X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia długo jesteście po ślubie? Bo miałam nadzieję że mojemu z czasem to minie ale z tego co piszesz to nie ma opcji. :]

Ewik lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj bo Ty tez chyba zaraz po ślubie jesteś? To może z czasem zmądrzeja trochę te chłopy co? :)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 lata i naiwna myślałam a co tam przekonam go na swoje hehe. Chociaż i tak jest o niebo lepiej teraz się pokłóci za chwile mu przejdzie i będzie ok ale najgorsze to mu powiedzieć coś nie po jego myśli. Moj strasznie nie nawidzi wręcz jak mnie to nie rusza jak ma focha itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 19:28

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh to jak przez 4 lata mu nie minęło to nie mam złudzeń. :]

Ewik lubi tę wiadomość

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to samo, czasami się aż śmieję po cichu, bo to prawie że taki foch z przytupem :). A to ponoć kobiety się ciągle fochają! :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 19:31

Ewik lubi tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :) w pewnych sprawach się nie zmieni to wiem ale ja nie jestem taka żebym się dała podporządkować i tu go najbardziej boli hehe. na pewne tematy nie wchodzę i tyle dlatego unikam jak tylko się da.

Krokodylku ale jest nadzieja,że Tobie się uda zmienić.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, może jak pojawi się dziecko to trochę się ogarnie i nie będzie tam tak ciągle jeździł? :)

Dziewczyny robiłam wczoraj ciasto z truskawkami i galaretką, wyszło wyjątkowo dobre, zapraszam. :)

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam poproszę kawałeczek :) uwielbiam.... moja znajoma robiła placek bez grama mąki cukru itp.skladników wyszło genialnie pachnie jak sernik jest mięciutkie i pyszne

Mój wczoraj powiedział,że jak dziecko się pojawia to się zmienia myślenie i wszystkie wartości więc myślę,że coś w tym jest i się zmieni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 19:45

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się cieszę, że mój małż się odciął od swojej mamuśki i nie wydzwania do nich co chwilę. A jako jedynak mógłby mieć takie predyspozycje, bo jego rodzice tylko jego mają i potrzebują ciągłych telefonów oraz mówienia o WSZYSTKIM! (łącznie z pytaniami: Ile masz już zaoszczędzone?).
    Jedyne o co się nie pytają to o dziecko. W sumie nie dziwię się, bo moja teściowa myśli, że póki dziecka nie ma, to można się rozejść. :P

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka takiej teściowej to tylko zafundować bezpowrotny bilet w kosmos. Bo skoro jest jedynakiem to powinna szanowac jego decyzje i być za wszystkim co z nim związane.

ja na swoją jakoś szczególnie staram się nie narzekać bo można mieć gorzej ale ostatnio to regularnie ma jakieś coraz głupsze pytania np. pyta się co jakiś czas Małża czy jest szczęśliwy, czy tak sobie wyobrażał małżeństwo i czy jest szcześliwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 19:51

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka to masz teściową... Ja tam ze swoją staram się na dystans bo jest cholernie władcza, ma trójkę dzieci i wszystkie są posłuszne, co ona powie to oni tak robią. A ja sobą rządzić nikomu nie dam i nieraz jej coś powiem do słuchu, jak zaczyna rozkazywać. Więc żeby się nie kłócić to staram się trzymać dystans, ale nie do końca jest to możliwe, bo mój jeździ tam co dwa dni a teściowa wypytuje o wszystko, łącznie z tym co mu dzisiaj zrobiłam na obiad...

Ewcia częstuj się, mam całą blaszkę. :) A wyszedł mi wyjątkowo dobry, biszkopt gruby i pulchny a masa słodziutka mmm :)

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje mniam mniam......:) pewnie nie daj się. ja zawsze mówie,że brałam ślub z M. a nie z teściową

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka a wy ile jesteście po ślubie?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, mnie to wkurza jak coś robię, na przykład coś gotuję, a mój mi mówi "a moja mama robi to inaczej" a ja mu na to "na szczęście ja nie jestem twoja mama".

Ewik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego od teściów to należy mieszkać setki, a nawet tysiące kilometrów. :D
    I wtedy spokój. My jak byśmy mieszkali koło teściowej to by było piekło. Ona nam nawet każe przestać jeść mięso, bo sama jest wegetarianką od urodzenia i uważa, że wszyscy mają się jej podporządkować. Bo ona jest vege i koniec.
    Jakby wiedziała, że jej syn je ze mną kurczaka, wieprzowinę, wołowinę i baraninę to by dostała ataku serca i jestem pewna, że zaprzestałaby kontaktów z synem. Wyrzekłaby się go. Taka jest pogrzana na punkcie warzyw.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, we wrześniu będzie 3 lata po ślubie.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście mnie oszczędza z takimi tekstami bo raz nieopacznie takie coś zasugerował jak robiłam obiad wkurzyłam się i nie dokończyłam i powiedziałam jak Ci nie pasuje to dzisiaj sobie musisz z wizualizować obiad i będziesz miał na talerzu tak jak robi mama.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehhe dobre. :)
    Mojemu tłumaczę co chwilę, że ja nie jestem jego mama i sobie nie życzę takich porównań, bo będzie sobie na obiady jeździł do mamy ale niech jej od razu zawiezie pranie i prasowanie, jak jej tak dobrze to wszystko idzie. I widzę, że się stara kontrolować i nie mówić tak. Ale czasem mu się jeszcze wyrwie.

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dobrze przestawiaj go to się nauczy. Ja się smieje,że mój wiekowy 31lat. to już nawet dlatego nie da się w niektórych sprawach zaprowadzić na inny tor ale trzymam się myśli,że jak będzie dziecko to będzie inny.

A tak z innej beczki ide jutro na badania do Endo...troszkę mam stresa co z tą moją tarczycą bo ostatnio skacze i zobaczymy jak wyjdą przeciwciała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 20:15

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A, zapomniałam napisać, mój małż jest ode mnie 2 lata młodszy, więc może stąd ma jeszcze tyle seks-energii. ;)
    Mój też jest 2 lata młodszy :) ale my to niby rok po ślubie tyle że razem to już 10 :) emocje już trochę opadły :)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ