X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • choco Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka w sobotę mam urodziny, tak jak Ania_84, i teoretycznie za wcześnie będzie na testowanie, bo okres powinien być poniedziałek-wtorek. Ale ja taka wieczna optymistka jestem, do tego romantyczka.

**********************Gang 18+***********************
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam właśnie 12 miesiąc starań, nie powiem z każdym okresem jest coraz smutniej. Zastanawiam się czasem czy mi jest w ogóle dane bycie matką.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco, to za wcześnie chyba... żebyś sobie urodzinek nie zepsuła... chociaż test mógłby już wyjść pozytywny ale niekoniecznie

no to fajnie dziewczyny, będziecie świętować w sobotę akurat ;) ja dopiero 30 czerwca, zamykam miesiąc ;)

Kasiarzynka, mnie też stuknął 12 miesiąc i stwierdziłam, że w lipcu idę do kliniki leczenia niepłodności, chciałam czekać do jesieni bo mam teraz urwanie głowy ze wszystkim ale chcę wiedzieć w końcu co szwankuje! przytulam Cię mocno, będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 12:13

choco lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, palę motocykl i jadę do gina. :)

Tamka, Ewik, Katjaa lubią tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka najśmeiszniejsze jest to, że oboje z mężem jesteśmy zbadani. Źołnierze nadzwyczajni, a ja nieco podwyższona prolaktyna.Ale na monitoringach owulacje były, więc ona tu nie miesza.Dokuczał mi straszny PMS przez ta prolaktyne, ale dostałam Cyclodynon (niepokalanek mnisi),biorę już 4 miesiąc i po PMSie.Czuje sie swietnie.Cykle mi sie bardziej uregulowały z 25-26 na 28-30. Więc chyba mamy pecha :(

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana, to tak jak my - hormony ok, nasienie ok, też lekko podwyższona prl, dostałam mastodynon i dupa :/ więc stwierdziłam, że będę grzebać głębiej, nie wiem, może sprawdzę jajowody albo cholera wie co, niech w tej klinice dumają bo ja nie mam pomysłów :(

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bądź tu mądry...O co tu chodzi? Czekajmy więc na rozwój sytuacji.Ja w lipcu wybieram się do gina z prolaktyną którą niebawem zbadam i zobaczymy...

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku daj znać co i jak :) ja dopiero na 19 mam wizytę

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiecie jak wkleic foto na forum? chcialam pokazac moj dzisiejszy test ovu. image shack nie dziala :( trzeba abonament wykupic

no to spr. czy dziala:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f534f3801643d4b2.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 13:28

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrzuć na jakiś bezpłatny serwer, ja daję zdjęcia na photobucket , a później link wklejasz tutaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 13:22

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziala!!! link w poscie wyzej.....sadzicie ze pozytywny. wynik po 10min. po 15 krecha byla ciut ciemniejsza, ale nadal jasniejsza od kontrolnej. jesli jest pozytyw to juz nie wiem co sie dzieje.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że jeszcze nie, ale nie szkodzi juz działac :)

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy nie znałam się na tych kreskach, chyba powinna być ciemniejsza... zresztą to sama przyjemność już teraz działać:)

• beszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe no przyjemnosc, tylko malza nie ma...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka - myślę, że to może być pozytywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 13:41

• beszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co...bylam pewna ze owu bede miala w tym cyklu miedzy 15-18 dc no i w tym czasie test ovu byl na 100% pozytywny plus szyjka i sluz tez wskazywaly na ovu ale niestety temperatura nie :( jestem ciekawa czy ovu sie spozni czy tez bedzie cykl bezowulacyjny....niestety serduszkowac poki co nie mam jak.

a z innych obajwow, poza potencjalnym testem, plodnosci w chwili obecnej nic by nie wskazywalo na ovu: sluzu brak, szyjka nadal jakby opuchnieta, ale nie tak jak w zeszlymntyg.

wiecei, ze tak sie zaczelam tym stresowac, ze az sie z pracy zwolnilam, bo wysiedziec nie moglam :( szybko polecialam do apteki po kolejne testy owu. i tak obiecalam sobie, ze ja w tym cyklu znow sie nie uda, to w nastepnym zero spr. tempki, szyjki itp...no ale nie wiem czy dam rade :P

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka: "hehehe no przyjemnosc, tylko malza nie ma..."

uhmmmmm to już na to sposobu nie znam :-/

• choco Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja właśnie w sprawie prolaktyny chciałam napisać, i widzę że akurat o tym piszecie :-)
    Laski właśnie wyskoczyłam z pracy po wynik krwi. Po 3 tygodniach brania Bromergony prolaktyna spadła z 32 na 3,95 ng/ml (norma 4,80-23,30). No i wychodzi że teraz za niska. Myslicie że powinnam z tym iść do gina po zmnijeszenie dawki leku? Gdzieś tu na forum wyczytałam, że za niska nie szkodzi na ovu.

Przy okazji zrobiłam grupę krwi i mam RhD - :-/ mąż ma + więc już wiadomo, że konflikt będzie.

**********************Gang 18+***********************
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    wiecie co...bylam pewna ze owu bede miala w tym cyklu miedzy 15-18 dc no i w tym czasie test ovu byl na 100% pozytywny plus szyjka i sluz tez wskazywaly na ovu ale niestety temperatura nie :( jestem ciekawa czy ovu sie spozni czy tez bedzie cykl bezowulacyjny....niestety serduszkowac poki co nie mam jak.

a z innych obajwow, poza potencjalnym testem, plodnosci w chwili obecnej nic by nie wskazywalo na ovu: sluzu brak, szyjka nadal jakby opuchnieta, ale nie tak jak w zeszlymntyg.

wiecei, ze tak sie zaczelam tym stresowac, ze az sie z pracy zwolnilam, bo wysiedziec nie moglam :( szybko polecialam do apteki po kolejne testy owu. i tak obiecalam sobie, ze ja w tym cyklu znow sie nie uda, to w nastepnym zero spr. tempki, szyjki itp...no ale nie wiem czy dam rade :P

jak dla mnie beszka to ty miałas 16dc i moge sie zalozyc ze jutro ovu ci na ten dzien wyznaczy

choco nie martw sie konflikt to nic strasznego ;) my z mezem tez mamy teraz po porodzie dostajesz surowice ;) a pierwsza ciaza i tak bezpieczna zawsze jest ;)

krokodylku czekamy co tam u gina ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 15:11

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • beszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenkq, mi tez sie wydaje ze 16 mialam...no zobaczymy co sie jutro wydarzy
    a jak Ty sie czujesz?

choco, moja mama miala konflikt ;)

Krokodylku, wlasnie czekamy na wiesci :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ