My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka!
A ja dzisiaj z samego rana skaleczyłam się - wiedziałam, że nie warto mieć ostrych noży w domuKrew aż tryskała i zastanawiałam się, czy jechać na jakiś ostry dyżur, czy coś, ale kurna boję się, że by mnie zszywali. Zakleiłam dwoma plastrami i póki co jest ok. Czuję mrowienie pod plastrami, więc może coś zaczyna się zabliźniać. Jak nie urok to sr...
Także ten, miłego dnia wszystkim życzę!
Wczoraj spytałam męża o adopcję, powiedział, że jeszcze nie chce. Na co ja mu powiedziałam, że ja nie chcę już in vitro! A tak w ogóle nie chce mi się żyć! Widzę, że się tymi słowami przejął. Przynajmniej póki co. Ale na jak długo? Co z tego wyniknie? Nobody knowsSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Choco to super, że się udało. Doktorek chyba myślał, że na frajerkę trafił! Trzymam kciukiTylko może przypilnujcie go żeby nie robił zwykłego IVF tylko IMSI i EG żeby później zwiększyć szanse.
Nowatorka współczuję przeżyć. A nie robiliście wcześniej nic z mężem? Musisz odpoczywać. Chyba najgorsza opcja to że łożysko się odkleja ale to widać na usg. Może miałaś krwiaka, który dopiero pękł. Trzymaj się i leż.
Asiula mąż na pewno musi mieć więcej czasu żeby dojrzeć do adopcji. Mój też się zapierał, że nie jak o tym gadaliśmy. Później już zmiękł. Zresztą okazało się, że jakoś się udało więc do tematu nie wracamy. U was też tak będzie.
Miłego dniachoco lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ratujcie !!!!!!!!
mąż ma bardzo wysoką prolaktynę i od tygodnia bierze bromka.
bardzo źle to znosi dosłownie chłop leci mi z nóg wykańcza się.
jak mu mogę pomóc macie jakieś swoje sposoby na te skutki uboczne ?
Pozdrawiam,Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
Lucek bromka trzeba przetrawić, jak się nie da, to zmienić lek np. na dostinex. A jaką dawkę ma tego bromka? Ja początkowo miałam 1/4 tab co drugi dzień a i tak miałam jazdy niesamowite
Teraz mam 1/2 dziennie i już jest ok. Iii zero alkoholu przy bromku!
nowatorka dobrze, że wszystko ok już, nie zazdroszczę stresów! -
ara wrote:Lucek bromka trzeba przetrawić, jak się nie da, to zmienić lek np. na dostinex. A jaką dawkę ma tego bromka? Ja początkowo miałam 1/4 tab co drugi dzień a i tak miałam jazdy niesamowite
Teraz mam 1/2 dziennie i już jest ok. Iii zero alkoholu przy bromku!
nowatorka dobrze, że wszystko ok już, nie zazdroszczę stresów!Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
te pozostałe suple raczej nie maja wpływu
spore ma dawki, może jak tak źle reaguje to niech lekarz mu rozciągnie ten schemat, żeby dłużej organizm przyzwyczajał albo rozważcie zmianę np. na dostinex, z tego co wiem on jest bez porównania lepiej tolerowany -
Dzień dobry laseczki
Asiulka kochanie wydaje mi sie ze maz z czasem ojrzeje do decyzjia Ty nawet nie waz sie tak myslec co napisała bo cie spiore na kwasne jabłko
wiem ze to wszytsko przytłacza ale dacie rade kochana
Choco ciesze sie ze się udało
a ja wzoraj ukradkiem załatwiłam skierowanie do poradni genetycznej zadzwoniłam i u nas w Kielcach sa bardzo krótkie terminy na NFZ mozliwe ze w ciagu miesiaca ałatwie te badanastwierdziłam ze poki co odpuszczamy IUI..tzn przekładamy w czasie ..
zobie te mutacje wszytskie i mozliwe ze w nastepnym cyklu HSG a w cyklu po HSG IUIottt..taki moj planik
teraz koncentruje sie na zarabianiu kasiory
-
Witajcie wszystkie
Przepraszam za swoja nieobecność miałam natłok spraw. Juz co nieco Was nadrobiłam i wracamJeśli znów mnie przygarniecie
Mam nadzieje ze każdej z nas wszystko się pozytywnie poukłada!
Co do pączków to az mi ślinka cieknie na jutrzejszy dzień -
nick nieaktualny
-
witam
o choco, i dobrze, niech koleś nie udaje greka..
Asiula, podpisuje się pod słowani Ani, na pewno mąż dojrzeje do tej decyzji, gdy inne drogi zawiodą, no ale przecież uda się !!!
Ania, siedzisz i planujeszkochana, rób tak aby było dobrze dla Was:)
nowatorka, uważaj na siebie, odpoczywaj
Nice day -
Nowatorka- o matulu! to faktycznie niezle przezycia
ale najwazniejsze, ze wszystko ok. lez, odpoczywaj i mysl pozytywnie. pewnie jakis mikrouraz. w drugiej polowie ciazy czesto naczynia krwionosne sa oslabione, moze stad ta krew.
Choco- super wiesci! szybko zaczeliscie i dobrze. informuj na biezaco co i jak. trzymam kciuka!
Asia- jak tam, jakies oznaki nadchodzacej @, czy nic a nic? ja mysle, ze skoro macie te zamrozone zarodki, to trza probowac dalej. jesli w kolejnych probach nic sie nie zadzieje, to moze faktycznie adopcja? czesto wtedy cos sie odblokowuje. nadal trzymam kciuki i wierze, ze bedzie dobrze. I uwazaj na siebie!
Ja zaraz sie biore za ogarnianie chaty i obiadu, a pozniej praca.
milego dnia wszystkim!
-
Tylko, ze ja nie chce czekac, az sie nie uda... bo to jeszcze wydluza droge... jakbym miała jedno dziecko byłoby mi łatwiej przejść przez te całe procedury medyczne. A tak dom dla mnie nie jest domem, jest samotnia.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Mona_M wrote:CZeść.
Ania a ty nie miałas hsg już?
dr zgodziła sie ale powiedziała ze tylko raz.. po tym jak cos zaskoczyło jeden dr mówił zeby nie robic skoro sie udało a moja dr mówi ze tu juz decyzja nalezy do nas ale ona by zrobila
-
Aniu trzymam kciuki za plany
Asieńka nie poddawaj sie i walcz choć wiem ze to nie łatwe hmm a może zaproponuj że zaczniecie pomału plany adopcyjne nie zaprzestając starań o maluszka biologicznego jedno odwróci uwagę od drugiego a jak wiadomo i jedne i drugie procedury długie wiec nic sobie nie szkodzą zaciskam mocno
pozostałym dziewczynom gangowym równiez kibicuje
serduchem jestem z wami -
Nowatorka straszny stres miałaś ale teraz leż i wypoczywaj, razem z fasolkiem musicie odpocząć po takich przeżyciach
Laski ja już nie wiem czy to coś z moją głową czy to leki ale znowu wzruszam się i ryczę bez przerwy z byle powodu np. kwiatuszek ładny na fb, a ja już zalana łzami.
Dziękuję za wszystkie miłe słowa i wsparcie. Ja podchodzę tym razem bez ekscytacji wielkiej. I tym razem celem jest uzyskanie zarodków, jak jakieś będą to dopiero wtedy zacznę się przejmować transferem i całą resztą.**********************Gang 18+***********************
-
Nowatorka własnie doczytałam .. matko zes sie najadła strachu
a moze jakies naczynka popekały bo macica sie poweksza ?/ -
nick nieaktualny
-
Pytalam sie nawet czy to przez prace, siedzenie dlugie ale mowi ze nie ze jakbym cos dzwigala to tak.
W piatek zobaczymy co moj gin na to. Na pewno sprawdzi wszystko dokladnie. Ehh baj baj spokojna ciazo.
Powiem wam ze to normalnie byl horror. Chcialam sie z niego obudzic.
Mona L4 rozwazam. Pogadam o tym z ginem. Narazie mam wolne do soboty. -
nick nieaktualny