X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    No ale żeby sex był bolesny to już tragedia hahaha
    Oj byle by @ nie przyszła przed 2 grudnia bo usg mam.
    Mona, nie wiem jak u Ciebie (i Ty pewnie też nie), ale mnie w trakcie dni płodnych zawsze bolało :/. Jajniki, szyjka macicy :(... Najdłuższy i najdelikatniejszy seks nic tu nie pomagał - po prostu wszystko w środku było tak rozpulchnione i "zmobilizowane" do owulacji, że bez bólu się nie obywało.
    Jak to kiedyś określiła jedna z dziewczyn (którą spotkałam na forum, jak starałam się o pierwszą ciążę) "niestety, u mnie robienie dzieci - zawsze ze łzami w oczach" i wtedy dowiedziałam się, że nie jestem jedyna ;). A nawet zapalenie przydatków u siebie podejrzewałam w pewnym momencie :).

Mona_M, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Mona, nie wiem jak u Ciebie (i Ty pewnie też nie), ale mnie w trakcie dni płodnych zawsze bolało :/. Jajniki, szyjka macicy :(... Najdłuższy i najdelikatniejszy seks nic tu nie pomagał - po prostu wszystko w środku było tak rozpulchnione i "zmobilizowane" do owulacji, że bez bólu się nie obywało.
    Jak to kiedyś określiła jedna z dziewczyn (którą spotkałam na forum, jak starałam się o pierwszą ciążę) "niestety, u mnie robienie dzieci - zawsze ze łzami w oczach" i wtedy dowiedziałam się, że nie jestem jedyna ;). A nawet zapalenie przydatków u siebie podejrzewałam w pewnym momencie :).
    Lubię za to "I Ty pewnie też" :)

• cati Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) jak ktos wrożby bedzie robic na andrzejki , to niech zrobi mi jedną !
    Chlopiec czy dziewczynka :D
    I pojedyczna czy podwójna :D

Nieukowa wrote:
    Cati wiem co przechodzisz, ja kuźwa byłam wkręcona jak słoiki w spiżarce przed pierwszym usg, tym bardziej że to jest ten najgorszy czas, 8-9tc...
    Musisz to przeżyć, z dnia na dzień fasol rośnie i może być tylko lepiej!

Masz racje ;) widze po wadze jak srednio co 3 dzien przybywa gramow ;D wkrótce stuknie 54 ! chodz sie zastanawiam czy nie zaszybko przybieram. Tak patrze na ten diagram wagi to wychodzi ze jest ok z waga.
    Pati_Belgia wrote:
    Catus słonko Ty moje.... Wszystko bedzie dobrze, to normalne uczucie, ze sie boisz. Ja Marcelem tez tak miałam i pewnie teraz, jak zajdę w ciąże, mnie to nie ominie. Główka do góry. Jest i bedzie dobrze....
    Wiem :* <3 ciezko z tymi ciazami za granica... w pl bardziej sie troszcza o brzuchate.. a tu jak masz pieniadze to zrobisz sobie nawet i 10 usg..

Misia - wspieram :) i glowka do góry ! dalej trzeba sie starac ! :) A jak buchnie to od razu blizniaki :D

Justa :D hej , jak sie czujesz? :) Mikolajki wkrótce zawitaja to fakt :D

Lara - Moze to wlasnie sa ruchy te bulbonki w brzuchu :D moja znajoma mowila ze ruch rozpoznala jak pani na usg pokazala ze mala sie rusza a ta myslala ze to gazy xD

justta lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Lubię za to "I Ty pewnie też" :)
    A bo gdzieś w Twoich notatkach przeczytałam, że tylko parę razy w życiu owulowałaś :D. Więc tak nieśmiało nawiązałam do tematu ;).

Mona_M lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati u nas w Belgii tez bardzo dobrze sie zajmuja kobietami ciezarnymi. Nawet lepiej jak w pl. Wiem z doswiadczenia mojej przyjaciolki. Ale Ty sie nie martw. Dasz rade I wszystko tez bedzie dobrze z dzieciatkiem.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was tez do 12 tyg - nie uwazaja was za ciezarna ?

Ja nie mowie ze zle sie opiekują , ale ze zupelnie inaczej niz w pl .

Ide piec bułeczki :P bo krajzerek mi sie zachcialo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 11:42

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W holandii do 8 tygodnia nie ratują ciąży zagrożonej :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 11:47

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Cześć dziewczyny!

Nastka - spróbujcie to "tyłem mocno", co Wam szkodzi :D?

Ufff powróciłam z zakupów :) Dzisiaj moje dzieciory jadą na biwak harcerski (brrrr podziwiam) i w związku z tym mam już trzech 18latków w domu, którzy będą ten biwak organizować. Jak tylko Zuza wróci ze szkoły to zawozimy wszystkich na zbiórkę i wiecie co????? o.O weekend wolny o.O Sami w domu a ja mam dni płodne :D :D :D Będzie tyłem mocno!!!! I przodem też... I wszystko będzie :D :D :D

Mi wróżka kiedyś chłopca jeszcze jednego :) A ja myślę o dwójce dzieci teraz :)

marnut lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "tyłem mocno" nie wiem o co chodzi

marnut lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    W holandii do 8 tygodnia nie ratują ciąży zagrożonej :/

Dla mnie to glupota :/ tyle kobiet walczy o ciaze a oni to maja gdzies :/
    Anastazjaaa wrote:
    "tyłem mocno" nie wiem o co chodzi

Miało byc tule mocno ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 11:50

marnut lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do inofemu (który już do mnie jedzie) dziś zamawiam zioła ojca sroki, jeden pakiet dla staraczek a drugi przeciw poronieniom. Kupiłam tez magnez forete i od pierwszego dnia cyklu walczę

A co do inofen to mam go brać do owulacji czy cqly czas

marissith lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    A ja do inofemu (który już do mnie jedzie) dziś zamawiam zioła ojca sroki, jeden pakiet dla staraczek a drugi przeciw poronieniom. Kupiłam tez magnez forete i od pierwszego dnia cyklu walczę

A co do inofen to mam go brać do owulacji czy cqly czas
    Nie wiem jak inofem ale inofolic bierze się cały cykl

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Miało byc tule mocno ;D
    Nie wydaje mi się bo:
    marnut wrote:
    Cześć dziewczyny!

Nastka - spróbujcie to "tyłem mocno", co Wam szkodzi :D?

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Nie wiem jak inofem ale inofolic bierze się cały cykl
    Acha ok, to to samo wiec cyba teznbede brała cały cykl.

Do tego łykam od dziś omega 3 tez dobre na endometrium może przesadzam ale już sama nie wiem co mam robić aby wspomóc to wszystko

Anuśka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam w planach pranie sprzątanie prasowanie, tez mi wolny dzień :/

A i myje okna juz na swieta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 11:57

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Acha ok, to to samo wiec cyba teznbede brała cały cykl.

Do tego łykam od dziś omega 3 tez dobre na endometrium może przesadzam ale już sama nie wiem co mam robić aby wspomóc to wszystko
    Wcale nie przesadzasz... A jeśli tak to przesadzamy razem :D Ja biorę: omega 3, kwas foliowy, witaminy dla staraczek-Femibion, wit.D, magnez+wit B6, do owulki Donga i inofolic :D
    No i to ohydne wino wytrawne : pół lampki wieczorem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 12:00

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry a właściwie śpiący...

Anuśka mi moja gin powiedziała że mam wszelki alko odstawić w tym czerwone wino też...tak się nad tym zastanawiałam bo przecież niby "zdrowe" i na endometrium działa ale ....przez ostatnie 1,5 miecha nie piłam ani grama...moja fryzjerka też mi wcześniej mówiła że jej ginka też zabroniła pić nawet wina i jest w 25tc więc może coś w tym jest...

Anuśka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, chodziło jak zwykle o iPada Pati :D. Później poprawiła, ale oryginalnie wiadomość z dziś o 07.13 brzmiała tak:

Pati Belgia wrote:
    Troszkę nadrobilam..
    Anastazja tyłem mocno. Uda nam sie napewno...

:D

cati, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    A bo gdzieś w Twoich notatkach przeczytałam, że tylko parę razy w życiu owulowałaś :D. Więc tak nieśmiało nawiązałam do tematu ;).
    Dobrze wyczytałaś :)

Ana z tym tyłem mocno chodzi dokładnie o to co napisała Cati, ale skojarzenia oczywiście być musiały :)

Cati - co co opieki w PL. Moja siostra szybko pobiegła prywatnie do gina i zrobiła jej usg i była kropeczka. Zadowolona poszła na NFZ i usłyszała, że dopóki nie ma bijącego serducha nie można uznać ciąży. U nas trzeba się zgłosić do gina do 7 tygodnia, wcześniej nie ma co iśc chyba. Ale może my poprostu trafiamy na kiepskich lekarzy (chociaż ta akurat lekarka jest w porządku tyle, że obecnie zwolniła się z przychodni bo jej sie pracowac nie opłacało).

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    dzień dobry a właściwie śpiący...

Anuśka mi moja gin powiedziała że mam wszelki alko odstawić w tym czerwone wino też...tak się nad tym zastanawiałam bo przecież niby "zdrowe" i na endometrium działa ale ....przez ostatnie 1,5 miecha nie piłam ani grama...moja fryzjerka też mi wcześniej mówiła że jej ginka też zabroniła pić nawet wina i jest w 25tc więc może coś w tym jest...
    No to ja na siłę wpycham w siebie to ohydztwo a Ty dopiero teraz mówisz, że nie muszę?!?! A nawet nie powinnam?!?! o.O o.O o.O No to uffff..... Od dzisiaj już nie będę, ale się cieszę :D

‹‹ 3068 3069 3070 3071 3072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ