My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie chce mi się iść jutro rano do pracy
Zimno na dworze, deszcz pada, wieje, a ja w dodatku mam zatoki zablokowane.
Jeszcze muszę sobie maseczkę na lico położyć, hennę na brwi zrobić i włosy naolejować. W pip roboty a z wami pisać mi się chce.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPapa Smoczyca, odpoczywaj.
Mimimka, mi mąż olejuje włosy co dwa dni. Mam olej kokosowy z Vatiki i kładę butelkę przy kaloryferze, bo cholera w tym klimacie olej mi zamarza!
Jak się roztopi to mi mąż masuje skalp a potem przechodzi przez cała długość do końcówek. Trzymam olej godzinę a potem myję dwa razy szamponem. I juzWłosy mniej wypadają, robią się błyszczące i gęstsze. Ale trzeba regularnie nakładać przed każdym myciem no i być cierpliwym, bo pierwsze rezultaty widać po około 2 miesiącach. Ja nigdy nie miałam bardzo cienkich włosów, ale przez prostowanie i suszenie osłabiłam je i warkocz miałam dość chudy. A teraz warkocz mam gruby juz na trzy palce
mimimka lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:oki ide dzis środa ...
No i nie mogę się doczekać jutra
Bo jutro czwartek
Dzień bez majtek
Mój ulubiony
Kolorowych snów kobietki
Owulantkom wysokich tempek
Zafasolkowanym spokojnego snu, bez sikania i mdłości
A tym przed owulką przypominam że dziś środaDo roboty
mimimka, Krokodylica, Misi@, LaRa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyI stąd wnioskuję, że nasza Nasturcja jest brunetką
.
Olej kokosowy i olejowanie na sucho lubią tylko włosy niskoporowate a te należą do brunetek i czasem szatynek.
Blondynki zazwyczaj mają włosy wysokoporowate a więc olejują na mokro i innymi olejami (ja np. używam oleju lnianego). Olejuję już prawie rok i nadal uważam, że mogłoby być lepiej - ale moje włosy były szalenie zniszczone.
Pati olejuje włosy już bardzo długo, ją też możesz poprosić o radę, Mimi. A najlepiej wklepać hasło w Wujka Google i zatopić się w lekturze.
mimimka, Pati Belgia, momo1009 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyani 86 dziekuje za odpowiedz;))
marnut wlasnie chyba zapytam googla;) ja mam bardzomcienki, slabe wypadajace wlosy, takie hmm ciemny blond czyli mysi. Przestalam je farbowac poltora roku temu bo mialam tak zniszone po blondzie ze potrafily sie zlamac i kruszyc na wysokosci 5 cm od nasady! To byl dopiero dramat....wiec teraz czekam az mi odrosna a rosna wolno wiec chwytam sie kazdego pomyslu byle tylko porawic ich kondycje no i chcialabym zeby szybciej rosly:( -
nick nieaktualnyJest mnóstwo olejów, które poprawiają i kondycję włosów i wzmacniają ich porost, ale
1. musisz określić jakie masz włosy (choćby test z wody - wrzucasz włos do szklanki: jak się szybko topi to jest niskoporowaty, jak długo "pije wodę" to wysokoporowaty) i do tego dopasować metodę olejowania,
2. zrobić sobie listę olejów, które mają takie właściwości, o które Ci chodzi (bo niektóre mogą Ci nie podpasować, wtedy wymieniasz na inny) i sukcesywnie je kupować aż trafisz na "ten"
3. kupować szampony, odżywki i maski do włosów BEZ SLS (tylko apteka albo Rossmann seria Alterry)
4. uzbroić się w cierpliwość.
A to strona, z któej ja często na początku korzystałam:
http://blondeme.pl/jaki-olej-do-wlosow-blond-podzial-olejow-roslinnych-dobor/
Enjoy!
momo1009, mimimka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej laseczki z rana. Wczoraj nawet sie nie pożegnałem bo padlan i zasnęłam. Nadrobie Was pózniej. Jesli chodzi o olejowanie włosów to Marnut ma racje olejuje juz długo ale o tym pózniej bo jeszcze sie do końca nie obudziłam. Miłego dnia kochane foremki:-)
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Dybry
Ja dzisiaj mam zadanie bojoweKierownik w firmie, dla której wykonuję usługi wymyśliła, że zatrudni nowych ludzi. Okazało się że te osoby jeszcze nie mają aut a już mamy je zabierać w teren i pokazywać jak się pracuje. No i dzisiaj muszę jechać po jedną taką osobę ok 100km, zabrać ją na mój teren, kolejne 100km, pojeździć z nią, odwieźć do domu i wrócić do mnie co daje kolejne 200km. Nie dość tego z dnia pracy zostanie mi może ze 3godziny, bo resztę przejeżdżę. I gdzie tu logika??? Taka wielka korpo a tak mało myślenia logicznego
Nastka piątek dzień bez portek superPodoba mi się
Marnut nie wiem czy dobrze pamiętam ale wydaje mi się że Nasturcja jest jednak blondynką
Mimimka ja mam dokładnie takie same włosy i rozjaśniam je co powoduje że są dość osłabione więc jakbyś coś znalazła to daj znać
Arienna paskudnie
Lara kurczę masakra jakaś
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Dzien doberk!
Mam nadzieje ze dzis będziecie miały lepszy Dzien niż wczoraj. Buziaki i miłego członkaPotrzebuję KAWYYYYY
Malenq, marnut, momo1009 lubią tę wiadomość