X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, zizia ja nawet patrzeć nie mogę na to siemię lniane bo mi to przypomina kupę chomika albo robaki (Przepraszam) :P

Myszka cóż to za koniowal... masakra nie na widzę takich lekarzy i szpitali a raczej podejścia personelu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 18:41

• Myszk@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa :D sikaj, sikaj. Jakie masz długie cykle że dopiero teraz chcesz testować?
    A żurawina na co? jakies problemy z pęcherzem?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Kuba12 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, to dobrze, ze wszystko tak fajnie się u Ciebie skończyło.

Katja, działaj! Życzę powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 18:43

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test ovu z 18:40...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd0b2d576008.jpg

cati, Inez87, LaRa, Izoleccc, zizia_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka cykle mam 30-33 dc więc w sam raz...

Na żywo wydaje mi się ze testowa nawet ciemniejsza jest niż kontrolna!

A żurawina na bakterie w moczu i podobno ułatwia zagniezdzenie (ale nie mowie na pewno).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 18:50

• Kuba12 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz samo najprzyjemniejsze :) ♡ ☆

Katjaa, zizia_a lubią tę wiadomość

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja to do roboty balamucic chlopa :)
    Ja leżę z młodym na cycku bo jakiś miedociumkany jest a nie uznaje smoka, i czekam do 20 żeby go kąpać i kłaść spać.

Katjaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu lepiej widać chyba...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f49fec401201.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Katja to do roboty balamucic chlopa :)
    Ja leżę z młodym na cycku bo jakiś miedociumkany jest a nie uznaje smoka, i czekam do 20 żeby go kąpać i kłaść spać.
    Izolec rano go zbalamucilam i jutro rano mam zamiar... niestety mój 2x dziennie nie dałby rady :(

• Kuba12 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam bułkę ze śledziem i popiłam colą, brrr. W ciąży nie jestem, to co mi jest ?

Izolec, bardzo fajnie wspominam takie chwile. Mój młody też miał smoczek w poszanowaniu! Buziaczki dla Tomcia ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 19:29

Izoleccc lubi tę wiadomość

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katja oj tak !!! :D ovulka tuz tuz :D a dobze ze robisz taka przerwe miedzy przytulaniami , to i jego plemnikory odpoczna :D

Kuba - to normalne :D poprostu po sledziu zachcialo ci sie pic :P albo jestes w ciazy xD
    Ja dzis po kapuscie kiszonej zagryzlam sobie ciacho ... ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 20:49

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Cześć dziewczęta,

Katjaa, ech no coz sa ludzie i taborety;)

Nowatorka, wlasnie niedawno myślałam o Tobie, kiedy masz termin? Juz w sumie blisko;))
    12 lipca :) a co tam u was? Zuzia zadowolona ze ma siostrzyczke?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa, no to owocnych starań :D moje kreski nigdy takie wyraźne nie były.

Padam na twarz, upiekłam ciasto do kawy bo koleżanka przyjedzie, upiekłam też kruche ciasteczka ze skwarek, bo już trochę leżą a nie chciałam żeby się zepsuły, umyłam połowę okien co została z zeszłego tygodnia, oczywiście 5 minut później spadł deszcz... i wiadomo, pranie, sprzątanie

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja do roboty hihih :)

Kuba co do mojej nieobecności .. chyba wszytsko na raz ... ta bezsilność, bezradność , brak kasy .. od 3 dni siedze i myśle skad wzias pieniadze :( jestesmy 1200 na minusie .. a jeszcz emusze zus opłacić .. wiec na 99% nie podjedziemy do IUI w maju ...bo skad wziasc dodatkowe 1400 :/
    powoli zmniejszam obecnosć bo coraz mniej mam do pisania .. ciagłe gadanie ze u nas nic si nie dzieje że brakjje kasy chba wam niejest ppotrzebne ;)

dwa jak mam mozliwosc wykrozystuje czas zeby spedzic czas z mezm, probuje kombinuje z praca
    dzis pojechałam na wieś się zresetowac

Kuba12 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kuba12 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj powiem Ci też rozumiem Cię doskonale. Jestem tu ,gdzie jestem tylko z powodu problemów finansowych. Bo nie chciałam rozdzielić rodziny,chciałam żeby dziecko miało ojca. I poświęciłem wszystko A nie wiem czy slusznie. Nie pracuje tu narazie, jestem zalezna od meza. Nie mam tu nikogo poza nimi. A maz, no cóż. Brakuje mi go, bo mało ma dla mnie czasu. I też wcale nie stać tu nas na wszystko.
    Nie myśl tak, ze nie masz o czy tu pisać albo smecisz. Ja po to tu d olaczylam, żeby było mi lżej .
    Nie jesteś sama, masz kochającego męża. Dacie radę.
    Trzymaj się i zaglądaj. Bo jak mówiłam bez Ciebie to mi czegoś brak. :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba12 przepraszam ze teraz odpisuje. nie mam zdiagnozowanej endometriozy ale mam tez tak jak ty, mam takie chwile ze strasznie bolalo mnie w prawym boku i wydawalo mi sie ze mam problem z wyrostkiem ale tak nie jest, napewno mialam sporo torbiel na prawym jajniku ale pisze w czasie przeszlym bo jakies 2 tygodnie temu na usg lekarz powiedzial mi ze torbiel zeszla i ze juz jej nie mam za to obydwa jajniki sa cale uslane w pecherzach i jajniki sa znacznie powiekszone. juz kilkanascie lat sie lecze na nawracajace torbiele na jajnikach.ale mi lekarz nigdy nie napomknal ze moze mam endometrioze. to sa moje podejrzenia i pytam was dziewczyny jakie badania mam zrobic zeby to ewentualnie wykluczyc. 1,5 roku staramy siee o dzidzie i nic. Dziewczyny wiecie czasem to jakos tak strasznie przykro jak slysze kiedy jedna ze znajomych mowi ze w ciazy a jest po 40 i wcale tego nie chciala tak samo mloda dziewczyna ktora pierwszym dzieckiem nie potrafi sie zajac a juz jest w ciazy z drugim :( sorrrki ze wam narzekam, ale tak sobie mysle no komu jak nie wam :)

Kuba12 lubi tę wiadomość

START 2014 ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Izolec rano go zbalamucilam i jutro rano mam zamiar... niestety mój 2x dziennie nie dałby rady :(

Katjz u nas przed staraniami regularnie to było raz w miesiącu. Potem ciężko się było zebrać co drugi dzień. A oboje ledwo po 30 jesteśmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też takich wyraźnych kresek nigdy nie widziałam!

Mojej @ Biedronka nie wzięła więc dziewuszki szansa przed Wami! Powiem szczerze, że z tej bezradności to już mi się nawet płakać nie chce, nie mam energii żeby się z tym szarpać. Jest jak jest i nie zmienię pewnych rzeczy.

Z dobrych wieści to moja prolaktyna wyszła w normie, czyli niepotrzebnie robiłam taki szum wokół tego parę dni temu ;-) Ale z drugiej strony to by wskazywało na to, że rzeczywiście jesteśmy z nieplodnoscia idiopatyczna. A jak tu walczyć z czymś czego nie da się wyjaśnić...

Ania mam nadzieję że pieniądze się znajdą i o ten aspekt nie będziecie musieli się martwić. Trzymam kciuki. Akurat w tym wszystkim najmniej powinny liczyć się pieniądze, ale jest inaczej

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba12 jak długo jestes za granicą? Ja myślę, że dobrze zrobiłaś, bo z obserwacji znajomych widzę, że takie małżeństwa na odległość kończą się z reguły rozwodem. Każdy uczy się, życia samemu i potem ciężko znowu być razem. Dlatego ja tez postanowiłam wyjechać do męża. I może na początku było ciężko, to teraz nie żałuję decyzji i do pl bym nie wróciła, a jestem tu dopiero rok.

Kuba12 lubi tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Kuba12 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera, z tego co wiem to torbiele endometrialne czyli czekoladowe nie zanikają same. I Ciebie może to zmiany czynnosciowe, policystyczne jajniki. Nie znam się dokładnie na procedurach, ale wiem ze laparoskopia może wyjaśnić takie wątpliwości. Ja teraz będę miala w celu usunięcia i oceny zaawansowania endometriozy.
    Jeśli nadal nie masz diagnozy to może poszukaj innego lekarza.
    Ja widzę po sobie jak czas ucieka i łatwiej Ci będzie działać jak będziesz wiedziała z czym walczysz.

Inez, jestem tu od września 2015 roku. Młody tu zaczął 3 klasę. Ja teraz zaczęłam kurs językowy.
    Z mężem uczymy się siebie na nowo. Łatwo nie jest. Mam nadzieję ze będzie lepiej.

Miłej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 09:50

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
‹‹ 4728 4729 4730 4731 4732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ