X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i bardzo dobrze, bo zdrowe ząbki to podstawa przed ciążą :D Ale powiem Ci że ja mam wszystkie zdrowiutkie a i tak mam dni kiedy wszystkie zęby mnie bolą... Nie wiem czemu :)

Ale tu cicho dzisiaj :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze masz bardziej wrażliwe?

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, pęcherzyk jest, serduszka brak :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    U mnie serduszko pojawilo sie w 8 tc. Moze uCiebie to bylo za wczesnie.
    Co powiedzial gin?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Dzień dobry w pochmurny piąteczek piątunio :-D Dziś imieniny Gerwazego i Protazego, są tu jakieś miłośniczki Pana Tadeusza?
    .
    Moj synek mial miec na imie Gerwazy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 20:30

marissith lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    U mnie serduszko pojawilo sie w 8 tc. Moze uCiebie to bylo za wczesnie.
    Co powiedzial gin?
    Żeby przyjść za 2 tyg i na tym etapie nie ma co się zbytnio entuzjazmować

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja poprzednia gin nie kazala mowic nikomu do 12 tc o ciazy, bo wszystko sie moze zdazyc. Oni chyba wola przestrzegac, by zbytnio sie nie rozczarowac. Zobaczysz, ze za dwa tyg. Bedzie piekne pikajace serduszko ;)

• bąbel Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Trzymam kciuki żeby serduszko się pojawiło. Mocno trzymam kciuki :-)

Ja właśnie wróciłam z monitoringu, Są dwa pęcherzyki w prawym jajniku. Do niedzieli biorę jeszcze Menopur, w poniedziałek rano pregnyl, a we wtorek po południu IUI - ryzyko ciąży bliźniaczej.

Aniu, mam nadzieję że nie cierpisz mocno po wyrwaniu zębola.

Misia to już prawie 29 tydzień ... jak ten czas leci :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 21:11

Misi@ lubi tę wiadomość

20101016580117.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariss ja w 5tc miałam pęcherzyk 3mm i był pusty. Równo 2 tyg później zobaczyłam pęcherzyk 3cm i mój groszek miał już serducho i 9mm :D Więc no stress.... Ale wiem że będziesz się stresować to były najgorsze 2tyg... A jak tylko nie miałam objawów ciążowych i czułam się lepiej, to paradoksalnie czułam się gorzej bo miałam wizję pustego pęcherzyka i braku ciąży... Za 2 tyg zobaczysz swoją fasolkę :)

Ania faktycznie mam wrażliwsze zęby no i jak myję to zalewam się krwią :)

Bąbel trzymam kciuki za zielony koniec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 21:03

bąbel, Misi@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wojna z teściem. Obraził się na nas za to, że pieniądze nam musiał wysłać :/

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka współczuję... Nie ogarniam tej kultury...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest ich kultura tylko dziwną mentalność mojego teścia. On by tylko ciułał, ciułał i ciułał. Nic sobie nie kupi, żadnego ubrania, butów, żadnych perfumów. Sknera jeden.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo dosc uciążliwy jest bol :-(
    Anuska idz to stom moze ci posmarować zebuski zeby byly mniek wrazliwe plus pasta do wrażliwych plus fo dziąseł bo niestety dziasla i zeny sa.osłabione i mozesz pozniej miec ptoblrmy z patadontoza :-S
    Nastka wspolczuje :-S
    Sorki kochane ale dzis odpuszczam forum lece na przeciwbólowych :-(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania współczuję zęba. Ja doswiadczyłam rwanie zęba tylko raz. To była dolna prawa ósemka i chirurg rwał mi godzinę po kawałku, bo nie chciał wyjść. Powiedział, że pierwszy raz miał do czynienia z takim zębem i że korzeń miałam jak u starego chłopa :P Cała opuchniete i zakrwawiona musiałam jeszcze prowadzić auto do domu jakieś 40 minut :/ To było podczas pobytu w Polsce. Nasz Fifi mnie lizał i pocieszał. Przytul się do pieska, to na pewno pomoże w bólu. Tulam.

• ara Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluję zakończenia przygody z zębem ;)

Maris nie smutaj, serducho się pojawi, masz kobito czas przecież ;) pewno każda matka by chciała żeby na pierwszym usg było serduszko i rączki, nóżki i fiutek ale wszystko w swoim czasie, toż dopiero co zapłodnienie było! ;)

Nastka eh no dla nas niezrozumiałe, nam rodzice by pomogli zawsze i wszędzie a tu masz kurde pies ogrodnika istny - ma, nie korzysta i nie da, albo da i będzie wypominał później - musicie chyba się znieczulić i podejść biznesowo do sprawy, nie emocjonalnie, bo to przykre patrzeć jak rodzice tak się zachowują... staniecie na nogi, kasę oddacie i będzie git ;)
    ps. tej no możemy się gdzieś zgadać na wyjazd wspólny z plecakiem albo biznes załóżmy w jakimś zajebistym, ciepłym miejscu! ;D

Misi@ jak się miewasz?

Mona mam nadzieję, że migrena już odpuściła, fajnie Twój przedszkolak się prezentował na zakończeniu roku, taki poważny chłopak, to teraz szkoła od września?
    Co do naszych wojaży, to urlopu zdecydowanie za mało w roku, bo tylko te 26 dni, wolałabym tyle pracować a resztę się włóczyć po świece :P

Z okazji @ dostałam kinder czekoladę i całą wrąbałam, teraz mam ochotę na frytki z maka, kto mi pojedzie? :P

Lady Maruda, Summerka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara, proponuję Bali. Co Ty na to? :P
    A jak w ogóle u was ze staraniami? Na jakim etapie badań teraz jesteście?

ara lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki na biznes też się piszę, prowadziłam swój sklep internetowy, jestem księgową z wykształcenia i handlowcem z zawodu więc może się przydam :)

Ara jakbyś znalazła kogoś kto pojedzie Ci po maka to ja poproszę pączka :) Tak mi się chce że szok :)

• ara Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie jest tam mój brat :P
    ale ja bym na Bali nie chciała, Lombok, Gili albo inne mniej oblegane zdecydowanie tak :)
    co do starań to mamy trzeci miesiąc obserwacji z instruktorem napro a w połowie lipca mam pierwszą wizytę u naprolekarza, póki co z zebranych badań wstępnie wychodzi problem z celiakią i inne nietolerancje, jakieś ANA przeciwciała się pojawiły, ale tego jeszcze nie diagnozowałam dokładnie, czekam na konsultacje z lekarzem i wiadomo, że jest problem z za niskim progesteronem, ten cykl miał być już suplementowany lutką ale się uparłam, że podniosę se progesteron pokrzywą ;)

edit:
    Anuśka wrote:
    Laseczki na biznes też się piszę, prowadziłam swój sklep internetowy, jestem księgową z wykształcenia i handlowcem z zawodu więc może się przydam :)

Ara jakbyś znalazła kogoś kto pojedzie Ci po maka to ja poproszę pączka :) Tak mi się chce że szok :)

Anuśka a Tobie to się mak z cukiernią nie pomylił czasem? ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 22:33

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka dawaj! Będziesz główną księgową, bo ja w te klocki jestem ciemna masa. Ze szkoły pamiętam jedynie aktywa i pasywa :P
    Właśnie zesmażyłam ziemniaki drobno pokrojone w kostkę, posypałam przyprawą do ziemniaków i frytek oraz dorzuciłam jeszcze do tego trochę groszku. I są takie chrupiace wraz z groszkiem. Kolacja gotowa ;)

Anuśka, ara lubią tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, sorki, ze sie nie odzywalam, ale dzien pelen emocji.
    Najpierw pobranie krwi i wizyty u lekarzy. Faktycznie, 9 pecherzykow ruszylo do wzrostu. Na dzien dzisiejszy 3 nadaja sie do pobrania, reszta moze byc troche za mala, wiec jeszcze dzis i jutro rano zastrzyki. Jutro rano znowu pobranie krwi i wizyta u lekarza. Punkcja odbedzie sie albo w poniedzialek albo we wtorek - jutro ostateczna decyzja. Bylam tez u anestezjologa, pani wyjasnila mi wszystko co i jak, ale nadal sie boje ;) Tyle dobrych wiesci, teraz troche gorsze - mam juz dosc wysoki progesteron i moze sie okazac, ze niestety, ale w tym cyklu transferu nie bedzie :( co wiecej, nie bedzie go w kolejnym cyklu, tylko w jeszcze nastepnym, czyli w sierpniu :( jak to uslyszalam, masakra byla... ale coz, lekarz wytlumaczyl mi wszystko co i jak i nie pozostaje nic innego, jak tylko mu zaufac.
    Pozniej pojechalam do mieszkania rodzicow i postanowilam zrobic im dwudaniowy obiadek :) Pomidorowka z makaronem, na drugie mlode ziemniaczki z mlekiem zsiadlym, surowka z pomidorow, ogorkow z jogurtem i kotlety z piersi kurczaka. A na deserek truskawki. Byli bardzo zadowoleni :)
    Wrocili opaleni, wypoczeci i zadowoleni :)

Obiecuje, ze jutro Was nadrobie, a tymczasem zbieram sie powoli, bo padam na ryjek, a jutro powtorka z rozrywki z dzis.

Buziaki wielkie!

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
‹‹ 4016 4017 4018 4019 4020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ