X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari - jeśli jest najlepszy w okolicy, to czymś sobie na tę opinię zapracować musiał :). Widocznie (zgodnie z naszą ulubioną statystyką :D) większości kobiet bardziej pomaga stymulacja niż HSG. Nie oznacza to oczywiście, że u Ciebie na bank podziała, ale może jednak?
    A jeśli dalej coś Ci tu nie gra - to opinia opinią, ale innego lekarza nie zawadzi spytać o zabieg :D.

marissith lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie też się Konstanty średnio podoba, ale ustaliliśmy wcześniej, że on wybiera dla boya a ja dla dziewuchy i ten Kostek łaził mu już dawno od głowy, były inne propozycje, ale jakoś nie podoba mu się nic bardziej, a i ja się już zaczęłam przyzwyczajać..

Mari: będę trzymać kciuki

Krokodylica, marissith lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    no mnie też się Konstanty średnio podoba, ale ustaliliśmy wcześniej, że on wybiera dla boya a ja dla dziewuchy i ten Kostek łaził mu już dawno od głowy, były inne propozycje, ale jakoś nie podoba mu się nic bardziej, a i ja się już zaczęłam przyzwyczajać..

Mari: będę trzymać kciuki

A mnie Konstanty sie podoba choć bardziej Konstantyn..bo uwielbiam okres średniowiecza, a bizancjum był jego początkiem...cesarz Konstantyn Wielki :)

Mój mąż wymyslił sobie Gerwazego...matko i córko nie mogę mu tego wybić z głowy, ale mam jeszcze na to czas, więc może się uda ;p

Mari tulę...ja dopiero mogę od stycznia wziąć wspomagacze, ale próbuje się nie dołować tylko Dongować i zajść w styczniu o tak postanowiłam...

Niestety nie wytrzymałam i sie popłakałam, jeszcze tata się źle czuł i tak jakos mi smutno, boje się o rodziców :(
    Mam nową szefową, ale jakoś nie mogę się do niej przekonac i tak omawiam sprawy z szefową, która jest w ciąży, bo jest na prawde cudowna i zrozumie wszystko..a nie regulamin i takie tam..Boszeee pracujemy z ludzmi i dla nich wiec musimy byc elastyczni...szkoda gadać...zły tydzień był oj zły...dobrze, ze się skończył... Czas zacząć nowy..otrząsnąć się i walczyć dalej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 20:45

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia: a jaki byłby skrót od Gerwazego? Gerwi??

Twój wykres jest elegancki :), ja stosowałam 1 cykl castagnusa i wiesiołka..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Misia: a jaki byłby skrót od Gerwazego? Gerwi??

Twój wykres jest elegancki :), ja stosowałam 1 cykl castagnusa i wiesiołka..

myślałam o tym skrocie i tylko Wazek mi do głowy przychodzi..ale to nie brzmi zbyt dobrze ( delikatnie rzecz ujmując)

Ja nie mam pomysłu co mam robić..mam donga w domu to sobie troche podonguje i tyle, bedzie coma byc juz chyb nie mam zbyt dużego wpływu na to co tam jest w górze zapisane...

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mari, misia to ja zbiorowo Was tulę..taaaaaak mocno..

dobrej nocy

a moje dziecię nie ma jeszcze imienia..:(

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:

dobrej nocy

Dziękuję :)
    Ja mam dla dziewczynek Bogumiła ( Miłka) i Alicja tu bez skrótu, bo imie przepiękne..dla małej księzniczki...dla chłopca nie wiem,chciałam kiedyś Ignacego (uwielbiam Witkacego) ale okazalo się, ze jest b popularne bo w jakims serialu byl mały Ignas i się posypało...no więc jestem w Kropce..podoba mi się też Stefan i Karol :) Lae małżowi nie bardzo...Krzysiek tez ładne, ale mój tato jest Krzyś więc nie chcemy faworyzowac...

• cati Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:

dobrej nocy

masz czas :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się podoba Julian (Julek) a dla córy Helenka po mojej babci. Bardzo ją kochałam. Była wspaniałą kobietą.

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już od dawna mamy imiona ustalone :)
    córcia Julia Jadwiga (Julia podobało mi się już przed tym boomem na Julki, a Jadwiga po mojej ukochanej babci)
    synek Michał Kazimierz (Kazimierz po ukochanym dziadku mojego męża).
    Bo wszystkie Michały to fajne chłopaki ;)

Misi@, Giussta, Ania_84 lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    A mi się podoba Julian (Julek) a dla córy Helenka po mojej babci. Bardzo ją kochałam. Była wspaniałą kobietą.
    tEZ MIAŁAM BABCIE hELENKĘ :)

• beszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Misia, jak ja Ci zazdroszczę tej wyżerki :(. I Hobbita, bo TV nie mam, więc nie obejrzę.

Od razu usłyszałam, że w tej ciąży muszę bardzo uważać na wagę, bo to już 3 cesarka, macica może być osłabiona - a im większe dziecko tym bardziej będzie się musiała rozciągnąć. Słowem - mam dziecka nie "paść". Na razie mam brać kwas foliowy i żadnych innych witamin.
    Jak ja się powstrzymam przed pożeraniem słodyczy??? Życie traci sens ;)...
    Z lepszych wieści - nie będzie robił problemów z podwiązaniem jajników, uważa że tak będzie bezpieczniej.
    Jak ktoś chce zobaczyć kulkę to można tu
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/084abafb1dac87f5.html

Marnut, ogromne gratulacje :)
    nie sadzilam, ze nasz przyrost wagi w ciazy ma jakikolwiek wplyw na wage dziecka....w pierwszej ciazy utylam 40 kg a maly wazyl 3kg. w drugiej ciazy utylam nieco ponad 10kg a maly wazyl prawie 4kg.....

u nas maz sie ¨podwiazuje¨ po porodzie ;)

trzymma kciuki za pozostale staraczki <3

marith, tulkam mocno! doktorek na pewno wie co robi.

marissith, marnut lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari nie smutaj się, a może faktycznie na Clo zaskoczy? Tylko to dawkowanie masz jakieś dziwne. No ale pewnie gin wie co robi, nie?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Z opisu Mari wynika że gin dokładnie przemyślal strategie wobec niej więc trzymam kciuki za powodzenie.

Mnie się właśnie Julian podoba, i Marcel, i Mikołaj, i Franek ale nie mężowi, a ze on uparty jak ja - to mamy klops. On chce Jana (podoba mi się ale ich teraz miliony), stasia, Jacka i tego typu.. Ale mnie one zupełnie nie leżą..

Miłego członka na ten sobotni mroźny dzień :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia, lecę zaraz mamie pomóc piec pierniki na przedszkolny kiermasz;)

wykres w mojej "stopce" stanął w miejscu...dziwne...;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 07:28

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana.

Ja dzis na podwórku choinkę juz ubiore. Tylko nie wiem za bardzo jak bo cholera ogromna około 10-11 metrów ma... Z choinka w domu poczekam do 13.
    Konwalianko ja mam syna Marcela i jest bardzo spokojnym dzieckiem. Ja wybierając imiona kieruje sie tym, żeby były łatwe i w Belgii i w Polsce. Marcel to także belgijskie imię, pisane tak samo tyle, ze wypowiadane jako Marsel z akcentem na sel. Dla drugiego dziesiątka tez juz mamy wybrane. Dla dziewczynki wybrał Sebastian - Roksana a dał chłopca wybrałam ja - Olivier, w Belgi wypowiadane z niemym r i z akcentem na vi. Jesteśmy zgodni co do imion. Chociaż tyle :-)

konwalianka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja męskich całą listę ostatnio zrobiłam ale jednak Konstanty i może Tymoteusz, reszta nie podlega dyskusji (niestety), za to dla kobit mam dużo, kto wiem, może Kostek za tydzień okaże się być Kostką ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdybyśmy my mieli dziewczynkę to nie byloby problemu..od zawsze na zawsze podoba nam się Izabela i Karolinka..tak było już przy Tymku, gdy nie wiedzieliśmy co tam się kryje między nóżkami..oboje bylismy zgodni.. a tutaj się nie da.. za chiny ludowe nie umiemy się dogadac a mnie już męczy zwracanie się bezosobowo do całkiem już sporego brzucha i malucha (no wlaśnie, zostanie chyba maluchem) :)

Blondik, baw się dobrze

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• ara Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalia u mojego brata Amelka przez tydzień po urodzeniu była "dzidzią" bo nie byli zdecydowani na imię ;) niektórzy twierdzą, że muszą dziecku w oczy spojrzeć po urodzeniu i wtedy imię samo przychodzi :)
    acz rozumiem Cię oczywiście ;)
    u mnie (jak już będę w ciąży hehe) będzie Miłosz, dla dziewczynki nie mamy kompletnie nic więc też będzie Miłosz :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Imiona dla dzieci naprawdę ładne, ale Misia...jak ja Ci życzę córki :D! Dla dobra syna :D.

Konwalianka - zgódź się na propozycję Małża. Ale do USC idź zarejestrować dziecko sama ;D. Moja kumpela miała odwrotną sytuację - chciała Milenkę, a małżonek szanowny zarejestrował Julię (i nie był pijany ani skacowany).

Beszka - dziękuję, tchnęłaś we mnie nadzieję :D! Bo jak wczoraj usłyszałam o "pilnowaniu wagi" to mi się niemożebnie smutno zrobiło :(. Może teraz będę jadła co chcę a jak waga dziecka zacznie niebezpiecznie rosnąć, to dopiero wtedy narzucę sobie jakiś rygor ;).

Miłego dnia!

‹‹ 3073 3074 3075 3076 3077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ