X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastaka ja myślę że jako taka dieta oczyszczająca na 2 miesiące to spoko luz, ale przy dłuższym niejedzeniu mięsa jednak są braki w organizmie, takie moje zdanie, ale ja mięsożerna jestem i to bardzo więc nie jestem obiektywna, te mięsne grile zbliżające się wielkimi krokami mniam ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja piąteczka!!! Niejedzenie mięsa jest ok ;) Chociaż ja czasami jem, nie odmawiam sobie np. kaszanki z grilla albo tatara raz na rok ;) ale warzywa to podstawa!

justta, Nasturcja, beszka lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    ja z mięsa to głównie ryby ;)

a ja z ryb to głownie śledzie ;-) nie przepadam za rybami, ale jem bo muszę

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • mimik74 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka fajny ten przepis :)Ja nie wyobrażam sobie diety bez mięsa mogę obyć się bez chleba ale mięcho? dlatego lubię dietę dukana

Anuśka, Katjaa lubią tę wiadomość

a302d9371e7d21520ed0078509ffa262.png

39f8egz20fly1xw6.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja ja jestem oqsoba , ktora miesa wogole nie musi jesc, gotuje tylko dlatego ze moj facet musi miec mieso, bo inaczej dla niego to gowno nie obiad i sie nie naje, moga byc tez warzywa ale miesa on musi miec bo inaczej to jakby wogole nic niezrobila, ale... bardzo czesto ja sama jem same warzywa a mieso jemu zostawiam i musze tutaj sie z toba calkowicie zgodzic tez sie czuje lepiej ...takda lzejsza jakas i lezy mi to na zoladku i nie meczy, rybe bardzo lubie i nawet jem codziennie na sniadanie bo jest dobrz na wlosy i paznokcie ale mieso to co innego, miesa wogole nie musze

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena no coś ty, wracaj! Ja tylko zjadłam kolejny kg truskawek na kolację, ale już jestem :D

Nenaaa lubi tę wiadomość

• mimik74 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ryb to spróbujcie usmażyć na teflonowej bez tłuszczu pangę posypaną tylko sosem koperkowym bez rozrabiania z wodą i olejem przykryjcie i rybka smażąc się tworzy taką fajną skórkę

Asha, Anuśka lubią tę wiadomość

39f8egz20fly1xw6.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Nenuś, wracaj! ja uczyłam psa odkulać do mnie piłeczkę nosem, już się nauczyła więc wróciłam ;)

marissith, Nasturcja, Nenaaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik panga chyba nie jest zbytnio zdrowa, może pstrąg lepszy?

• justta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś się obraziła, te humory ciążowe ;-)

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś czy to hirsutyzm? Myślałaś kochana o depilacji ??? ;D

Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha, ale ryba to mięso przecież :)
    Ale rozumiem Twój przekaz.

Justka, udowodnione zostało naukowo, że osoby, które są wegetarianami od urodzenia nie mają żadnych braków czy odchyleń niż osoby jedzące mięso. De facto, czytałam, że dzieci wychowane na wegetariańskiej diecie osiągają wyższy poziom IQ.
    Oczywiście to są artykuły z internetu i sama nie wiem jak się do tego odnieść, ale coś w tym musi być. Teraz te mięsa w sklepach też faszerują chemią. A kupując wieprzowinę nie wiem czym ta świnia była karmiona. Są takie fermy, które podają swiniom sterydy na przyspieszenie wzrostu, żeby je szybciej zabić. To ja za mięsko ze sterydami podziekuję.

beszka lubi tę wiadomość

• mimik74 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wiem pstrąga tak nie robiłam tylko pangę i mintaja poza tym co dziś jest zdrowe

39f8egz20fly1xw6.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Nenuś czy to hirsutyzm? Myślałaś kochana o depilacji ??? ;D
    No niby myślałam ale sądzisz Anuśka, że ktoś podejmie się tego zadania?

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę tak mówicie o tych warzywkach... Może ja też spróbuję... Tylko że ja mam bardzo słabą silną wolę i jak zobaczę steka z grilla to rzucę się na niego z pazurami i zębami :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    No niby myślałam ale sądzisz Anuśka, że ktoś podejmie się tego zadania?
    Słuchaj... Moja babcia miała kiedyś nożyce do cięcia owiec... A ja planuję zwiedzić Hispaniolę, to przy okazji mogłabym spróbować ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Asha, ale ryba to mięso przecież :)
    Ale rozumiem Twój przekaz.

Justka, udowodnione zostało naukowo, że osoby, które są wegetarianami od urodzenia nie mają żadnych braków czy odchyleń niż osoby jedzące mięso. De facto, czytałam, że dzieci wychowane na wegetariańskiej diecie osiągają wyższy poziom IQ.
    Oczywiście to są artykuły z internetu i sama nie wiem jak się do tego odnieść, ale coś w tym musi być. Teraz te mięsa w sklepach też faszerują chemią. A kupując wieprzowinę nie wiem czym ta świnia była karmiona. Są takie fermy, które podają swiniom sterydy na przyspieszenie wzrostu, żeby je szybciej zabić. To ja za mięsko ze sterydami podziekuję.

wiadomo że trzeba uważać co się kupuje, ja najczęściej z mięs to jem indyka niby nie można go faszerować i bardziej go lubię niż kurę, a wiepszowinkę to rzadziej już, a warzyw to jem dużo i piję też soki warzywne, to myślę że jest ok, nie można znowu przesadzać w drugą stronę moim zdaniem, umiar we wszystkim

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimik74 wrote:
    a nie wiem pstrąga tak nie robiłam tylko pangę i mintaja poza tym co dziś jest zdrowe
    O to to... Jutro tak zrobię fileciki :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik poczytaj o pandze

Panga pochodzi z mocno zanieczyszczonego Mekongu. Rokrocznie w stanie naturalnym samice płyną w górę rzeki, aby złożyć ikrę. Jako że rejon wylęgu leży poza granicami Wietnamu, Wietnamczycy zakładają sztuczne hodowle. Aby zmusić ryby do rozmnażania w zamknięciu, samicom robi się zastrzyk hormonalny. Używa się do tego importowanych z Chin fiolek zawierających hormon pobierany z moczu kobiet w zaawansowanej ciąży. Chodzi między innymi o gonadotropinę kosmówkową.

Umieszczone w niewielkich basenach pangi rosną w potwornym ścisku. Aby w ciągu 6 miesięcy ryby zyskiwały 1,5 kg mięsa karmi się je specjalnymi granulkami, które składają się z mączki rybnej, witamin, ekstraktów soi i manioku. To jednak dopiero początek chemizacji ryby. Wielu eksporterów wietnamskich nie cofa się przed traktowaniem filetów podejrzanymi dodatkami (polifosforany i niefosforowe dodatki typu MTR-79).

Jaki jest efekt uboczny chemizacji ryby? Filety z pangi nie zawierają kwasów tłuszczowych omega-3, za które dietetycy najbardziej cenią ryby. Według nich, filet z pangi to jedynie białko, sól i woda. No i mnóstwo zanieczyszczeń. Nie bez przyczyny raz po raz Hiszpanie odmawiają przyjmowania partii tych ryb. Ostatnio zaprotestowali z uwagi na zbyt wysoką zawartość tzw. zieleni malachitowej (chemikalia te służą w hodowlach do zwalczania chorób grzybowych).

Lepiej jeść jakieś nasze Polskie rybki, pstrągi albo węgorze. Ja ryb nie jem ale miałam kiedyś okazję pogadać z profesorem od ryb. Odradzał pangi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 21:51

Nasturcja lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Słuchaj... Moja babcia miała kiedyś nożyce do cięcia owiec... A ja planuję zwiedzić Hispaniolę, to przy okazji mogłabym spróbować ;)
    O, to ja bardzo chętnie, poproszę, gdyż nie radzę już sobie z tym :/

justta lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ