X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym raczej widziała coś innego przy poradniach i w szpitalach: psychologa. Kogoś kto wesprze kobietę w ciężkiej sytuacji empatią, zaleci melisę i uspokoi tak po ludzku, pozwoli się wygadać i wypłakać. Tego mi brakuje w PL i może to jest też bardziej potrzebne w innych krajach? Mając kogoś takiego dyżurnego, kto bez względu na okoliczności wesprze pacjentkę, chyba żadna z nas by nie powiedziała, że została olana...

Dobra, w sumie uważam temat za wyczerpany :)

Nie wiedziałam że dong jest taki mocny, że aż powoduje zawroty głowy i nudności! Kurcze to dziadostwo może być silniejsze niż te wszystkie Clo razem wzięte :D

Anuśka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, że lekarze nie mogą dużo zrobić celem podtrzymania wczesnej ciąży - jest wiadome wszystkim. Luteina nie pomoże, jeśli "wina" leży po stronie zarodka. A jeśli leży po stronie kobiety? Wypadałoby czekać do 4tego poronienia, żeby się przekonać czy statystyki nie kłamią i czy akurat w 5tym przypadku luteina pomoże. Mało którą kobietę na to emocjonalnie stać. Mało może żyć ze świadomością, że z własnej woli nie zrobiła nic, żeby tamta wcześniejsza 4ka przeżyła - a zrobić mogła. Mało w której nie burzy się krew, kiedy chce spróbować wszystkiego (nawet jeśli to statystycznie nieuzasadnione) a nikt pomocy udzielić nie chce. Niech sobie ta luteina nie będzie refundowana - nie kosztuje aż takich pieniędzy, żeby ciężarna ich nie wydała. Ale nie dać jej szansy czy spokoju sumienia w imię statystyk - to chore :/.
    Tak analogicznie - przychodzisz na Policję zgłosić kradzież roweru a ja, zamiast przyjąć zgłoszenie i zapewnić Cię, że zrobimy wszystko co się da, choć szanse na jego odnalezienie są niewielkie - mówię Ci, że statystycznie nie ma możliwości odnalezienia Twojego roweru, więc zawiadomienia nie przyjmę :/.
    A do psychologa może pójść każda kobieta po poronieniu, jeśli odczuwa taką potrzebę. Nawet w szpitalu są takowi zatrudniani.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 15:16

ara lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    dziewczyny a gdzie nasze brzuchatki lara i kroko?

Ara dzięki za pamięć, ja jestem codziennie i podczytuję, ale nie zawsze mam czas i siły aby wszystko przeczytać, bo dużo produkujecie. :)

U mnie budowa w pełni, załatwiamy kredyt w banku bo nie mamy tyle swojej kasy aby to skończyć budować i tak latam, załatwiam.

Niestety cały czas męcza mnie mega mdłości i tak mi się ciężko zebrać w sobie. W dzień ziewam, w nocy spać nie mogę i tak w kółko. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zadzwoniłam do ginekolog i powiedziałam o cyklach i ogólnie z nią porozmawiałam..ponieważ dziś zaczął się cykl i nie mam jak do niej do szpitaala podjechać to nie da mi recepty, ale wspomniała, coś o obserwacji i wspomagaczach owulacyjnych, ale nie zrozumiałam jakich :/
    Powiedziałam jej do 3 razy sztuka jeśli mi się nie uda w grudniu to w styczniu się zgłoszę do niej po te cudowne specyfki. Powiedziałam, że owul. Będe miała za miesiąc i wówczas przypadają święta, więc zdaje sobie sprawe, że ona jest z rodziną... A ona pracuje w szpitalu..wiec plus taki, że na NFZ do szpitala do niej bede chodzić w południe..wiec finansowo na tym nie ucierpie :)
    A to jest siostra kolezanki mojej siostry, mam nadzieję, że mi pomoże !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 15:11

Malenq, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... kartka wysłana, paczuszka też :) będzie w poniedziałek, więc oczekujcie Mikołaja :)
    Ale niestety nie udało się bez nadawcy :( czyli niespodzianki nie będzie :(

Dziś też mi się strasznie spać chce... ale buty do kompletu dokupione, więc mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że na firmową Wigilię jestem ubrana od stóp do głów :)
    No dobra, czapki i tak nie noszę, więc jej nie kupiłam :P

Krokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ara dzięki za pamięć, ja jestem codziennie i podczytuję, ale nie zawsze mam czas i siły aby wszystko przeczytać, bo dużo produkujecie. :)

U mnie budowa w pełni, załatwiamy kredyt w banku bo nie mamy tyle swojej kasy aby to skończyć budować i tak latam, załatwiam.

Niestety cały czas męcza mnie mega mdłości i tak mi się ciężko zebrać w sobie. W dzień ziewam, w nocy spać nie mogę i tak w kółko. :)
    Oj bidulo, w szoku jestem że tak długo Cię trzyma :( Budowy nie zazdroszczę bo to kuuupa roboty :) Ale później jest satysfakcja ogromna :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspomagacze owulacji? Pewnie CLO i Pregnyl - to co Pati bierze :).

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możliwe..jestem typowym przykładem pacjenta, który tak sie przejmuje, ze nie słyszy co do niego mówią, a raczej nie zapamięta tego...
    Ja donguje dalej jak tylko skończy się @ czyli za tydzien odświeżam swoje tabsy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A możliwe..jestem typowym przykładem pacjenta, który tak sie przejmuje, ze nie słyszy co do niego mówią, a raczej nie zapamięta tego...
    Ja donguje dalej jak tylko skończy się @ czyli za tydzien odświeżam swoje tabsy!
    Bierz dużo i długo :D. I nie daj się podejść fałszywym owulacjom na początku cyklu ;)!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Bierz dużo i długo :D. I nie daj się podejść fałszywym owulacjom na początku cyklu ;)!
    Tak zrobie ! :)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, zima idzie...i mróz...
    brrr...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula ja właśnie zapakowałam prezent, w poniedziałek postaram się wysłac i prezent i kartkę dla brata Pati.
    Mój prezent to naprawdę drobiazg, ale mam nadzieję, że się spodoba. :)
    I mam taką prośbę do Was wszystkich aby jak ktoś dostanie przesyłkę napisał o tym, bo wiecie jak to jest z pocztą - żeby nie było tak że przesyłka nie dotarła. Także informujcie. :)

Anuśka budową to akurat głównie zajmuje się mój mąż, muszę go pochwalić, stanął na wysokości zadania, jeździ, załatwia itd. :) Ale papierologia, kredyt, kaktury itd. to już moja działka, bo on tego nie cierpi. :)

Asiula86, Anuśka lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też zaczynamy zbudową, narazie nam różne firmy wyceniają...i sa kolosoalne różnice w wycenach

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondiku co będziecie budować? Domek?

Fakt, są różnice w cenach. A materiały budowlane załatwiajcie sobie sami, w składach budowlanych zawsze dostaniecie lepszą cenę niż policzy Wam wykonawca, bo on dostaje ze składu taniej a Wam liczy drożej i zarabia na tym. A różnica na materiałach jak się je załatwia samemu jest ogromna! Tylko trzeba się niestety nalatać i nazałatwiać.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, wiem...domek....prawie 250m...;)

mam postanowienie, w weekend ubieram choinkę...kupię sobie sztuczną i będzie przez cały grudzień;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 16:53

cati, Krokodylica lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezent, który ja kupiłam to też drobiazg, ale mnie się podoba :)
    Mam nadzieję, że przyniesie szczęście i uśmiech na twarzy :)

Też mam sztuczną choinkę, ale ubieram ją tuż przed Wigilią. Latałam dzisiaj po Centrach Handlowych - tam już baaaaaaaaardzo czuć święta :)

Domek - jak fajnie jest sobie pomarzyć ;)

Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    my też zaczynamy zbudową, narazie nam różne firmy wyceniają...i sa kolosoalne różnice w wycenach
    Blondiku moj maz ma firme budowlana a ja mam firme konsultacji budowlanych wiec moge Ci cos zasugerowac. Wybierajac firme, ktora wykona projekt, sprawdz ja w kazdy mozliwy sposob. Nie wiem jak to jest w Polsce ale tu mozna sprawdzic na internecie. O prawie kazdej firmie sa opinie. Po drugie, kiedy juz zdecydujesz sie na dana firme, koniecznie podpisz kontrakt z kosztorysem, w ktorym bedzie wszyatko wyszczegolnione, od materialow po wynagrodzenie dla firmy wykonawczej a po trzecie. Podpisz kazda strone I z kosztorysem I z umowa bo inaczdj w razie klopotow, nie bedziesz miala jak walczyc o swoje.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z męzem mamy wieczór filmowy..dziś lecii w TV o 20;00 Hobbit I cześc..kupiliśmy chpisy, popcorn,mmsy..do tego serniczek, który upiekłam wczesniej..i mam wieczór z wyżerką w tle :)
    smutno mi choć próbuje udawać, że nic się nie stało..ech..

Blondik lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaraz chyba padnę na twarz, spać mi się zachciało, więc chyba przejdę się na spacer i załatwię Mikołaja...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    i załatwię Mikołaja...

I czym Ci chłop zawinił? :P

Misi@, cati, zgredka, Blondik, ara, Asiula86 lubią tę wiadomość

‹‹ 3071 3072 3073 3074 3075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ