X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOna co u Ciebie jak przygotowania do wakacji :)

Katja a nie masz czasem kamieni albo piasku na nerkach ??

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu teoretycznie usłyszałam że mogę mieć piasek więc powinnam pić dużo wody żeby to wyplukiwac...

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh rodzinni .. a moze lepiej bylo zeby cie skierował na usg i by była jasnosc a nie strzelac :/
    Kochana zrob jeszcze raz mocz ;) na włąsny rachunek o chyba koszt 6 zł ;) i zobaczysz czy dalej jest tak samo jak tak zrob posiew moczyu i usg brzucha podczas usg powiedz ze jest podejrzenie piasku na nerkach to powinni sprawdzic dokłądniej ;)

jak w posiewie cos wyjdzie to zrob posiew z kanału szyjki i odrazu masz jasnosc .. ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Aniu :*

Ahh jeszcze usłyszałam że piwo jest dobrze pić... Ale ja co do tego nie... wolę wodę niż alkohol.

Ale zrobię na pewno.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałąm piasek tyle ze ja mialam z bolami :/ nie wiem co pomoglo ale jz piasku nie ma :0

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o piwo, bardzo dobre jest lech free mieta z limonka :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila tylko ja w ogóle nie piję alkoholu w żadnej postaci...

Aniu no ciekawa jestem co ci pomogło hehe

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a przygotowania jakoś idą powoli. Kupiliśmy euro bo strasznie drożeje a boję się że podrozeje jeszcze bardziej. Teraz mam w planach jakiś przewodnik kupić i poczytać :) brzucha już nie zdążę zgubić :( Aaaa co tam, nikt mnie tam znał nie będzie.

Ara jak tam gorączka prawie małża?

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj tam brzuszek ..najwazniejsza zabawa i odpoczynek :)

Katja serio nie wiem co pomoglo :D hahah :)

Ara jak tam ?? goraczka spada ?

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Gorzata30 Nowa

Wysłany: 3 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Na piasek polecam preparat z żurawiny np. Żurastin... Bardzo moczopędny i sprawdzony na żywym organizmie (czyt. Mąż). Profilaktycznie można zajadać suszoną żurawinkę.

Starania od 10. 2014
    HSG 12.2015
    Laparotomia 03.2016
  • Gorzata30 Nowa

Wysłany: 3 maja 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, ja dociekliwa jestem i dużo pytań zadaję (zboczenie zawodowe), więc wypytałam dokładnie. Inaczej powiedzieliby co wycięli i poszli dalej...

Starania od 10. 2014
    HSG 12.2015
    Laparotomia 03.2016
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa ja miałam pare miesięcy temu podobnie i tez jak u Ciebie rodzinny zbagatelizował,za to gin zrobił posiew z szyjki wyszły l.bakterie i zapisał antybiotyk i wlasnie coś na te zle wyniki moczu , i badanie moczu kontrolne juz bylo ok. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 18:09

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• cati Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzata30 wrote:
    Cati, ja dociekliwa jestem i dużo pytań zadaję (zboczenie zawodowe), więc wypytałam dokładnie. Inaczej powiedzieliby co wycięli i poszli dalej...
    Ja chyba nie mam sily przebicia :P mnie malo kto slucha :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila gratulacje!!

Witam nowe koleżanki:)

pozdrawiam znad biureczka;/
    jak ciezko wrocic do pracy po weekendzie:(

Kamila ;), Alexiaa lubią tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    witam nowe koleżanki..
    Kamila, gratuluje..niech się zdrowo rozwija :)

Co do gorączki Ara, jak sytuacja na froncie? Moj Patryk miał przez 8 dni.. bez powodu tak naprawdę, nikt nie wiem skąd i dlaczego.. dochodziła do 38.5. po prostu samo przeszło.. a jak Wasze przygotowania? Gotowe wszystko?

Będąc w ciąży z Patrykiem, moja gin też mówiła, aby "zostawić ciaże swojemu losowi", bo możliwe, że płód uszkodzony(wiecie, ta ospa na początku ciąży) i nie chciała dać leków.. ale zdarzyło się tak, że krwawiłam w 8 tygodniu a jej nie było, poszłam do innego lekarza i przepisał mi lutkę 3x dopochwowo. Także, jak wtedy powiedziała co powiedziała, to nogi mi się ugięły, ale przyznam, że pogodziłam sie z tym, jakoś.. niemniej wraz z każdym usg, słysząc że jeszcze "nie wiadomo" czy ospa miała wpływ, coraz bardziej przywiązywałam się do Patryka, a oni mówili, że może być konieczność usunięcia, coraz trudniej mi było.. zaczęłam się cieszyć dopiero od 22 t ciąży..

no a tak wogóle to mój Patryk znowu chory.. do tego któryś z chłopców, dorwał mój telefon i chyba upadł - nie widziałam, w każdym razie na szybce jest pęknięcie :( pochlastam się, telefon ma 4 m-ce..

ziza, dasz rade

miłego dnia kochane

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• ara Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    dzięki że pytacie... bez większych zmian generalnie, choć wczoraj już nie miał temp. powyżej 38 st. więc jakiś progres jest chyba
    przygotowania hmm powiem Wam, że w ogóle nie mamy głowy do tego, całe nerwy poszły na tą chorobę :/ cieszę się, że nie robimy weseliska bo byśmy tam padli chyba
    z grubsza chyba wszystko gotowe, trochę niefajnie mi z tym, że podchodzimy do tego jakoś tak aby odbębnić, nie umiemy się kurde cieszyć przez to choróbsko :(

• justi:: Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku wszędzie jakieś gorączki,choroby masakra
    a mnie też chyba bierze jakieś coś,jestem połamana jakaś a może to ciśnienie, wogle jakoś, problemik tu problemik tam i człowiek myśli i myśli...
    mam chyba dołek przedokresowy
    może jakaś kawa......

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi doczytałam, że lekarz każe ci odczekać 3 miesiące od poronienia. Mi jedna lekarka kazała pół roku. Wszyscy inni lekarze mówili żeby korzystać z tej burzy hormonów i starać się od razu. Pierwszy cykl był bezowulcyjny, z kolejnego jest Tomek. Od pozytywnego testu na lekach. Spróbuj poszukać bardziej ogarnietego lekarza. :)

• justi:: Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie...tyle że teraz mają cała historie w kompie jakie badania robiłaś u jakiego lekarza itd.ten terazniejszy to mój drugi gin,u pierwszego bylam tylko raz bo mnie wkurwila bo gadala ze mna o ciazy tzn wypytywalam sie jak to jest jak jest sie w ciazy a potem okres o zagniezdzeniu i takie tam i ucieła mnie ze mam jakies urojenia zem panikara i ze moglam sie zbezpieczac a nie panikowac,ja do niej ze my sie staramy i trzasnelam drzwiami,no i teraz ta druga...no poronilo sie bywa aa i wyslala mnie na czyszczenie,w szpitalu powiedzieli ze tak wczesnie to samo sie oczysci oczywiscie dali mi wybór,wybralam bez czyszczenia,gin wkurwiona ze nie zrobili co chciala,no ii wlasnie 3 miechy kaze czekac,a teraz dostalam od niej na swedzenie taam,ii posiewu nie zrobila...i wlasnie chce zmienic i boje sie ze zobaczą w mojej historii ze tak zmieniam ginekologów a moze tak nie wolno i moze trzeci gin mi odmowi....bo co ja powiem noo nie pasi mi juz drugi gin...niby nie powinno ich to obchodzic allee...
    swoją drogą nie mam szczescia do lekarzy albo ja za duzo chce....

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) oj ciężko mi było iść do pracy p oweekendzie, tym bardziej że małżon jeszcze ma urlop i śpi jak wychodzę, ale jeszcze tylko czwartek i piątunio :)

Zdrówka dla wszystkich

Witam nowe koleżanki :)

Aniu nadzorca budowy genialny, zobaczysz nie pozwoli na fuszerkę :D

Kamila ogromne gratulacje!!! :D rozsiewaj tu na nas wiruski

Ara a ja myślę że jeszcze poczujecie gorączkę przedślubną, dla mnie był szok jak woziliśmy ciasta na sale i poczułam zapach rosołu, nagle do mnie dotarło że to już, że następny dzień to będzie Nasz Wielki Dzień :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
‹‹ 4737 4738 4739 4740 4741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ