My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania a moze cos bylo zepsutebw tej salatce ze dawje octem?
Kurcze z tymi kosztami to masakra. I po co tu skladki placic jak potem i tak za wszystko trzeba placic. Refundacje na leki slabe, wizyty drogie. A w czym to IUI gorsze od IVF ze do nich nie ma refundacji?!jak juz refunduja to wszystko. Wiecie co kiedys slyszalam. Podobno jest w polsce dostepny lek dla chorych na raka piersi ktory daje bardzo dobre efekty, ale lekarze o nim nie mowia pacjentkom bo jest badzo drogi a nie ma na niego refundacji. No mnie wtedy rece opadly..
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nowatorka wrote:Dziewczynki a co zrobilyscie ze macie pod kazdym wpisem na forum memy lub wykresiki lub inne informacje ?
jk chcesz link do wykresu to najpier wejdz na swoj wykres poznije usdostelnij wykres i zakladka miniaturka..skopiuj i wklej tam d tego okienkaagatkaa lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Ustawienia zakladka spolecznosc tm masz okienko
jk chcesz link do wykresu to najpier wejdz na swoj wykres poznije usdostelnij wykres i zakladka miniaturka..skopiuj i wklej tam d tego okienka
Ale to chodzi o wykresy owulacji ? (Moj nawet nie jest wart udostepnienia bo nic sie w nim ciekawego nie dzieje)? A taki np. Ile lat sie starasz czy ile lat jestescie malzenstwem, gdzie je znajde ?
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Ale to chodzi o wykresy owulacji ? (Moj nawet nie jest wart udostepnienia bo nic sie w nim ciekawego nie dzieje
)? A taki np. Ile lat sie starasz czy ile lat jestescie malzenstwem, gdzie je znajde ?
nowatorka lubi tę wiadomość
-
Cześć Laseczki, byłam u gina nowego, ogólnie jestem zadowolona chociaż myślałam że mu poopowiadam historię życia a on zadawał konkretne pytania. Powiedział że albo 2-3 próby inseminacji i jak się nie uda to laparoskopia, albo od razu laparoskopia i jak wynik będzie ok to inseminacja a jak coś wyjdzie nie tak to pewnie in vitro nam zostanie, wybrałam drugą opcję, bo i leksrz tak sugerował. Poczytałam o tej laparoskopii i nic nadal nie wiem ale zaczęłam się bać.
W dodatku mam zadzwonić po 15 sierpnia ustalić termin, akurat mi się wtedy urlop kończy i mam dylemat czy nie przesunąć urlopu tak żeby nie iść oddzielnie na urlop oddzielnie na zwolnienie. Czytam że dziewczyn różnie dochodzą do siebie.
Miała któraś z was laparo? Mi się coś kojarzy że Anuśka miała mieć.**********************Gang 18+***********************
-
nick nieaktualnynowatorka wrote:Witaj Largos !
Hihi sluchajcie jezeli progesteron ponizej 0,41 oznacza menopauze to ja mialam menopauze w wieku 15 lat bo wtedy mi zbadali progesteron w 2 fazie cyklu i mialam 0,cos tam.. Wtedy babka mi tylko to powiedziala ze mam znikomy progesteron i kazala mi brac duphaston. A pewmie po prostu nie mialam owulacji w tamtym cyklu i tyle.
Ja po tabsach mialam pierwsze okresy ze nie wytrzymywalam z bolu, potem tez bol brzucha ale juz normalny,znosny,a ostatni moj okres byl jqkis dziwny zero bolu brzucha i bardzo skapy. Troche sie tym przestraszylam, no pogadam o tym z ginem i zobacze czy nastepny bedzie normalny. A tabsy bralam z 8lat
Izolec : no prosze jak to sie kobita w ciazy fajnie rozkrecila
Ja mam dokładnie tak samo z @ po odstwieniu tabletek. Brałam je przez 4 lata. Początkowo po odstwieniu @ była dość obfita, dłuższa i bardzo bolesna a teraz juz drugi cykl z rzędu boli ale duuuuuzo mniej, tak że wcale nie muszę brac tabl. przeciwbolowych, owszem czuje bol, ale jest on do zniesienia. Teraz jestem w 4dc, a moja @ w tym mcu zaczęła się 17 lipca od plamienia, potem jeden dzien lekkie krwawienie, wczoraj juz wystarczyła wkładka (delikatne plamienie) a dziś już nic....dziwne...nie wiem o co z tym chodzi ale również zaczynam się obawiac, że coś może byc ze mna nie tak....;( Zawsze w srodku cyklu przez kilka dni bardzo bolą mnie piersi i mam nabrzmiałe, ale w tym mcu na jakies 7-10 dni przed rowniez pojawiło sie takie delikatne plamienie przez kilka dni, tak jakby zabarwiony sluz....potem wszytsko ustało i przyszła ta nieszczesna @....nowatorka lubi tę wiadomość
-
Agatkaa no to jestesmy dwie
. Ja robie od paru miesiecy testy owulacyjne na sline i zawsze mi cos pokazywaly w srodku cyklu a wlasnie w tym skapo-okresowym cyklu nic, dopiero mi zaczely pokazywac z 2dni przed tym niby okresem. Moze to bylcykl jakis porabany bez podejscia do owulacji ... Ja sie bardziej boje ze to sie powtorzy bo jezeli to jednorazowy wybryk to mysle ze moze sie zdarzyc ale jakby nastepny mial byc taki sam to juz bym schizowala.Ja tabsow nie biore juz od listopada zeszlego roku wiec nie sadze ze to ma z nimi cos wspolnego,ale nigdy mi sie taki skapy okres nie zdarzyl.
-
nick nieaktualnyJa tabletek nie biorę od luty/marzec br. Poki co jeszcze zadnych testów owulacyjnych nie robiłam. Też trochę zaczyna mnie to martwic, bo to chyba nie jest do końca normalne, że nagle @ az tak się zmienia. W przyszlym tyg tj 29 lipca mam wizytę u gin - pierwsza odkąd nie biorę tabletek, zobaczymy czy coś mi powie na ten temat.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry lasencje witam sie kz kawka
Choco noo widze ze jest plan super
Nowatorka juz nie dokonczylam bo mnei mezu dopadl
jak ejdzesz na strone gdzie robi sie suwaczki t o tm ci wygeneruja kod na forumkopijesz go i wrzycasz w o okienko w ustawieniach- zakladka spolecznosc
choco, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Hej
Ania ja też zaraz lecę po kawusie
A zestresowałam się tą laparoskopią. Nie jestem pewna czy chcę do tego podchodzić. W dodatku mąż wyjechał aż do piątku i nie mam jak z nim pogadać. Boję się że to nic nie da i że nigdy nie będę w ciążyAnia_84 lubi tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
Choco jak cie srune w dupsko
to bedziesz myslala ze tylek cie boli a nie ze niebedziesz w ciazy :0
choco lubi tę wiadomość
-
Oj Ania ty to umiesz pocieszyć
A ty Mari nie doczekałaś laparo bo zafasolkowałaś, czy zrezygnowałaś z zabiegu?
Kurcze 7 września jadę na szkolenie, nie bardzo jest komu mnie zastąpić a znając moje szczęście to akurat wtedy będę miała zabieg. I już mam dość szpitali na ten rok. Od listopada w szpitalu mąż był 3 razy, mama i tata po razie oboje na operację przepukliny i siostrzenica na usuwanie migdałka.
Dobra już nie marudzę, po prosyu się boję i stresujętemu tak jęczę.marissith lubi tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
nick nieaktualny
-
Mona, a Ty kiedy testujesz? Jutro?
Choco, grunt, że jest plan!choco lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChoco nie doczekałam, bo byłam zapisana na wrzesień. Mi mieli usuwać zrosty podczas laparoskopii, bo mam niedrożny jajowód po zapaleniu wyrostka. A jak taka laparoskopia zwiadowcza to raczej nie ma się czego bać.
Mona hsg nie jest straszne, jakbym musiała to bym co miesiąc robiła. Zresztą jak ma się niedrożny jajowód bardziej boli a Ty pewnie masz wszystko drożne!choco, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, poradźcie proszę jakie stosujecie testy owulacyjne, ktore są najlepsze? I jeszcze jedno jak się je stosuje? Od którego dnia cyklu ? Np od 10, jak nic nie wyjdzie to kolejny za 3 dni itd? To jest moj pierwszy cykl kiedy zamierzam ich użyc.
I jeszcze jedno mam do Was pytanie odnośnie wykresu temperatury - po czym poznam ze owulacja się zbliza?
Matko, dzis moja temp 35,2...masakra, chyba niedługo zejdę