My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
WróżkaZielona wrote:
a Kroko ma baaardzo duzy sentyment do motocykli nie smierdza Ci czasem opony, Kroko?
Haha niestety nic mi nie śmierdzi.
W tamtym cyklu mi opony śmierdziały to się śmiałam do chłopaków że trzeba test zrobić, no ale nic z tego.
A w tym cyklu bez owulki to nic z tego nie będzie.
Kufa chociaż by się już skończył ten cykl, mam nadzieję, że nie będzie się znowu ciągnął jak serial brazylijski. -
Hej kochane
Wróżka masakra aż tak małego zagipsowali biedny
Myszka mkaron domowej roboty jest the best
swego czasu zawsze z mama robiłyśmy hyba musze znwou wrócic do tej tradycji
Kuba to trzymamy kciuki za sierpniowy egzamin a teraz nieh Ciebie egazminuje hahah
Kroko mam nadzieje ze nie bedziesz musiala długo czekac
matko jak ten komp mnie wkurza..połowe literk mi gubi
Ja dziś poszłam nałatwizne fasolka szparagowa na deser robie galretke owocowa a póxniej salatke ze szpinaku, pomrodkow, ogorka, rzodkiewki i kukurydzy co by na jutrzejszy obiad juz byla
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Te moje torbiele mnie trochę martwią.
A cykl kiedyś się musi skończyć, nie?
U mnie dziś rosół, ale z kaczki, makaron oczywiście z paczki.
A na drugie ziemniaczki, gulasz (ale wyjątkowo z krowy a nie ze świnki ) i szparagówka.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
a lekarz nic nie mówił zebyś wzieła progesteron( lute/duphaston) na torbiele i na skrocenie cyklu ??
u mnie dzis miały być ziemniaczki salatka i kotlety mielone ..tylko zapomniałam że nie mam mielonego -
Ania trochę mnie przeraża z jaką łatwością na wszystko sugerujesz leki / hormony.
Ja staram się po takie rzeczy sięgać w ostateczności.
Clostylbegyt odmówiłam w tym cyklu bo łudziłam się że uda się bez leków.
Niestety nie udało się, trudno trzeba wziąć.
A cykl się skończy, teraz lub za tydzień, przy moich nieregularnych cyklach już przywykłam do tego i nie sięgam zaraz po tabletki. -
nick nieaktualnyHej.
Kroko a nie myślałaś, żeby regulować cykle np luteina? Jest sens przy staraniach czekać w nieskończoność aż @ sama przyjdzie? Bo w ciążę z owulacji w 40-50 dc raczej nie wierzę.
Szkoda marnować czasu.
Edek:
Doczytałam. W sumie jak ci się nie spieszy. A mąż wie już, że się staracie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 14:37
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Mona ja miałam monitoring w tym cyklu i że owulacji nie było to wiem na pewno.
W następnym cyklu mam zamiar brać Clostylbegyt i działać, chociaż z mężem ciężko nam podjąć decyzję, czy Clostylbegyt czy tabletki antykoncepcyjne, a coś wybrać muszę (torbiele, dwie na lewym jajniku, niestety rosną). -
nick nieaktualny
-
A na co mi luteina pomoże? Na torbiele?
Na torbiele ma pomóc ciąża, a do ciąży potrzebne mi Clo.
Jeśli nie chcę ciąży to tabletki anty, by zahamować wzrost torbieli.
Takie info mam od lekarza, któremu mimo wszystko ufam i uważam że jest dobrym lekarzem. -
Nie sugeruje - po prostu si pytam czy w razie w jakby się wydłuzał czy lekarz nieproponuje progesteronu bo reguluje cykl.. dwa progesteorn pomaga wchłonąć się torbielom
co do CLo to tez bym się bała przy torbieli bo moze urosnac jeszcze wieksza - chyba ze przed podaniem juz jej nie bedzie - czego ci zycze
niestety te torbiele są wrede -
nick nieaktualnyHej.
Przesyłam tylko moc albo i bezmoc calusow
U mnie na topie przytulanki z kibelkiem zero słodkiego bo jest jeszcze gorzej nawet chleb jest za słodki i od razu wc jedyne co mogę to mięso, ser feta (cudownie słony!!!), placki ziemniaczane, pomidory, frytki, ogórki kiszone... ot takiez mam super menu gratisowo bóle głowyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 15:13
-
Katja współczuje - ja póki co po porstu nie mam apetytu ..choc teraz jest coraz lepszy
w czwartek zobaczymy czy wszytsko jest ok mam nadzieje ze brak objawów nie jest złym objawem
Mona trzymam kciuki z owulke
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Katja współczuje - ja póki co po porstu nie mam apetytu ..choc teraz jest coraz lepszy
w czwartek zobaczymy czy wszytsko jest ok mam nadzieje ze brak objawów nie jest złym objawem
Mona trzymam kciuki z owulkeAnia_84, LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Katjaa wrote:Hej.
Przesyłam tylko moc albo i bezmoc calusow
U mnie na topie przytulanki z kibelkiem zero słodkiego bo jest jeszcze gorzej nawet chleb jest za słodki i od razu wc jedyne co mogę to mięso, ser feta (cudownie słony!!!), placki ziemniaczane, pomidory, frytki, ogórki kiszone... ot takiez mam super menu gratisowo bóle głowy
Katja bardzo, ale to bardzo Ci współczuję.
Niestety wiem jak to jest.
Mona nie rzucam fochem.
Nie wiem, może i lekarz źle robi, ale prowadzi mnie od lat, prowadził moją pierwszą ciążę, jak bym mu nie ufała to poszła bym do innego dr, pozostaje mi zaufać jemu.
A moja reakcja stąd, że niedawno Ania napisała o moim lekarzu "osioł" bo nie zapisał mi jakiegoś tam leku, a takie diagnozowanie przez koleżanki z forum chyba jest słabe nie?
Nie chcę tu nikogo obrażać, po prostu od leczenia są lekarze.
Trudna decyzja przede mną i kończę temat.