X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - ależ Wam się to wszystko pięknie złożyło :D. Na forum Cię nie będzie jak mniemam, a na poniedziałek weź w pracy wolne - tak na wszelki wypadek, żebyś nie musiała wszystkim tłumaczyć, że ...wzięłaś intensywne lekcje jazdy konnej... ;D!

• cati Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    dzień dobry a właściwie śpiący...

Anuśka mi moja gin powiedziała że mam wszelki alko odstawić w tym czerwone wino też...tak się nad tym zastanawiałam bo przecież niby "zdrowe" i na endometrium działa ale ....przez ostatnie 1,5 miecha nie piłam ani grama...moja fryzjerka też mi wcześniej mówiła że jej ginka też zabroniła pić nawet wina i jest w 25tc więc może coś w tym jest...

Maniek :D za to ja w owulacje wypilismy butelke wina :D we 2 ... co sie dzialo w sypialni :D hehehe !!! :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No to ja na siłę wpycham w siebie to ohydztwo a Ty dopiero teraz mówisz, że nie muszę?!?! A nawet nie powinnam?!?! o.O o.O o.O No to uffff..... Od dzisiaj już nie będę, ale się cieszę :D

a swojego gina pytałaś???? wiesz że w PL to 2 polaków i 3 zdania...

a Marnut czy Ty jesteś na mnie obrażona???

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    a Marnut czy Ty jesteś na mnie obrażona???

Nie. Ale gdzie my dwie tam osiem zdań, więc nie zaczynam :D.

MANIEK, Blondik lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Maniek :D za to ja w owulacje wypilismy butelke wina :D we 2 ... co sie dzialo w sypialni :D hehehe !!! :D

cati wiem że wiele osób przecież pije normalnie okazjonalnie wino czy co tam lubią i zachodzą ...mówie tylko co mi gin powiedziała ...nie pisałam wcześniej o tym bo jakoś do tej pory mi ciężko w to uwierzyć...ale może skoro Anuśka pije na przymus to wino to może niech je zostawi skoro niby nie trzeba czy nie wolno...

Anuśka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut dziś mi jeszcze wpadło do głowy w sprawie auta czy widziałaś renault ESPECE?????

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Wcale nie przesadzasz... A jeśli tak to przesadzamy razem :D Ja biorę: omega 3, kwas foliowy, witaminy dla staraczek-Femibion, wit.D, magnez+wit B6, do owulki Donga i inofolic :D
    No i to ohydne wino wytrawne : pół lampki wieczorem :P
    Ja wino i migdały będę tylko do owulki bo wyczytalam ze endometrium rośnie przeważnie tylko do owulacji :)

Musze poczytać o tym dongu

Anuśka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Anastazja, chodziło jak zwykle o iPada Pati :D. Później poprawiła, ale oryginalnie wiadomość z dziś o 07.13 brzmiała tak:

:D
    No patrz, uff bo już myślałam że kazecie mi się bzykac od tyłu ufff

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Marnut dziś mi jeszcze wpadło do głowy w sprawie auta czy widziałaś renault ESPECE?????
    Nie prowokuj :D!
    A tak serio - to wydaje mi się, że ostateczne starcie będzie między Espacem i Scenikiem :). Jest wiele aut, które podobają mi się bardziej i byłyby bardziej funkcjonalne, bezpieczne, przestrzenne czy co tam jeszcze - ale są to naprawdę duże VANy. A ja mam to przede wszystkim prowadzić - nie poradzę sobie z jakimś kolosem, cały czas będę go rysować :/. Aż w końcu nie wyrobię i kogoś zarysuję czy stuknę, a to może być dużo bardziej nieprzyjemne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    No tak to oryginalnie brzmiało, choć nie to Pati miała na myśli. Jednak "tyłem mocno" wejdzie nam tu chyba do kanonu :D.

A o Dongu poczytaj, bo on też ponoć na endometrium działa dobrze :).

Anastazjaaa, Pati Belgia, Mona_M lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dla mnie to glupota :/ tyle kobiet walczy o ciaze a oni to maja gdzies :/

Wiesz Cati, abstrahując od emocji, które nam (szczególnie tym długo się starającym) towarzyszą w pierwszych tygodniach ciąży, uważam że absolutnie nie ma sposobu na "uratowanie" ciąży, która ma być poroniona. Luteina może i coś daje u kobiet z wielokrotnymi poronieniami (choć też rzadko), ale podawanie jej wszystkim jak leci wg badań naukowych powoduje że roni się później, albo nie do końca i trzeba to operacyjnie kończyć, z powikłaniami itd. Poza tym zwiększa nieznacznie ryzyko wad płodu, jeśli ciąża zostanie donoszona. Tu jest oficjalne stanowisko WHO dla tych, co znają angielski: http://apps.who.int/rhl/pregnancy_childbirth/antenatal_care/miscarriage/cd003511_thacht/en/

Kraje zachodnie mają po prostu naukowe podejście do rzeczy, a nie filozoficzne jak w naszym kraju - ciekawe czy Norweżki też tak emocjonalnie reagują na fakt zagrożonej wczesnej ciąży jak Polki-emigrantki?
    Dla mnie luteina robi krzywdę i zuboża budżet państwa (bo jest refundowana), nie dając żadnych konkretnych korzyści w zamian. Jedyna korzyść to lepsze samopoczucie kobiety w ciąży. Ale nie ma co temu dorabiać filozofii niestety, statystyki nie kłamią ;(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od zajscia w ciaze kobiete traktuje sie jak ciezarna. Ja w poerwszej ciazy wyladowalam w szpitalu na podtrzymaniu po tygodniu od pozytywnego testu ciazowego. Ja narzekac nie moge. Naprawde. Swietne podejscie do kobiet w ciazy I niewaze czy to ciaza 5 tygodniowa czy 20. Traktowanie I opieka taka sama.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Nie prowokuj :D!
    A tak serio - to wydaje mi się, że ostateczne starcie będzie między Espacem i Scenikiem :). Jest wiele aut, które podobają mi się bardziej i byłyby bardziej funkcjonalne, bezpieczne, przestrzenne czy co tam jeszcze - ale są to naprawdę duże VANy. A ja mam to przede wszystkim prowadzić - nie poradzę sobie z jakimś kolosem, cały czas będę go rysować :/. Aż w końcu nie wyrobię i kogoś zarysuję czy stuknę, a to może być dużo bardziej nieprzyjemne.

najlepiej jak wsiądziesz i się przejedziesz jak ja to mówię nie z każdym autem jest chemia:)

marnut lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

A o Dongu poczytaj, bo on też ponoć na endometrium działa dobrze :).
    A to bez recepty można kupić

I jaka jest dala nazwa tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 12:35

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Anastazja faktycznie jak zwykle moj Ipad plata zberezne figle ;-)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    cati wiem że wiele osób przecież pije normalnie okazjonalnie wino czy co tam lubią i zachodzą ...mówie tylko co mi gin powiedziała ...nie pisałam wcześniej o tym bo jakoś do tej pory mi ciężko w to uwierzyć...ale może skoro Anuśka pije na przymus to wino to może niech je zostawi skoro niby nie trzeba czy nie wolno...

Ale czy ja ci napisalam ze sie nie zgadzam z tym co napisalas? Strasznie ostatnio nerwowa jestes i przestan kropkowac. (...)
    Ja napisalam ze ja wypilam butelke , bo taki kaprys mielismy nikt nam nie kazal pic wina , na rozluźnienie je wypilismy. KAzdy robi co lubi , nie powinien sugerowac sie tym ze ktos im każe spożywac alkohol.

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to to

http://allegro.pl/dong-quai-ekstrakt-6-1-mocniejszy-od-swanson-24h-i4750938962.html

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    U nas od zajscia w ciaze kobiete traktuje sie jak ciezarna. Ja w poerwszej ciazy wyladowalam w szpitalu na podtrzymaniu po tygodniu od pozytywnego testu ciazowego. Ja narzekac nie moge. Naprawde. Swietne podejscie do kobiet w ciazy I niewaze czy to ciaza 5 tygodniowa czy 20. Traktowanie I opieka taka sama.
    A mnie z plamieniami w 7 tc nawet nikt nie chciał zbadać tylko kazali czekać :/ później fakt, opieka była super ale cóż z tego.....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Wiesz Cati, abstrahując od emocji, które nam (szczególnie tym długo się starającym) towarzyszą w pierwszych tygodniach ciąży, uważam że absolutnie nie ma sposobu na "uratowanie" ciąży, która ma być poroniona. Luteina może i coś daje u kobiet z wielokrotnymi poronieniami (choć też rzadko), ale podawanie jej wszystkim jak leci wg badań naukowych powoduje że roni się później, albo nie do końca i trzeba to operacyjnie kończyć, z powikłaniami itd. Poza tym zwiększa nieznacznie ryzyko wad płodu, jeśli ciąża zostanie donoszona. Tu jest oficjalne stanowisko WHO dla tych, co znają angielski: http://apps.who.int/rhl/pregnancy_childbirth/antenatal_care/miscarriage/cd003511_thacht/en/

Kraje zachodnie mają po prostu naukowe podejście do rzeczy, a nie filozoficzne jak w naszym kraju - ciekawe czy Norweżki też tak emocjonalnie reagują na fakt zagrożonej wczesnej ciąży jak Polki-emigrantki?
    Dla mnie luteina robi krzywdę i zuboża budżet państwa (bo jest refundowana), nie dając żadnych konkretnych korzyści w zamian. Jedyna korzyść to lepsze samopoczucie kobiety w ciąży. Ale nie ma co temu dorabiać filozofii niestety, statystyki nie kłamią ;(
    Włąsnie to ich postawa, ja sie z nia zgadzam bo natury sie nie zablokuje co ma byc to bedzie. Ale jak kobiety sie staraja o ciaze tyle czasu a oni na to nie zwracaja uwagi... kobieta juz zajdzie jakims cudem to powinni zareagowac.
    Powinni rozgraniczac kobiety te ktore nie maja problemu z ciazami oraz te ktore je maja. Nie wiem czy luteina robi krzywde czy inny specyfik . Ale jesli dzieki temu mogą miec ciaze , a pozniej zdrowe dziecko. To ja nie widze tu zadnego problemu. Pewnie cykle sie rozlegulują albo wrecz odwrotnie wróca do normy. Tu wiesz ile przypadkow tyle zdan.
    A teraz ci powiem jaka jest sytuacja :D = ja badania pierwsze bede miala robione w grudniu - morfologie , hiv , rozyczke , itd... - ok to jeszcze mozna przeczekac , pierwsze i ostatnie usg - w 20 tyg.
    Żeby nie fakt ze robie owe usg w PL nie wiedziala bym do 20 tyg czy cos jest nie tak z plodem. Nie mowiac o tych badaniach jak NT , czy innych ktore robi sie w okreslonych tyg. 11-14 - tu zadalam pytanie o te badania i dostalam odpowiedz " PO co ? " no dobra to bym tego nie zrobila w 20 tyg usg pokazalo by ze jest wszystko ok. no dobra to lecimy dalej , echo serca tez tu sie nie praktykuje. W mojej rodzinie tata urodzil sie z wada serca wiec automatycznie powinnnam miec z tego tytulu tutaj badanie . Znowu pytanie dostalam POco ? i tak w kolo. ;P toc to zwariowac mozna.

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to z ta luteina jest czy faktycznie potrzebna czy nie ale... Moja pierwsza ciąża skończyła się poronieniem, jak zaszlam drugi raz i w 5 tygodniu zaczęłam plamic, nie macie pojęcia jaki mnie strach i jaka rozpacz dopadła. Lekarz dal mi luteine i grzecznie bralam, nie wyobrażam sobie siebie w tamtym czasie jak kazalby ki czekać na rozwój wydarzeń, tiago choć wychodowany na luteinie jest zdrowym dzieckiem.

cati, marissith lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 3069 3070 3071 3072 3073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ