X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moim zdaniem to wystarczy:D dajcie sobie czas skoro wyniki mieszcza sie w normie to jest dobrze :D jest tu wiele dziewczyn ktorych mezowie mieli ponizej normy i sa szczesliwymi mamami takze cycki do gory:D bedzie dobrze:D

Myszk@ lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasiu :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, u mnie nadal @ brak.

Aleeee dzisiaj jestem padnięta. Chyba zaraz pójdę spać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka podobno Profertil jest mega dobry ale i cena jest niezła... koleżanki z forum mąż miał nekrospermie (?) Chyba tak to się pisze i po 2 tygodniach zaszła w ciążę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 21:54

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Myszka podobno Profertil jest mega dobry ale i cena jest niezła... koleżanki z forum mąż miał nekrospermie (?) Chyba tak to się pisze i po 2 tygodniach zaszła w ciążę...
    Azoospermia to całkowity brak plemników
    moze aspermia to pomniejszona objetosc nasienia ;)

edit nekrospermie - to brak zywonosci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 21:57

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu weszłam na nią i poprawilam się :)

Nekrozoospermia tak ma napisane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 22:00

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu

"ANTI-HCV - nonreactive
    AUSAB (HBAb3) 16 gdzie norma [0-10]
    "
    raczej masz niskie przeciwiała iec nie wiem czy nie beda ci kazali sie doszczepic :/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie ten profertil kosztuje :/ no nic, na razie zostawię mu to co kupiłam a najwyżej potem pomyślę o innym leku. Zakupię dla nas tran żeby mieć kwasy omega 3, zastanawiam się nad koenzymem q10 z lecytyną dla miśka, ale chyba odpuszczę

Ech, aby tylko sobie mętlik w głowie zrobiłam
    Ja zamierzam nadal łykać olej z wiesiołka bo wierzę że mi w tamtym cyklu pomógł.
    A siemie lniane pomaga na śluz tylko zmielone i pite? Ziarna w całości/rozgryzione łatwiej mi przez gardo przejdą niż te gluty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 22:37

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka polecam tran molers plus wit d.
    Dodatkowo zwtavaj uwage na witaminy takie jak cynk selem L-karnityna i larginina

Myszk@, Myszk@, Katjaa lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Aniu :* muszę zapisać i prawdopodobnie jutro ruszam z misja do apteki

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Witam z mega zapaleniem pęcherza. Bosz ale boli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do selenu polecam Wit e. Lepiej się selen wchłania.
    Ja mam selen w kapsułkach w domu. Maaakrycznie śmierdzi aż mam odruch wymiotny od niego ale pić trzeba.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Ja do selenu polecam Wit e. Lepiej się selen wchłania.
    Ja mam selen w kapsułkach w domu. Maaakrycznie śmierdzi aż mam odruch wymiotny od niego ale pić trzeba.
    MOna chiał nie chciał rozbiłaś 4700 :P szykuj sie na duze dziecko :P

współczuje zapalenia pecherza :(

ja kuna od tgo antybiotyku mam swedzene tam na dole .. kuna . nawet jak mialam bakerie w posiewie nie swedziało nic a teraz :/
    a wszytsko zaczeło sie od momentu jak stosowałam Lctovaginal :O

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kuba12 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania,na swędzenie "tam" polecam probiotyki. Takie w formie do połykania. Miałam swego czasu okropne problemy z tymi sprawami. Z jednej infekcji w drugą. Ginekolog,leczenie,parę dni i następna. Zaczęłam szperac,szukać i wpadłam na to. Od dwóch lat nie mam z tym problemu.

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tendencje do posiadania dużych dzieci. Filip w 36 tv miał 3200 wagi i 57 cm i to drugie też było większe niż daty wskazywały. Cesarka to przyjmę i 4700 ;P

Ooo takiego swędzenia to współczuję.

Kuba12 lubi tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mogę ci wysłać na priv wyniki mojego męża, do konsultacji? :-)

Ania_84 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Aniu mogę ci wysłać na priv wyniki mojego męża, do konsultacji? :-)
    Pewnie

Kuba a jaki dokładnie bralas

marzusiax lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kuba12 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam Iladian i Lacibiosfemina. Są też inne o podobnym składzie. Próbowałam różnych, ale myślę, że chodzi o dobre bakterie. Po około 3 opakowaniach dolegliwości sie zmniejszyły, po ok. 2-3 miesiącach jak ręką odjął. Probiotyki dopochwowe na mnie nie działały. Lactowaginal też przerabiałam i podobnie czułam sie tylko gorzej. Z resztą nie lubię uczucia wilgoci, a po tych globulkach to lało się ze mnie ciurkiem.

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałyście to?

Dzieckiem poczętym jest człowiek w prenatalnym okresie rozwoju, od chwili połączenia się żeńskiej i męskiej komórki rozrodczej." - głosi projekt ustawy, złożony u marszałka Kuchcińskiego, który uzyskał poparcie episkopatu, Szydło i, co pewnie w tej sytuacji najważniejsze, prezesa Kaczyńskiego.

Przeczytałam projekt tej ustawy oraz jego uzasadnienie. I chcę Wam powiedzieć, że też powinniście to uważnie zrobić.

Żaden z dotychczasowych pomysłów PiSu - ani zmiażdżenie TK, ani 500+, ani inwigilacja, ani obsadzenie całego kraju działaczami partyjnymi, ani zawłaszczenie publicznych mediów - nie będzie miał tak wielkiego wpływu na życie wszystkich nas, jak ten projekt.

Wszystkich, nie tylko kobiet.

Każdy z nas ma siostrę, kuzynkę, matkę, koleżankę z pracy, córkę, sąsiadkę, panią wychowawczynię, szefową albo podwładną. Kobiety zachodzą w ciążę. Prędzej czy później któraś ze znanych Ci kobiet - albo Ty sama - padnie ofiarą tej ustawy.

Chronione życie ludzkie zaczynało się będzie bowiem z chwilą "połączenia się żeńskiej i męskiej komórki rozrodczej".

Kodeks Karny ma zyskać nowy artykuł, "zabójstwo prenatalne". Zagrożone ono będzie karą od 3 miesięcy do 5 lat. Za to przestępstwo odpowiadać będzie i matka, i lekarz, i każda osoba, która w tym pomogła - także przyjaciółka, która przywiozła zza granicy pigułki wczesnoporonne lub udzieliła schronienia w czasie zabiegu w Czechach.

Jeśli przestępstwo zostanie popełnione nieumyślnie, grozić będzie kara do 3 lat. Sąd będzie mógł odstąpić od wymierzenia kary.
    Przez nieumyślne - jak stoi w uzasadnieniu ustawy - rozumie się poronienie w sytuacji, w której kobieta nie działała aktywnie na rzecz usunięcia ciąży, a jedynie ' w wyniku swojego nieroztropnego zachowania doprowadziła do śmierci dziecka".

Skutki?
    - przymus rodzenia dzieci przez zgwałcone dzieci, przymus rodzenia dzieci z kazirodztwa, gwałtu, w tym zbiorowego, przymus rodzenia płodów bez mózgu, etc. .
    - realny zakaz badań prenatalnych (np. aminopunkcja zwiększa ryzyko poronienia, lekarze będą się bać spraw karnych w przypadku powikłań po zabiegu) - z ustawy znika punkt o badaniach prenatalnych, w uzasadnieniu ustawy jest zapis o tym, że badania przestaną mieć uzasadnienie
    - nieoperowanie zaśniadu, ciąży pozamacicznej, generalnie konieczność utrzymania ciąży zagrażającej życiu matki, nawet jeśli spowoduje śmierć i matki i płodu
    - sprawy karne i kary więzienia w przypadku poronienia i martwego urodzenia; badanie przez sąd, czy matka nieumyślnie spowodowała przestępstwo - być może pracowała za dużo, nie poszła spać, zignorowała przeziębienie albo pojechała na wycieczkę na rowerze? - grozić będą za to 3 lata więzienia
    - zgłaszanie policji przez lekarzy przypadków poronienia lub podejrzeń

Skutki nieopisane w uzasadnieniu, a logiczne po jego lekturze:
    - zakaz invitro (nie jest wpisany w tej ustawie, ale skoro człowiek zaczyna się w momencie połączenia komórek, to wydaje się logiczne)
    - jeszcze większy strach ofiar gwałtu przed zgłaszaniem przestępstwa (wiele kobiet będzie chciało po gwałcie usunąć ewentualną ciążę; jeśli nie będą mogły tego zrobić tutaj, będą chciały mieć możliwość aborcji za granicą. Zgłoszenie zgwałcenia organom ścigania będzie wiązało się z ryzykiem ujawnienia / obawą)
    - śmierć okołoporodową wielu wyczekiwanych dzieci (część wad można skutecznie leczyć w okresie prenatalnym; przez brak badań wady te nie będą ujawnione i leczone aż do porodu)
    - śmierć, cierpienie i choroby wielu kobiet w wyniku pokątnie wykonywanych prób przerwania ciąży - przez wkładanie wieszaka, wstrzykiwanie domestosu, skakanie ze schodów, bicie w brzuch, kąpiele we wrzątku, etc.
    - trauma i wieloletnie skutki psychologiczne dla bardzo wielu rodzin, w których rodzą się niechciane dzieci (to w zasadzie mamy już teraz)
    - wzrost liczby niewinnych kobiet w zakładach karnych - ofiar "niefrasobliwego zachowania" w ciąży
    - wzrost liczby zwolnień chorobowych w ciąży (żaden lekarz ani matka nie zaryzykuje sprawy karnej, będzie 'dmuchanie na zimne')
    - wzrost kosztów pokątnej aborcji z udziałem lekarza - jeszcze mniejsza dostępność dla kobiet ubogich i wykluczonych
    - być może oznacza to, że będzie rejestracja ciąż i postępowanie karne w każdym przypadku stwierdzonej ciąży niezakończonej urodzeniem żywego dziecka
    - być może oznacza to też postępowania i śledztwa w przypadku kobiet wyjeżdżających za granicę w celu dokonania legalnej aborcji (w tej chwili nie jest to zabronione)
    - na pewno jeszcze większe zdumienie Zachodu i krytyka pod adresem Polski

GUS podaje, że martwych urodzeń w 2014 roku było ponad 1300. Nie wiem, ile było poronień, ale (za Wikipedią) poronieniem kończy się 10-15 procent ciąż.
    Po wejściu w życie ustawy każda taka sytuacja skończy się sprawą karną..

To okrutny, nieludzki, barbarzyński projekt, którego wejście w życie wpłynie na życie nas wszystkich.

PS Jeśli chcecie zobaczyć, jak takie prawo działa w praktyce, przykładem może być Salwador, gdzie roniące kobiety z sal operacyjnych trafiają prosto do więzienia. Możecie to sobie wyguglać.

#PolskaWieszakiemNarodów

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Kuba12 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania oprócz tego mycie okolic intymnych płynami do higieny intymnej często jeszcze zaostrza nieprzyjemne objawy. może delikatne mydło dla dzieci albo hipoalergiczne w stylu biały jeleń lub nawet szare.

marzusiax masz racje. restrykcyjna niezwykle ta ustawa. musze to przemyśleć. jakoś trudno mi to przetrawić. oni traktują ludzi jak ubezwłasnowolnionych obywateli, którzy nie mają prawa decyzji w sprawach bardzo osobistych. chcą kontrolować każdy aspekt życia. coś mi to przypomina. Tylko żyjemy w XXI wieku. Załamka

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
‹‹ 4697 4698 4699 4700 4701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ