My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaaa
No to super
to tylko pozazdrościć takiego otoczenia, nie to co u mnie na Śląsku
A swoją drogą do dzieła jak tak wszystko się fajnie układa
Kochane znikam, obiadek mężowi trzeba przygotować
a raczej późną kolację
Do jutra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 20:35
-
nick nieaktualny
-
Asha wrote:No musze przyznac ze czasami tez nie wierze ze tu mieszkam jest tak pieknie, zapraszam na wakacje
Pa Alfik!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 20:39
-
nick nieaktualnyKrokodylica wrote:Anuśka i tego Ci życzę.
beszka bycie weganką nie nazwała bym zdrowym odżywianiem, ale to tylko moje prywatne zdanie.
Krokodylku jak się jest wege inaczej podchodzi się do odżywiania, je się więcej urozmaiconych potraw niż wcześniej. To nie jest dieta ziemniaczano-kapuściano-pomidorowa. Dzięki blogom wege poznałam duuużo nowych produktów, których normalnie bym nie używała, bo po co się wysilać i kombinować
Dziewuszki wasze zdrówko
zafasolkowanych żeby dzieciaczki były zdrowe, niezafasolkowanych żeby zaraz była fasolka
Mąż właśnie robi winko musujące z truskawek, nie mogę się doczekać kiedy będzie można wypićNenaaa, Tamka lubią tę wiadomość
-
Nena, no nie wiem, może coś mi na oczy padło
hah, ja nawet jak nie chciałam wiedzieć, a miałam takie przebłyski to na usg u swojego normalnego ginekologa (bo wszystkie cząstkowe chciał aby jeszcze inny lekarz robił), to mały tak zaświecił jajeczkami w 6 tygodniu, że nie musiał mi tego lekarz mówić, bo już wiedziałam
Asha ach zazdroszczę.. uwielbiam morze.. -
Mari, a skąd masz foto mojego męża z naszego sylwestra, hę?! się pytam? ja tam po prawej z tyłu za tym sztucznym ognień stoję
Alfik, ledwo przyszłaś już poszłaś! nie zdążyłam się przywitać! u mnie bez zmian, niestetya gin Twój dobrze prawi, na początek dobrze mężula sprawdzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 20:46
marissith, Alfetka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTamka sorry no, to jest cena popularności
I jeszcze podsyłam wam przepis na wege raw szarlotkę ze strony medytujemy.pl
surowa szarlotka
4 średniej wielkości jabłka pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę
świeżo mielone siemię lniane do zagęszczenia masy (około 1 – 2 łyżki)
sok z połowy cytryny
200 g pestek słonecznika
200 g niesiarkowanych rodzynek
2 płaskie łyżeczki cynamonu
poszatkowane orzechy włoskie do ozdoby
Miksujemy pestki słonecznika dość drobno, ale nie na jednolity proszek. Dodajemy rodzynki i blendujemy aż powstanie rodzaj lepkiej kruszonki. Masę wykładamy na posmarowaną olejem blachę. Wyrównujemy ugniatając. Jabłka miksujemy na jednolity mus. Pod koniec miksowania dodajemy siemię lniane, cynamon i sok z cytryny do smaku. Jeżeli masa jest za mało słodka, możemy dodać trochę miodu lub syropu z agawy. Warstwę musu jabłkowego wykładamy na kruszonkę. Wyrównujemy masę, posypujemy cynamonem i orzechami.Nenaaa, Tamka, Nasturcja lubią tę wiadomość
-
I poszły...zostawiły Nenusia na pastwę losu...idę więc i ja
[img]https://www.picgifs.com/reaction-gifs/reaction-gifs/abandon-thread/abandon-thread016 watermark.gif[/img]Nasturcja, Tamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wam powiem dziewczyny, że byłam swego czasu na diecie wegetariańskiej. Mówiąc wegetariańska mam na myśli niejedzenie ryby, bo nie wiem czemu, ale w Polsce ludzie w dietę veg wliczają pałaszowanie ryby. A co, ryba to warzywo?
No ok. Wytrzymałam tak prawie 2 miesiące. Mój mąż też jadł warzywa. I nie był to żaden przymus. Oboje chcieliśmy trochę odpocząć od mięsa a ja ogólnie nie miałam ochoty na żadne mięsne rzeczy.
Powiem wam, że w ciągu niecałych dwóch miesięcy mój organizm tak się oczyścił z toksyn, cera nabrała blasku, pryszcze mi zniknęły, zaczęłam się lepiej wypróżniać, a wczesniej był z tym problem. Ogólnie czulam się niesamowicie. Miałam więcej energii, pozbyłam się wzdęć i gazów. Ja wiem, że niektórzy to za mięsem by w ogień wskoczyli i w ogóle mięso to "źródło białka" itd,ale ja lepiej sie wtedy czulam. I mówię całkiem poważnie i szczerze zastanawiam się czy znowu by takiej diety nie wprowadzić na 2 miesiące.marissith, beszka lubią tę wiadomość