X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justuś ;) no to bardzo się cieszę ;) apetyt to norma, wiec nie moze byc lepiej, w sumie to tak niektóre dziewczyny nie widzą większej różnicy w samopoczuciu między ciąza a nie,tylko czasem senność i zmęczenie dopada ;)Bardzo się cieszę że dobrze się wszystkie czujecie ;) i przede wszystkim, że dalej jesteście na tym wątku bo bez Was byłoby tu śmutno ;) a tak to kolejne dziewczyny z tego wątku mogą się pochwalić sukcesem ;) a no i dajecie duzo nadziei, że w końcu sie i nam uda ;) ściskam mocno ;) to na kiedy terminy macie ;) marzec? ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• helenkq Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 luty ;) wiec moze i w styczniu być ;)

ja miałam na wtorek na 19:00 ale jakos nie wytrzymałam... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 18:43

justta, Alfetka, Nenaaa lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na luty mamy ;-) a Malenq ma na styczeń, ALfetka ja w to wierzę że wszystkie zaciążycie w niedługim czasie i mocno trzymam kciuki, a zmęczenie i senność to tak dają popalić, ale za to jest pretekst żeby sobie pospać dłużej

Alfetka, Nenaaa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio przeglądałam gazetę jakąś i widziałam śliczny zestaw dla mamusiek bodajże firmy happy mum, od razu tam weszłam, niektóre zestawy bajer - ale ceny... kosmos... :)

justta lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Justuś ;) no to bardzo się cieszę ;) apetyt to norma, wiec nie moze byc lepiej, w sumie to tak niektóre dziewczyny nie widzą większej różnicy w samopoczuciu między ciąza a nie,tylko czasem senność i zmęczenie dopada ;)Bardzo się cieszę że dobrze się wszystkie czujecie ;) i przede wszystkim, że dalej jesteście na tym wątku bo bez Was byłoby tu śmutno ;) a tak to kolejne dziewczyny z tego wątku mogą się pochwalić sukcesem ;) a no i dajecie duzo nadziei, że w końcu sie i nam uda ;) ściskam mocno ;) to na kiedy terminy macie ;) marzec? ;)
    Mi Ovu pokazuje 7 luty, ale to się jeszcze okaże ;) Wizyta u lekarzy dopiero przede mną :)

Alfetka, justta lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi nie wyszło z tym liczeniem :) No to rybki dobrze kojarzę znak zodiaku ;) suuuper ;) a z tym spaniem, to fajna sprawa, ja nie jestem w ciaży a lubię spać, tylko nie zawsze można, zdarza sie że dorwie Was senność w czasie pracy? czy raczej w godzinach późnopopołudniowych/ wieczornych?

• justta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się chce spać praktycznie ciągle, ale czasami mam przypływ jakiejś magicznej energii, ale zazwyczaj popołudniowa dżemka to codzienność, a to będą małe wodniczki ;-)

Alfetka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ryby faktycznie są do 20 marca czy jakoś tak ;) no fakt ;) a już jakieś pierwsze zakupki, planowanie pokoju etc, ja nie jestem w ciaży a czasem zagladam na jakieś dziecięce ubranka, aczkolwiek koleżanki mi opowiadały, ze dzieci tak szybko rosną, ze bradzo sie cieszyły jak cos dostały od koleżanek-mam po dzieciaczkach, bo kupi sie jakieś fajne śpioszki mijają 3-4 tygodnie i już za małe ;)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Ok ryby faktycznie są do 20 marca czy jakoś tak ;) no fakt ;) a już jakieś pierwsze zakupki, planowanie pokoju etc, ja nie jestem w ciaży a czasem zagladam na jakieś dziecięce ubranka, aczkolwiek koleżanki mi opowiadały, ze dzieci tak szybko rosną, ze bradzo sie cieszyły jak cos dostały od koleżanek-mam po dzieciaczkach, bo kupi sie jakieś fajne śpioszki mijają 3-4 tygodnie i już za małe ;)
    Nic nie oglądam jeszcze, nic nie planuję, za wcześnie Kochana jak dla mnie ;)
    Jeśli wszystko będzie ok, to po lecie zacznę się rozglądać ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetkuś ja praktycznie wszystko mam, a to co trzeba będzie dokupić to kupi się przed samym porodem. Ale wiadomo że jak coś w sklepie wypatrzę to obojętnie obok tego nie przejdę ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin stwierdziła, ze jeżeli by było cos nie tak z moimi wynikami to zanim podejmie jakiekolwiek leczenie to chce zobaczyc wyniki nasienia mojego męza, bo stwierdziła, ze zanim zacznie mnie czymkolwiek faszerować to chce zobaczy czy jest ok z moja druga połową aby niepotrzebnie mnie nie "truć", ma to niby sens ale nie mam odwagi iść z tym do męża, jak było u Was Kochane?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Alfetka witaj, dawno Cię nie było :) Ja właśnie wyrwałam chwaściory z ogródka i padam na pyszczysko :)

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja, teraz wszystko jest ogólnodostępne i od ręki można wszystko kupić ;) poza tym nie wiem jak Wy, czy będziecie chiały znać płeć, ja swoja drogą jak będę na tym etapie co Wy Kochane to podejrzewam że będę chciała wiedzieć ;) ale oczywiście to indywidualna sprawa ;)
    Cześć Anuś ;)
    No musiałam sobie w tej małej główce poukładać pewne rzeczy, ale juz jestem z powrotem i nigdzie sie nie wybieram, tylko się diagnozuję, aby wiedzieć na czym stoję - z resztą wbrew mojemu mężowi - po co Ci to? - a dzidzie to by się chciało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 19:09

Anuśka lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka dobre ma podejście twoja ginka, a mężuś da się namówić, mój mówił jeszcze wcześniej że jakby co to on bez problemu zrobi to badanie, więc myślę że dużo zależy od podejścia chłopa do sprawy po prostu, porozmawiacie na spokojnie i zobaczysz co on na to. A jeśli chodzi o płeć dzieciątka to my chcemy wiedzieć, ubranka potem będzie można dopasować ;-) i wogóle chcę wiedzieć od razu ;-) taki ze mnie narwaniec

Anuśka pracowita z ciebie kobietka, mi by się nie chciało

Alfetka, Anuśka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, bo patrzyłam na testy owulacyjne i były pozytywne, potem negatyw, kilka dni i znowu pozytywny:)

Ja niby nie chciałam wiedzieć, ale to było silniejsze.. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 19:18

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sobie tak myślę, że chciałabym wiedzieć - a później kontruje myślami - nie ważne czy chcłopczyk czy dziewczynka byłe było zdrowe ;) a później kolejna myśl, dziewczynka była by super, nastepny chłopczyk ;) ach tyle mysli czasem krąży po głowie, ale wiem jedno przestaję czytać nt ewentualnych nieprawidłowości, bo naczytałam sie ostatnio o biochemicznych i o wadach genetycznych utrudniajacych zajscie i o badaniach genetycznych, moja gin poświeciła mi równe 60 minut i stwierdziła, ze nie ma co sie nakręcac i przypasowywać objawów róznych chorób, tak jak opowiadała, ze na studiach, studenci medycyny zaczynają nagle chorować, bo wraz ze wzrostem ich wiedzy zaczynają do swoich objawów przypisywać różne choroby, to chyba w psychice siedzi, a wiec nie czytam :) czekam na opinie specjalisty - mam nadzieję tylko, ze trafiłam na dobrego ;) a z tym mężem to czekam najpierw na swoje wyniki a później jeszcze nie wiem jak będe musiała jakos delikatnie wystartować do męża... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci, zdecydowaliśmy, że nie chcemy wiedzieć. Co ma być to będzie. Ja chcę mieć niespodziankę. A ubranka można kupić w uniwersalnych kolorach. Nie wszystko musi być różowe albo błękitne ;)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak zajdę to w drugim miesiącu już będę przebierać nóżkami żeby znać płeć :) Takie moje ADHD :)

Nasturcja lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Alfetka, dobrze Cię widzieć z powrotem. :)
    Motocykl siadł mi super, jeździ mi się na nim genialnie. :)

Co do płci dziecka, jak zajdę w ciążę to na pewno będę chciała ją znać. :)
    I nie sądzę żebym miała wytrzymać z zakupami do samego porodu. :P

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie, ze tak - ostatnio widziałam sliczne żółte ciuszki, ale ja to ciekawska jestem i tak jak Anuska jak tylko będzie się dało to chcę wiedzieć, aczkoliwek nie wiem czy w tych czasach to mozliwe, ale zdarzaja sie podobno pomyłki, i co wtedy tzn nie wiem jak ktoś sie nastawia np na chłopca a tu dziewczynka i na odwrót - na pewno zaskoczenie, ale jeżeli juz ma sie pod katem płci przygotowany pokój i ubranka ;)

Anuśka, Nasturcja lubią tę wiadomość

‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ