X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja tez duzo do zrobienia a ja siedze i siedze i wiem ze musze isc i dalej siedze... jakas zawieszona...

Nenaaa, justta lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenkq wrote:
    i ja tez duzo do zrobienia a ja siedze i siedze i wiem ze musze isc i dalej siedze... jakas zawieszona...
    no to w takim razie niechybnie ja również jestem w ciąży :P siedzę i siedzę, chociaż powinnam zacząć pracować i nic... ;)

Nasturcja, Nenaaa, beszka, Krokodylica, justta, Katjaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    konwalianka okres w ciąży???
    jest cos takiego możliwe?
    mówisz o plamieniu czy o okresie w sensie wodospad, ból brzucha?
    u mnie okres nie jest specjalnie "zalewający" i to tylko 2 dni a póxniej już plamienia, więc przy Tymku pierwszy miałam normalny, trwał 4 dni (1 dzień mocniejszy + 3 dni plamienia), wtedy się nie zorientowałam, że w ciaży jestem :D, ale nie wystąpił mi śluz płodny, a tylko jakieś 'upławy", to się zastanowiłam co jest i poleciałam do lekarza - myślałam, że to jakiś stan zapalny, a on mi mówi, że ja to w ciąży jestem.. a to był pierwszy cykl kiedy postanowiliśmy iść na żywioł i od razu się udało :) więc wszystko jest mozliwe..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 10:27

beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zazdroszczę wam takiej fajnej opieki medycznej w Espanii lub we Włoszech. Jestem zszokowaną Norwegią, bo to bardzo bogaty kraj, bardzo rozwinięty, a tak traktują kobiety w ciąży? Zabrzmiało to tak jakby: "Eee no poroniła Pani. Do domu poleżeć i starać się o drugie dziecko. Trudno się mówi".
    :/

U nas na Filipinach jest tragedia ze służba zdrowia. Tragedia. Przede wszystkim nie ma dobrych fachowców. Mimo całej mojej sympatii do tego narodu i ich wesołego podejścia do życia, szczerze mogę napisać, że nie są zbyt... lotni intelektualnie. Szczególnie w medycynie.
    My z mężem rok temu przed Wielkanocą byliśmy tu w szpitalu na nocnym dyżurze, bo mąż miał dyskopatię. Nadwyrężył sobie dysk, nie mógł chodzić a potem lewa stopa zaczęła mu sinieć. Oczywiście ortopeda nie wiedział co mu jest. Ot, dał jakieś tabletki i wysłał do domu. Jak zauważyłam, że mężowi stopa i paznokcie zsiniały tak szybko zwinęliśmy się do szpitala. Tutaj większość szpitali i ośrodków jest prywatna. Za porody też się płaci, a lekarze, żeby więcej zarobić często kłamią kobiecie, że cesarka jest niezbędna. Bo cesarka jest droższa. Zwykły poród kosztuje około 8 tysięcy a cesarka od 10 tysięcy wzwyż. I to są koszta BEZ opieki szpitalnej czyli wyjdzie jeszcze drożej.

A to co dalej napisze proszę, żeby kobitki w ciąży nie czytały. Po prostu olejcie ten mój wpis.

Wracając do męża. Zajechaliśmy do tego szpitala. To jest jeden z najlepszych szpitali w kraju. I tam czekalismy chyba z 3 godziny na jakiegoś lekarza, żeby męża zbadał. W miedzy czasie wpadł jakiś facet ze swoim, bodajże rocznym synkiem na rękach. Położyli to dziecko na kozetce i nawet nie zasłonili parawanem. Zlecieli lekarze i szybko zaczęli go reanimować. To dziecko było nieprzytomne. Chwilę później przybiegła matka tego dziecka i zaczęła płakać i wić się po podłodze. Inni pacjenci mieli widowisko, bo oni reanimowali dziecko przy wszystkich. Zero prywatności. Za chwilę dali mu zastrzyk dosercowy. Nie pomogło. Dziecko zmarło.
    I to wszystko działo się 4 metry od nas. My to wszystko z mężem widzieliśmy. Do dzisiaj to pamiętam. Matka zaczęła skamlać na podłodze z rozpaczy, nikt jej nie podał chusteczki, żaden z personelu nie pomógł jej wstać, nie dali jej wody, nic. Po chwili... obsługa z personelu zawołała ojca dziecka i pytali się o zapłacenie rachunku!
    Bo tutaj się płaci za śmierć kogoś w szpitalu. A oni na bogatych nie wyglądali. Ten ich rachunek to kilka tysięcy złotych polskich. Nie mieli tyle. Zgodnie z prawem filipińskim, jeśli ktoś nie ma pieniędzy na uregulowanie rachunku za szpital, będzie w tym szpitalu przetrzymywany wbrew jego woli do tego momentu, aż ktoś z rodziny ureguluje płatność. Szokujące nie?

No a jeśli chodzi o męża, to pomylili jego wyniki krwi z kimś innym... Wydali zła diagnozę... Dali niepotrzebne leki... Wszystko było do du... Za takich lekarzy to ja podziekuję. Za 3 h siedzenia w tym szpitalu i obejrzenia śmierci cudzego dziecka zaplacilismy w recepcji prawie 1000 zł.
    Także jakby ktoś chciał przylecieć na Filipiny i skorzystać z opieki lekarskiej - odradzam. Nie ten kraj. Nie tutaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe nenaa, justta, helenq to witajcie w klubie "nic mi się nie chce", lub "sama nie wiem" hehehehe

Nenaaa, justta lubią tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka to ładny mi numer...

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra Nastka...masakra. Ja podkreślam, że tu też nie jest kolorowo, opisałam tylko znany mi z pierwszej ręki przypadek i doświadczenie. Ale tam to już masakra i to jaka droga masakra...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka...łoooo matko i córko, to jak zaciążysz, to PROSZĘ mi się stamtąd wynosić...!!!!!!!!!

• choco Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq patrzę że mamy coś wspólnego. Obie jesteśmy z Podlasia i nie lubimy swoich teściów :-) ja mam na swojego mega uczulenie.
    A ten dzień truskawki to w Korycinie czy gdzieś bliżej puszczy?
    Nasturcja ciarki mam na plecach po przeczytaniu. Brrrryyyyyy.... Straszne.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy ciężarne mialyscie nie czytać! No! Chciałam wam oszczędzić takich opowieści. Po co się denerwować?
    A mój mąż wyleczył dyskopatię dość specyficznie. Żaden lekarz nie umiał mu pomoc, bo przecież oni się nie znają. Mąż znalazł takiego starszego pana z Indii, który tu na Filipinach mieszka z synem i filipińską synową. Ten pan jest z Punjabu, czyli nosi taki turban i brodę. I on wyleczył męża poprzez jakieś naciąganie nóg i masaże. I ponadto, nie wziął za to ani grosza. Nic.

Aha, a ja jak byłam parę dni temu u tego gina, który badał mój śluz pod mikroskopem, to jak sobie jeździł metalowym wziernikiem we mnie, jego recepcjonistka (!) stała obok i się przyglądała. Recepcjonistka! Żadna asystentka, czy pielęgniarka. Zwykła baba, która odbiera telefony i zapisuje pacjentów. Eh, nie chcę wspominać wizyty u tego gina. Więcej do niego nie pójdę.

Tamka lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    no to w takim razie niechybnie ja również jestem w ciąży :P siedzę i siedzę, chociaż powinnam zacząć pracować i nic... ;)

no i ja dolacze ;)

Nasturcja, tragedia :( ja bym nie mogla tam mieszkac :( dla mnie dobra opieka lekarska jest bardzo wazna....szczegolnie teraz gdy sa dzieci....

co do NO to s aplusy i minusy...jak wszedzie.....ja mam np. problem z cycuchami i musze si ekontrolowac....no i tu wielki plus. moja mama meczy sie kilka mies w szpitalach by wszystkie bad.zrobic a ja dostaje list raz w roku i mam za jednym zamachem usg, mammo i onkologa
    lekarstwa chorym np. na swardnieie tez daja za free, dbaja o prywatnosc pacjenta itp. in vitro do 3 prob jest za free...no sa plusy i minusy....jak wszedzie...jak czegos nam tu zbadac nei chca, to lecimy do PL ;)tutaj praktycznie nie ma prywatnej sluzby zdrowia

Krokodylica, Malenq, Nasturcja lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • justta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja szok normalnie, jak będziesz w ciąży to wyjeżdżaj stamtąd, szok

Katjaa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja szok.
    A myślałam że w Polsce to tragedia. A jednak może być gorzej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco w Korycinie hehehe, mężu tam teraz przejeżdżał i do mnie, że już plakaty wiszą hehehe....a mnie bawią takie "festyny", zawsze coś smacznego można zjeść, pooglądać rękodzieło, kupić coś do domku....ale szczególnie coś przekąsić innego hehehe....
    a bliżej puszczu to zapraszam na NOC KUPAŁy w każdej miejscowości puszczańskiej prawie co tydzień...do wyboru do koloru...
    a teściu grrrrrrr.........działa na mnie jak czerwona płachta na byla

choco lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że tak do końca września/października wrocimy na stare śmieci do Anglii. To tam mieszkalismy prawie 6 lat i było nam ok. Nie chcę tu być, leczyć się tu i przechodzić ciążę. I tak i tak skierowaliby mnie na cesarkę, bo chcieliby zarobić na cudzoziemce.

• beszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zmieniajac temat...u nas po paru dniach deszcxzu ma byc piekna pogoda w weekend. juz sie doczekac nie moge :D dzis czeka mnie sprzatanie (panowie robia wentylacje w sypialniaj, wiec kurzu bedzie sporo) i zakupy tygodniowe a potem relax :)))) moze jakis grill jutro. spacer nad morzem. a moze lodka gdzies poplyniemy. za tydzien, jesli zmeczeni nie bedzimey za bardzo lub pracowac nadgodzin nei trzeba bedzie, to do Stavanger podjedziemy do meza dziadka. juz sie doczekac nie moge. Dziius meza to cudowny czlowiek. on i babcia przyjeli mnie do rodziny jka prawdziwa wnuczke (w przeciwienstwie do tesciow, kotry mnei niecierpia :P ). chlopcy tesknia za pradziadkiem. mam nadz.ze milo spedzimy czas <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 10:47

Malenq, justta, Krokodylica, Nasturcja lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, szok , brak słów i dramat, tak, jak pisze Malenq - proszę rodzić w Polsce!!!

co do Pana, który wyleczył męża z dyskopatii - mnie to wygląda na zwykłą fizjoterapię ;) porządny fizjoterapeuta po prostu, odpowiednio go ponastawiał, też to miałam i mąż również, bo my oboje z dyskopatią za pan brat :P

Nasturcja lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, tutaj in vitro kosztuje od 25.000 polskich złotych wzwyż. Inseminacja kosztuje 1500 zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka uhmmmm rozmarzyłam się nad tą łódką hehehe...świetny weekend się zapowiada ;)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Beszka, tutaj in vitro kosztuje od 25.000 polskich złotych wzwyż. Inseminacja kosztuje 1500 zł.
    to chyba podobna cena jak w PL? tylko u nas refundują od niedawna

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ