X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Chemika nie ma, jest biolog...

Jestem warzywem, bo moje procesy myślowe sprowadzają się obecnie do spekulowania, czy bełtnę czy nie. Poki co wygrywam z mięśniem mojego cardia ventriculi, ale walka jest twarda...

Ja moją walkę przegrałam. :(
    Po tym magnezie męczy mnie jeszcze bardziej.
    Fuck.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas czytam, Aniu, bo to w końcu o dziecię chodzi. A przy okazji dowiaduję się sporo i poznaję różne pkt widzenia.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Cały czas czytam, Aniu, bo to w końcu o dziecię chodzi. A przy okazji dowiaduję się sporo i poznaję różne pkt widzenia.
    No interesujący temat... Warto poczytać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No interesujący temat... Warto poczytać.
    Chętniej bym poczytała Terrego Pratchetta :D, ale on mi o amalgamatach nic nie powie. A może by tak przebujać z tym lekarstwem póki nie wypadnie i wtedy się zastanawiać :D?

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Chętniej bym poczytała Terrego Pratchetta :D, ale on mi o amalgamatach nic nie powie. A może by tak przebujać z tym lekarstwem póki nie wypadnie i wtedy się zastanawiać :D?
    W ciąży nie radzę... Ja tak czekałam z lekarstwem w dwójce i pewnego pięknego dnia wypadło razem z zębem. Dentysta powiedział, że w ciąży zęby są bardzo narażone. Okazało się że moje wypadają ekspresem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - O.o. To może ja od razu wszystkie wyrwę, co się będę męczyć i płacić za coś, co i tak wypadnie z zębem? Po ciąży zamówię piękny garniturek implantów :D.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest dobra myśl, w końcu problem z głowy tylko klej na sztuczniski hurtem kupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kammax, implanty nie trzymają się na kleju :D.
    Ale sztuczna szczęka też ma swoje zalety - ile nowych doznań dla Małża ;D.

Blondik lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Anuśka - O.o. To może ja od razu wszystkie wyrwę, co się będę męczyć i płacić za coś, co i tak wypadnie z zębem? Po ciąży zamówię piękny garniturek implantów :D.
    Ha ha no fakt nie ma co się rozdrabniać :D A implanty, jak wykręcisz zęba to tak jakbyś gołe dziąsła miała więc dla męża w sam raz :) Nowych doznań moc :) A mój mąż właśnie wrócił do domu i zobaczył moje smutne pyszczysko no i postanowił mnie pocieszyć... W związku z czym mam dylemat czy zaznaczać serducho rano czy wieczorem... W sumie to już jest po 12tej więc chyba zaznaczę wieczór ;)

Krokodylica, konwalianka, Misi@, LaRa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam się was poradzić , otóż obserwowałam kilka cykli ale nigdy nie odnotowałam takiego spadku w 8dc , ok 17dc temp mi w dół leciała. Brałam CLO od 2dc. Poprzednie cykle przepadły bo pęcherzyk nie pękł i tak było 2 razy pod rząd. Mogły byście looknąć na mój wykres?:)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tego czy w ciazy .. ja bym chyba zrezygnowala z amalgamatu ..dla swietego spokoju :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • cati Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kobietki

Jak tam sie czujecie ? :)

Ja dzis sie czuje okropniscie mam nadzieje ze mi przejdzie ...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukułka92 wrote:
    Dziewczyny, chciałam się was poradzić , otóż obserwowałam kilka cykli ale nigdy nie odnotowałam takiego spadku w 8dc , ok 17dc temp mi w dół leciała. Brałam CLO od 2dc. Poprzednie cykle przepadły bo pęcherzyk nie pękł i tak było 2 razy pod rząd. Mogły byście looknąć na mój wykres?:)
    Mi jak narazie Twój wykres nic nie mówi :) Takie spadki się zdarzają i wcale nie muszą oznaczać owulki więc wypada zacisnąć zęby i czekać spokojnie (wiem, że to niewykonalne :) ) na bieg wydarzeń :)

Kukułka92, marnut lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - dobrze, że masz tak wrażliwego na Twoją krzywdę małżonka :D.

Ania84 - chyba tak się to skończy, ryzykować nie będę. A jak się stomatolog będzie upierać - to zmienię stomatologa :D. Srebrem mogę świecić jak już zamknę warsztat i ciąże będą za mną ;).

Kukułka - ale co Ty chcesz wyczytać z tego spadku temp? Czy teraz pęcherzyk pęknie? Nie wyczytasz. A jeśli pęcherzyki nie pękają, to potrzebny jest Pregnyl.
    Powodzenia!

Cati - łączę się w...bólu, nazwijmy to oględnie :/.

Anuśka, Ania_84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naczytałam się że im szybciej zaczyna się clo tym szybciej owu może być.. :) w piątek idę na monitoring.. Boshee... mam nadzieje że ten ostatni cykl w tym roku będzie szczęśliwy!!!!!! ileż można czekać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukułka92 wrote:
    naczytałam się że im szybciej zaczyna się clo tym szybciej owu może być.. :) w piątek idę na monitoring.. Boshee... mam nadzieje że ten ostatni cykl w tym roku będzie szczęśliwy!!!!!! ileż można czekać :(
    Mnie by tam raczej co innego zastanawiało - krótkie i skąpe miesiączki oraz to, że temp leci w dół już 17dc :/. Lekarz nic na to nie mówi?

• ara Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzwonił sąsiad - kurier zostawił mu przesyłkę dla mnie!!! najchętniej już bym wybiegła z pracy :D przyznać się, która to? :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka pisałam posta i net mi uciekł ehhhhh.
    Ja już po wizycie. Tzn po USG.
    Wszystko ok. Tak w skrócie: Endometrium typowe dla I fazy cyklu grubości 7,2 mm, jajniki o budowie drobnopęcherzykowej. Cokolwiek by to oznaczało. Wytłumaczy mi to kto?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Kurka pisałam posta i net mi uciekł ehhhhh.
    Ja już po wizycie. Tzn po USG.
    Wszystko ok. Tak w skrócie: Endometrium typowe dla I fazy cyklu grubości 7,2 mm, jajniki o budowie drobnopęcherzykowej. Cokolwiek by to oznaczało. Wytłumaczy mi to kto?
    Mi dawno temu jakiś gin tłumaczył że takie są jajniki jak się szykują do owulki na początku cyklu i jeszcze nie ma dominującego pęcherzyka. Jakoś po 1,5 - 2 tyg powinnaś owulować. Na moje oko i Twój wykres to późnawo dość :) Ale dokładnie nie pamiętam więc nie bierz moich słów za pewnik :)

Mona_M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No późnawo, ale biorąc pod uwagę, że @ mam 2 góra 3 razy w roku to jeszcze może potrwać.
    Jutro wizyta u gina zobaczę jak tam hormony, powiem jej żeby mnie czymś nafaszerowała bo nie ręczę za siebie.
    Kuźwa a jak mnie teraz jajniki bolą. Tak mnie tą głowicą wymaltretowała :/

‹‹ 3096 3097 3098 3099 3100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ