My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
bąbel wrote:Ara, czy dobrze zrozumiałam, że pokrzywa podwyższa progesteron?
tak, podwyższa
jest też jednym ze składników mieszanki ziołowej o. Sroki na drugą fazę
Lady Maruda wrote:Ara, ja zawsze w 21 DC miałam progesteron około 13ng i mi mówiono, że to jak najbardziej ok.... Tylko, że tu u nas progesteron mi badali bez monitoring owulacji, zakładając, że KAŻDA kobieta owuluje 14 dc kazali mi badać progesteron 21dc. Standard. A ją owuluję prawdopodobnie około 10dc lub wcale.
a możesz z ciekawości sprawdzić sobie w 7dpo?
te normy w napro odbiegają od standardów generalnie, ale to raczej z korzyścią dla kobiety
Ania_84 wrote:ehh powiem wam ze to wszystko jest do dupy
dzis totalnie sie poryczlaam zmarla coreczka mojego kolegi tak czekali na niaciaza idealna.. dziecko urodzone w terminie
po narodzinach mała zmarła
Aniu strasznie przykre co piszeszehh jak się pozbierać po takiej tragedii...
bąbel lubi tę wiadomość
-
Ara to moj tesc ma chyba progesteron powyzej normy bo on wpiernicza taka zerwana pokrzywe.. robi salatke, pokrzywa, mlecz, plus licie burakow..
nawet ne myslalam ze pokrzywa ma takie wlasciwosci
noo przykre.. i straszne
-
Witam sie i ja - my u rodzicoe moich oczywiscie przyjechalismy odpoczac na weekend
milego popoludnia
Asiula chucham dmucham :
o matko nie moge czytac takich informacji jak smierc dzieci po urodzeniu- ciarki przechodzaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 18:11
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyara wrote:a możesz z ciekawości sprawdzić sobie w 7dpo?
te normy w napro odbiegają od standardów generalnie, ale to raczej z korzyścią dla kobiety
Niestety nie mogę, bo nie wiem dokładnie kiedy mam 7dpo. Ja tak sama sobie wyliczam, bo testy owulacyjne zawsze mi wychodzą pozytywne 9dc, więc tak myślę, że może owuluję 10dc. Monitoringu tu nie robią, a jak badają progesteron to po prostu mówią, żeby przyjść rano 21dc. -
nick nieaktualny
-
Asiula trzymam kciuki
.
Aniu przykra historia
Nie mogę sobie poradzić z tym bólem głowy, a nie chcę brać już żadnych tabletek ... i tak mam niezłą mieszankę przy stymulacji. Popatrzyłam na opis wczorajszego USG - śluzówka tylko 7 mm a to był 15 dc. Do wtorku mam nadzieję, że podrośnie ... idę po wino czerwone, wieczorem będę pić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 16:04
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiula trzymam kciuki za transfer. Mam nadzieję, że niedługo będę Ci gratulować dwóch kresek
Blondik- gratuluję córeczki. Choć pewnie jakby był chłopak też byście się cieszyli
Ja odebrałam dziś wyniki immunologii- wszystko ujemne. Wyglada na to, że w przyszłym tygodniu idziemy zrobić kariotypy.Asiula86, Blondik lubią tę wiadomość
-
Asiula86 wrote:Podczytam Was z wczoraj wieczorkiem.
A teraz dobre wiadomosci: progesteron nie urosl do 2 (wczoraj byl 1,6, a dzis 1,67), wiec transfer odbedzie sie w tym cyklu (o ile bedzie co transferowac).
Dzis pani doktor zobaczyla juz lacznie 12 pecherzykow, ktore nadawalyby sie. Zatem dzis o 22:00 zastrzyk, a w poniedzialek o 10:00 punkcja. Transfer, o ile bedzie to w sobotejak sie dowiedzialam, ze jednak w tym cyklu, to malo sie nie poryczalam.
To juz sie dzieje!
Ara a ty pijesz zioła o. Sroki, chce zakupić ale nie wiem gdzie.
A ja dziś pkaczliwa jestem, nawet nie potrzebuje do tego powoduAsiula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelduje, zeegzamin zdany
Asiula kciukam i czekam z niecierpliwoscia na wyniki.
Aniu...masakra tego sie boje, dlatego rano jak sie budze to czekam,az sie maly poruszy.
Ara kciukam za Was.
Ana mam nadzieje, ze z mezem juz choc troszke lepiej!
BuziakiSummerka, Anastazjaaa, Asiula86, ara, Izoleccc, Blondik, marissith lubią tę wiadomość
-
Misia, gratulacje! Super, że egzamin zdany!
Anastazja, rozumiem, że wracacie do starań?
Izolec, przegapiłam, czy nic nie pisałaś, jak z tą rozmową o pracę?
Lady, a Ty jak stoisz z pracą? Czekasz na telefon?
Aniu, współczuję wyrwanego zęba, ale przynajmniej masz to już za sobą
Bąbel, trzymam za Ciebie kciuki!
Dziękuję Kochane za słowa wsparcia, jesteście cudowne :*
Bez Was pewnie nie dałabym rady!
Czy któraś z Was miała Luteinę dopochwową? Korzystałyście z aplikatora? Mnie póki co on przeraża...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 21:16
bąbel lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0