Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane rada dla Waszyh Panow..zamiast piwa, wódki niech pija wino ;)
    Piwo i wodka oprocz tego ze zle zialaja na cukrzykow.. ( mama jest ) to dodatkowo fatalnie wplywaja na nasienie :)
    winko wrecz przeciwnie poprawia ukrwienie a co za tym idzie .. :D dokrwiony jest Pan rozdajacy kijaneczki ;D

Krokodylku :D trzymam kciuki :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Nena jak tam sie czujesz :)
    Dziękuję Aniu, nieźle, no może poza małym wkurvikiem :)
    Przysnęło mi się w sypialni, cichutko, zamknięte drzwi...nagle otwierają się z hukiem, wpada M. i krzyczy "Mamy mąkę!!!???" Ja na równe nogi...uwielbiam jak mnie ktoś tak delikatnie budzi i potem jeszcze mówi "Myślałem, że nie śpisz"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 20:38

Ania_84, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze niezle sie cuzjesz ;)
    A co do meza.. to moj tak dosc czest orobi ale jak sobiepodypiam kolo 20-21 ;D
    nagle wpada i mowi wygralam 8/ 10 a ja mowie no co ty to ile to a ten mi mowi np 400 zl no to ja mowie super a en mi z tekstem ale gralem wirtualnie :P

noo kolacyjka zjedzona a mezu przyniosl lodziki i slomke ptysiowa ..mm genialne polaczenie :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daję słowo że zaraz mnie ch*j strzeli. Pies sąsiada ciągle szczeka. Wczoraj szczekał do północy. A sąsiad nie zamknie go w domu tylko tak siedzi na polu ten mały zasraniec i szczeka. Dobra, ja lubię zwierzęta, ale do k*rwy nędzy jest coś takiego jak cisza nocna.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku my mamy tak samo w bloku a jakby było mało właściciele psów debilami nie z tej ziemi przynajmniej raz w tygodniu wychodząc z mieszkania trzeba robić uniki żeby nie wejść w siki albo coś "grubszego".

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj jestem ranny ptaszek :) Mam do Was prośbę. Powiedzcie mi czy dobrze wpisałam tempkę. Wiozłam dzisiaj sąsiadów z wesela i wstałam o 4:00. Zmierzyłam się i wyszło 37,1. Zawsze mierzę o 7:00 więc powinnam dodawać 0,1 co godzinkę, wtedy wyszłoby mi 37,4. Taka tempka nigdy u mnie nie występowła, więc wpisałam sobie 37,3 (co jak na mnie i tak jest nie lada osiągnięciem) i teraz nie wiem czy dobrze obliczyłam :/

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pójdę jeszcze spać.... Do zobaczenia jak wstanę :)

• helenkq Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ;)

ooooo weekendowo widze ;) ja tez zaraz spadam ;)

Anuśka jutro mozesz zatestowac, nikt krzyczał nie bedzie i czekamy na <3

konwalianka wspolczuje, zycze tylko zebys przeszla lagodniej niz ja ;)
    nie moglam spac przez 36h bo mi to swedzenie nie dalo ;(

buziaki dla reszty ;* papa

konwalianka, Anuśka lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :D

ja ide po kawke ( oczywiscie inke ) a pozniej robie swoja robote ;) mam nadzieje ze do 13-14 sie wyrobie ;) i bede maial pol dnia wolnego :D

Anuska spokojnie mozesz taka wpisac pol godziny sie dopuszcza.. wiec nawet bym powiedzila ze powinno byc wpisane 37,35 ;) ale zazac sobie zeby ignorowalo tempke .. a w notatkach napisz taka jaka zmierzylas o 4 rano :) choc wg mnie nawet jesli bys wpisala 37,1 to i tk czuje ze jestes w ciazy :)
    Czego ci kochana zycze bardzo mocno :)

Anuśka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, ja dziś mam mega wysyp, do tego wyrzuciło mi węzły chłonne i weszło na prawe ucho - boziu, teraz jak to przechodzę, to dziwię się synkowi, że dawał radę i się nie drapał.. :)

Ania, a Ty nie pijasz innej kawy?Ja jestem olbrzymi kawosz..inna sprawa, ze jestem niskociśnieniowcem i jak nie wypije, to nie żyje :)
    Anuśka, trzymam kciuki aby to była ciąża?

Ania_84 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• choco Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka dzieci podobno przechodzą ospę i itp. choroby dużo łagodniej.
    Dziewczyny mój mąż też ma cukrzyce, od 5 lat na insulinie, w dodatku brak woli zadbania o dietę. U niego oboje rodziców cukrzykami, a z 5 rodzeństwa tylko on ma. Trochę się boje ze jak nam się dzidzia uda to też będzie mieć predyspozycje do cukrzycy.

konwalianka lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry bry:)

Wpadałam życzyć miłej niedzieli:)
    mężul zaproponował spacer, lody, masaż ... uhmmmmm ;)

Konwalianka zdrówka....

Buziaki i do jutra....:)

ps. w końcu doczekałam się 9tydz+0dni:) (czyli 10tydz:)
    jeszcze tylko 2tyg. i przestanę pić duphaston jupiiiii:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 08:54

Ania_84, konwalianka, nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    dzień dobry, ja dziś mam mega wysyp, do tego wyrzuciło mi węzły chłonne i weszło na prawe ucho - boziu, teraz jak to przechodzę, to dziwię się synkowi, że dawał radę i się nie drapał.. :)

Ania, a Ty nie pijasz innej kawy?Ja jestem olbrzymi kawosz..inna sprawa, ze jestem niskociśnieniowcem i jak nie wypije, to nie żyje :)
    Anuśka, trzymam kciuki aby to była ciąża?

piłam ale ostatnio wyszła u mnie tachykardia i lekarka zabronil.. bo kawa nie tyle podnosi cisnienie a przyspiesza akcje serca a ja i tak mialam puls 115

ja kocham czarna parzona kawe.. :D pilam z 3 łyzeczek . ale niestety ..musze troche zadbac o serducho :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco u mojego w rodzinie ma tata i brat, więc szansa, że dziecko będzie miało jest bardzo duża. Ale wiadomo na co zwracać uwagę także damy sobie radę :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    piłam ale ostatnio wyszła u mnie tachykardia i lekarka zabronil.. bo kawa nie tyle podnosi cisnienie a przyspiesza akcje serca a ja i tak mialam puls 115

Ja kocham czarna parzona kawe.. :D piłam z 3 łyżeczek . ale niestety ..musze troche zadbac o serducho :)
    oo no ja aż tak mocnej nie piję, ale jednak dwie w dzień wypiję.. współczuję, bo wiem, ze ciężko tak się "wyzbyć" tego nałogu.

A słuchajcie: słyszałyście o takiej zależności, jak dziecko urodzi się w okresie zimowym, t jest szansa ze nie będzie alergikiem, a jak w letnich to będzie? Zawsze chciałam to sprawdzić - ja, mąż i syn czerwcowi - wszyscy alergicy, syn ma dychawicę oskrzelową i alergie wziewne i pokarmowe, mąż miał wziewne, ja miałam dychawicę i wziewną, obecnie kontaktową. Mojej siostry syn urodzony w lutym zdrowy, a z sierpnia - alergik, drugiej siostry syn - marzec - alergik a moje siostry urodzone w styczniu i lutym - bez alergii.. ciekawe to..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem mozliwe bo w lato i wiosne wiecej pylii i moze wczesniej uczulac.. :)
    choc ja jestem z czerwca i jedyna na co mam uczulenie to ampicilina :)
    no i mleko- ale to nie uczulenie a mlekowstret :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawie z tymi alergiami, ja jestem w września i mam tylko alergie spożywcze ;) ale teraz dużo osób męczy się z alergiami

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja mam same zimowe dzieci i zero alergii, ale sąsiadka ma czerwcowe i też nie mają, więc to chyba nie reguła. Ja jestem z lipca i też nie mam alergii :D

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Dzien dobry dziewczynki :D

ja ide po kawke ( oczywiscie inke ) a pozniej robie swoja robote ;) mam nadzieje ze do 13-14 sie wyrobie ;) i bede maial pol dnia wolnego :D

Anuska spokojnie mozesz taka wpisac pol godziny sie dopuszcza.. wiec nawet bym powiedzila ze powinno byc wpisane 37,35 ;) ale zazac sobie zeby ignorowalo tempke .. a w notatkach napisz taka jaka zmierzylas o 4 rano :) choc wg mnie nawet jesli bys wpisala 37,1 to i tk czuje ze jestes w ciazy :)
    Czego ci kochana zycze bardzo mocno :)
    Aniu zmierzyłam teraz po 3 godz spania i mam 37,4... A tam,nie będę się stresować... Jutro sobie zatestuję to zobaczymy co wyjdzie. A teraz zmykam na pyszną inkę z mleczkiem ;D

Ania_84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Nytusia84 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - ja też lipcowa bez żadnych alergii, ale za to brak @ od 2 miesięcy, ciąża wykluczona przez lekarza. Kazał znowu brać dupka na wywołanie ... ale wolałabym poczekać na wizytę prywatnie. Nie wiem co robić ...

‹‹ ‹ 390 391 392 393 394 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ