My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Wera, miałam bóle po prawej stronie.tam gdzie mam dużą torbiel. Coś jakby ból wyrostka, kłucie. Byłam u giną, ale mnie zbyl. Powiedział ze nic nie widzi. Więc za jakiś czas poszłam do innego. Usg wykazało torbiele na obydwu jajnikach. Teraz będę mieć laparo. Wtedy się okaże czy więcej ognisk endometriozy tam siedzi.
A Ty też masz Endo?
-
Kuba12 wrote:Cati, czytałam Twój pamiętnik. Ale mam jeszcze pytanie: ile po laparo udało Ci się zajść w ciążę? I ile leczylas się zanim poszłas na operację.
Ja powoli przestaje wierzyć ze będę miała jeszcze dziecko. Już 3 lata wiem o endometriozie. Wydaje mi sie ze stracilam za duzo czasu. Mysle czy nie jest juz zbyt zaawansowana.
Nigdy kochana nie trac wiary !! to ona nas trzyma przy wszystkim i powinna umierac ostatnia !!
ja blam leczona przez rok , pozniej lekarz stwierdzil ze torbiele sa na tyle duze ze trzeba je operowac bo dzieci z tego niebedzie. No wiec od marca do maja bylam leczona na hormonach porownywalnych do menopauzy. liczyli moze ze cudownie znikną ... ja sie tylko modlilam by mi zachowali wszystkie jajniki bo przy laparoskopi i torbielach roznie to bylo i moje jedyne pytanie po operacji czy wszstko mam xD
W maju jeszcz enie czulam sie za dobrze , czekalismy na ouwlacje i stwierdzilam ze dam odpoczac mojemu organizmowi i od lipca sie staralismy . Ale dopiero w pazdzierniku sie udalo...
Myszka @ dziekuje
Zizia - przeczytalam jedną łyżke sumienia ! hahahhahaKuba12, zizia_a lubią tę wiadomość
-
Kuba - jesli stracisz jeden to nie koniec swiata ... ale wiadomo lepiej miec 2 .
a mialam chyba 5.5 x4 cos takiego o ile odbrze pamietam. i mialam torbiel czekoladowa . musialam miec sączki i dreny
A i ja mam endometrioze III stopnia. Ale moj mąż chyba ma zajebiste plemnikory bo nie maja problemu zeby zyc 7 dni !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 22:06
-
Kuba, nie bój się też jestem po operacji usunięcia torbieli, ale ja nie miałam robionej laparoskopii tylko laparotomię.
Dzięki Zizia czytałam, że dziewczyny piją siemię, a mi wychodziły takie glutki że tego się nie dawało pić i zgłupiałam, nie wiedziałam co robię źle idę mielić i pić.
Zrobiłam zamówienie w aptece i 200 zł nie moje ech, ale oby pomogłozizia_a lubi tę wiadomość
-
Myszk@ wrote:Nowatorka, jak śpisz to dobrze, potem możesz nie mieć na to czasu a jak z wyprawką stoisz? Wózek już masz? A może przez tą anemie jesteś senna
zizia_a, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Hej kochane nooo widzę ze coś się ruszyło
ja ostatnio nie miałam ani czasu ani jakos natchnienia do OVU
-
Kuba12 wrote:Witam się w sobotę.
Cati też mam czekoladowe. Jedną wielkości Twojej. Ale mam też na drugim jajniku ok 1 cm.
Myszka, dlaczego miałaś laparotomie?
Ta druga powinna ci sie wchlonąć a jak nie to usuną ją przy okazji tamtej . I powinno byc dobrze , pozniej po lap idz do gina i sprawdzcie jak beda dzialaly twoje jajniki ile jajeczek itd. -
Myszk@ wrote:Dzięki Zizia czytałam, że dziewczyny piją siemię, a mi wychodziły takie glutki że tego się nie dawało pić i zgłupiałam, nie wiedziałam co robię źle idę mielic
Ja pije różnie..w zależności jak mi sie zaleje..raz jest budyń..raz kisiel..raz jak woda..co kto lubi:) -
nick nieaktualnyHejo Dziewuszki
Po 3 dniach pracy jestem przemeczona... pacjent za pacjentem do tego przyszła praktykantka ze szkoły i tragedia! Dziewczyna fajna ale ona po szkole asystentek a mniej wie niż ja bez szkoły... Ale zato szefowi kawki nosi i do sklepu biega... masakra lizodup.
BBuziaki
AniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 21:49
Kuba12, zizia_a lubią tę wiadomość
-
Aniu,ale jak Cię nie ma na ovu, to odczuwam brak Twojej obecności. Ovu bez Ciebie to nie ovu.
Teraz Ty zaliczasz spadek nastroju?
Katja, młode zawsze lubia się podlizywac. My,Stare wygi już za Stare jesteśmy na to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 13:58
Katjaa, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKuba tylko ja nawet na początku nie robiłam mu kawy... To nie należy do moich kompetencji. Ale jak pacjent wchodzi to robi wszystko byleby nie asystowac... w ciągu 12 pacjentów którzy przyszli w moich godzinach pracy ona asystowala 1 bo szef aż jej kazał usiąść... A tak to niby karty układała, narzędzia pakietowala... mówię Wam masakra!
-
Widzisz Zizia, bo mi napisałaś dobra duszo że w niewielkiej ilości wody to robisz, a ja zalewałam szklanką wody i nie mogłam tego zmęczyć, a wczoraj zrobiłam wg Twojego przepisu i przeszło gładko a w ogóle jakby któraś była zainteresowana to widziałam siemię lniane złociste (to łagodniejsze, dobre na żołądek), w ziarnach! w rossmannie było.
Katjaa, a bo my to już doświadczone jesteśmy i wiemy że się nie opłaca być lizusem bo i tak się dostanie kopa w 4 litery jak szef nie będzie miał humoru. A takie młode to się wszystkiego musi nauczyć.
Ania_84 gdzieś Ty była i co robiła jak Cię tu nie było
Kuba, bo się z lekarzem nie dogadałam ten co mnie kierował do szpitala mówił o laparoskopii, a ten co mnie operował zrobił według swojego widzimisię... widziałam go dopiero już po operacji jak wpadł rano na minutkę pomacać mi brzuch, jak go później dorwałam i pytałam dlaczego nie laparoskopia to wyglądał jakby nie wiedział o co mi chodzi, przecież przyszłam na usunięcie torbieli, to ją usunął. Trochę to przeżyłam, bo przed szpitalem myślałam sobie że jak wyjdę będę miała 3 małe dziurki, szybko się zagoi i będzie dobrze, a wyszłam z "uśmiechem" na brzuchuKuba12 lubi tę wiadomość
-
No to nie dziwię Ci się Myszka,ze się zdenerwowalas. W sumie to i ja nie jestem pewna czy będę mieć laparkę. bo mi lekarz powiedział, ze w trakcie się okaże. Jak endometrioza jest zaawansowana to mogą też mnie bardziej pokroić. To moja pierwsza operacja i mam dużego stracha.
-
Wiesz, później się uspokoiłam, bo lekarz mnie naprawdę ładnie zszył, równiutko, teraz mi została cieniutka kreseczka, kupiłam krem na blizny i zobaczę co mi zostanie, poza tym uważam że szybko do siebie doszłam, bo 8 grudnia miałam operację, za 2 tygodnie miałam ściągane szwy a jak pojechałam na święta to te osoby co nie wiedziały o operacji w ogóle nie zauważyły że coś jest nie tak.
Wiesz, jakby mi chcieli zrobić laparoskopię i w trakcie stwierdzili że jednak trzeba ciąć to inna historia, on mnie od razu ciął, później sobie żartowałam że mu "na taśmę tnącą wpadłam"Kuba12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPofatygowalam się do apteki kupiłam wit c, żurawinę i testy owulacyjne... idę robić siku... trzymajcie kciuki
P.S. ciągnie mnie w lewej pachwinie że aż nogi podnieść nie mogę... Chyba jajko urosło bo gratisowo miałam niedawno śluz zabarwiony nitkami krwi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 18:37