X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliwka w czekoladzie - wczoraj Choco cie jadla :D

choco lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to ja chyba zajdę do kliniki i zapytam czy robili ten kariotyp, bo na początku krew nam pobierali ale myślałam że to tylko na te różne chlamydie itp.

**********************Gang 18+***********************
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco mi sie wydaje ze powinni ci dac te wszystkie wyniki i mowic na co robia, chyba to zadna tajemnica

choco lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tajemnica jeśli zapytasz, sami nic nie mówią za bardzo. Trzeba pytać jaki wynik wyszedł itd. Wyniki tych badań zakaźnych przez przypadek zobaczyłam, bo oni cześć badań zlecają Diagnostyce a ja tam AMH robiłam i jak na necie patrzyłam wynik to się okazało że i tamte wyniki mam podpięte pod konto. A oni tylko krew pobrali do badań i więcej ani słowem w tym temacie się nie odezwali.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bardzo to fajne robic tak te wszystkie testy i nie tlumaczyc samej zainteresowanej. Powinnas o wszystkim wiedziec, co wychodzi dobrze co zle, na co ci pobieraja krew...

choco lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki przejrzałam wyniki nasienia męża. Jedyny wynik jaki nie mieści się w normie to ilość plemników. Powinno być więcej niż 15 mln/ml a jest 9. Ale myślę że to mógł być wynik tego że tak na prawdę to było ledwo dwie doby od ostatniego serduchowania. We wcześniejszym badaniu (ok 1,5 roku wcześniej) ilość plemników była w normie, no chyba że norma tam była inna. Reszta jest w normie ruch progresywny A,B, nieprawidłowe, nieruchome.
    Dalej są jakieś prędkości średnie, znany kątowe kierunki i inne podobne nazwy - wszystkie wartości w granicach normy.
    Jest też morfologia i przy każdym jest (-) a nazwy są: deformacja głowy, deformacja cześć pośredniej, deformacja witki i komórki wielojądrzaste. Ale nie wiem co minus znaczy. Że brak badania czy wynik ujemny. I jeśli ujemny to dobrze czy źle? Ania ty coś wiesz?

• śliwka w czekoladzie Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Sliwka w czekoladzie - wczoraj Choco cie jadla :D

Hahaha właśnie jak przeleciałam wzrokiem posty to myślałam, że coś do mnie było pisane

nowatorka, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

4e634f5768c915a68aa13319a51c3735.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w klinice też nic nie mówią... Chyba ze sama zapytam.. Badań za które płacę nawet nie widzę.. Ostatnio prosiłam o ksero dokumentów i badań to musiałam za to osobno zapłacić..

Poza tym pozdrawiam piątkowo... Gardło mnie boli:( a nie powinno bo odrobiłam środę;)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo!

Choco- moim zdaniem ten (-) oznacza brak zmiany. tak to sie w dokumentacji medycznej zazwyczaj zaznacza. ale moze faktycznie Ania bedzie blizej wiedziala. Jak dla mnie nasienie wyglada w porzadku. A moze rzeczywiscie jakies nieprawidlowosci zwiazane z genetyka sie pojawiaja? Bo jesli zbadali tez twoje komorki jajowe i zakwalifikowali je, to znaczy, ze sa ok? Hmm. No cos musi byc na rzeczy, skoro proces nie idzie dalej... a moze w innej klinice skonsultowac?

Zizia- wspolczuje bolacego gardla :( mialam dziadostwo kilka dni temu. polecam tantum verde, na mnie zawsze dziala. a jesli chodzi o udostepnianie badan. Z prawnego punktu widzenia oryginal badan nalezy sie Tobie, oni powinni to badanie skserowac i wlozyc do swojej karty pacjenta. Jesli chodzi o udostepnianie wpisow z karty pacjenta to tutaj placowka jest wlascicielem i jesli chcesz, mozesz dostac ksero, ale to juz Twoja kwestia i Ty za to placisz. tak to wyglada.

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • justi:: Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra niewytrzymalam i zrobilam test dzis i to nie z pierwszego moczu-dwie krechy
    W sumie bylam pewna bo cyce i sutki nabrzmiale bolące i co tam jeszcze,śmieją sie ze mnie bo jak chode bez stanika to sutki mam sterczące same z siebie no ale co ja moge!!
    Zalozylam stanik i niech sie bujają.
    Oby tylko nie poleciało do poniedzialku bo wtedy gin i bedzie ok.

choco, LaRa, nowatorka, WróżkaZielona, konwalianka, marissith, Izoleccc, manabu, zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi:: wrote:
    Dobra niewytrzymalam i zrobilam test dzis i to nie z pierwszego moczu-dwie krechy
    W sumie bylam pewna bo cyce i sutki nabrzmiale bolące i co tam jeszcze,śmieją sie ze mnie bo jak chode bez stanika to sutki mam sterczące same z siebie no ale co ja moge!!
    Zalozylam stanik i niech sie bujają.
    Oby tylko nie poleciało do poniedzialku bo wtedy gin i bedzie ok.
    Poka :)

justi::, manabu lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi to super ! Niesmialo juz gratuluje i czekam na wiesci z wizyty :)

justi:: lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Justi, ale vin to chyba niewiele jeszcze powie

Dzień dobry kochane

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justi:: Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka no właśnie ....
    Różne są opinie co do tego
    A może jakieś doświadczenia u którejś z was że gin wykrył już 5tyg ciąże?

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie chyba pęcherzyk..ale kto wie

raczej beta na tym etapie jest najlepszym odzwierciedleniem..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pecherzyk moze potwierdzic. Ale to fakt ze nie bardzo jest sens isc tak wczesnie. Ja bylam 1 raz w 6 tyg i juz bilo serduszko :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Choco co do Morfologii (-) jak dla mnie oznacza że nie była badana / badz nie bylo na tyle plemników do badania ale o zazwyczaj pisza
    natomiast jednego czego bym się czepiła to tego że jelsi wczesniej liczba była powyzej normy czyli powyzej 15mln bo takie normy sa wg WHO
    a teraz jest iich poniezej to na pewno powinno się zrobić trzecie badanie czy to jednorazowy incydent ze spadkiem liczby czy ona systematycznie spada ..bo jesli spada dalej to diagnostyka powinna byc poszerzona

a ja siedze i juz rycze odebraliśmy wynik RTG płuc Michała i generlanie jest wszytsko ok tylko ma napisane że wnęki nieco poszerzone już się naczytałam i oczywiście już myślę żeby to nie było nic poważnego :(

nie wiem jak się ma to do alergii b o ma przewlekly kaszel szczególnie w pracy gdzie jest dużo pyłów i czy taka alergia może powodowac poszerzenia tych wnęk :(
    na wtorek ma lekarza wiec zobaczymy co powie ..

choco lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dzieczyny i ja...chociaz wydaje mi sie ze juz kiedys witalam u was w grupie:D Jednka daaawno mnie nie bylo na rozowej stronie wiec witam sie jeszcze raz:D

Aniu moj maz tez na przeswietleniu to ma napisane i okazalo sie ze ma astme oskrzelowa i nadcisnienie plucne...mam nadzieje ze u twojego to wlasnie spowodowane ta alergia...a w internecie nie czytaj tam zwykly katar moze byc objawem raka :D

Ania_84, Krokodylica lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu trzymam kciuki za pozytywny wynik :)

co do opisu to troche mnie uspokoiłaś .. choć wg mnie to włąsne w kierunku astmy/ alergii bym szła ..bo pracuje jako stolarz na pile ..i oczywiście nie zakłądaja masek :/

Kaśka28 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco bardzo mi przykro :( dziwny strasznie twój lekarz. Konsultuj się z jakimś innym w sprawie twojego męża.
    Ania nie czytaj bo w necie nawet ból głowy oznacza raka. Mam nadzieję, że to nic poważnego.
    Justi gratulacje. Byłam w 5 tc i gin potwierdził pęcherzyk, kazał przyjść za 2 tyg i biło już serduszko. Ale czasami lekarze nie robią usg przed 7 tc.
    Miłego dnia dziewczyny :)

Ania_84, choco lubią tę wiadomość

‹‹ 4653 4654 4655 4656 4657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ