X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • choco Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten niepokalanek Swansona co polecałyście w sobotę to dostanę w aptekach stacjonarnych czy tylko w internetowych?

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami po dzisiejszej wizycie. Mamy 200 gram chłopa :)
    Dostałam 2 tygodnie L4 więc zamiast wracać do Londynu lecimy na tydzień do Grecji uzupełnić witaminę D :) a 18 dopiero wracam na szkolenie na 2 tygodnie a potem już domek :)
    Pozdrawiam wszystkie i odezwę się pewnie po powrocie w połowie przyszłego tygodnia

choco, Lena_83, marissith, Mona_M, LaRa, Summerka, Krokodylica, Katjaa lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolecc super ze chlopak ladnie rosnie. Zazdroszcze grecji i to jak !
    Ale jestem w znakomitym humorku bo malpiszon przylazi, juz plamie i tempka spadla. Jeeeeej zaczynam z wznowionymi silami. Dzis moj 34 dc(ja licze 33 bo bez plamienia z poprzedniego cyklu) z 20dniowa faza lutealna .tak przedstawia sie moj wykres. Nie jest idealnie ale jest poprawa bo w zeszlym mcu bylo 37 dni. :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc - w końcu jakiś facet na forum ;)super ;)
    A Grecji zazdroszczę i ja ;)

• Lena_83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc :-D - super!!!! Rośnijcie zdrowo.

Nowatorska ale 37 dniowy cykl to raczej nie jest takie wielkie odstępstwo od normy co? Lepsze to chyba niz cykl np 21 ;)

Jest 14:30 a ja nic dzisiaj nie zrobiłam. No obiad tylko .... Nic innego mi sie nie chce :-P

Chciałam Wam powiedziec ze samo przebywanie na tym forum u mnie gwarantuje ciaze urojona. Jak mnie nie było tu kilka miesiecy to nie miałam nic nigdy zadnych objawów po ovu a przed @. Teraz? Oczywiscie ze mam objawy ciązowe - i to 5 dni po ovu i bez plemników :-D. Toz to cud!!!! :-D

A tak serio to tak mnie ( * )( * ) bolą, że za chwile cos pogryzie ....., no i chodzę sikać co godzine. Jakby mi sie @ zbliżała a to powinno byc dopiero za 1,5 tygodnia. Jak mi sie cos jeszcze teraz poprzestawia to chyba skocze ....... z dywanu .... :(((((

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 37 dniowy z dupkiem. Bez lekow to mialam nawet 50.. A teraz z dupkiem i bromkiem 33 :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-). U mnie humor dzisiaj lepszy, choć brzuch dalej boli na @. Na niektóre rzeczy nie mam wpływu. Odpoczywam, zdrowo się odżywiam i wcinam ananasa na zagnieżdżenie :-). Na więcej niestety nie mam wpływu. Tak więc co ma być, to będzie. To ostatnia nasza IUI - już więcej nie będzie.

Izoleccc gratuluję synka.
    Mari Ty nie wypisuj tutaj głupot, że się głupio czujesz bo jesteś w ciąży, żeby mi to było ostatni raz :D.
    nowatorka powodzenia w nowym cyklu :-)

marissith lubi tę wiadomość

20101016580117.png
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku - przytulam moooocno i jednak trzymam kciuki :)

A moge zapytac ile tych IUI mieliście?
    Potem IVF?

bąbel lubi tę wiadomość

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • Daven Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja ani nie w ciąży ani starająca, ale mam tu znajome, z którymi mi się miło gawędzi ;) a nowym dziewczynom zawsze coś można podpowiedzieć, żadnej filozofii nie dorabiam do mojego pobytu tutaj :).

Witaj Smarta po dłuuugiej nieobecności ;).

Shafuli - no właśnie, Kobieto, przybliż nam swoją historię, bo starania staraniom nierówne...

Lena - to jeszcze nic, pamiętasz jak nam obu się pojawiła linea nigra :D?

Bąbel - kiedy godzina zero?

Choco - pewnie można zamówić w aptece, tak na podorędziu mogą nie mieć.

Izolec - gratuluję :D!!!

Nowatorka - nowy cykl, nowe nadzieje ;)! I nowe testy :D!!!!

Lena_83, bąbel, choco, nowatorka, Krokodylica, Katjaa lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleec gratulacje chłopczyka :)

Nowatorka u mnie też plamienia i chyba okres będzie :) cieszę się bardzo :)

Babel - trzymam mocno kciuki żeby się udało! Zaciśnięte u rąk i stóp :)

Dzisiaj zakupiłam castagnus , magnez z b6 i tabletki z wiesiolkoem i będę działać pełną parą w tym cyklu :) ale tempki na razie nie mierze, to chyba bez sensu, bo ja wstaje do pracy po 4, a w wolne dni o 8-9 :) mam takiego kochanego synka, że nie przyjdzie do nas dopóki nie wstaniemy. Siedzi w swoim pokoiku, wyciąga lego i układa aż nas nie usłyszy :D mój Skarbek kochany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:12

bąbel lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven taaaak :-D. Tobie chyba na miesiac przed szczęśliwym cyklem a mnie 24 miesiace przed zajściem w ciaze ;)))))

Bosze ..... Co za ovufiendowe zapalenie mozgu ;)

Daven lubi tę wiadomość

• elficzka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustawiłam sobie zdjęcie profilowe mojego synka z 15tyg, na szczęście ;). Zajrzałam właśnie do teczki ciążowej i aż mi się łezka w oku zakręciła..

A tak BTW - znalazłam swoje betaHCG. Na teście wyszła mi blada kreska -mam go na pamiątkę- a beta z tego dnia wynosiła 1305 :D

bąbel, nowatorka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Was kochane zaskoczę bo my po prostu sie zaczęliśmy kochać bez zabezpieczenia w moje jajeczkowania ( przynajmniej tak mi się zdawało) i tak sobie czekałam na "wpadkę". U lekarza byłam ale tylko kontrolnie bo mi moja gin mówiła że nie powinnam mieć problemu bo jestem zdrowa itp. (okresy zawsze jak w zegarku) ale nigdy tego nie zbadała dogłębnie. Jakos tak jej ufałam i słowom, że przyjdzie taki dzień...ale nie przyszedł i dopiero na serio wzięliśmy się za sobie 4 cykle temu. No bo po 3 latach to chyba by już coś się zrodziło... NO i zmieniłam lekarza. Najpierw wyszła prolaktyna ponad 2x przekroczona górna granica. U mojego plemiory nieruchawe. Monitoring cyklu nic u mnie nie pokazał... tzn albo za późno było albo nie było ( bo jak na złość jeśli jajkuję to tylko w weekendy :P). Teraz czekam na skierowanie na HSG (może w tym roku się uda) i mam mieć wspomagane jajeczkowanie - czekam do następnego cyklu. Mój był u Androloga i na razie suplementa, luźne gatki itp no i powturzyc badanie nasienia za miesiąc. Długa droga przed nami i żałuję że wcześniej się za to porządnie nie wzięłam :(((

• Daven Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - :D. Prania mózgu ciąg dalszy :D!

Elficzka - i oby szczęście przyniosło :)!

Shafuli - ale czekaj, gdybyś była po owulacji to na USG powinno być widać pęknięty pęcherzyk Graffa (i to widać aż do następnego cyklu). Jeśli nie było tego widać to i owulacji nie było. Zresztą nic dziwnego przy takiej prolaktynie. Dał Ci coś na jej zbicie? Bromergon, Dostinex? HSG nie zaszkodzi, ale i nie pomoże jeśli nie masz owulacji...

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 4 IUI i ostatnia. Jak się nie uda, to tylko in vitro -niestety komercyjnie bo kasy na rządowe już nie ma. No i muszę męża przkonać, bo on jakoś nie chce zgodzić się na in vitro. A testuję 16.10 (BTW 5 rocznica naszego ślubu).

Shafuli ja prolaktynę szybko zbiłam bromergonem, ale cały czas mam dawkę podtrzymującą 1/2 tabletki na noc. Mąż ma żołnierzyki super. To niestety ze mną coś nie tak.

20101016580117.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ho ja fdopieor na spokojnie siadlam na moim sikalafon :)

Shafuli jak sa nieruchliwe to godzinke przed sexiorem kawa albo cola ;)
    elficzku noo to niech avatarek przyniesie szczescie :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, serio po kawie przyspieszą? Tylko jak ja namówię mojego do wypicia kawy wieczorem? I co później, po kawie bezsenna noc nas czeka ;)

• elficzka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa działa na pkemniiki?? Mój pije chyba z 5 dziennie :O ale pewnie za duzo też niezdrowo..

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generlanie kofeina ponosi ruchliwosc ;) tak samo szybki prysznic przed ..pobudzenie jader na przemian zimna ciepla i zimna woda na koniec ;)
    plastry chlodzace na jadra :)
    lkarnityna te na ruch dobra ;)
    no i sprawdzic testosteron i estradiol u faceta przy nskiej ruchliwosci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:02

Shafuli lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych owulacji to już sama nie wiem bo według jednej lekarki to 10 dnia cyklu widziała dojrzewający pęcherzyk itp a 14 dnia już tylko płyn w zatoce Duglasa i tyle...
    No na prolaktynę dostała Bromka. Najpierw 1 teraz 0.5 tabletki. Nie zmienia to faktu że w tym cyklu to mi cyce chcą wybuchnąć :/

Zimna woda powiadacie i kawa... no to małżon ma przechlapane w następne "dni płodne" :D

‹‹ 4381 4382 4383 4384 4385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ