X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Kuba doskonale rozumiem .. ja byłam jedynakiem i zawsze slyszałam podobne teskty :/

Kuba12 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane <3
    Witam się po pracy i uciekam na cross fit <3

Pogodzilismy się z M ale bez seksu :) poczytam was jak wrócę. Buziaki

zizia_a, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja suer ze się pogodziliscie :) wypo c wszytsko na crosie :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kuba12 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja nareszcie. Ale Ci nasi Panowie też muszą sie trochę postarać o nas nie? :)

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha kocur jaki kierownik budowy ;)

Cati dziewczyny juz mowily ale nie dzwiagaj stolow, co Ty!

Katja zaczelam szukac tego cross fit u mnie w okolicy. Nie schudne od tego za bardzo?
    Z silownia sie nie widzialam chyba od Wielkanocy, czas ruszyc tylek.

Kuba wspolczuje, wyobrazam sobie ze bedzie Ci ciezko. Ale dasz rade.
    A moze wcale nie bedzie tak zle? Moze szwagierka zobaczy ze nie podlapujesz tematu ciazy i da spokoj ;)
    Mnie takie sytuacje uodparniaja. Jak na poczatku posypaly sie ciaze w blizszym i dalszym otoczeniu bardzo przezywalam. Doslownie sie posypaly bo co dzien dowiadywalam sie o kolejnej ;)
    Ale pozbieralam sie i teraz takie wiesci nie ruszaja mnie az tak jak kiedys.
    Mialam chyba taki przyspieszony kurs radzenia sobie z czyms takim.

No ale przebywanie wsrod ciezarnych i swiezo upieczonych matek boli i tego nie da sie obejsc...

Ja juz odliczam do weekendu i wymarzonego urlopu :)

cati lubi tę wiadomość

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po wizycie u immunologa:
    Protrombiny – ujemne:)
    czynnik V Leiden – ujemny:)
    mthfr A1298C w układzie homozygotycznym – no i tu nie jest zbyt dobrze...bo ten kwas foliowy jednak ma wpływ na komórke jajową i podział zarodków..także ten teges w sumie to nie jest dobrze...łykam dalej kwas!!

miłego dnia laseczki!!!

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam się z pracy :)

Anulka może od cross fit u za bardzo nie schudniesz ale celulit znika ciało robi się jędrne figura nabiera pięknych kształtów i pupa się pięknie podnosi przynajmniej mi ;)

Zuzia nie znam się na tych wynikach ale przykro mi :(

Dziewczyny mną dalej targaja wątpliwości czy chce być z M. Na szczęście nie ma go w domu i teraz jedzie na szkolenie na 3 tygodnie... cieszy mnie to :/ a przecież nie powinno :/ do tego gratisowo od wczoraj pobolewa mnie brzuch a boję się brać tabletek.

• Kuba12 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki!

Anulka, wiesz co? Postanowiłam,ze dam radę. Dam sobie spokój. W końcu przecież się lecze i będę jeszcze mama, tylko jeszcze nie teraz. Zgadza się? Takiego podejścia uczę się od kochanych forumowiczek. Niech sobie gada ile chce.

Zizia, lykaj, ile się da kwasu foliowego i wyniki będąc lepsze. Wierzę w to.

Katja, stało się coś poważnego, ze masz takie myśli. Ale nie podejmij pochopnych decyzji. Emocje są złymi doradcami. Co jest powodem Twojego bolu? Powodzenia w pracy!

Ania,remont postępuje? Lubię mieszkania po remoncie. Taka pozytywna panuje w nich energia.

Ja po dwóch tygodniach kursu sporo się nauczyłam, ale głowę mam jak bania. Tyle nowych informacji nie chcę się zmieścić.

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 16:12

zizia_a lubi tę wiadomość

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia ja tez nie mam pojecia co to oznacza, ale jak juz wiadomo co jest nie tak, to mozna cos na to poradzic?? Trzymam kciuki.

Katja o to mi wlasnie chodzi! Ujedrnic i podniesc pupe :D
    Co do M to w czasie tej rozlaki moze uda Ci sie zlapac dystans, na spokojnie przemyslec pewne sprawy. Nie znam szczegolow, ale pamietaj ze bardzo duzo da sie rozwiazac szczera i spokojna rozmowa. Tymczasem ciesz sie rozlaka, moze wlasnie tego Ci trzeba, popatrzysz na wszystko z innej strony.

Kuba super! :D Tak trzymac.

Ja sie dzisiaj zalatwilam. Pomyslalam, rozpieszcze sie a co, zasluzylam i umowilam sie z kosmetyczka. Zrobila mi piling, maseczke i masaz twarzy i skaplu. Ale relaks mowie Wam!! Ale zeby nie bylo tak dobrze to przyjechala ciezarna :D
    Pogratulowalam bo wypada i nie ciagnelam tematu. Tylko w trakcie rozmowy wyszlo, ze dzisiaj ma usg, ze powinno byc widac plec i zaczelo sie ;)

• Kuba12 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, fajnie Ci. Pewnie jesteś piękna po tych zabiegach! Mi też by się przydało.
    Miałam ciężki dzień. Muszę się położyć. A samotność doskwiera. Oj życie,życie...

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba tak masazyk buzi byl super, nawet nie wiedzialam, ze to moze tak relaksowac.
    A z ta pieknoscia to nie wiem...hmm...nie mnie to oceniac ;)

Po ciezkim dniu lozeczko, kocyk, dobra herbata i fajna ksiazka to moj sprawdzony zestaw.

• cati Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - bo to byla sprawa lub smierci :P ale juz wiecej nie bede :)

Anulkaa lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a Mnie gin zalecił ActiFolin 2mg podobno jest lepsza przyswajalność kwasu foliowego.

Anulkaa ja tez wczoraj sie rozpieszczałam :D Fryzjer nowy kolor i podcięcie. Zrobiłam sobie masazyk z ultradźwięków+ serum i maseczka ale sama w domu. Do tego nowy kolor na pazurkach. Relaks pełna para, a wieczorem była randka z mężem :) :D Mialam wolny dzien i musze jakos odganiać negatywne myśli, jutro ide na bete ale jakos przeczuwam negatywny wynik :(

Zamówiłam siebie nowe lakiery hybrydowe chiodo pro znacie?, ucze sie na innych (kupione w zestawie). Któraś z Was robi sama sobie hybrydy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 13:18

zizia_a, Anulkaa, Krokodylica, Katjaa, Izoleccc lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka noo to pełen relaks :D

Zizia - czyli chyba jest to ta mutacja ktora zazwyczaj wystepuje u kobiet ?? zwiaksza ci kwasik foliwy i przeciwzakrzepówki przy IVF to chyba w standardzie daja wiec bedzie ok :)

a u nas remont dalej trwa w najlepsze :) zaaz wam wrzuce koorydynatora budowy - nadzór pełna gęba :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c027a522301fa1a4gen.jpg

65196e76a9288800gen.jpg

Kamila ;), Mona_M, zizia_a, Inez87, Kuba12, Katjaa, Anulkaa, Myszk@, Zołza:), Krokodylica, marissith, Izoleccc lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nadzorca pierwsza klasa.
    Cześć

zizia_a, Ania_84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nadzór jest fajny przy remoncie:)... ja dopiero ruszam z remontem pod koniec maja ale juz sie boje tego bałaganu...:):):)
    cos trzeba zmienic - w czerwcu 30 urodziny:):), chcemy tez z mezem sie pełna para w tym miesiacu starac o potomstwo i moze prezent na urodziny bedzie jak znalazł:):)....ale wiecie jak jest- jak sie czasem chce- to nie ma, czasem zazdroszcze tymco im tak bezproblemowo idzie zajscie w ciazę.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) no nie wiem czy większość kobiet bo mi powiedział lekarz ze do końca życia mam brać kwas foliowy, mi przepisał cos takiego : Acidum Folicum kwas foliowy 5 mg, a w czasie starań 15mg..no i ze kwas foliowy wpływa na dzielenie komórek i na jakość..czy jakoś tak...

Kamila, Anulka zazdroszczę..tez by mi się przydał masażyk..fryzjer itp itd..

Ania kciukam za remont...

Katja na gorąco nie podejmuj decyzji..może zatęsknisz za swoim po tych 3 tygodniach..a może i szybciej??

ja jutro jadę na weekend majowy na Słowacje ( a przynajmniej mam taka nadzieje) także ten teges do środy :)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Kuba12 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia,może teraz, jak uzupelnisz niedobory łatwiej będzie Ci zajść w ciążę.
    Aniu, remont postępuje. Ale będzie piękna kuchnia. "Ekonom" pierwsza klasa.

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia ja biorę ten sam kwas foliowy - moze nie wiekszosc ale to jenda z najczesciej spotykanych mutacji

hahah no teraz pracownik domaga sie żarcia :P wiec musze nadzorczyni dac jesc :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 4733 4734 4735 4736 4737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ