My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym raczej widziała coś innego przy poradniach i w szpitalach: psychologa. Kogoś kto wesprze kobietę w ciężkiej sytuacji empatią, zaleci melisę i uspokoi tak po ludzku, pozwoli się wygadać i wypłakać. Tego mi brakuje w PL i może to jest też bardziej potrzebne w innych krajach? Mając kogoś takiego dyżurnego, kto bez względu na okoliczności wesprze pacjentkę, chyba żadna z nas by nie powiedziała, że została olana...
Dobra, w sumie uważam temat za wyczerpany
Nie wiedziałam że dong jest taki mocny, że aż powoduje zawroty głowy i nudności! Kurcze to dziadostwo może być silniejsze niż te wszystkie Clo razem wzięteAnuśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo, że lekarze nie mogą dużo zrobić celem podtrzymania wczesnej ciąży - jest wiadome wszystkim. Luteina nie pomoże, jeśli "wina" leży po stronie zarodka. A jeśli leży po stronie kobiety? Wypadałoby czekać do 4tego poronienia, żeby się przekonać czy statystyki nie kłamią i czy akurat w 5tym przypadku luteina pomoże. Mało którą kobietę na to emocjonalnie stać. Mało może żyć ze świadomością, że z własnej woli nie zrobiła nic, żeby tamta wcześniejsza 4ka przeżyła - a zrobić mogła. Mało w której nie burzy się krew, kiedy chce spróbować wszystkiego (nawet jeśli to statystycznie nieuzasadnione) a nikt pomocy udzielić nie chce. Niech sobie ta luteina nie będzie refundowana - nie kosztuje aż takich pieniędzy, żeby ciężarna ich nie wydała. Ale nie dać jej szansy czy spokoju sumienia w imię statystyk - to chore
.
Tak analogicznie - przychodzisz na Policję zgłosić kradzież roweru a ja, zamiast przyjąć zgłoszenie i zapewnić Cię, że zrobimy wszystko co się da, choć szanse na jego odnalezienie są niewielkie - mówię Ci, że statystycznie nie ma możliwości odnalezienia Twojego roweru, więc zawiadomienia nie przyjmę.
A do psychologa może pójść każda kobieta po poronieniu, jeśli odczuwa taką potrzebę. Nawet w szpitalu są takowi zatrudniani.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 15:16
ara lubi tę wiadomość
-
ara wrote:dziewczyny a gdzie nasze brzuchatki lara i kroko?
Ara dzięki za pamięć, ja jestem codziennie i podczytuję, ale nie zawsze mam czas i siły aby wszystko przeczytać, bo dużo produkujecie.
U mnie budowa w pełni, załatwiamy kredyt w banku bo nie mamy tyle swojej kasy aby to skończyć budować i tak latam, załatwiam.
Niestety cały czas męcza mnie mega mdłości i tak mi się ciężko zebrać w sobie. W dzień ziewam, w nocy spać nie mogę i tak w kółko.
-
nick nieaktualnyA ja zadzwoniłam do ginekolog i powiedziałam o cyklach i ogólnie z nią porozmawiałam..ponieważ dziś zaczął się cykl i nie mam jak do niej do szpitaala podjechać to nie da mi recepty, ale wspomniała, coś o obserwacji i wspomagaczach owulacyjnych, ale nie zrozumiałam jakich
Powiedziałam jej do 3 razy sztuka jeśli mi się nie uda w grudniu to w styczniu się zgłoszę do niej po te cudowne specyfki. Powiedziałam, że owul. Będe miała za miesiąc i wówczas przypadają święta, więc zdaje sobie sprawe, że ona jest z rodziną... A ona pracuje w szpitalu..wiec plus taki, że na NFZ do szpitala do niej bede chodzić w południe..wiec finansowo na tym nie ucierpie
A to jest siostra kolezanki mojej siostry, mam nadzieję, że mi pomoże !Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 15:11
Malenq, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość
-
Ufff... kartka wysłana, paczuszka też
będzie w poniedziałek, więc oczekujcie Mikołaja
Ale niestety nie udało się bez nadawcyczyli niespodzianki nie będzie
Dziś też mi się strasznie spać chce... ale buty do kompletu dokupione, więc mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że na firmową Wigilię jestem ubrana od stóp do głów
No dobra, czapki i tak nie noszę, więc jej nie kupiłamKrokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Krokodylica wrote:Ara dzięki za pamięć, ja jestem codziennie i podczytuję, ale nie zawsze mam czas i siły aby wszystko przeczytać, bo dużo produkujecie.
U mnie budowa w pełni, załatwiamy kredyt w banku bo nie mamy tyle swojej kasy aby to skończyć budować i tak latam, załatwiam.
Niestety cały czas męcza mnie mega mdłości i tak mi się ciężko zebrać w sobie. W dzień ziewam, w nocy spać nie mogę i tak w kółko.Budowy nie zazdroszczę bo to kuuupa roboty
Ale później jest satysfakcja ogromna
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:A możliwe..jestem typowym przykładem pacjenta, który tak sie przejmuje, ze nie słyszy co do niego mówią, a raczej nie zapamięta tego...
Ja donguje dalej jak tylko skończy się @ czyli za tydzien odświeżam swoje tabsy!. I nie daj się podejść fałszywym owulacjom na początku cyklu
!
-
nick nieaktualny
-
Asiula ja właśnie zapakowałam prezent, w poniedziałek postaram się wysłac i prezent i kartkę dla brata Pati.
Mój prezent to naprawdę drobiazg, ale mam nadzieję, że się spodoba.
I mam taką prośbę do Was wszystkich aby jak ktoś dostanie przesyłkę napisał o tym, bo wiecie jak to jest z pocztą - żeby nie było tak że przesyłka nie dotarła. Także informujcie.
Anuśka budową to akurat głównie zajmuje się mój mąż, muszę go pochwalić, stanął na wysokości zadania, jeździ, załatwia itd.Ale papierologia, kredyt, kaktury itd. to już moja działka, bo on tego nie cierpi.
Asiula86, Anuśka lubią tę wiadomość
-
Blondiku co będziecie budować? Domek?
Fakt, są różnice w cenach. A materiały budowlane załatwiajcie sobie sami, w składach budowlanych zawsze dostaniecie lepszą cenę niż policzy Wam wykonawca, bo on dostaje ze składu taniej a Wam liczy drożej i zarabia na tym. A różnica na materiałach jak się je załatwia samemu jest ogromna! Tylko trzeba się niestety nalatać i nazałatwiać. -
wiem, wiem...domek....prawie 250m...
mam postanowienie, w weekend ubieram choinkę...kupię sobie sztuczną i będzie przez cały grudzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 16:53
cati, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Prezent, który ja kupiłam to też drobiazg, ale mnie się podoba
Mam nadzieję, że przyniesie szczęście i uśmiech na twarzy
Też mam sztuczną choinkę, ale ubieram ją tuż przed Wigilią. Latałam dzisiaj po Centrach Handlowych - tam już baaaaaaaaardzo czuć święta
Domek - jak fajnie jest sobie pomarzyćKrokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Blondik wrote:my też zaczynamy zbudową, narazie nam różne firmy wyceniają...i sa kolosoalne różnice w wycenach
-
nick nieaktualnyJa dziś z męzem mamy wieczór filmowy..dziś lecii w TV o 20;00 Hobbit I cześc..kupiliśmy chpisy, popcorn,mmsy..do tego serniczek, który upiekłam wczesniej..i mam wieczór z wyżerką w tle
smutno mi choć próbuje udawać, że nic się nie stało..ech..Blondik lubi tę wiadomość