X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

Ja pisałam o pączkach bezglutenowych, ale nie mam sprawdzonego przepisu, bede eksperymentować :)

O soi też słyszałam, że szkodzą zwłaszcza chłopcom. Mogą w przyszłości mieć problemy z płodnością.

Mnie też się nic nie ruszało na rysunkach.

MIłego dnia :)
    ps kliknełam na fotobudkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziołchy
    Byłam i gina na NFZ... o qrwa co za masakra... sprzęt do usg ma ze 20 lat, metalowe wzierniki, wszystko mnie boli...
    Jedyny pozytywny aspekt zrobił mi cytologię.
    Z negatywnych to on nie poleca HSG, mam poczekać jeszcze pół roku (po co? na co?) i dopiero wtedy, bo kontrast powoduje zrosty w jajowodach (?!) a tak poza tym on nie widzi dla mnie szansy w naszym mieście, tylko mam jechać do kliniki leczenia niepodności...
    A wcześniej stwierdził, że już mi odbiło, bo wyniki nosze w segragatorze uporządkowane i to zakrawa na nerwicę i psychozę i pewnie dlatego nie jestem w ciąży

:D

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko mari..co za gbur i kretyn..przykro mi, że trafiłaś na takiego konowała.. smutne.. nie poddawaj się jednak!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari współczuję... ja już "100 lat" na NFZ nie byłam u gina bo mam niemiłe wspomnienia i więcej nie pójdę jeśli nie będę musiała :/
    Ej ja też mam wszystkie wyniki uporządkowane w teczce! Chyba jemu odbiło pchi osioł :/ jak tak to by pewnie powiedział, że burdel masz w papierach! masakra :/
    ale dobrze że chociaż cyt zrobił.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, cytologia na NFZ to zawsze 100 zł w kieszeni.
    A mąż mi kupił taki piękny różowy segregator, na wyniki badań właśnie...
    Dobrze, że koleżanki mnie uprzedziły, co to za lekarz, to szłam z odpowiednim nastawieniem. Ale serio w szoku jestem, i bardzo współczuje dziewczynom, które do niego trafiły z jakimś problemem i dały wiare jego słowom...

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith, jego teoria trochę słaba jest, bo ja mam wszystkie badania w jednej teczce i często na wizycie szukam w pośpiechu tego, co trzeba, a w ciąży też jeszcze nie jestem.
    Dziwi mnie też jego teoria o HSG. Z tego co wiem, to często właśnie HSG w pewnym stopniu udrożnia jajowody... i często właśnie po tym badaniu się udaje. Aż się spytam w piątek mojego lekarza o tą "nowość"

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko Mariss, to takie proste jest??? To ja już wyrzucam wszystko z segregatora i robię burdel w papierach :D A jak mi kiedyś mąż powie że mam burdello w papierzyskach to mu powiem że to dla naszej przyszłej pociechy :) Mój boszzzz tyle zachodu, pigułek i zabiegów a to takie proste... Burdel zrobiony :) To ja teraz czekam na rezultat :) Będę Was informować na bieżąco :P

Asiula86, Katjaa, magda.o lubią tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ło matko Mariss, to takie proste jest??? To ja już wyrzucam wszystko z segregatora i robię burdel w papierach :D A jak mi kiedyś mąż powie że mam burdello w papierzyskach to mu powiem że to dla naszej przyszłej pociechy :) Mój boszzzz tyle zachodu, pigułek i zabiegów a to takie proste... Burdel zrobiony :) To ja teraz czekam na rezultat :) Będę Was informować na bieżąco :P

Anuśka, niestety, ale to też nie działa :( Wypróbowałam... tak samo jak i zajście w cyklu urodzinowym :( chyba, że urodzinowym męża - ten jeszcze przed nami ;)

Starania od 2014
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ej to bujda, ja mam burdel w papierach i w ciąży nie jestem :) Wiecie ile się ostatnio oszukałam recepty, no jak psu w .... przepadła. (spoko znalazłam całkiem przypadkiem ale nie wiem jak ona się tam znalazła).
    A tak swoją drogą musze się trochę usystematyzować bo nic znaleźć nie mogę, moje dokumenty żyją własnym życiem w pracy również hahaha.
    Ale brzuch mnie boli, normalnie jutro @ jak w mordę strzelił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:23

Anuśka, Summerka lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Anuśka, niestety, ale to też nie działa :( Wypróbowałam... tak samo jak i zajście w cyklu urodzinowym :( chyba, że urodzinowym męża - ten jeszcze przed nami ;)
    Kochana ja też przerobiłam cykle urodzinowe i mój i męża i stosowałam się nawet do mądrości o.Sroki (współżycie między 2 a 5rano bo podobno największa płodność jest wtedy i nawet to że kobieta urobiona ma być i zmęczona) probowałam na niepokalane poczęcie - jedno serducho w cyklu, i na Krokodylicę - codziennie a czasem dwa razy dziennie i wiele wiele innych. Pozostało mi jedynie burdel w papierach zrobić ;D Tonący brzytwy się chwyta :)

Mona no co Ty nie pisz mi takich rzeczy... Teraz to mnie załamałaś... Zraniłaś mnie wręcz na wskroś ;) Kto mi ten burdel teraz posegreguje od nowa???? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:22

Asiula86, Mona_M, Katjaa, Summerka, magda.o, ara lubią tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kochana ja też przerobiłam cykle urodzinowe i mój i męża i stosowałam się nawet do mądrości o.Sroki (współżycie między 2 a 5rano bo podobno największa płodność jest wtedy i nawet to że kobieta urobiona ma być i zmęczona) probowałam na niepokalane poczęcie - jedno serducho w cyklu, i na Krokodylicę - codziennie a czasem dwa razy dziennie i wiele wiele innych. Pozostało mi jedynie burdel w papierach zrobić ;D Tonący brzytwy się chwyta :)

Mona no co Ty nie pisz mi takich rzeczy... Teraz to mnie załamałaś... Zraniłaś mnie wręcz na wskroś ;) Kto mi ten burdel teraz posegreguje od nowa???? :P

To życzę powodzenia :)
    Mnie to nie pomaga :( Muszę się zdać na pomoc lekarza w tej kwestii, cokolwiek by to miało nie znaczyć :P

Anuśka lubi tę wiadomość

Starania od 2014
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    oo kochana.. zostało Ci znacznie więcej..a puścić się po pijaku?hę?

Asiula86, Anuśka, magda.o, ara lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

:) Ja zaufałam lekarce, że od tabletek antykoncepcyjnych zajde w ciążę i co?
    Jak już znajdziesz kogoś kto posprząta burdello to wyślij go do mnie.
    konwalianka wrote:
    oo kochana.. zostało Ci znacznie więcej..a puścić się po pijaku?hę?
    Na dyskotece.
    Ale ale hihihhi ostatnio kuzynka mi opowiadała, że jej koleżanka pracuje w szpitalu. I przyszła kobieta z córką nastolatką w ciąży, i wmawiała lekarzowi, że zaszła w ciążę gdyż była na basenie i w wodzie pływały plemniki. I tak broniła córki że to prawda bo córka nigdy w życiu z żadnych chłopakiem i że ona jej wierzy. 100% prawdziwa historia.
    Także dziewuchy biegniem na basen :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:29

konwalianka, Asiula86, Summerka, magda.o, ara lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tia Mona.. podobno też wystarczy usiąść na ręczniku, którym wycierał się mężczyzna..

swoją drogą przyszło mi do głowy..jak kiedyś na gumtree szukaliśmy mieszkania.. ktoś wrzucił post dotyczący wspólnej masturbacji na basenie, na Warszawiance w W-wie.. mój mąż nie chciał się wybrać :P

Mona_M lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona, niezła historia, naprawdę :P
    Na basenie... to się uśmiałam :P

To trzeba po dyskotece na basen ;) i po pijaku ;)

Mona_M, magda.o lubią tę wiadomość

Starania od 2014
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tonący plemników się chwyta hahahaha

Katjaa, Asiula86, magda.o lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam cykl urodzinowy swój, męża, teściowej, i urobiona byłam i nawalona i nic kurde, ale to przez ten porządek w papierach, teraz już wiem!!!

Asiula86, konwalianka, Mona_M, Summerka, ara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko nie ma czego zazdrościć... to ja Tobie Zuzki zazdroszczę :)

Burdel w papierach mam czasem ale za to w głowie zawsze ;)

Co do cyklow urodzinowych to u mnie tylko niespodzianka byłaby stworzona w październiku bo ja 11 mój 9... A to już nie fer bo wy macie bonusy w postaci miesięcy swoich mężów :(

Na basen nie chodzę ale kapie się z moim w jednej wannie i nie działa takie zapłodnienie, na imprezach po pijaku też próbowaliśmy i nic... toż to trzeba być szczesciarą...

Kuzwa idę poleżeć bo zaseksilam się dziś aż za bardzo...

magda.o, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo nie wiecie najważniejszego.. po pijaku i owszem..na dyskotece - owszem..ale to wszystko nie ze swoim partnerem.. life is brutal..

Asiula86, Summerka, Katjaa, magda.o, ara lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Summerka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Na dyskotece.
    Ale ale hihihhi ostatnio kuzynka mi opowiadała, że jej koleżanka pracuje w szpitalu. I przyszła kobieta z córką nastolatką w ciąży, i wmawiała lekarzowi, że zaszła w ciążę gdyż była na basenie i w wodzie pływały plemniki. I tak broniła córki że to prawda bo córka nigdy w życiu z żadnych chłopakiem i że ona jej wierzy. 100% prawdziwa historia.
    Także dziewuchy biegniem na basen :D

Padłam i nie mogę wstać...

Asiula86, 6lama9, Katjaa, Mona_M, ara lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 3504 3505 3506 3507 3508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ