My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej.
Ara mój brat tak miał kilka razy. Gorączka bez żadnych innych objawów. Przeswietlony na wszystkie strony i nic. Przechodziło po ok 2 tygodniach.
Mam pytanie. Bo czytam, że na fb trochę się dzieje a mi tam łatwiej zaglądać niż na forum. Czy mialybyscie cos przeciwko gdybym poprosiła o dodanie do grupy?
My weekend majowy spędzamy u mojej mamy więc trochę odpoczywamy.
Justi współczuję. Mam nadzieję, że lekarz coś zarazdzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 20:25
ara, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ara nie koniecznie .. moj zab totalnie nie dawał objawów po porstu jednego dnia zułam jakby mi ktos go wysadzał od srodka .. do tego potorny ból głowy .jak sie okazało mialam w kanale taki stan zapalny e musieli mim dac antybiotyk ..
ale jesli nie był u dentysty dawno to warto sprawdzic wystarczy ze ma no zapalenie dziasel.. ze mu krwawia np podczas mycia ..
mi dr przy tym crp powiedziała ze CRP szybciej reaguje na infekcje.. i szybciej spada.. niz OB ..
moja dr głównie kazała zrobic krwew z rozmazem, posiewy i wymazy szczegolnie zwracała uwage na migdałki
Justi współczuje ja po ej anybiotyoterapii na ecoli miałam podobnie
ale u mnie głównie byla to wina lactovaginalu -
Iza, dzięki dałaś mi nadzieję, że do ślubu mu przejdzie
ii lubię za pocieszenie, nie za choroby brata tak dla jasności
Ania wyślę go do dentysty, nawet jak tam wszystko będzie ok to i tak czas najwyższy na przegląd
justi współczuję przeżyćtrzymam kciuki żeby gin coś zaradził na szybko
ja wczoraj byłam na wizycie u kolejnego naprospeca... do mojej diety bezglutenowej i bezmlecznej doszła jeszcze dieta 0 cukruniedługo samą trawę będę wpierdalać
Izoleccc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Izolcu a TY nie jestes na FB ? zaraz Cie dodam bo mam Cie w innej grupie co nie ?? napisz mi na priva an FB
Kataj ja i władanie ..nooobosss Kami czuwa
Ara ło matko ..serio niedługo sama trawka ..noo a moze taka trakwa ??hihihih
Izoleccc, ara lubią tę wiadomość
-
ara jeny biedny twój żołądek
a no właśśnie może taka trawka hihi
Ania 84 a przeciez ponoć to właśnie lactovaginal jest przeciwko takim przygodom??
toż to szok
dobra pipka ogolona,bo sie zapuściła ostatnio i jutro nogi rozkładam.
u ginekologa sie rozumie hehAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Ja chyba mam uczuleniena jakis skladnik bo zawsze jak wezme 2-3 czopki ze tak sie wyraze to mam pozniej taka jazde ze szok
oo Justi przypomniałąs mi .. bobra musze ogolic -
no waśnie a ja mam chyba uczulenie na płyn do higieny intymnej z tym jeleniem niby hypoalergiczny a mam po nim włśnie taką samą jazde jak ty.
bober hihi
niby ma nas ten bober chronić aby tam do środka nie dostawały sie zarazki a jednak mam wrażenie że po zgoleniu jakoś jest bardziej higienicznie hmm -
tak ogólnie to chyba zamierzam chyba zrobic monitoring owulki,jestem ciekawa co i jak z tym tak ogólnie i jak to sie ma do mych obserwacji.
tylko rozumiem ze to prywatnie tylko trzeba,i to tylko dopochwowo?
i tak od razu mozna sie tel umówic na monitoring wiadomo odpowiednia data musi byc,i juz przychodzisz i ci robią?
-
Hehehe ja też wolę bez
Co do monitu to zazwyczaj prywatnie chyba że masz giną który spokojnie zrobiłby 3 ,4 USG na NFZ
Chyba raczej umówić choć sangin gdzie idziesz i robią bez problemu -
Hej dziewczyny
rocznik 87 staramy sie od stycznia 2015r. o kolejny mały cud -to juz 12cykl ,były 4 miesiące przerwy na badania. Juz tracę powoli siły ,myslalam ,ze z drugim bedzie szybciej ... Pierwsza ciąża po roku starań
Kamila powodzenia na becie :-*Kamila ;), Krokodylica lubią tę wiadomość
......
Moje bliźniaczki Liwia:-* i Adrianna (35 tc [*]
Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...
-
nick nieaktualny
-
jak tam kawka poranna juz wypita?
dostałam opr od pani gin ze starania po poronieniu to dopiero po 3 mies można...ii dostałam Pimafucin heh i powiedziala ze wymaz czy cos to moze zrobic dopiero po wyleczeniu mnie,a nie powinna pobrac mi by własnie zobaczyc co za cholerstwo sie mnie uczepiło? i zapytałam czy jak zajde w ciąże czy moge szybko przyjśc aby mi dała coś na podtrzymanie ciąży z racji tego że pierwszą ciaże też musiałam miec podtrzymywaną fakt że od 3 mies dopiero ale jednak no i teraz że poroniłam,a ona na to że ciąża jak ma sie utrzymac to sie utrzyma i nie trzeba mi tu zadnych lekow a poronienie no zdaża sie i tyle.
Gdzie wy chowacie ty ginekologów co wam przepisuje tabletki na podtrzymanie w razie ciąży?
a może jednak gin ma racje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 10:17
-
Alexia witamy
Justi po częsci ma racje . z luteina i duphastonem.. ale nie do konca.. w przypadku gdy ciaza po porstu zle sie rozwij..sa jakies wady ..to nie wazne jakie dadza dawki .. i tak dojdzie do poronienia.. ale..jesli przyczyna jest niedomoga progesteronowa to wted luteina i dupkek jak najbardziej moga pomoc .. szczegilnie w wiekszych dawkach
jedyne co jest udowodnione to to ze dodatkowy progesteron pomaga w przygotowaniu sluzuówki do przyjecia zarodka ..
co do tego ze nie zrobiła posiewu jak dla mnie paranoja ..to co ona leczy chociaz wie co ??
My wykorzystalismy dzien i pojechalismy z rana na badania ja na czytsosci i posiew zeby miec jak cos aktualne .. od razu zobaczymy czy wszytsko tam gra i huczy
a M hormony markery bo musi miec na wizyte do Wolskiego
za za godiznke jedziemy do parku miniatur zabieram ze soba siostra M i mojego chrzesniakaAlexiaa, justta lubią tę wiadomość
-
Justi dziwne ma podejście ta Twoja gin,mój to zawsze zaczyna od posiewu,pózniej na podstawie antybiogramu dobiera mi antybiotyk i po antybiotyku kolejny posiew i sprawdzamy czy zadzialal.Od stycznia 2015 ciagle borykałam sie ze stanami zapalnymi i bakteriami i powiem Ci,ze od 3 miesięcy mam spokój biorę cały czas Provag bez przerwy i zaczełam sie myć woda a nieraz mydełko bambino i całe szczęście jest dobrze.bielizne piorę w białym jeleniu i płucze dwa razy.
A cd podtrzymania ciąży to mój ma podobne zdanie do Twojej,jak byłam w ciąży i miałam plamienia w 9 tc to dopiero dał mi za 3 razem Duphaston a wczesniej robił usg i sprawdzał czy ok ,mówił ,ze jak ciąża jest zdrowa to sie i tak utrzyma ,tylko ja juz byłam w drugim miesiącu,na poczatku to chyba jest tak jak pisze Ania ,lepiej ten Duphaston i luteinę przyjmować od poczatku jak juz wczesniej było poronienie.
......
Moje bliźniaczki Liwia:-* i Adrianna (35 tc [*]
Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...
-
nick nieaktualnyHeja heja
Alexia witaj wśród nas
Moja rodzinna majoweczka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ee013daaa7b.jpg
I moja zdobycz
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2dc95d3f068.jpg
Kamila co z beta???Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 13:34
justi::, Kamila ;), Izoleccc, Krokodylica, Alexiaa lubią tę wiadomość
-
no to chyba zmienie gina kur nie moge natrafic na normalnego lekarza,z zadną nie mozna pogadac jakby to pieczenie bulek bylo,ciaza bedzie to bedzie poroni to poroni wogle nie ma czegos takiego jak trudnosci np slabe nasienie,trudnosci w utrzymaniu ciazy,too urojenia przeciez,wszystko jest ok po huj pomagac kobietom zaciążyć bez paniki!!
jezu czuje sie bezsilna
chyba pojde prywatnie niech mi zrobi posiew potem tablety,zawsze lepiej brac niż nie,kurwa miotła jedna pewno chciała sie odegrac na mnie bo zapomnialam ostatniego wypisu z badania ze szpitala,czasem wogle mam wrazenie ze to ja jestem dla lekarzy a nie oni dla mnie,ja rozumiem ze sie nie znam w tej materii,ale prawda jest taka ze jak sie nie pilnujesz i robisz wszystko co ci kazą to czasem mogą zniszczyc zdrowie,poprostu nie wolno ufac lekarzom bezgranicznie i zasiegac opini u innych zrodeł.
katjaa łoo allee łyba
a my jemy grilla ale elektrycznego ha!
zawsze lepsze niż nic -
Justi wiele rzeczy możesz wziąć we własne ręce. Bo np do wspomnianego badania nasienia nie potrzebny Ci lekarz. Tzn nie potrzebujesz skierowania czy jego zgody. Wiele parametrów odczytasz z norm a i tu dziewczyny pomogą. Chociaż nie ukrywam, że my zwlekaliśmy aż do zalecenia lekarza.
Niestety moja poprzednia gin też na oko wypisywała recepte na Pimafucin. Na całe szczeście pomogło. Ale lekarza i tak zmieniłam. Teraz wiem na czym stoję i cały przebieg leczenia poznałam na 2 wizycie u nowego doktorka. -
Cześć Dziewczyny,
podczytuję Was od kilku miesięcy i dopiero teraz postanowiłam formalnie dołączyć, jeśli oczywiście mnie przyjmiecie.
W tym roku stuknie mi 31 lat, w ciążę staram się zajść od października 2014.
Przeszłam już pełną diagnostykę ( wszystko ok - badania hormonalne, monitoring, HSG itp.), mąż również, przez ten czas i ciągle walczymy.
W tym roku niestety okazało się, że muszę przejść laparotomię (miała być laparoskopia i usunięcie torbieli, a dodatkowo usunięto w bardzo dużej ilości zrostów, które nie wiadomo skąd się wzięły - endometriozy brak na szczęście) Dopiero teraz wracam do starań...Katjaa, Krokodylica, Kuba12, Alexiaa, Izoleccc lubią tę wiadomość
Starania od 10. 2014
HSG 12.2015
Laparotomia 03.2016