SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • choco Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten niepokalanek Swansona co polecałyście w sobotę to dostanę w aptekach stacjonarnych czy tylko w internetowych?

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami po dzisiejszej wizycie. Mamy 200 gram chłopa :)
    Dostałam 2 tygodnie L4 więc zamiast wracać do Londynu lecimy na tydzień do Grecji uzupełnić witaminę D :) a 18 dopiero wracam na szkolenie na 2 tygodnie a potem już domek :)
    Pozdrawiam wszystkie i odezwę się pewnie po powrocie w połowie przyszłego tygodnia

choco, Lena_83, marissith, Mona_M, LaRa, Summerka, Krokodylica, Katjaa lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolecc super ze chlopak ladnie rosnie. Zazdroszcze grecji i to jak !
    Ale jestem w znakomitym humorku bo malpiszon przylazi, juz plamie i tempka spadla. Jeeeeej zaczynam z wznowionymi silami. Dzis moj 34 dc(ja licze 33 bo bez plamienia z poprzedniego cyklu) z 20dniowa faza lutealna .tak przedstawia sie moj wykres. Nie jest idealnie ale jest poprawa bo w zeszlym mcu bylo 37 dni. :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc - w końcu jakiś facet na forum ;)super ;)
    A Grecji zazdroszczę i ja ;)

• Lena_83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc :-D - super!!!! Rośnijcie zdrowo.

Nowatorska ale 37 dniowy cykl to raczej nie jest takie wielkie odstępstwo od normy co? Lepsze to chyba niz cykl np 21 ;)

Jest 14:30 a ja nic dzisiaj nie zrobiłam. No obiad tylko .... Nic innego mi sie nie chce :-P

Chciałam Wam powiedziec ze samo przebywanie na tym forum u mnie gwarantuje ciaze urojona. Jak mnie nie było tu kilka miesiecy to nie miałam nic nigdy zadnych objawów po ovu a przed @. Teraz? Oczywiscie ze mam objawy ciązowe - i to 5 dni po ovu i bez plemników :-D. Toz to cud!!!! :-D

A tak serio to tak mnie ( * )( * ) bolą, że za chwile cos pogryzie ....., no i chodzę sikać co godzine. Jakby mi sie @ zbliżała a to powinno byc dopiero za 1,5 tygodnia. Jak mi sie cos jeszcze teraz poprzestawia to chyba skocze ....... z dywanu .... :(((((

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 37 dniowy z dupkiem. Bez lekow to mialam nawet 50.. A teraz z dupkiem i bromkiem 33 :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-). U mnie humor dzisiaj lepszy, choć brzuch dalej boli na @. Na niektóre rzeczy nie mam wpływu. Odpoczywam, zdrowo się odżywiam i wcinam ananasa na zagnieżdżenie :-). Na więcej niestety nie mam wpływu. Tak więc co ma być, to będzie. To ostatnia nasza IUI - już więcej nie będzie.

Izoleccc gratuluję synka.
    Mari Ty nie wypisuj tutaj głupot, że się głupio czujesz bo jesteś w ciąży, żeby mi to było ostatni raz :D.
    nowatorka powodzenia w nowym cyklu :-)

marissith lubi tę wiadomość

20101016580117.png
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku - przytulam moooocno i jednak trzymam kciuki :)

A moge zapytac ile tych IUI mieliście?
    Potem IVF?

bąbel lubi tę wiadomość

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • Daven Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja ani nie w ciąży ani starająca, ale mam tu znajome, z którymi mi się miło gawędzi ;) a nowym dziewczynom zawsze coś można podpowiedzieć, żadnej filozofii nie dorabiam do mojego pobytu tutaj :).

Witaj Smarta po dłuuugiej nieobecności ;).

Shafuli - no właśnie, Kobieto, przybliż nam swoją historię, bo starania staraniom nierówne...

Lena - to jeszcze nic, pamiętasz jak nam obu się pojawiła linea nigra :D?

Bąbel - kiedy godzina zero?

Choco - pewnie można zamówić w aptece, tak na podorędziu mogą nie mieć.

Izolec - gratuluję :D!!!

Nowatorka - nowy cykl, nowe nadzieje ;)! I nowe testy :D!!!!

Lena_83, bąbel, choco, nowatorka, Krokodylica, Katjaa lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleec gratulacje chłopczyka :)

Nowatorka u mnie też plamienia i chyba okres będzie :) cieszę się bardzo :)

Babel - trzymam mocno kciuki żeby się udało! Zaciśnięte u rąk i stóp :)

Dzisiaj zakupiłam castagnus , magnez z b6 i tabletki z wiesiolkoem i będę działać pełną parą w tym cyklu :) ale tempki na razie nie mierze, to chyba bez sensu, bo ja wstaje do pracy po 4, a w wolne dni o 8-9 :) mam takiego kochanego synka, że nie przyjdzie do nas dopóki nie wstaniemy. Siedzi w swoim pokoiku, wyciąga lego i układa aż nas nie usłyszy :D mój Skarbek kochany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:12

bąbel lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven taaaak :-D. Tobie chyba na miesiac przed szczęśliwym cyklem a mnie 24 miesiace przed zajściem w ciaze ;)))))

Bosze ..... Co za ovufiendowe zapalenie mozgu ;)

Daven lubi tę wiadomość

• elficzka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustawiłam sobie zdjęcie profilowe mojego synka z 15tyg, na szczęście ;). Zajrzałam właśnie do teczki ciążowej i aż mi się łezka w oku zakręciła..

A tak BTW - znalazłam swoje betaHCG. Na teście wyszła mi blada kreska -mam go na pamiątkę- a beta z tego dnia wynosiła 1305 :D

bąbel, nowatorka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Was kochane zaskoczę bo my po prostu sie zaczęliśmy kochać bez zabezpieczenia w moje jajeczkowania ( przynajmniej tak mi się zdawało) i tak sobie czekałam na "wpadkę". U lekarza byłam ale tylko kontrolnie bo mi moja gin mówiła że nie powinnam mieć problemu bo jestem zdrowa itp. (okresy zawsze jak w zegarku) ale nigdy tego nie zbadała dogłębnie. Jakos tak jej ufałam i słowom, że przyjdzie taki dzień...ale nie przyszedł i dopiero na serio wzięliśmy się za sobie 4 cykle temu. No bo po 3 latach to chyba by już coś się zrodziło... NO i zmieniłam lekarza. Najpierw wyszła prolaktyna ponad 2x przekroczona górna granica. U mojego plemiory nieruchawe. Monitoring cyklu nic u mnie nie pokazał... tzn albo za późno było albo nie było ( bo jak na złość jeśli jajkuję to tylko w weekendy :P). Teraz czekam na skierowanie na HSG (może w tym roku się uda) i mam mieć wspomagane jajeczkowanie - czekam do następnego cyklu. Mój był u Androloga i na razie suplementa, luźne gatki itp no i powturzyc badanie nasienia za miesiąc. Długa droga przed nami i żałuję że wcześniej się za to porządnie nie wzięłam :(((

• Daven Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - :D. Prania mózgu ciąg dalszy :D!

Elficzka - i oby szczęście przyniosło :)!

Shafuli - ale czekaj, gdybyś była po owulacji to na USG powinno być widać pęknięty pęcherzyk Graffa (i to widać aż do następnego cyklu). Jeśli nie było tego widać to i owulacji nie było. Zresztą nic dziwnego przy takiej prolaktynie. Dał Ci coś na jej zbicie? Bromergon, Dostinex? HSG nie zaszkodzi, ale i nie pomoże jeśli nie masz owulacji...

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 4 IUI i ostatnia. Jak się nie uda, to tylko in vitro -niestety komercyjnie bo kasy na rządowe już nie ma. No i muszę męża przkonać, bo on jakoś nie chce zgodzić się na in vitro. A testuję 16.10 (BTW 5 rocznica naszego ślubu).

Shafuli ja prolaktynę szybko zbiłam bromergonem, ale cały czas mam dawkę podtrzymującą 1/2 tabletki na noc. Mąż ma żołnierzyki super. To niestety ze mną coś nie tak.

20101016580117.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ho ja fdopieor na spokojnie siadlam na moim sikalafon :)

Shafuli jak sa nieruchliwe to godzinke przed sexiorem kawa albo cola ;)
    elficzku noo to niech avatarek przyniesie szczescie :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, serio po kawie przyspieszą? Tylko jak ja namówię mojego do wypicia kawy wieczorem? I co później, po kawie bezsenna noc nas czeka ;)

• elficzka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa działa na pkemniiki?? Mój pije chyba z 5 dziennie :O ale pewnie za duzo też niezdrowo..

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generlanie kofeina ponosi ruchliwosc ;) tak samo szybki prysznic przed ..pobudzenie jader na przemian zimna ciepla i zimna woda na koniec ;)
    plastry chlodzace na jadra :)
    lkarnityna te na ruch dobra ;)
    no i sprawdzic testosteron i estradiol u faceta przy nskiej ruchliwosci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:02

Shafuli lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych owulacji to już sama nie wiem bo według jednej lekarki to 10 dnia cyklu widziała dojrzewający pęcherzyk itp a 14 dnia już tylko płyn w zatoce Duglasa i tyle...
    No na prolaktynę dostała Bromka. Najpierw 1 teraz 0.5 tabletki. Nie zmienia to faktu że w tym cyklu to mi cyce chcą wybuchnąć :/

Zimna woda powiadacie i kawa... no to małżon ma przechlapane w następne "dni płodne" :D

‹‹ 4381 4382 4383 4384 4385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ