My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
ja własni umówiłam sie na wizyte 5 sierpnia jedziemy do wawy na 16:30
mamnadzieje ze @ sie skonczy
ja to ostatnio mam pecha jak nie zab to dzis w nocy dostalam ataku woreczka .. fakt sama sobie jestem winna zachcialo mis ie wpierdzielisc pol kg ogorkow malosolnych -
nick nieaktualny
-
Mona_M wrote:Jejć brzuch mnie boli jak na @ i jakieś plamienie mi się przypałętało
a tymsamym resztki @ ??
-
nick nieaktualny
-
Mona_M wrote:O tym nie pomyślałam
a po plamieniu pojawa sie tyoiwy sluz plodny -
nick nieaktualnyLady Maruda wrote:Nowatorka, dupek jest zbanowany w UK, USA, Australii i Nowej Zelandii, z tego co się orientuje. Wiem, że w Polsce dziewczyny biorą dupka na 'byle co', ale to jest syntetyczny progesteron. Może wyrządzić więcej szkód niż dobrego. Polscy lekarze często faszerują kobiety niepotrzebnymi i silnymi lekami.
Jakbym musiała, to bym wolała luteinę brać pod język albo dowcipnie. Ale to moja opinia, nie każdy musi się z nią zgadzać. Mi dupek zaszkodził i ją się bym bała to świństwo brać. -
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Ania84, super! Pewnie za 2-3 dni do Ciebie dołączę
Choć mogłabym jutro, wtedy poniedziałkowa wizyta pięknie by się wpasowała
A my jutro jedziemy na warsztaty psychologiczne do Novum. Mąż jest chyba trochę przerażony, ale jedzie ze mną
Kurcze, pamiętam jak jeszcze pod koniec zeszłego roku nasz problem oddalał nas od siebie... a teraz (tfu tfu, żeby nie zapeszyć) bardziej nas do siebie zbliża -
nick nieaktualny
-
Lady Maruda wrote:Witam sie po pracy. Jednak stwierdziłam, że z facetami mi się najlepiej pracuje. Człowiek pożartuje, pośmieje się. A z babami tylko są kłótnie i ploty, albo spojrzenia od góry do dołu
-
Blondzik bralas dupka w czasie jak zaszlas w ciaze? Ile trwaly twoje cykle przed tym ? Mialas cykle owulacyjne? Sorki za tyle pytan na raz ale ja wlasnie go mam na wyregulowanie
Ps. Sprawdzilam na forach wloskich i we wloszech tez go przepisujaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 18:14
-
przy pierwszej ciąży, którą poroniłam tak, od 16dc przez 10 dni...wczesniej miałam 36-42 (lub dluzsze) dni cykle. po dupku mialam 28...potem mialam zapalenie jajników i mi sie rozregulowalo i potem bralam znowu duphka (w cyklu w ktorym zaszlam)
moim zdaniem jak każdy lek, ma skutki uboczne, niektórym reguluje cykle innym sie nie sprawdza. trzeba sprobowac i czas pokaze.
w obecnej ciązy nie braalam nic i mimo,ze cykl wczesniejszy byl dlugi, jakoś sie udalobylam tylko na monitoringu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 18:50
macduska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowatorka, jak już chcesz tego dupka brać, to upewnij się, że chodzisz na monitoring i pierwszą tabletkę weźmiesz po owulacji. Jeśli lekarz przepisał Ci "na oko" a Ty zaczniesz brać jeszcze przed owu, to zahamuje Ci owu i cykl Ci się wydłuży. Ja przed braniem dupka miałam normalne cykle 28 dniowe a po tym świństwie 42 dniowe.
-
Ja mam cykle podobne do Blondik od 28 do 50 dni. Mam brac wlasnie 10 dni od 16 dc. Mnie sie gin pytal czy jak kiedys go bralam i mi wyregulowal okres to czy ta regularnosc sie po zaprzestaniu brania jeszcze troche utrzymywala, i tak bylo, wiec moze organizm jakos pozniej sam sie uczy regulowac przezcjakis czas. Poza tym wszystko zalezy od wynikow hormonow. Powiedzial mi ze moze byc tak ze jakis hormon jest bardzo wysoki i on mi go obnizy i wszystko sie znormalizuje. Jak nie to bedziemy stymulowac owu. Ten gin ma bardzo dobre opinie zarowno wsrod znajomych jak i w internecie, mi tez sie wydal bardzo profesjonalny. W czasie brania dupka mam tez sie starac ok 12 dc i przyjsc za kilka m-cy w 10 dc zobaczyc jak sie zachowuje pecherzyk. Z tym ze dupek hamuje owulacje to tez sa rozne opinie. Ehhh...
Lady a ty na co go bralas skoro mialas regularne cykle ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 20:47
-
nick nieaktualnyJa mialam dupka na plamienia, które miałam przez kilka cykli na około 3 dni przed @.
Nowatorka, skoro owulacji nie miewasz, to dupek raczej nie pomoże. Lekarz powinien Cię zacząć stymulować, np.Clo.
Miałaś robiony monitoring owulacji? Jak u Ciebie wygląda progesteron?