X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolecc - swietnie;) zazdraszczam;)

Cześć dziewczynki,

A my z mauzem w stanie wojny, wiec nici z miłego weekendu,

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziń dybry.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

ja własni umówiłam sie na wizyte 5 sierpnia jedziemy do wawy na 16:30 :)

mamnadzieje ze @ sie skonczy :/
    ja to ostatnio mam pecha jak nie zab to dzis w nocy dostalam ataku woreczka .. fakt sama sobie jestem winna zachcialo mis ie wpierdzielisc pol kg ogorkow malosolnych :/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z silowni. 3 serie brzuszkow zrobione :D

Katjaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejć brzuch mnie boli jak na @ i jakieś plamienie mi się przypałętało :/

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Jejć brzuch mnie boli jak na @ i jakieś plamienie mi się przypałętało :/
    Moze zaczynaja ci sie plodne i sie odczopowalas :P a tymsamym resztki @ ??

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym nie pomyślałam :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    O tym nie pomyślałam :)
    mi tak co jakis czas sie robi :P
    a po plamieniu pojawa sie tyoiwy sluz plodny :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Nowatorka, dupek jest zbanowany w UK, USA, Australii i Nowej Zelandii, z tego co się orientuje. Wiem, że w Polsce dziewczyny biorą dupka na 'byle co', ale to jest syntetyczny progesteron. Może wyrządzić więcej szkód niż dobrego. Polscy lekarze często faszerują kobiety niepotrzebnymi i silnymi lekami.
    Jakbym musiała, to bym wolała luteinę brać pod język albo dowcipnie. Ale to moja opinia, nie każdy musi się z nią zgadzać. Mi dupek zaszkodził i ją się bym bała to świństwo brać.
    w Uk wycofano oficjalnie z przyczyn handlowych. Nieoficjalnie bo przepisywali tez sporo a pozniej sie okazało ze duzo babek mialo po nim skutki uboczne. Tez brałam dupka w trakcie staran i faktycznie uboki masakryczne. Po lutce nie ma takich skutków, moga byc ale mniejsze. Niemniej powinno to byc przepisywane z "głowa". Np. w Pl do invitro przepisuja i luteine i dupka po 900 mg lutki albo i wiecej plus iles tabsów dupka. NIe orientuje sie w tym moze i tak trzeba, jednak i tak to zazwyczaj nie pomaga wiec w sumie wg mnie powinni zapisywac czy dupka czy lutke z waznych przyczyn np. krwawienie, jakies wskazania i chyba w mniejszych dawkach ale kto tam dojdzie co lekarz ma na mysli ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Ania84, super! Pewnie za 2-3 dni do Ciebie dołączę ;) Choć mogłabym jutro, wtedy poniedziałkowa wizyta pięknie by się wpasowała ;)

A my jutro jedziemy na warsztaty psychologiczne do Novum. Mąż jest chyba trochę przerażony, ale jedzie ze mną :)
    Kurcze, pamiętam jak jeszcze pod koniec zeszłego roku nasz problem oddalał nas od siebie... a teraz (tfu tfu, żeby nie zapeszyć) bardziej nas do siebie zbliża :)
    zdaj relacje czy warto było.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tyle tu niefajnych rzeczy mowicie o dupku a ja specjalnie szukalam dobrego lekarza poloznika znajacego sie na tych sprawach zeby mnie dobrze pokierowal.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po pracy. Jednak stwierdziłam, że z facetami mi się najlepiej pracuje. Człowiek pożartuje, pośmieje się. A z babami tylko są kłótnie i ploty, albo spojrzenia od góry do dołu ;)

wombi, aszka lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Witam sie po pracy. Jednak stwierdziłam, że z facetami mi się najlepiej pracuje. Człowiek pożartuje, pośmieje się. A z babami tylko są kłótnie i ploty, albo spojrzenia od góry do dołu ;)
    No cos w tym jest. Ja pracuje z sami babkami ! Jest jeden facet ale podejrzewamy ze nie gystuje w plci przeciwnej hihi

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. ja po duphastonie czułam się super, i po 2 mieisacach brania miałam wyregulowane cykle. luteinę tez brałam i tez nie miałam skutków ubocznych. zalezy od organizmu.

pozdrawiam! przesyłam wiruski!

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondzik bralas dupka w czasie jak zaszlas w ciaze? Ile trwaly twoje cykle przed tym ? Mialas cykle owulacyjne? Sorki za tyle pytan na raz ale ja wlasnie go mam na wyregulowanie ;)
    Ps. Sprawdzilam na forach wloskich i we wloszech tez go przepisuja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 18:14

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy pierwszej ciąży, którą poroniłam tak, od 16dc przez 10 dni...wczesniej miałam 36-42 (lub dluzsze) dni cykle. po dupku mialam 28...potem mialam zapalenie jajników i mi sie rozregulowalo i potem bralam znowu duphka (w cyklu w ktorym zaszlam)
    moim zdaniem jak każdy lek, ma skutki uboczne, niektórym reguluje cykle innym sie nie sprawdza. trzeba sprobowac i czas pokaze.

w obecnej ciązy nie braalam nic i mimo,ze cykl wczesniejszy byl dlugi, jakoś sie udalo :) bylam tylko na monitoringu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 18:50

macduska lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, jak już chcesz tego dupka brać, to upewnij się, że chodzisz na monitoring i pierwszą tabletkę weźmiesz po owulacji. Jeśli lekarz przepisał Ci "na oko" a Ty zaczniesz brać jeszcze przed owu, to zahamuje Ci owu i cykl Ci się wydłuży. Ja przed braniem dupka miałam normalne cykle 28 dniowe a po tym świństwie 42 dniowe.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle podobne do Blondik od 28 do 50 dni. Mam brac wlasnie 10 dni od 16 dc. Mnie sie gin pytal czy jak kiedys go bralam i mi wyregulowal okres to czy ta regularnosc sie po zaprzestaniu brania jeszcze troche utrzymywala, i tak bylo, wiec moze organizm jakos pozniej sam sie uczy regulowac przezcjakis czas. Poza tym wszystko zalezy od wynikow hormonow. Powiedzial mi ze moze byc tak ze jakis hormon jest bardzo wysoki i on mi go obnizy i wszystko sie znormalizuje. Jak nie to bedziemy stymulowac owu. Ten gin ma bardzo dobre opinie zarowno wsrod znajomych jak i w internecie, mi tez sie wydal bardzo profesjonalny. W czasie brania dupka mam tez sie starac ok 12 dc i przyjsc za kilka m-cy w 10 dc zobaczyc jak sie zachowuje pecherzyk. Z tym ze dupek hamuje owulacje to tez sa rozne opinie. Ehhh...

Lady a ty na co go bralas skoro mialas regularne cykle ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 20:47

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Poza tym wyglada na to ze ja mam cykle bezowulacyjne:(

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dupka na plamienia, które miałam przez kilka cykli na około 3 dni przed @.

Nowatorka, skoro owulacji nie miewasz, to dupek raczej nie pomoże. Lekarz powinien Cię zacząć stymulować, np.Clo.
    Miałaś robiony monitoring owulacji? Jak u Ciebie wygląda progesteron?

‹‹ 4197 4198 4199 4200 4201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ