My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypotforzasta wrote:A bez zmian ciągle próbujemy i ciągle nic no ale przyjdzie i na nas czas.
Co teraz łykasz????
Zerknęłam na Twój wykres Wszystkiego naj i zieloności życzę....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 23:40
-
Dziewczyny tempka drugi dzien wysoka i ovu mi wyznaczyl owulacje. Jakie to wspaniale az nie chce mi sie wierzyc. Wiem ze to tylko komputer i nie daje pewnosci ale jesr cien nadziei ze cos w tym cyklu sie dzialo. To daje mi sile
. milej nierzieli. Ja ide na grila i oczywiscie nie moge pic
i bede sie tlumaczyc dlaczego ehhh.... No nic powiem wprost ze biore lek i juz. Miejmy nadzieje ze nie beda dopytywac
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej kochane witam się z kawka
ja ostatnio mało bywamna forum aktualnie mam szkoelnie i trochę tak jak wracam to nie mam ochoty na kompa
dwa sostatnio przechodzę dość mocno zais w nowej ustawie.. bo jak zwykle Państwo będzie nam się wpierdzielało w nasze życie
poki co wiemy ze na szczęście nie będziemy musieli stawiac się przed USC podpisywać zgode ze maz akceptuje dawce i ze będzie "ojcem społecznm" jak to pienie ujęli naszego dziecka..
niestety nasze dane trafia do MZ czyli mój pesel korzystal z dawcy o takim i takim ID ..
poki co czekamy na odp czy w peselu naszego dziecka będzie ujęte toze jest z dawcy i czy będzie to w pelnym akie urodzenia zawarte.. jelsi tak to mamy tlko jedna droge Czechy .. bo ja nie mam zamiaru nazanczac dziecka w ten sposób
Asiulka Ty wiesz -
nick nieaktualny
-
Heheh Malenq tak ppolubiłam towje C ze az musze jechać do Czech ..hihih
no coz jeszcze tam nas nie było
o tyledobrze ze tak IUI z nasienim dawc to koszt 150 euro. mamy 250 km do wawy mamy 200 wiec w sumie może nie będzie tak zlew klinice gadaja po Polsku wiec może się dogadam
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
heheheh
no widzisz..
a dwa ze zaczynają co rusz wychodzić inne info..np ze bdziemy musieli mieć zgode na skorzystanie danego dawcy
oki co na NB na iadkowych jest chaos..nikt nic nie wie..Novum przez weekend przechdozi szkolenie wiec dokaldnie info pewnie będą w nastnym tyg
-
nick nieaktualny
-
wiecie nas nie przeraza fakt ze dziecko będzie wiedziało..bo mamy zamiar powiedzieć..ale chcemy to zrobić w swoim czasie.. uswiadamiac od początku ze tak nie raz jest ..ale na to otrzeba czasu..niestety nasze urzędy nie sa idealne i o wyciek informacji nie trudno szceegolnie ze czesc naszej rodziny pracuje w urzędach..a jelsi ktoś mialby wiedzie o dawstwie to na penwo nie brat Michala który jest informatykiemw urzędzie..no wiec sory ale na 90% jestem pewna ze się dowie.. nie trudno sobie wyobrazić ze ta informacja może trafic do dziecka wcześniej nim zdazymy wszytsko dziekcu poukladac w glowei..szkola.. następny moemnt keidy mze się dowiedzieć od życzliwych a niechce myslec jak inne dzieci będą dokuczać dziekcu
-
Ania takie informacje powinny byc scisle chronione i tajne bo jak piszesz sa glupie dzieci glupich rodzicow ktore potrafia dokuczac z tego powodu. Poza tym to nie jest nikogo interes, to wasza prywatnosc. Szkoda ze w polsce jeszcze sie trzeba o takie rzeczy martwic to zacofany kraj i zamiast isc naprzod to sie jeszczecbardziej cofa.
-
po prostu ustawa była pisana na kolanie.. mieli na to 8 lat a pisali ja w kilka tyg..i jest tego efekt..zgodziłabym się z tym ze rejestr jest potrzebny bo prawo unijne zakazuje więcej niż 10 dzieci od jednego dawcy ..ale mailo by to sens jeśli dawca nie bylby anonimowy - z prostej przyczyny jak jest anoninmowy ta informacja jesttyko sucha informacja poportsu dziecko dowiaduje się po ukończeniu 18 rz ze jego tatuś nie jest jego tatusiem biologicznym i tyl..nie ma możliwości poznania rodzeństwa, rodzicow..itp.
w przypadku dawstwa nie anonimego..mamy już wgląd w tokim jest osoba dzie meiszkaja dzieci .. itp. itd.. wtedy dziecko może poznac swoja tozsamosc
no ale nasi politycy pisząc ustaw e kompletnie teo nieprzemysleli -
nick nieaktualny
-
Asiula strasznie mi przykro że jednak się nie udało
Ania to jest chore co piszesz. Ciekawe czy oni wszyscy w tym sejmie tacy święci, poczęci naturalnie po ślubie przez kochajacych się rodzicow... ciekawe czy chcieliby żeby ich dzieci albo wnuki były "naznaczane" w ten sposób
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...