Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Kuba doskonale rozumiem .. ja byłam jedynakiem i zawsze slyszałam podobne teskty :/

Kuba12 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane <3
    Witam się po pracy i uciekam na cross fit <3

Pogodzilismy się z M ale bez seksu :) poczytam was jak wrócę. Buziaki

zizia_a, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja suer ze się pogodziliscie :) wypo c wszytsko na crosie :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kuba12 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja nareszcie. Ale Ci nasi Panowie też muszą sie trochę postarać o nas nie? :)

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha kocur jaki kierownik budowy ;)

Cati dziewczyny juz mowily ale nie dzwiagaj stolow, co Ty!

Katja zaczelam szukac tego cross fit u mnie w okolicy. Nie schudne od tego za bardzo?
    Z silownia sie nie widzialam chyba od Wielkanocy, czas ruszyc tylek.

Kuba wspolczuje, wyobrazam sobie ze bedzie Ci ciezko. Ale dasz rade.
    A moze wcale nie bedzie tak zle? Moze szwagierka zobaczy ze nie podlapujesz tematu ciazy i da spokoj ;)
    Mnie takie sytuacje uodparniaja. Jak na poczatku posypaly sie ciaze w blizszym i dalszym otoczeniu bardzo przezywalam. Doslownie sie posypaly bo co dzien dowiadywalam sie o kolejnej ;)
    Ale pozbieralam sie i teraz takie wiesci nie ruszaja mnie az tak jak kiedys.
    Mialam chyba taki przyspieszony kurs radzenia sobie z czyms takim.

No ale przebywanie wsrod ciezarnych i swiezo upieczonych matek boli i tego nie da sie obejsc...

Ja juz odliczam do weekendu i wymarzonego urlopu :)

cati lubi tę wiadomość

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po wizycie u immunologa:
    Protrombiny – ujemne:)
    czynnik V Leiden – ujemny:)
    mthfr A1298C w układzie homozygotycznym – no i tu nie jest zbyt dobrze...bo ten kwas foliowy jednak ma wpływ na komórke jajową i podział zarodków..także ten teges w sumie to nie jest dobrze...łykam dalej kwas!!

miłego dnia laseczki!!!

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam się z pracy :)

Anulka może od cross fit u za bardzo nie schudniesz ale celulit znika ciało robi się jędrne figura nabiera pięknych kształtów i pupa się pięknie podnosi przynajmniej mi ;)

Zuzia nie znam się na tych wynikach ale przykro mi :(

Dziewczyny mną dalej targaja wątpliwości czy chce być z M. Na szczęście nie ma go w domu i teraz jedzie na szkolenie na 3 tygodnie... cieszy mnie to :/ a przecież nie powinno :/ do tego gratisowo od wczoraj pobolewa mnie brzuch a boję się brać tabletek.

• Kuba12 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki!

Anulka, wiesz co? Postanowiłam,ze dam radę. Dam sobie spokój. W końcu przecież się lecze i będę jeszcze mama, tylko jeszcze nie teraz. Zgadza się? Takiego podejścia uczę się od kochanych forumowiczek. Niech sobie gada ile chce.

Zizia, lykaj, ile się da kwasu foliowego i wyniki będąc lepsze. Wierzę w to.

Katja, stało się coś poważnego, ze masz takie myśli. Ale nie podejmij pochopnych decyzji. Emocje są złymi doradcami. Co jest powodem Twojego bolu? Powodzenia w pracy!

Ania,remont postępuje? Lubię mieszkania po remoncie. Taka pozytywna panuje w nich energia.

Ja po dwóch tygodniach kursu sporo się nauczyłam, ale głowę mam jak bania. Tyle nowych informacji nie chcę się zmieścić.

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 16:12

zizia_a lubi tę wiadomość

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia ja tez nie mam pojecia co to oznacza, ale jak juz wiadomo co jest nie tak, to mozna cos na to poradzic?? Trzymam kciuki.

Katja o to mi wlasnie chodzi! Ujedrnic i podniesc pupe :D
    Co do M to w czasie tej rozlaki moze uda Ci sie zlapac dystans, na spokojnie przemyslec pewne sprawy. Nie znam szczegolow, ale pamietaj ze bardzo duzo da sie rozwiazac szczera i spokojna rozmowa. Tymczasem ciesz sie rozlaka, moze wlasnie tego Ci trzeba, popatrzysz na wszystko z innej strony.

Kuba super! :D Tak trzymac.

Ja sie dzisiaj zalatwilam. Pomyslalam, rozpieszcze sie a co, zasluzylam i umowilam sie z kosmetyczka. Zrobila mi piling, maseczke i masaz twarzy i skaplu. Ale relaks mowie Wam!! Ale zeby nie bylo tak dobrze to przyjechala ciezarna :D
    Pogratulowalam bo wypada i nie ciagnelam tematu. Tylko w trakcie rozmowy wyszlo, ze dzisiaj ma usg, ze powinno byc widac plec i zaczelo sie ;)

• Kuba12 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, fajnie Ci. Pewnie jesteś piękna po tych zabiegach! Mi też by się przydało.
    Miałam ciężki dzień. Muszę się położyć. A samotność doskwiera. Oj życie,życie...

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba tak masazyk buzi byl super, nawet nie wiedzialam, ze to moze tak relaksowac.
    A z ta pieknoscia to nie wiem...hmm...nie mnie to oceniac ;)

Po ciezkim dniu lozeczko, kocyk, dobra herbata i fajna ksiazka to moj sprawdzony zestaw.

• cati Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - bo to byla sprawa lub smierci :P ale juz wiecej nie bede :)

Anulkaa lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a Mnie gin zalecił ActiFolin 2mg podobno jest lepsza przyswajalność kwasu foliowego.

Anulkaa ja tez wczoraj sie rozpieszczałam :D Fryzjer nowy kolor i podcięcie. Zrobiłam sobie masazyk z ultradźwięków+ serum i maseczka ale sama w domu. Do tego nowy kolor na pazurkach. Relaks pełna para, a wieczorem była randka z mężem :) :D Mialam wolny dzien i musze jakos odganiać negatywne myśli, jutro ide na bete ale jakos przeczuwam negatywny wynik :(

Zamówiłam siebie nowe lakiery hybrydowe chiodo pro znacie?, ucze sie na innych (kupione w zestawie). Któraś z Was robi sama sobie hybrydy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 13:18

zizia_a, Anulkaa, Krokodylica, Katjaa, Izoleccc lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka noo to pełen relaks :D

Zizia - czyli chyba jest to ta mutacja ktora zazwyczaj wystepuje u kobiet ?? zwiaksza ci kwasik foliwy i przeciwzakrzepówki przy IVF to chyba w standardzie daja wiec bedzie ok :)

a u nas remont dalej trwa w najlepsze :) zaaz wam wrzuce koorydynatora budowy - nadzór pełna gęba :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c027a522301fa1a4gen.jpg

65196e76a9288800gen.jpg

Kamila ;), Mona_M, zizia_a, Inez87, Kuba12, Katjaa, Anulkaa, Myszk@, Zołza:), Krokodylica, marissith, Izoleccc lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nadzorca pierwsza klasa.
    Cześć

zizia_a, Ania_84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nadzór jest fajny przy remoncie:)... ja dopiero ruszam z remontem pod koniec maja ale juz sie boje tego bałaganu...:):):)
    cos trzeba zmienic - w czerwcu 30 urodziny:):), chcemy tez z mezem sie pełna para w tym miesiacu starac o potomstwo i moze prezent na urodziny bedzie jak znalazł:):)....ale wiecie jak jest- jak sie czasem chce- to nie ma, czasem zazdroszcze tymco im tak bezproblemowo idzie zajscie w ciazę.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) no nie wiem czy większość kobiet bo mi powiedział lekarz ze do końca życia mam brać kwas foliowy, mi przepisał cos takiego : Acidum Folicum kwas foliowy 5 mg, a w czasie starań 15mg..no i ze kwas foliowy wpływa na dzielenie komórek i na jakość..czy jakoś tak...

Kamila, Anulka zazdroszczę..tez by mi się przydał masażyk..fryzjer itp itd..

Ania kciukam za remont...

Katja na gorąco nie podejmuj decyzji..może zatęsknisz za swoim po tych 3 tygodniach..a może i szybciej??

ja jutro jadę na weekend majowy na Słowacje ( a przynajmniej mam taka nadzieje) także ten teges do środy :)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Kuba12 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia,może teraz, jak uzupelnisz niedobory łatwiej będzie Ci zajść w ciążę.
    Aniu, remont postępuje. Ale będzie piękna kuchnia. "Ekonom" pierwsza klasa.

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia ja biorę ten sam kwas foliowy - moze nie wiekszosc ale to jenda z najczesciej spotykanych mutacji

hahah no teraz pracownik domaga sie żarcia :P wiec musze nadzorczyni dac jesc :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 4733 4734 4735 4736 4737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ