X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    No ale żeby sex był bolesny to już tragedia hahaha
    Oj byle by @ nie przyszła przed 2 grudnia bo usg mam.
    Mona, nie wiem jak u Ciebie (i Ty pewnie też nie), ale mnie w trakcie dni płodnych zawsze bolało :/. Jajniki, szyjka macicy :(... Najdłuższy i najdelikatniejszy seks nic tu nie pomagał - po prostu wszystko w środku było tak rozpulchnione i "zmobilizowane" do owulacji, że bez bólu się nie obywało.
    Jak to kiedyś określiła jedna z dziewczyn (którą spotkałam na forum, jak starałam się o pierwszą ciążę) "niestety, u mnie robienie dzieci - zawsze ze łzami w oczach" i wtedy dowiedziałam się, że nie jestem jedyna ;). A nawet zapalenie przydatków u siebie podejrzewałam w pewnym momencie :).

Mona_M, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Mona, nie wiem jak u Ciebie (i Ty pewnie też nie), ale mnie w trakcie dni płodnych zawsze bolało :/. Jajniki, szyjka macicy :(... Najdłuższy i najdelikatniejszy seks nic tu nie pomagał - po prostu wszystko w środku było tak rozpulchnione i "zmobilizowane" do owulacji, że bez bólu się nie obywało.
    Jak to kiedyś określiła jedna z dziewczyn (którą spotkałam na forum, jak starałam się o pierwszą ciążę) "niestety, u mnie robienie dzieci - zawsze ze łzami w oczach" i wtedy dowiedziałam się, że nie jestem jedyna ;). A nawet zapalenie przydatków u siebie podejrzewałam w pewnym momencie :).
    Lubię za to "I Ty pewnie też" :)

• cati Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) jak ktos wrożby bedzie robic na andrzejki , to niech zrobi mi jedną !
    Chlopiec czy dziewczynka :D
    I pojedyczna czy podwójna :D

Nieukowa wrote:
    Cati wiem co przechodzisz, ja kuźwa byłam wkręcona jak słoiki w spiżarce przed pierwszym usg, tym bardziej że to jest ten najgorszy czas, 8-9tc...
    Musisz to przeżyć, z dnia na dzień fasol rośnie i może być tylko lepiej!

Masz racje ;) widze po wadze jak srednio co 3 dzien przybywa gramow ;D wkrótce stuknie 54 ! chodz sie zastanawiam czy nie zaszybko przybieram. Tak patrze na ten diagram wagi to wychodzi ze jest ok z waga.
    Pati_Belgia wrote:
    Catus słonko Ty moje.... Wszystko bedzie dobrze, to normalne uczucie, ze sie boisz. Ja Marcelem tez tak miałam i pewnie teraz, jak zajdę w ciąże, mnie to nie ominie. Główka do góry. Jest i bedzie dobrze....
    Wiem :* <3 ciezko z tymi ciazami za granica... w pl bardziej sie troszcza o brzuchate.. a tu jak masz pieniadze to zrobisz sobie nawet i 10 usg..

Misia - wspieram :) i glowka do góry ! dalej trzeba sie starac ! :) A jak buchnie to od razu blizniaki :D

Justa :D hej , jak sie czujesz? :) Mikolajki wkrótce zawitaja to fakt :D

Lara - Moze to wlasnie sa ruchy te bulbonki w brzuchu :D moja znajoma mowila ze ruch rozpoznala jak pani na usg pokazala ze mala sie rusza a ta myslala ze to gazy xD

justta lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Lubię za to "I Ty pewnie też" :)
    A bo gdzieś w Twoich notatkach przeczytałam, że tylko parę razy w życiu owulowałaś :D. Więc tak nieśmiało nawiązałam do tematu ;).

Mona_M lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati u nas w Belgii tez bardzo dobrze sie zajmuja kobietami ciezarnymi. Nawet lepiej jak w pl. Wiem z doswiadczenia mojej przyjaciolki. Ale Ty sie nie martw. Dasz rade I wszystko tez bedzie dobrze z dzieciatkiem.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was tez do 12 tyg - nie uwazaja was za ciezarna ?

Ja nie mowie ze zle sie opiekują , ale ze zupelnie inaczej niz w pl .

Ide piec bułeczki :P bo krajzerek mi sie zachcialo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 11:42

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W holandii do 8 tygodnia nie ratują ciąży zagrożonej :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 11:47

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Cześć dziewczyny!

Nastka - spróbujcie to "tyłem mocno", co Wam szkodzi :D?

Ufff powróciłam z zakupów :) Dzisiaj moje dzieciory jadą na biwak harcerski (brrrr podziwiam) i w związku z tym mam już trzech 18latków w domu, którzy będą ten biwak organizować. Jak tylko Zuza wróci ze szkoły to zawozimy wszystkich na zbiórkę i wiecie co????? o.O weekend wolny o.O Sami w domu a ja mam dni płodne :D :D :D Będzie tyłem mocno!!!! I przodem też... I wszystko będzie :D :D :D

Mi wróżka kiedyś chłopca jeszcze jednego :) A ja myślę o dwójce dzieci teraz :)

marnut lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "tyłem mocno" nie wiem o co chodzi

marnut lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    W holandii do 8 tygodnia nie ratują ciąży zagrożonej :/

Dla mnie to glupota :/ tyle kobiet walczy o ciaze a oni to maja gdzies :/
    Anastazjaaa wrote:
    "tyłem mocno" nie wiem o co chodzi

Miało byc tule mocno ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 11:50

marnut lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do inofemu (który już do mnie jedzie) dziś zamawiam zioła ojca sroki, jeden pakiet dla staraczek a drugi przeciw poronieniom. Kupiłam tez magnez forete i od pierwszego dnia cyklu walczę

A co do inofen to mam go brać do owulacji czy cqly czas

marissith lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    A ja do inofemu (który już do mnie jedzie) dziś zamawiam zioła ojca sroki, jeden pakiet dla staraczek a drugi przeciw poronieniom. Kupiłam tez magnez forete i od pierwszego dnia cyklu walczę

A co do inofen to mam go brać do owulacji czy cqly czas
    Nie wiem jak inofem ale inofolic bierze się cały cykl

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Miało byc tule mocno ;D
    Nie wydaje mi się bo:
    marnut wrote:
    Cześć dziewczyny!

Nastka - spróbujcie to "tyłem mocno", co Wam szkodzi :D?

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Nie wiem jak inofem ale inofolic bierze się cały cykl
    Acha ok, to to samo wiec cyba teznbede brała cały cykl.

Do tego łykam od dziś omega 3 tez dobre na endometrium może przesadzam ale już sama nie wiem co mam robić aby wspomóc to wszystko

Anuśka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam w planach pranie sprzątanie prasowanie, tez mi wolny dzień :/

A i myje okna juz na swieta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 11:57

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Acha ok, to to samo wiec cyba teznbede brała cały cykl.

Do tego łykam od dziś omega 3 tez dobre na endometrium może przesadzam ale już sama nie wiem co mam robić aby wspomóc to wszystko
    Wcale nie przesadzasz... A jeśli tak to przesadzamy razem :D Ja biorę: omega 3, kwas foliowy, witaminy dla staraczek-Femibion, wit.D, magnez+wit B6, do owulki Donga i inofolic :D
    No i to ohydne wino wytrawne : pół lampki wieczorem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 12:00

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry a właściwie śpiący...

Anuśka mi moja gin powiedziała że mam wszelki alko odstawić w tym czerwone wino też...tak się nad tym zastanawiałam bo przecież niby "zdrowe" i na endometrium działa ale ....przez ostatnie 1,5 miecha nie piłam ani grama...moja fryzjerka też mi wcześniej mówiła że jej ginka też zabroniła pić nawet wina i jest w 25tc więc może coś w tym jest...

Anuśka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, chodziło jak zwykle o iPada Pati :D. Później poprawiła, ale oryginalnie wiadomość z dziś o 07.13 brzmiała tak:

Pati Belgia wrote:
    Troszkę nadrobilam..
    Anastazja tyłem mocno. Uda nam sie napewno...

:D

cati, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    A bo gdzieś w Twoich notatkach przeczytałam, że tylko parę razy w życiu owulowałaś :D. Więc tak nieśmiało nawiązałam do tematu ;).
    Dobrze wyczytałaś :)

Ana z tym tyłem mocno chodzi dokładnie o to co napisała Cati, ale skojarzenia oczywiście być musiały :)

Cati - co co opieki w PL. Moja siostra szybko pobiegła prywatnie do gina i zrobiła jej usg i była kropeczka. Zadowolona poszła na NFZ i usłyszała, że dopóki nie ma bijącego serducha nie można uznać ciąży. U nas trzeba się zgłosić do gina do 7 tygodnia, wcześniej nie ma co iśc chyba. Ale może my poprostu trafiamy na kiepskich lekarzy (chociaż ta akurat lekarka jest w porządku tyle, że obecnie zwolniła się z przychodni bo jej sie pracowac nie opłacało).

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    dzień dobry a właściwie śpiący...

Anuśka mi moja gin powiedziała że mam wszelki alko odstawić w tym czerwone wino też...tak się nad tym zastanawiałam bo przecież niby "zdrowe" i na endometrium działa ale ....przez ostatnie 1,5 miecha nie piłam ani grama...moja fryzjerka też mi wcześniej mówiła że jej ginka też zabroniła pić nawet wina i jest w 25tc więc może coś w tym jest...
    No to ja na siłę wpycham w siebie to ohydztwo a Ty dopiero teraz mówisz, że nie muszę?!?! A nawet nie powinnam?!?! o.O o.O o.O No to uffff..... Od dzisiaj już nie będę, ale się cieszę :D

‹‹ 3068 3069 3070 3071 3072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ