie odlliczy ten kto najwiecej zarabia .. bo ktos z najnizsza krajowa i tak odliczy sobie grosze ;/ -
nick nieaktualnyWróciłam.
Jestem na etapie dręczenia pani w rejestracji.
Uzyskałam informację, że można się zarejestrować przez internet i tam jest zarezerwowane kilka numerków (o fajnie wiedzieć, szkoda że od razu nie informują).
I uwaga... zarejestrowałam się na następną środę 03.12.Ania_84, marnut, konwalianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:tym bardziej mnie wkurwia jak pieprza o polityce prorodzinnej ..
ze niby mozna wiecej odliczyc od podatku .. ale kto najwiecej sobie odlliczy ten kto najwiecej zarabia .. bo ktos z najnizsza krajowa i tak odliczy sobie grosze ;/
Nie od dziś wiadomo, że jak politycy mówią, że coś obiecują- to mówią.
Łatwiej jest jakieś zrywy "narodowowyzwoleńcze" i populistyczne wykonać np. becikowe, zwrot podatku itp, ale o realną pomoc trudno.
1. Jakby dali ludziom zarabiać na rodziny, to nie trzeba by było zasiłków
2. Jak już dają zasiłki, to może od nieco wyższej kwoty "bazowej" niż głodowe 570zł na osobę?
3. Niech obniżą podatki na rzeczy dziecięce z 23 spowrotem na 8%
4. Niech otworzą spowrotem przedszkola i żłobki
itd itp
Przecież oni o tym wszystkim wiedzą a i tak tego nie robią. Czemu? Każdy sobie sam odpowie. Ale na nasze emerytury od Państwa nie ma co liczyć - bo nie będzie komu na nie pracować. Młodzi wyjechali za granicę i tam mają dzieci. A te dzieci nie będą chciały do Polski wracać, smutna prawda.
-
doskonale to wiem.. w moemncie keidy My bedziemy przyechodzic na merytury bedzie 1,5 Polaka na jedna emeryture pracowac.. teraz pracuje 4 polakowna 1 emeryture..a juz maja problemy z wyplacalnoscia.. nie bez powodu prognozuja ze w 2022 roku zus padnie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 15:32
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:doskonale to wiem.. w moemncie keidy My bedziemy przyechodzic na merytury bedzie 1,5 Polaka na jedna emeryture pracowac.. teraz pracuje 4 polakowna 1 emeryture..a juz maja problemy z wyplacalnoscia.. nie bez powodu prognozuja ze w 2022 roku zus padnie..
.
Mona_M, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMona_M wrote:Ja na emeryturę już nie liczę. Wątpię czy jej dożyję. Bo aż strach będzie dożyć wieku emerytalnego. Niestety na chwilę obecną nie mam z czego odkładać na emeryturę.
!
-
i gdyby nie zamykali naszych fabryk i nie sprowadzali a innych krajow rzeczy ;/
typu buraki, ziemniaki, jajka, jablka.. to wszytsko Polska ma..
tkaniny w Łodzi .. po co sprowadzac z Chin jakies badziewie..skoro mielismy tak swietna swoja .. ?? -
marnut wrote:Spoko, Mona, mało kto dożyje wieku emerytalnego jak nam go tak będą podwyższać
!
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:i gdyby nie zamykali naszych fabryk i nie sprowadzali a innych krajow rzeczy ;/
typu buraki, ziemniaki, jajka, jablka.. to wszytsko Polska ma..
tkaniny w Łodzi .. po co sprowadzac z Chin jakies badziewie..skoro mielismy tak swietna swoja .. ??.
-
wiem i dlaetgo tak mnie to wkurwia ..
bo jest multum rzeczy ktore Polska moze sobie sama zapewnic.. ;/
trzba sie zmowic i kupowac tylko Polskie produktuytamte niech gnija
-
ja kurat mam te mozliwosc i kupuje bezposrednio od ludzi ze wsi .. ziemniaki, buraki, ogorki .. po co mam ladowac kase inym wole dac zarobc ludziom ktorzy z tego zyja
wole nawet dojechac i tam kupicWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 15:39