WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym popisala, ale z telefonu pisanie mnie wkurza :-(

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już w łóżku z tela piszę , dobrej nocki wszystkim życzę ;-)

Asiula86 lubi tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki, widze że zmiana awatarka Lamy poprawiła wszystkim humor.
    Ja niestety siedzę na SOR-ze. Męża tak plecy bolą że się z bólu zwijał, a do tego go na wymioty ciąga. Teraz go na USG wzieli a ja czekam. Mam nadzieję że nas puszczą do domu.

Coraz częściej myślę czy ta operacja to był dobry pomysł. Niby cukrzyca się cofneła ale teraz ma ciągle jakieś dziwne dolegliwości. Ehhhh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 23:17

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... Witam się. Byliśmy dziś w barze z dziewczynami z pracy. To była taka spóźniona impreza świąteczna, bo wczesniej nie mogłyśmy iść. Angielskie jedzenie jest obrzydliwe. Suche, bez smaku, nudne... Widziałam, że dziewczyny a zwłaszcza moja szefowa nie były zadowolone, że mi nie smakowało i nic nie zjadłam. Cóż mogę poradzić, że mi ich jedzenie nie smakuje? Sucha pierś z kurczaka, bez żadnych przypraw, nawet bez soli i do tego suche frytki z piekarnika i groszek z puszki. I mi to ma smakować?
    Szefowa mnie się pyta czy polskie jedzenie jest bardziej odprawione, bo one słyszały, że polskie jedzenie jest bez smaku. Powiedziałam, że na pewno jest bardziej doprawione od angielskiego a szefowa mi na to, że jak mi nie smakuje to mogę wracać do Polski... I się szturchała z taką młoda 20 latką od nas z pracy. Tak to jest. Ja jedyna Polka, one Angielki. Różnice kulturowe. Nigdy nie będziemy takie same. Zbyt wiele nas różni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo tego nieudanego wieczoru zdarzyło się coś fajnego. Koleżanka z pracy urodziła synka 7 tygodni temu i teraz jest na urlopie macierzyńskim. Też przyszła na nasze spotkanie. O dziwo piła alkohol i paliła papierosy mimo iż karmi piersią. Potem przyjechał jej partner z maluszkiem z tyłu i wyszłam na zewnątrz zobaczyć dzieciątko, bo jeszcze nie miałam okazji.
    Mały cały czas płakał, ale jak mnie zobaczył to przestał. Dotknęłam jego rączki a on ścisnął mi palec tak mocno jakbym była jego mamą. I wcale nie chciał puścić! Aż mi się ryczeć zachciało. Piękny chłopczyk. Też chcę takie małe, piękne stworzenie, które będzie mi ściskało palec i kochało mnie mocno. No i tak smutno mi jakoś, bo mam w sobie takie pokłady miłości a dzieciątka nadal brak... :(

Dobranoc.

Asiula86, Blondik, Mona_M, Misi@, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani86 to na pewno był proroczy uścisk :-D nie długo twoje dzieciątko będzie Cie ściskać.
    Co do jedzenia angielskiego to zgadzwm się, jest kiepskie. Szczególnie chleba mi Polskiego brakowało. A szefowej powiedz że nie dość że jedzenie mamy lepsze to i ludzie bardziej gościnni. To normalnie rasizm jest co ona robi.

Ani86 lubi tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trala lala... Zaraz oszaleje. Ganiają nas z gabinetu do gabinetu i każdy boi się postawić diagnozę. Prawdopodobnie to zapalenie woreczka żółciowego. Mamy iść jeszcze na konsultację do lekarza który go operował, ale jak go znam to powie "to nic, to przejdzie". I jak tu być zdrowym w kraju gdzie najbardziej chora jest służba zdrowia.

Edit: ehhh to znowu ja. Wróciłam do domu, niestety męża zostawili w szpitalu. Zapalenie woreczka żółciowego.
    Normalnie mam dość siebie samej. Nie potrafie zadbać o własnego męża, nie umiem dać mu potomka. Nie potrafie skończyć studiów a on we mnie wierzy, ehhh ja nawet glupiego porządku w domu nie umiem utrzymać. Na jego miejscu bym sie ze mną rozwiodła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 04:54

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco, ale to nie Twoja wina, że mąż ma zapalenie woreczka żółciowego... Kochana :*
    Jesteś na pewno najlepszą kobietą, jaką mógł sobie wybrać na żonę! Latasz z nim po lekarzach, SOR-ach. A pamiętasz akcję z jego operacją, a Ty miałaś wtedy HSG?
    Głowa do góry, będzie dobrze! Potomka też mu dasz, kwestia czasu. I wtedy będziesz mogła się wykazać jako najlepsza matka, którą dla swoich dzieci wybrał Twój mąż :)

Ani86, życzę Ci, aby spotkanie z tym chłopczykiem było proroctwem Twojego własnego dzidziusia :* a Angielki... niech spadają na drzewo, do Polek się nie umywają ;)

A tak poza tym to witam Was wszystkie serdecznie! Mąż naprawił mi mój laptop... ale i tak mnie ostatnio wkurza! Aż mi się wszystkiego odechciewa, nawet seksu :(

Ale nie smutamy się, tylko idziemy dalej do przodu! Miłego dzionka! :*

choco lubi tę wiadomość

Starania od 2014
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco zdrowka dla męza! dbaj o niego i o siebie!

choco lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry
    Choco zauważyłam że sporo osób w moim środowisku jak schudło to od razu miało woreczek do wycięcia... A moja sąsiadka po 7latach od wyciętego woreczka ma teraz kamienie na nerce :/ Jeśli chodzi o naszą służbę zdrowia to wypuścili ją ze szpitala z kamieniem (bo nie mieli sprzętu by to usunąć), z gorączką i ze szłaufikiem łączącym nerkę z pęcherzem i na wypisie napisali, że pacjent w stanie dobrym o.O
    Musi sama szukać pomocy w innym mieście... Porażka jakaś... Choco wspieram mocno :)

Ani dawaj tą mendę szefową do studni... Albo lepiej do szamba... Bedzie mi tu rasistka koleżanki obrażała.... Normalnie bym jej doebała dzisiaj... W związku ze spadkiem tempki mam bojowy nastrój więc chętnie się na niej wyżyję :D

choco, Ani86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski :)
    O matko, jak ja się nie wyspałam, miałam jakieś pijackie sny, jakaś akcja, intryga, strzelanka... no mówie wam, z tego byłby dobry scenariusz na film sensacyjny :)

Choco zdrowia dla męża!!! Nie gadaj głupot, to nie twoja wina, tulam kochana.
    Ani współczuje szefowej pindy :( a dzieciaczka jeszcze będziesz miała, zobaczysz

choco lubi tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith, ja dzisiaj też jakaś dziwna jestem. Chyba jednak to wczorajsze winko trochę mocniejsze było ;) i chodzę jakaś śnięta :P

Starania od 2014
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Choco - no co ty opowiadasz. Głowa do góry. A dla meża zdrówka.

Ami - ja nie trawię Angielek, grube toto i brzydkie, no i głupie... i to ich poczucie wyższości... Do szamba ją :)

Anuśka no powiem ci fotka i strój bombowe :)

Dziewuszki jak ja wam zazdraszczam tego winka. Sama bym się zresetowała, ale czerwone wino to zabójstwo (każdy inny alkohol tyż).
    Nie wiem już co miałam pisać.

A gdzie Marlenq z Kosią? Aż tak zacycały? :D

choco, Anuśka, Ani86, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq się nie odzywa właśnie, ale dzisiaj miała wychodzić z Kosią, także pewnie się pakują :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Zgadzam się, brzydkie są i grube, bo wpieprzają żarcie z puszki albo mrożone dania odgrzewane w mikrofalówce. Tak wyglądają ich obiady. Ale weź cos powiedz o ich jedzeniu, to Cię zabiją wzrokiem. Angielskie jedzenie nigdzie w świecie nie jest popularne i to nie moja wina, że nic nie mają tylko pożyczają coś z innych kuchni świata.

Choco trzymaj się dzielnie. Życzę mężowi szybkiego powrotu do zdrowia. Jesteś super żoną i przestań myśleć o sobie w negatywach.

Ja spadam na badanie krwi. Potem na czczo prosto do pracy. Najwyżej padnę gdzieś w sklepie z głodu. Albo zjem coś na szybkiego po kryjomu.

Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

DZIEŃ DOBRY I MIŁEGO DNIA.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 07:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewczynki.
    Choco ja mialam wycinany woreczek chodzilam z takim bolacym dwa lata. Bol masakryczny, ale jaka ulga jak mi go usuneli :) zupelnie inna jakosc zycia :)
    Jestes wspaniala zona z tego co piszesz bardzo o niego dbasz!
    Ani matko i corko co za mendy z tych anglikow...i ta akcja z alkoholem i papierosami, biedny chlopiec. A moze on dal Tobie znac, ze niedlugo tez zostaniesz mamusia ;) zycze Tobie tego :)
    Aniu daj znac jak z piesiem :)
    Mari mnie ostatnio snila sie inwazja rosjan o.O
    Denerwuje sie o 11 mam piewsza wizyte u gin i od wczoraj meczy mnie biegunka, nie wiem jak tam dotre bez szwanku ....najwyzej bede miala duzo miejsca w autobusie :p
    Milego dnia..:)

6lama9, LaRa, choco lubią tę wiadomość

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dwa kg znów wróciły, normalnie nienawidzę tej wody co się mnie czepia i wypełnia me przestrzenie międzykomórkowe, powoduje zastój mej limfy i wkurza mnie!AAAAAAAAAAA! Muszę iść popracować.
    Buziaki!
    Jak tu się odchudzać jak waga ciągle skacze! Żadnej motywacji, no!

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jak bym mojego słuchała :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 07:14

Misi@ lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Misi@ będzie dobrze, nie stresuj się :)
    Anuska, kurczę.. ta tempka nie miała spadać ;/
    Nastka, ale wredna sucz.. naprawdę.. nie wiem czy szambo to dla niej wystarczająca kara.. a akcja z chłopcem - super!
    choco, no proszę Cię.. żadnej winy nie ma w tym, że Twój mąż się rozchorował.. dziecko też będzie, po prostu samo musi wybrać moment w którym chce sie pojawić.. co do reszty dasz radę, wystarczy dobra organizacja!
    Sama Lama - noo oni już wiosną szczują..a tu jeszcze zimy nie było.. buu.. z wagą faktycznie słabo.. też mam takie wahania ;/

Monia, mari, Ania - witajcie..

właśnie Malenq sie nie odzywa od 2 dni..

lektura.. w naszym przypadku.. chcemy aby "sposób" działał na odwrót! zatem dziewczynki - zero stresu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:27

choco lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 3391 3392 3393 3394 3395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ