Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco to odpocznijcie sobie trochę i wyłączcie. Mieliście ciężki poranek.

choco lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Choco :( przytulam <3
    Nowatorka pewnie hemoroid, no stress
    Miłego dnia :)
    A hemoroidy to chyba powoduja plamienia z tylu a nie z przodu. Moje byly na pewno z przodu

Choco potem na spokojnie napisz co tam ci powiedzieli. Dobrze ze maz cie probuje troche oderwac od tego. Przytulam

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę temat lodów
    Ja wczoraj jadlam pistacjowe, nie lubię tego smaku, ale mój mi kupił na zachcianke, a co najlepsze parę dni wcześniej pomyslalam,że bym zjadła pistacjowe nie mówiąc mu o tym..

Choco: przykro mi i czekam na dalsze info

Izo: już niedługo spotkanie z dzieciurkiem ;)

Ja w domu na opiece, bo mała chora

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco :*

choco lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja może coś o sobie, bo nie nadrobię Waszych postów tak prędko :)
    Staramy się jakieś 3 lata, wiedziałam, że będzie problem bo mam PCO i bez anty-tabletek okres miewałam 2 razy w roku. Lekarze twierdzili, że skoro na razie nie planuję dzieci to najłatwiej uregulować cykle tabletami.
    Zaczęliśmy od razu z grubej rury, mój ginek od razu kazał mi się zgłosić do lekarza od niepłodności. Podleczyliśmy, co było trzeba,zrobiliśmy szereg badań, potem 4 cykle z CLO bezskuteczne.
    Miałam robić drożność jajowodów ale pokryło się to w czasie z terminem naszego ślubu, poza tym wszystko prywatnie, więc ogólnie odpuściliśmy. Poddaliśmy się, stwierdziliśmy, że popróbujemy sami, tym bardziej, że cykle jako tako się uregulowały-ok 30-35 dni. Czy były owulacje-nie wiem... Ale naszej wymarzonej Natalki spłodzić się nie udało :/
    Teraz mąż zrobił posiew nasienia, zaskoczył nas wynik- gronkowce w nasieniu. Może to był powód,że się nie udało mimo CLO? No nic...pojawiła się nadzieja, światełko w tunelu, więc najpierw się podleczymy a potem próbujemy na nowo :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż od dziś bierze antybiotyk na tego gronkowca, ja wczoraj byłam u ginka na NFZ, nawet spoko facet. Zrobił cytologię, zobaczymy co tam wyjdzie w wynikach, mam nadzieję, że ok. Stwierdził jakąś infekcję, więc dostałam antybiotyk dopochwowo i jakieś tabsy do połykania dla mnie i męża. Endokrynologa też już ogarnęłam, biotę Eutyrox bo TSH 3,25 więc trzeba trochę zbić. Może w kwietniu zaczniemy jakąś stymulację :) Na razie czekan na @ bo już 40dc, drugi miesiąc się jakoś ociąga :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • choco Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki. Tak jak pisałam, nic nie wiem :-/ lekarz powiedział że może być wina komórek a może być plemników bo wyniki nasienia męża nie są rewelacyjne (przy poprzedniej procedurze twierdził że na pewno nie jest to wina plemników a jeszcze wcześniej po badaniu nasienia że wyniki są ok). Zaproponował kolejną procedurę i cześć komórek zapłodnić plemnikami męża a część innemi (dawcy) i jak ruszą te zapłodnione plemnikami dawcy znaczy że wina plemników była a jak żadna nie ruszy to wina moich jajeczek (???). Pytałam czy nie da się po prostu jakoś plemników przebadać samych to powiedział że nie. Dooopa blada więc :-/ mamy się zastanowić i jak dostanę okres to przyjść.
    My z mężem nie chcemy dawcy i eksperymentowania. Myślimy żeby przebadać nasienie męża dokładnie w jakimś nie zależnym labie. Poszukam jeszcze innych info i coś pomyślimy ale nie wydaje mi się żeby nagle był problem z nasieniem. Wcześniej wyniki wyszły dobre chyba że to jakiś bardziej zaawansowany problem.
    A tych zarodków też nie można niby przebadać.

**********************Gang 18+***********************
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco ale jak on to myśli? Zapłodni tak i tak. Ruszą wasze wspólne jajeczka, ciąża, dziecko, a z tymi zapłodnionymi nasieniem dawcy to co? Kurde to nie pieczenie placka, że sprawdza na jakiej mące urośnie. Brak mi słów :(

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco no rzeczywiscie troche kontrowersyjma metode wam zaproponowal z tym zapladnianiem polowy tak a polowy tak. Tez mi sie to dziwne wydaje bo przeciez sa dokladne testy na nasienie z ktorych mozna wywnioskowac czy jest cos nie tak z plemnikami. Chyba ze akurat plemniki twojego meza plus twoja komorka razem jakos nie wspolpracuja ale nie wiem czy to mozliwe.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to macie w nfz czy komercyjnie?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco badanie w niezależnym labie to chyba dobry pomysł, zróbcie ogólne badanie i posiew na wszelki wypadek.
    Mój mąż robił zwykłe badanie nasienia, wynik ok, poza morfologią plemników- jakieś połamane główki czy cóś... Lekarz powiedział, że to nie przekreśla szans...a jednak się nie udawało... Teraz robiliśmy posiew nasienia i okazało się, że jest ten gronkowiec. Może dlatego te główki połamane, nie wiem... Spróbujcie zrobić badania w innym miejscu, dobry pomysł.

Acha, wspieram w walce z dodatkowymi kilogramami, ja jestem teraz w Twoim punkcie wyjścia - dokładnie 79,5. Postanowienie-do wakacji 70kg :)

• choco Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie za dawce trzeba płacić, NFZ nie refunduje.
    Co do winy plemników nie bardzo w to wierzę ale z drugiej strony, mąż ma ciągle problemy skórne na twarzy. Leczył się na heliobacter (nie wiem jak to się pisze) to był spokój ok pół roku a teraz znowu, więc może i ma jakiegoś gronkowca.
    No metoda zaproponowana przez lekarza dość kontrowersyjna. A może by się zgodzili na transfer dwóch zarodków jeden z plemnika męża drugi dawcy. Były by bliźniaki z różnych ojców, kase bym w telewizji robiła (żart taki, ostatnio mam lekką głupawkę z nadmiaru emocji).
    Chmureczka ostatnio trochę zabiedbałam odchudzanie ale już wracam do gry :-) tylko wczoraj musiałam smutki lodami zagryźć.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem przed @ i takiego smaka mi narobiły Wasze posty, że kubełek lodów śmietankowych zamierzam zjeść na kolację, a co :)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco no troche przesadził z tym dawca, dawce do zapłodnienia czesci partnera czesci dawca stosuje się głównie w rpypadku kiedy kariotyp jest nieprawidłowy i ma jakies delatacja czy jak o się zwało na ramieniach chromosomów tak tak samo jak i sie wtedy podaje do IUI snasienie ndawcy orazy rónoczenisnie asienie meza..

a jakie mieliscie badania robine oprocz zwykłago badania nasienia .. Kariotyp, mutacje CFTR , delatacje AZF było to robione i Twój kariotyp ??

bo fakktycznie jest tak ze moze dochodzic do rozpadu DNA .. ale musiałoby to ywjsc w genetyce..

mozanby zrobić fragmentacje DNA plemników w badaniu duzo miał patologicznych plemnikow w obrębie główek ??

choco lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • choco Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja przez weekend postaram się przejrzeć to badanie męża, sprawdzić co z niego rozumiem a czego nie i się do Ciebie zwrócę z milionem pytań.
    A mój kriotyp to trzeba zrobić z jakiego materiału? Znaczy krew się bada czy komórkę jajową?

• justi:: Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 84 jeny aż trudne do wypowiedzenia te pojęcia ;/
    Nie mniej trzymie kciuki za was.
    Ja to w sobote robie jeszcze test i jak nadal bedzie pozytyw to na pon juz mam umówioną wizyte do gina.

nick nieaktualny, Ania_84, nowatorka, WróżkaZielona, choco, zizia_a, nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Ania ja przez weekend postaram się przejrzeć to badanie męża, sprawdzić co z niego rozumiem a czego nie i się do Ciebie zwrócę z milionem pytań.
    A mój kriotyp to trzeba zrobić z jakiego materiału? Znaczy krew się bada czy komórkę jajową?
    Do ivf zazwyczaj w pierwszej kolejności robia kariotypy myslalam ze mieliście
    Kariotypy robi sie z krwi
    Istnieją nieprawidłowości w kariotypie zarowno kobiecym jak i meskim które odp za to ze dna sie rozpada

choco lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi to trzymam kciuki :)

Choco- ja nie pomogę. Temat zupełnie przekracza moje pojmowanie. Mam nadzieję, że uda wam się dojść do jakiś konkretnych wniosków bo jakieś to wszystko takie pokręcone jest.

justi::, choco lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi:: wrote:
    Ania 84 jeny aż trudne do wypowiedzenia te pojęcia ;/
    Nie mniej trzymie kciuki za was.
    Ja to w sobote robie jeszcze test i jak nadal bedzie pozytyw to na pon juz mam umówioną wizyte do gina.
    Trzymam kciukaski :-)

justi:: lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • śliwka w czekoladzie Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasienie dawcy? Tak po prostu wam zaproponował na próbę? Jakoś mi się to nie mieści w głowie... ale ja w ogóle nie w temacie takich zaawansowanych starań więc nie znam reguł. Choć z tego co piszą dziewczyny to rzeczywiście "sprawdzanie na jakiej mące wyrośnie" jest niefajnym podejściem lekarza. Zróbcie badania nasienia i próbujcie do skutku.

w temacie lodów to potwierdzam Koral - Lody jak dawniej to mój hit, a jeszcze większy hit to Magnum z migdałami w czekoladzie mlecznej... ale bym zjadła teraz, szczególnie, że chyba zbliża się @ i mam mega apetyt. Chyba się zbliża bo to już 40 dzień cyklu... ale po antykach więc raczej nic podejrzanego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 21:51

choco, Krokodylica lubią tę wiadomość

4e634f5768c915a68aa13319a51c3735.png
‹‹ 4652 4653 4654 4655 4656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ