My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAra, aż musiałam wygooglować co to celiakia. I to Ci wyszło z badania krwi? No kurde
Ale chociaż coś już się dzieje, już jakieś wstępne przyczyny być może znacie.
A jak tam armia u Twojej połówki? Produkuje dobre zapładniacze?
Po lutkę chyba jednak będziesz musiała sięgnąć niedługo. A skąd ogólnie wziął się u Ciebie za niski progesteron? Owulujesz?
Kurde Asiula, szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem. Dlaczego nie może być transferu w tym cyklu? Co progesteron w tym przeszkadza? I w ogóle czemu on tak urósł? To możliwe, żeby był za wysoki mimo braku ciąży? -
ja już wstałam, cała noc z pobudkami, koszmar za koszmarem
Mari, ja też byłam w 5 tygodniu i serduszka nie było, potem miałam kolejna wizytę w 7 i byl pecherzyk z widocznym pulsowaniem i dopiero w kolejnym tygodniu zarodek z serduszkiem.
Jest pecherzyk wiec jest dobrze, na tym etapie tak ma być -
Hej kochane
j awstalam o 7 ale jakos ni emoglam sie zebrac..jjem pierwsza kanapke od wczoraj..
doznalazm szoku jak tempka weszla mi na 37 ... ale to moze przez to usuniecie..
Natka poki nie ma @ jest nadzieja ajak przychodzi .. to nowy cykl nowe mozliwosci
My od kwietnia 2013 roku
mARI SERDUSZKO BEDZIE NA NASTEPNEJ WIZYCIE ZOBACZSZ
Asiula mam nadzieje ze transfer sie odbedzie w najbardziej odowiednim momencieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 09:04
-
nick nieaktualnyDzien doberek!
Kurcze ale mam pietra. Pierwszy raz opuszczam zajecia i stres zeby cos sie nie wydarzylo.:p
Po za tym mam dzis egz. Utny na kt. Sie nie uczylam ;p
Trzymajcie kciuki.
Aniu mam nadzieje, ze zabek mniej dokucza.
Nastka wspolczuje tescia
Pozdrawiam wszystkie i trzymam za Was kciuki &&&&&& -
marissith wrote:Ja już po wizycie, pęcherzyk jest, serduszka brak
Czekają cie ciężkie dwa tygodnie ale my tu mamy zaciśnięte kciuki za twojego groszkamarissith lubi tę wiadomość
-
Lady Maruda wrote:Ara, aż musiałam wygooglować co to celiakia. I to Ci wyszło z badania krwi? No kurde
Ale chociaż coś już się dzieje, już jakieś wstępne przyczyny być może znacie.
A jak tam armia u Twojej połówki? Produkuje dobre zapładniacze?
Po lutkę chyba jednak będziesz musiała sięgnąć niedługo. A skąd ogólnie wziął się u Ciebie za niski progesteron? Owulujesz?
Lady nietolerancję glutenu podejrzewałam u siebie już jakiś czas temu, teraz alergolog mnie wysłała na badania z krwi i w dwóch mi wyszło wszystko ok a jeden wynik sugeruje właśnie nietolerancję glutenu. Generalnie celiakia jest trudna w diagnozie z badań krwi, tzn. nieraz celiakia jest a badania tego nie pokażą i potrzebna jest np. biopsja jelita.
Czekam na tą wizytę u naprolekarza żeby mi wszystkie dotychczasowe wyniki do kupy zebrał i właściwie zinterpretował.
Armię jak sprawdzaliśmy to ok na tyle, że od samego patrzenia powinnam zajść w ciążę
Co do progesteronu to wg norm napro w 7dpo powinien być ok. 20ng/ml. U mnie jest 10-12ng, co według mojego gina było jak najbardziej okTen cykl sobie pociągnę z pokrzywą i zobaczę jak się prog zmieni, wizytę i tak mam na początku kolejnego cyklu więc lutkę ewentualnie wtedy wezmę. A owulacja raczej się u mnie normalnie odbywa, ten prog i monitoringi o tym świadczą, ale prog jest prawdopodobnie za niski żeby z tego ciąża była.
miłego weekendu laski, mam pierwszą wolną sobotę od niepamiętnych czasów więc trzeba się wziąć za porządek na chacie -
nick nieaktualnyAra, ja zawsze w 21 DC miałam progesteron około 13ng i mi mówiono, że to jak najbardziej ok.... Tylko, że tu u nas progesteron mi badali bez monitoring owulacji, zakładając, że KAŻDA kobieta owuluje 14 dc kazali mi badać progesteron 21dc. Standard. A ją owuluję prawdopodobnie około 10dc lub wcale.
-
Lady Maruda, na ponizszej stronie znalazlam chyba odpowiedz na Twoje pytanie odnosnie zbyt wysokiego progesteronu:
http://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/1469/
Podczytam Was z wczoraj wieczorkiem.
A teraz dobre wiadomosci: progesteron nie urosl do 2 (wczoraj byl 1,6, a dzis 1,67), wiec transfer odbedzie sie w tym cyklu (o ile bedzie co transferowac).
Dzis pani doktor zobaczyla juz lacznie 12 pecherzykow, ktore nadawalyby sie. Zatem dzis o 22:00 zastrzyk, a w poniedzialek o 10:00 punkcja. Transfer, o ile bedzie to w sobotejak sie dowiedzialam, ze jednak w tym cyklu, to malo sie nie poryczalam.
To juz sie dzieje!
Marissith, nie martw sie na zapas! Mnie wczoraj tez lekarz postraszyl i przygotowal na to, ze jednak transfer moglby sie nie odbyc w tym cyklu. A jednak okazalo sie, ze ma szanse sie odbyctakze spokojnie za 2 tygodnie zobaczysz serduszko
Anuśka, choco, Izoleccc, Anastazjaaa, Misi@, Blondik, marissith lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
ehh powiem wam ze to wszystko jest do dupy
dzis totalnie sie poryczlaam zmarla coreczka mojego kolegi tak czekali na niaciaza idealna.. dziecko urodzone w terminie
po narodzinach mała zmarła
-
Ania_84 wrote:Asiula czyli jak cos transfer bedzie w 5 dobie ??
Tak, w Inviccie w ramach rzadowego programu robia w piatej dobie transfer.
Ania_84 wrote:ehh powiem wam ze to wszystko jest do dupy
dzis totalnie sie poryczlaam zmarla coreczka mojego kolegi tak czekali na niaciaza idealna.. dziecko urodzone w terminie
po narodzinach mała zmarła
Kurdewspolczuje
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Noo to trzymam kiucki
czyli za tydzien .. bedzie juz po
ehhh serio stwierdzamz e d ziecko to cud ..
aja wpierniczm lody na potege.. stosuje sie do zalecen lekarza , co by opuchlizna szybko zeszla