X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku ja ostatnio miałam głupi pomysł, że kupie sobie ciązową bluzkę i to nie dlatego że kiedys sie moze w końcu uda, ale dlatego ze mi sie podobała ;) a przy okazji mogłaby być na później ;) ale spoko, w końcu doszłam do wniosku ze nie jest to dobry pomysł ;)

justta lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że można kupować uniwersalne ubranka i ja mam dużo takich, ale mam też sukieneczki dla dziewczynki bo wiedzieliśmy że będzie córeczka i od razu tak lepiej dla mnie było utożsamiać tego małego człowieczka z płcią ;-)i od razu wybrać imię i do brzuszka mówić po imieniu, oczywiście jak kto woli niektórzy wolą mieć niespodziankę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 19:55

Alfetka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jendak wytrzymam. Moja koleżanka urodziła trójkę dzieci i z każdą ciążą nie znała płci. A ma dwie córki i syna. Kupowała ubranka w różnych kolorach albo we fajne wzorki, np.wisienki albo cytrynki. Słodkie ubranka. Teraz taki wybór w sklepach jest, że można się obkupić w ciągu 5 minut i być spłukanym :P

justta lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka to będę ci mocno kibicować ;-)

Helenkq już pewnie w gabinecie czeka ;-) daj znać potem jak po wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 20:02

Nasturcja lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie kobieta zmienną jest i to wszystko może mi się odwidzieć. Ale co ja tu planuję! Trzeba w ciążę najpierw zajść :P

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wpisałam się na lipcowe testowanie. Ovu wyznaczył mi termin @ na 13tego :D Bardzo się z tego cieszę bo każdego 13tego coś fajnego mnie spotyka, więc może spotkają mnie dwie krechy ;D

Krokodylica, Alfetka, Katjaa lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenkqu oj pamietam te emocje...ja to najchetniej zaraz po pozytywnym tescie polecialabym do ginka ;) daj znac co u fasolka slychac :)

co do plci dziecka, to ja bardzo chcialam wiedziec. w pierwszej ciazy w 18 tc wiedzialam, w drugiej w 14 ;)
    ale mam przyjaciolke tutaj w NO. jest juz dwa dni po terminie w pierwszej ciazy. nie chciala wiedziec kto w brzuchu mieszka. ba! zdecydowala sie tez na porod domowy i cala ciaze zdrowo sie odzywaiala (weganka od jakiegos czasu) - a zachcialnki rozne miala ;)
    ubranek kupila tyle, co na poczatek wystarczy. reszte dokupi po porodzie ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    W sumie kobieta zmienną jest i to wszystko może mi się odwidzieć. Ale co ja tu planuję! Trzeba w ciążę najpierw zajść :P
    Coś o tym wiem a mnie tu w głowie ciuszki a tu głęboko w lesie jestem ;)

Nasturcja lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka i tego Ci życzę. :)

beszka bycie weganką nie nazwała bym zdrowym odżywianiem, ale to tylko moje prywatne zdanie. :)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Nena, bo patrzyłam na testy owulacyjne i były pozytywne, potem negatyw, kilka dni i znowu pozytywny:)

Ja niby nie chciałam wiedzieć, ale to było silniejsze.. :D
    Konwalianka, ja nie robiłam testów owulacyjnych ;)
    Nie na mój wykres patrzyłaś chyba :)

Ja po zakupach spożywczych, mega ciepło już kurde, męczy mnie to, nie lubię upałów.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena u nas teraz było parę dni po 35 stopni i się rozpływałam normalnie, zaraz nogi i ręce spuchnięte i zero siły na cokolwiek, dzisiaj jest już chłodniej i lepiej od razu ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś i kto to mówi ;) u Ciebie takie temperatury to chyba często są, to jak Ty tam wytrzymujesz ;)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Nena u nas teraz było parę dni po 35 stopni i się rozpływałam normalnie, zaraz nogi i ręce spuchnięte i zero siły na cokolwiek, dzisiaj jest już chłodniej i lepiej od razu ;-)
    No wiem właśnie, masakra tam u Was była, wszyscy płakali, że się roztapiają ;)
    U nas już chłodniej nie będzie tak mniej więcej do połowy września :) Będzie tylko gorzej.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Asha Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie laseczki...to byl cudowny dzionek...spacerek po plazy...obiadek...znowut spacerek..troche sie wyluzowalismy....a ja tu patrze patrze a mi sie owu zbliza a ja dopiero 8dc...cudnie cudnie same dobre wiescie...mus jest dzialac ;-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Anuśka i tego Ci życzę. :)

beszka bycie weganką nie nazwała bym zdrowym odżywianiem, ale to tylko moje prywatne zdanie. :)

moja przyjaciolka zaczela od wegetarianizmu oraz produktow bio. miala duze problemy z tarczyca i hormonami. 1,5 roku po przejsciu na ¨diete¨ miala wzorowe wyniki. nie bierze zadnych lekow 8odstawila je jakis czas po zmianie nawykow zywieniowych), co miesac robi badnaia i wszystko ok. nawet podczas ciazy. a dodam ze miala spore wahania hormonow.

nie zrozum mnie zle. ja nikogo nie zachecam to takiego wyrzeczenia (bo dla mnie to by bylo wyrzeczenie ;) ) osobiscie wegenka nie moglabym byc, wegetarianka tez nie. mimo ze nie jemy tyle miecha co wczesniej, wedliny tez odstawilismy i pewnei niedlugo bede musiala zrezygnowac z glutenu (celiakia), to lubie zjesc kielbache z grilla itp. przyjacioke podziwiam za wytrwalosc, ale musze przyznac, ze dania weganskie czy wegetarianskie mi baaardzo smakuja :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuję Nenuś ja bym tam padła, lubię ciepełko ale tak max do 27 stopni ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Asha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo mi poznac Alfetka...klaniam sie :-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Nenaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Nenuś i kto to mówi ;) u Ciebie takie temperatury to chyba często są, to jak Ty tam wytrzymujesz ;)
    Ciężko Alfetka :) Najgorsze miesiące to te letnie, pozostałe są ok, a zimą, mimo, że nie ma minusowych temperatur jest kurewsko zimno :) Wilgoć robi swoje i odczucia nie współgrają z temperaturami :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • beszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha super ze dzionek udany :)

Asha lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Asha ;) a Ty na urlopiku? ;)

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ