X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Chemika nie ma, jest biolog...

Jestem warzywem, bo moje procesy myślowe sprowadzają się obecnie do spekulowania, czy bełtnę czy nie. Poki co wygrywam z mięśniem mojego cardia ventriculi, ale walka jest twarda...

Ja moją walkę przegrałam. :(
    Po tym magnezie męczy mnie jeszcze bardziej.
    Fuck.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas czytam, Aniu, bo to w końcu o dziecię chodzi. A przy okazji dowiaduję się sporo i poznaję różne pkt widzenia.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Cały czas czytam, Aniu, bo to w końcu o dziecię chodzi. A przy okazji dowiaduję się sporo i poznaję różne pkt widzenia.
    No interesujący temat... Warto poczytać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No interesujący temat... Warto poczytać.
    Chętniej bym poczytała Terrego Pratchetta :D, ale on mi o amalgamatach nic nie powie. A może by tak przebujać z tym lekarstwem póki nie wypadnie i wtedy się zastanawiać :D?

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Chętniej bym poczytała Terrego Pratchetta :D, ale on mi o amalgamatach nic nie powie. A może by tak przebujać z tym lekarstwem póki nie wypadnie i wtedy się zastanawiać :D?
    W ciąży nie radzę... Ja tak czekałam z lekarstwem w dwójce i pewnego pięknego dnia wypadło razem z zębem. Dentysta powiedział, że w ciąży zęby są bardzo narażone. Okazało się że moje wypadają ekspresem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - O.o. To może ja od razu wszystkie wyrwę, co się będę męczyć i płacić za coś, co i tak wypadnie z zębem? Po ciąży zamówię piękny garniturek implantów :D.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest dobra myśl, w końcu problem z głowy tylko klej na sztuczniski hurtem kupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kammax, implanty nie trzymają się na kleju :D.
    Ale sztuczna szczęka też ma swoje zalety - ile nowych doznań dla Małża ;D.

Blondik lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Anuśka - O.o. To może ja od razu wszystkie wyrwę, co się będę męczyć i płacić za coś, co i tak wypadnie z zębem? Po ciąży zamówię piękny garniturek implantów :D.
    Ha ha no fakt nie ma co się rozdrabniać :D A implanty, jak wykręcisz zęba to tak jakbyś gołe dziąsła miała więc dla męża w sam raz :) Nowych doznań moc :) A mój mąż właśnie wrócił do domu i zobaczył moje smutne pyszczysko no i postanowił mnie pocieszyć... W związku z czym mam dylemat czy zaznaczać serducho rano czy wieczorem... W sumie to już jest po 12tej więc chyba zaznaczę wieczór ;)

Krokodylica, konwalianka, Misi@, LaRa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam się was poradzić , otóż obserwowałam kilka cykli ale nigdy nie odnotowałam takiego spadku w 8dc , ok 17dc temp mi w dół leciała. Brałam CLO od 2dc. Poprzednie cykle przepadły bo pęcherzyk nie pękł i tak było 2 razy pod rząd. Mogły byście looknąć na mój wykres?:)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tego czy w ciazy .. ja bym chyba zrezygnowala z amalgamatu ..dla swietego spokoju :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • cati Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kobietki

Jak tam sie czujecie ? :)

Ja dzis sie czuje okropniscie mam nadzieje ze mi przejdzie ...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukułka92 wrote:
    Dziewczyny, chciałam się was poradzić , otóż obserwowałam kilka cykli ale nigdy nie odnotowałam takiego spadku w 8dc , ok 17dc temp mi w dół leciała. Brałam CLO od 2dc. Poprzednie cykle przepadły bo pęcherzyk nie pękł i tak było 2 razy pod rząd. Mogły byście looknąć na mój wykres?:)
    Mi jak narazie Twój wykres nic nie mówi :) Takie spadki się zdarzają i wcale nie muszą oznaczać owulki więc wypada zacisnąć zęby i czekać spokojnie (wiem, że to niewykonalne :) ) na bieg wydarzeń :)

Kukułka92, marnut lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - dobrze, że masz tak wrażliwego na Twoją krzywdę małżonka :D.

Ania84 - chyba tak się to skończy, ryzykować nie będę. A jak się stomatolog będzie upierać - to zmienię stomatologa :D. Srebrem mogę świecić jak już zamknę warsztat i ciąże będą za mną ;).

Kukułka - ale co Ty chcesz wyczytać z tego spadku temp? Czy teraz pęcherzyk pęknie? Nie wyczytasz. A jeśli pęcherzyki nie pękają, to potrzebny jest Pregnyl.
    Powodzenia!

Cati - łączę się w...bólu, nazwijmy to oględnie :/.

Anuśka, Ania_84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naczytałam się że im szybciej zaczyna się clo tym szybciej owu może być.. :) w piątek idę na monitoring.. Boshee... mam nadzieje że ten ostatni cykl w tym roku będzie szczęśliwy!!!!!! ileż można czekać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukułka92 wrote:
    naczytałam się że im szybciej zaczyna się clo tym szybciej owu może być.. :) w piątek idę na monitoring.. Boshee... mam nadzieje że ten ostatni cykl w tym roku będzie szczęśliwy!!!!!! ileż można czekać :(
    Mnie by tam raczej co innego zastanawiało - krótkie i skąpe miesiączki oraz to, że temp leci w dół już 17dc :/. Lekarz nic na to nie mówi?

• ara Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzwonił sąsiad - kurier zostawił mu przesyłkę dla mnie!!! najchętniej już bym wybiegła z pracy :D przyznać się, która to? :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka pisałam posta i net mi uciekł ehhhhh.
    Ja już po wizycie. Tzn po USG.
    Wszystko ok. Tak w skrócie: Endometrium typowe dla I fazy cyklu grubości 7,2 mm, jajniki o budowie drobnopęcherzykowej. Cokolwiek by to oznaczało. Wytłumaczy mi to kto?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Kurka pisałam posta i net mi uciekł ehhhhh.
    Ja już po wizycie. Tzn po USG.
    Wszystko ok. Tak w skrócie: Endometrium typowe dla I fazy cyklu grubości 7,2 mm, jajniki o budowie drobnopęcherzykowej. Cokolwiek by to oznaczało. Wytłumaczy mi to kto?
    Mi dawno temu jakiś gin tłumaczył że takie są jajniki jak się szykują do owulki na początku cyklu i jeszcze nie ma dominującego pęcherzyka. Jakoś po 1,5 - 2 tyg powinnaś owulować. Na moje oko i Twój wykres to późnawo dość :) Ale dokładnie nie pamiętam więc nie bierz moich słów za pewnik :)

Mona_M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No późnawo, ale biorąc pod uwagę, że @ mam 2 góra 3 razy w roku to jeszcze może potrwać.
    Jutro wizyta u gina zobaczę jak tam hormony, powiem jej żeby mnie czymś nafaszerowała bo nie ręczę za siebie.
    Kuźwa a jak mnie teraz jajniki bolą. Tak mnie tą głowicą wymaltretowała :/

‹‹ 3096 3097 3098 3099 3100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ