X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Lamama, wklep w Google to się dowiesz co to za bla bla :), zobaczysz je nawet. W każdym razie jest to druga krecha, która pojawia się na niektórych testach po tym, jak test wyschnie i nie ma to nic wspólnego z ciążą.

Pati - może jest jak piszesz, może Twoja siostra myślała, że Marlena Ci powiedziała, a Marlena myślała, że zrobiła to jej mama - w każdym razie nie bierz tego do siebie, bo naprawdę wydaje mi się to jakimś kosmicznym nieporozumieniem, które nie było w Ciebie wymierzone.

Mari - a czy MUSISZ robić betę przed @? Znów masz taką umowę z lekarzem? Jeśli nie to może daruj sobie ten stres. Jesteś na dobrej drodze z tym leczeniem, uwierz w to!
    Może masz i racje ale mimo wszystko przykro mi, ze mama mi nie powiedziała... O mojej ciąży, każdy mówił każdemu.... Długo sie staraliśmy i wszyscy byli szczęśliwi... I mnie o zdanie nie pytali czy życze sobie tego czy nie... Bo u mnie w rodzinie jakoś nie było tajemnic a tu... Dziwna sprawa... Ok. Nie ważne... Nie będę o tym myślała juz więcej...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Lamama, skoro twierdzisz, że tam nowe życie zaczęło powstawać w tym kubku, to może owo życie jest w ciąży :D?

A o tych fałszywych liniach "po czasie" w internecie sporo napisano i sporo zdjęć porobiono - jak test wysycha to ta druga linia się niekiedy odkreśla. Dziewicom też się te "drugie kreski" pokazywały, a jakoś o wysypie niepokalanych poczęć nie słychać ;). Stąd producenci piszą, żeby po czasie testów nie oglądać :). Nie ze względu na reakcje chemiczne, bo z pustego to i Salomon nie naleje, ale ze względu na to wysychanie testów właśnie.
    A ja Wam powiem, że w pierwszej ciąży zrobiłam test 14dpo i był negatyw, więc go odłożyłam na bok i pojechałam do babci i na zakupy i popołudniu wróciłam i był cień cienia. Wtedy nie słyszałam o jakichś liniach więc uznałam że to ciąża. Za dwa dni zrobiłam drugi test i wyszły dwie grube krechy :D
    Acha i jeśli chodzi o niepokalane poczęcie to kilka dni później na USG dowiedziałam się że mam torbiel w macicy i przetrwały pęcherzyk więc owulki nie było :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 21:08

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama wrote:
    Marnut wokół mnie dzieją się dziwne rzeczy więc ja się tam wcale nie dziwię.

Gdy mój syn już zaczął słabnąć a my jeszcze nie wiedzieliśy, to zajrzeć chciałam do mojego podręcznika za studiów. Otwarłam przypadkowo i dokładnie na stronie ostra białaczka limfoblastyczna. Następnego dnia czułam na korytarzu zapach szpitala, środków odkażających. Wieczorem szukali nas z laboratorium, bo syn wyniki miał straszne. 4,7 hemoglobiny i 29 tyś. płytek. Stan zagrożenia życia, niedotlenienie. A młody jeszcze z nami spacerował. 24 stycznia wieczorem zawitaliśmy do Wrocławia, czekały na nas dwa wory krwi. Później już z górki. Diagnoza się potwierdziła, chociaż pediatra na badania krwi dać nie chciała, to prywatnie zrobiliśmy.

Kolejna akcja to kupiliśmy dom. Po kilku dniach gdy zaczęliśmy powoli zwozić narzędzia do remontu poczułam zapach drzewa, starego drzewa i kadzideł jak w kościele. Chwilkę później zapukali do nas zielonoświątkowcy z pytaniem czy nie sprzedalibyśmy domu jaki dopiero kupiliśmy dla nich na salę spotkań czy coś w tym rodzaju.

Jestem dziwolągiem.

30 grudnia 2014 zadzwonił telefon a ja słysząc sygnał poczułam zapach perfum mojej cioci, mamy chrzestnej. Nie widziałyśmy się z 10 może z 12 lat. Mówię do mojego m. chyba ciocia dzwoni, dochodzę do telefonu i kto? Ciocia! :-)

Tego samego dnia obok mnie w kuchni gdy miałam na kawce kumpelkę moją kochaną, poczułam potworne zimno, jakbym znalazła się nagle w lodówce. Włosy mi dęba stanęły, gęsia skórka normalnie na całym ciele. Ręka z tej strony co czułam zimno najbardziej zrobiła się momentalnie lodowata. Moja kumpela to zauważyła. Stanęła w tym miejscu co ja czułam coś zimnego i też jej się zimno zrobiło. Także wokół mnie dziwne rzeczy się dzieją.

Jak robimy fotki to wokół mnie miliony orbów na fotach- coś dziwnego, prawda :-)?
    Tez często miewam dziwne sytuacje i przeczucia... Kilka dni temu snila mi sie koleżanka, która zmarła przez ostra białaczke szpikowa.... A naprawdę o niej nie myślałam... Zaczynam bardzo bać sie tej trzeciej chemii i przeszczepu....
    Kiedys jak byłam nastolatka, wybudzilam sie ze snu z ogromnym strachem. Poszłam do rodziców do lozka(miałam 18 lat!!!) i nie mogłam zasnąć kilka godzin. Rano dowiedziałam sie, ze o tej porze, o której sie wybudzilam, mój kolega z klasy sie powiesił.... Coś istnieje... I osoby wrażliwe to czuja....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lamama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna młoda i pewnie tak jak sama sobie odpowiedziałaś na pytanie kochana, że jej mama a Twoja sis nie jest zadowolona z tego obrotu sprawy. Może dlatego nie chciała tak po prostu Ci powiedzieć, bo jak przekazać wiadomość z jakiej się nie za bardzo cieszymy? Pati wiesz już o tym, że obie w niewielkim odstępie czasu urodzicie więc teraz pozostało się tylko dobrym słowem wspierać a siostra- która zostanie babcią jak dobrze zrozumiałam ,na pewno się z czasem przekona, bo jak tu nie pokochać maleństwa o pięknej okrąglutkiej twarzyczce :-)

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama, co prawda 90% dziewczyn starających się o ciążę ma tu co cykl "przeczucia", włącznie z pojawiającą się bez powodu linea nigra ;), ale niech Ci ta dzisiejsza kreska przeczuje ciążę - a co tam :D.

Pati - naprawdę na luz weź, bo zapewniam (jako osoba stojąca z boku), że nie wygląda to jak spisek przeciwko Tobie. A jeśli ciąża Marleny jest dla jej mamy czymś niepożądanym i nieoczekiwanym, to nic dziwnego, że się nie chwali.

Lamama, Asiula86 lubią tę wiadomość

• Lamama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka to Twoja mała córcia to ten przetrwały pęcherzyk i torbiel w jednym? :-) Dobrze zrozumiałam? :-)
    No i witaj Anuśka:-)

Pati dotarła kartka dla Sebka, bo na priv pytałam ale pewnie nie masz czasu czytać bo chcesz tu być z nami. Wysyłałam dość późno ale przed Świętami jakoś tak razem z paczką dla Mikołajki.

• Lamama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut ja to już tak na zimno biorę, bo w końcu to już ponad 7 lat starań :-)
    Straty, przydłużające się cykle itd.

Ale dla mnie takie cuda to rozrywka :-)
    Mam super humor i czekam na @. Już niedługo i zaczynam nowy cykl, spoko-oko :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut muszę zrobić żeby wiedzieć czy odstawić luteine.
    Pati doczytałam, daj spokój, dziewczyna może nie chciała się chwalić.
    Ania mam nadzieję, że spadek testosteronu jest chwilowy.
    I nie wiem co miałam jeszcze napisać...

• Lamama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut jak Ty potrafisz nas na ziemię sprowadzić :-) Idę powoli spać, wygooluję sobie te felerne testy z ciekawości. Dobrej nocki i spokojnych snów.

Asiula86 lubi tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:

Marissith, a mój gin przyjął inną strategię:
    10 dni luteina, 11. test ciążowy (sikaniec), jeśli + biorę luteinę dalej, jeśli - już nie biorę...

Lamama lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama wrote:
    Marnut jak Ty potrafisz nas na ziemię sprowadzić :-) Idę powoli spać, wygooluję sobie te felerne testy z ciekawości. Dobrej nocki i spokojnych snów.

Oj tak, i tego właśnie mi brakowało :)

Starania od 2014
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiem co miałam napisać, 3/4 tablicy na fejsie mam zasrane dzieciaczkami: w czapce mikołaja, w śpioszkach w reniferki, tańczące, jedzące i siedzące na nocniku.

• Lamama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:

Marissith może spokojnie spróbuj zasnąć i wysypiaj się jeśli masz możliwości a Twój organizm też szybciej do równowagi dojdzie. Na takie troski zaparzam meliskę a jak nie działa wystarczająco to biorę ziołowe tabsy z firmy labofarm- wtedy mam spokojną głowę a nie zamulają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    10 dni luteina, 11. test ciążowy (sikaniec), jeśli + biorę luteinę dalej, jeśli - już nie biorę...
    No mój podobnie tylko betę mam robić zamiast sikańca

• Lamama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    U mnie ten sam system, szczególnie, że od razu po odstawieniu luteiny raczej nic się nie dzieje na niekorzyść. Chyba, że cierpi się na stwierdzony niedobór progesteronu, to już inna bajka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama wrote:
    Marnut ja to już tak na zimno biorę, bo w końcu to już ponad 7 lat starań :-)
    To jak bierzesz na zimno, to nie doszukuj się przeczuć i objawień w testach oglądanych pod wieczór ;) tylko czekaj.

Mari - kurde, lipa :/. Bo tego lęku się ciężko pozbyć. Nikt nigdy nie da gwarancji, że wszystko będzie ok - ani na początku ciąży, ani w środku ani pod koniec. A ci chłopcy co ostatnio poszli "na ślizgawkę"? A wypadki samochodowe itd? Można do końca życia zamartwiać się o naszych najbliższych...albo uwierzyć, że będzie dobrze. Życzę wiary.

• Lamama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    A wiem co miałam napisać, 3/4 tablicy na fejsie mam zasrane dzieciaczkami: w czapce mikołaja, w śpioszkach w reniferki, tańczące, jedzące i siedzące na nocniku.
    Możesz zablokować te foty i info, klikając po prawej stronie przy tym poście i wyskoczy Ci tam opcja pozwalająca nie widzieć tych zdjęć.

• Asiula86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    No mój podobnie tylko betę mam robić zamiast sikańca

To może lepszy byłby sikaniec...
    A ostatnio wyszedł Ci pozytywny sikaniec, czy nie robiłaś?

Starania od 2014
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama wrote:
    Marissith może spokojnie spróbuj zasnąć i wysypiaj się jeśli masz możliwości a Twój organizm też szybciej do równowagi dojdzie. Na takie troski zaparzam meliskę a jak nie działa wystarczająco to biorę ziołowe tabsy z firmy labofarm- wtedy mam spokojną głowę a nie zamulają.
    Podziwiam twój spokój. Na mnie nie działa meliska tylko zjebanie się na siłowni. Chyba muszę iść jutro i tyle. A nazwę tabletek zapisze, dzięki

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    To może lepszy byłby sikaniec...
    A ostatnio wyszedł Ci pozytywny sikaniec, czy nie robiłaś?
    ostatnio wyszedł negatywny i beta z tego dnia też negatywna

‹‹ 3328 3329 3330 3331 3332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ