X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Ja też nie leżę cały czas Malenka, właściwie to prowadzę tryb życia podobny do tego sprzed ciąży. Unikam dźwigania, mam trochę wolniejsze i ostrożniejsze ruchy jak coś robię, nie wstaję gwałtownie z łóżka, krzesła czy kanapy i takie tam szczegóły :)
    Ja tutaj rodzinnym lekarzom mam trochę do zarzucenia ale to pewnie też zależy na kogo się trafi. W październiku straciliśmy teścia po 5 miesięcznej walce z chorobą. Mogę tylko powiedzieć, że opieka, warunki w klinice w Walencji niesamowite, zawsze Mu towarzyszyłam podczas wizyt na onkologii i zawsze z otwartą buzią ze zdziwienia. Pielęgniarki, lekarze, sama słodycz...szybkość w badaniach, na nic się praktycznie nie czekało...recepty faktycznie za grosze na poważne leki. Ogólnie nie było niczego do czego można było się przyczepić. Rodzina i znajomi w Pl nie mogli się nadziwić, w tych potwornie ciężkich chwilach chociaż z tej strony nie było utrudnień...

i to samo widziałam we Włoszech...pewnie, że trochę można zarzucić, szczególnie lekarzom rodzinnym, ale do specjalistów i opieki w szpitalu, zupełnie nie do porównania....uhmmm cóż ja niestety w szarej polskiej rzeczywistości, gdzie pielęgniarki krzyczą, marudzą i mają pacjenta w d.... (ostatnio moja znajoma rodziła, koszmar, koszmar, koszmar - sam poród mówiła, że ok, ale już na sali poorodowej to non stop płakała, że już chce do domku, bo takiego traktowania to wrogowi nie życzy)

• choco Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq tylko, że ja od połowy cyklu temperatury mierze, i mi się wydaje że owulacje miałam jednak wcześniej niż program wyznaczył. W dodatku, jak zawsze miałam piękny śluz płodny przez 3 dni, tak w tym cyklu jakiś taki dziwny, raz się pojawił.

**********************Gang 18+***********************
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenek, bo oni tam u Ciebie po prostu nie uważają ciąży za chorobę a 30to latki za starą pierwiastkę ;) bo tam 40tki pierwsze bebiki mają ;)

bardzo współczuję utraty teścia ... ale myślę, że miał niesamowity komfort... ja również dwa razy w życiu leżałam już na onkologii, wierzcie mi, że była to największa trauma mojego życia... a jak kilkanaście godzin po operacji kazali mi jeździć windą i latać do innego skrzydła po wypis, to miałam nadzieję, ze zemdleję żeby ktoś w końcu zrobił dym...

co do tabletek to nie wiem, bo ja brałam parę ładnych lat i nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło..

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dzięki Kochane za odpowiedzi lecę do niej :* miłego poranka :*

• choco Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zagranicznych służb zdrowia miała do czynienia tylko z brytyjską. Z jednej strony, ok. Wyleczyli mnie w banalny sposób z przypadłości z którą w Polsce bujałam się 2 lata (zrobili mi wymaz z krwi i sprawdzili jaka bakteria w niej siedzi, w Polsce faszerowali mnie coraz to innymi antybiotykami i wmawiali cukrzycę mimo dobrych wyników). Ale jak znajomy wylądował w szpitalu, to pielęgniarka nie umiała zastrzyku zrobić i lekarza musiała wołać(???). Tam podobno ci rodzinni lekarze lepsi od szpitalnych.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle mój śluz oszalał! Nigdy nie miałam tylu dni śluzu rozciągliwego... szał :D

Tamka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco, oj wróżę, że to nie okres, oj nie :P

choco, Malenq lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Nenek, bo oni tam u Ciebie po prostu nie uważają ciąży za chorobę a 30to latki za starą pierwiastkę ;) bo tam 40tki pierwsze bebiki mają ;)

bardzo współczuję utraty teścia ... ale myślę, że miał niesamowity komfort... ja również dwa razy w życiu leżałam już na onkologii, wierzcie mi, że była to największa trauma mojego życia... a jak kilkanaście godzin po operacji kazali mi jeździć windą i latać do innego skrzydła po wypis, to miałam nadzieję, ze zemdleję żeby ktoś w końcu zrobił dym...

co do tabletek to nie wiem, bo ja brałam parę ładnych lat i nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło..
    Kurcze Tamciu współczuję...tutaj przewozili teścia na wózkach dla pacjentów wszędzie gdzie było trzeba, mimo, że długo mógł o własnych siłach chodzić.
    Nie miałam traumy po wyjściu stamtąd i patrzeniu na tych wszystkich ciężko chorych ludzi. Zawsze jak czekaliśmy na kolej teścia do przyjęcia dawki chemii, rozmawialiśmy, żartowaliśmy z pacjentami, pielęgniarkami, atmosfera luksus...
    Mam nadzieję, że nie będę miała za dużo okazji do odwiedzania szpitali...ale jeśli już będzie trzeba to proszę tylko o taką opiekę.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, koniec już tych ciężkich tematów...piątek Kochane, jakie plany na weekend?

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    człowiekowi choremu, zwłaszcza ciężko choremu jest źle, i to "źle" ma aspekt nie tylko fizyczny, dlatego empatia otoczenia - lekarzy, pielęgniarek, personelu ogólnie jest najważniejsza, leczenie ciała to jedno ale niedokładanie pacjentowi psychicznie i emocjonalnie to jest podstawa, o której w Polsce się nie myśli... a jeśli ktoś uważa, że mało zarabia i dlatego nie ma obowiązku być miłym to niech zmieni zawód, żeby być lekarzem, nauczycielem i księdzem trzeba mieć powołanie , sama wiedza nie wystarczy

tak Nenuś, koniec kropka, szpitale tylko na poród - 3 godzinki i do domku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 09:46

Krokodylica lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka okres w ciąży???
    jest cos takiego możliwe?
    mówisz o plamieniu czy o okresie w sensie wodospad, ból brzucha?

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • justta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka i tak trzymać szpital tylko na poród no ewentualnie parę dni po cesarce ;-)i do domku

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ten tydzień leżenie w łóżeczku....na następny festyn "Święto truskawki" hehehe takie małe "wioskowe" zabawy......hehehe
    a tak poważnie, mój "nielubiany" przeze mnie teść (i vice wersa - bo za mną nie przepada) ma urodziny, to pewnie mój A. będzie chciał podjechać, jak uda mi się wykombinować to może sam pojedzie, bo mnie stres niepotrzebny teraz...heheh

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Malenqu, to w NO mamy tylko jedno usg w 18tc!!! jedno. od 13 tc mamy raz w mies wizyte u poloznej, ktora mierzy brzuch, wazy nas i to wsio....po 36 tc mamy wizyte co dwa tyg. rowneiz u poloznej. ja na usg w 12 tc poszlam prywatnie...a i jeszcze w 7 bylam by spr. czy maluch dobrze zagniezdzony...ale to w PL.
    co do utraty ciaz, to mi pow.,ze jak ma pani poronic, to dlatego ze dziecko jest genetycnzie uszkodozne :( polecilam do PL. dostalam leki i urodzilam zdrowego synka. mojego meza ciotka 3 razy tracila dzieci w 20tc i nic nie robili...dopiero za 4 razem przyjeli na oddzial i szew zalozyli na szyjke. siostra meza stracila jedno dziecko w 12 tc, to tez jej w szpitalu nei przyjeli. kazali pojechac do domu i wrocic jakby cos niepokojacego sie dzialo (potrzeba zabiegu itp). masakra tutaj ze sluzba zdrowia :( teraz chca wprowadzic zakas wydawania zwolnien lekarskich kobietom w ciazy....no i ok. rozumiem ze ciaza to nei choroba, ale sa kobiety, ktore naprawde bardzo zle sie czuja i nie sa w stanie wstac z lozka...

beszka powiem Ci że w szoku jestem jak to czytam.

• helenkq Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana w ciazy prawie wszystko mozliwe ;) moja znajoma miała plamienia do 5mc i myslala ze to okres a dzidzia zdrowa...

choco trzymam kciuki zeby to była fasolka ;)

beszka lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    człowiekowi choremu, zwłaszcza ciężko choremu jest źle, i to "źle" ma aspekt nie tylko fizyczny, dlatego empatia otoczenia - lekarzy, pielęgniarek, personelu ogólnie jest najważniejsza, leczenie ciała to jedno ale niedokładanie pacjentowi psychicznie i emocjonalnie to jest podstawa, o której w Polsce się nie myśli... a jeśli ktoś uważa, że mało zarabia i dlatego nie ma obowiązku być miłym to niech zmieni zawód, żeby być lekarzem, nauczycielem i księdzem trzeba mieć powołanie , sama wiedza nie wystarczy

tak Nenuś, koniec kropka, szpitale tylko na poród - 3 godzinki i do domku :P
    Tak Tamuś, w Spejn średni personel medyczny też nie zarabia żadnych kokosów...ogólnie tu, jak wiadomo, mega kryzys i bryndza. Tu chodzi chyba przede wszystkim o mentalność ludzi z tego narodu...inna niż nasza, nie ma co kryć...:)

Malenq, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Witajcie z rana kochane słoneczko świeci życzę miłego dnia, mnie mdli jak nie jem jak czuję głód, ale jak coś już zjem to przechodzi ;-)

Choco wszytko jest jeszcze możliwe i Tamka u ciebie też
    Justta, mnie też już muli na głodniaka i zauważyłam, że chociaż częściej jestem głodna i muszę coś wszamać to jednak patrzę tak na to jedzenie i na nic nie mam ochoty, ciężko mi ono wchodzi. Oczami bym tylko jadła. Cholercia, dziwnie. :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa właśnie mam to samo jestem głodna a jak otworze lodówkę to zamykam bo nie wiem co bym zjadła, a czasami to jem ciągle ;-) widocznie tak ma być

Nenaaa, Malenq lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Nenaa właśnie mam to samo jestem głodna a jak otworze lodówkę to zamykam bo nie wiem co bym zjadła, a czasami to jem ciągle ;-) widocznie tak ma być
    Hehe, no właśnie, mam podobnie, ogólnie jestem taka rozpieprzona, sama nie wiem czego chcę, znudzona taka jakaś, bez polotu ;)

helenkq, Malenq lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo a dzisiaj to już mega nic mi się nie chcę i jestem jakaś rozlazła

helenkq lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ