Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona, tylko pozazdrościć widoków :) Pięknie tam macie :)

Marti, a jak trzeba walczyć, póki człowiek ma jeszcze siły i chęci :)

Marti... lubi tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Mona, tylko pozazdrościć widoków :) Pięknie tam macie :)

Marti, a jak trzeba walczyć, póki człowiek ma jeszcze siły i chęci :)
    Dzięki :D ale to Zizia tam jest obecnie :D Ja tylko cytowałam, ale owszem pięknie tam jest bo ja zdjęcia wstawiałam w lipcu ;)

Cześć wszystkim.

Nową koleżanke też witam, bo chyba jeszcze nie miałam okazji ;)

Marti... lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :D

Zizia pięknie :D

witam Nowe twarzyczki :)

Kuba, Myszka trzymam kciuki ...i nie nie przestałam mieszać w kotle :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a za mnie się nie trzyma? Dzięki wiesz
    1304173562_by_rokita81_500.jpg
    I jeszcze taki
    1233a2_foch.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 12:37

Kuba12, Tyczka, Myszk@, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj Monia przecież wiadomo ze za wszystkie was trzymam ;-) nie fochaj się :-P

Mona_M lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra. Przekonałaś mnie.

• Marti... Znajoma

Wysłany: 20 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Adriana, 30 lat i 2 tygodnie :), walczymy z armią słabych żołnierzyków. staram się myśleć pozytywnie, ale otoczenie mi nie pozwala. owulacja w przyszły piątek..., nie poddamy się.

walczcie.. NIGDY nie wolno sie poddawac. ten problem dotyczy niestety wielu mezczyzn, a niestety po 30 latwiej nie jest. ale da sie to leczyc tez.

my do grudnia staramy sie nie-cisnieniowac, ale jak do tego czasu u mnie bedzie norma i nadal nic, to wysylam slubnego na badania pod tym katem wlasnie.

a otoczenie? powiem Ci tak: WALIĆ!

jak mialam 20 lat to otoczenie mnie naciskalo, ze jak mozna sie z chlopakiem prowadzac tyle czasu bez zareczyn.
    jak mialam 25 lat to otoczenie krytykowalo: jak mozna rok w zareczynach siedziec bez slubu.
    majac 31 lat (prawie 32), od 4 lat slucham, ze sie starzeje i nadala dzieci nie mamy. ze cos nie tak z nami, ze moze powinnismy sie leczyc.... moze i tak. Ale niech ci wszyscy "Dobra Rada" ZAMILKNA. latwiej bedzie nam sie skupic na robieniu dzieci :D

choco lubi tę wiadomość

Marti

31 l. , 2cs
  • Tyczka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, dokladnie tak ;) Otoczeniu i tak zawsze cos sie nie spodoba. Moja kolezanka urodzila niedawno druga coreczke, sliczna, zdrowa, i co uslyszala? "Eee, pewnie zalujecie, ze nie chlopiec?" :D

Marti, Ty dopiero co zaczelas sie starac, mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala zdobywac calej wiedzy nt. plodnosci, bo zaciazysz wczesniej ;)

Mona_M lubi tę wiadomość

• Marti... Znajoma

Wysłany: 20 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka wrote:
    Marti, dokladnie tak ;) Otoczeniu i tak zawsze cos sie nie spodoba. Moja kolezanka urodzila niedawno druga coreczke, sliczna, zdrowa, i co uslyszala? "Eee, pewnie zalujecie, ze nie chlopiec?" :D

Marti, Ty dopiero co zaczelas sie starac, mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala zdobywac calej wiedzy nt. plodnosci, bo zaciazysz wczesniej ;)

tak, dopiero poczatki, ale mam kiepskie przeczucia. przez 14 lat bycia razem naprawde bylo kilka "okazji".... zobaczymy. narazie raczkuje w temacie i probuje szukac infor co nalezy sprawdzac itd.... zaczelam badania od siebie. skoncze na mezu. trzymajcie kciuki.

tak czy siak presje otoczenia trzeba OLAĆ!

tak, tak mocna dzis w gebie jestem :) lepszy dzien ;) dawac mi tu tych co watpia :p

Marti

31 l. , 2cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti Ty na razie nic nie sprawdzaj, może oprócz temperatury i szyjki(jak umiesz bo ja np nie umiem). Badania na razie odpuść póki co, ja bym zaczęła po pół roku starań nieudanych.
    A co do otoczenia.... szkoda gadać. Mi np rodzina mojego meża często mówi: "może byście się zaczeli starac o rodzeństwo dla syna" A co ja robie przez ostatnie 2,5 roku? Doskonale wiedzą, że w grudniu poroniłam w 12 tc, ale jakoś nie potrafią zachowac się z taktem i nie dokońca myslą co piszą.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe nie zamilkna bea pytać kiedy drugie bo czas leci :) najlepiej od razu hehehe
    Mona kciukam :)

buziaki za wszytskie tez trzymam

Mona_M lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Marti... Znajoma

Wysłany: 20 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Marti Ty na razie nic nie sprawdzaj, może oprócz temperatury i szyjki(jak umiesz bo ja np nie umiem). Badania na razie odpuść póki co, ja bym zaczęła po pół roku starań nieudanych.
    A co do otoczenia.... szkoda gadać. Mi np rodzina mojego meża często mówi: "może byście się zaczeli starac o rodzeństwo dla syna" A co ja robie przez ostatnie 2,5 roku? Doskonale wiedzą, że w grudniu poroniłam w 12 tc, ale jakoś nie potrafią zachowac się z taktem i nie dokońca myslą co piszą.

Dziekuje za slowa otuchy ;)

bardzo wspolczuje Twojej straty. Ludzie potrafia byc nietaktowni.. tylko najgorzej jesli to sa najblizsi nasi. Nie dawaj sie im, nie sluchaj. CHROMOLIĆ ICH!

Mona_M lubi tę wiadomość

Marti

31 l. , 2cs
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona, widzisz tak to jest. Na szybko wszystko tutaj czytam i myślałam, że to Ty masz to szczęście, by się wygrzewać wśród tych pięknych widoków :)

Ja byłam na monitoringu. Pęcherzyk nadal jest, nie pękł. Lekarz twierdzi, że po pregnylu powinien pęknąć do jutra rana :/

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy dostalas pregnyl?

• Kuba12 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale Was rozumiem. Ja też miewalam odcinki typu:" niech Ci mamusia siostrzyczke kupi bo taka sierotks sama jestes ". A mlody na to: dzieci się nie kupuje tylko rodzi. Ale to obcy. A rodzina? Najpierw, ze leniwi, potem ze się leczą A teraz ze już chyba nic z tego nie będzie i tylko zazdroszczą. A teściowa wnuczkowi mówi:Ty wieczorami do swojego pokoju i książki po cichu czytaj bo nie doczekasz się rodzeństwa. Po takich słowach to trace ochotę na wszystko. Ludzie nie mają taktu.
    Chociaż tu może się zjednoczyc w swoim trudzie radzenia sobie ze smutkiem,kiedy nie wychodzi. Ale dzisiaj mam zły dzień. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 17:52

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • Marti... Znajoma

Wysłany: 20 września 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba12 wrote:
    Doskonale Was rozumiem. Ja też miewalam odcinki typu:" niech Ci mamusia siostrzyczke kupi bo taka sierotks sama jestes ". A mlody na to: dzieci się nie kupuje tylko rodzi. Ale to obcy. A rodzina? Najpierw, ze leniwi, potem ze się leczą A teraz ze już chyba nic z tego nie będzie i tylko zazdroszczą. A teściowa wnuczkowi mówi:Ty wieczorami do swojego pokoju i książki po cichu czytaj bo nie doczekasz się rodzeństwa. Po takich słowach to trace ochotę na wszystko. Ludzie nie mają taktu.
    Chociaż tu może się zjednoczyc w swoim trudzie radzenia sobie ze smutkiem,kiedy nie wychodzi. Ale dzisiaj mam zły dzień. :(

Ten dzien juz sie konczy. Jutro koniecznie kapcie z prawej str lozka. ;) wysylam pozytywna energie :)

Kuba12 lubi tę wiadomość

Marti

31 l. , 2cs
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti... witaj

Mona też nie umiem szyjki sprawdzać, no cholera wydaje mi się że stale jest taka sama, a widzę że dzień po mnie testujesz.

Kuba a wiesz że mnie też dziś zwątpienie dopadło i dziwnie się czuję, a to mnie zemdli, a to jajnik zakuje, potrzebuję solidnego kopa w doopsko, jeszcze mąż wyjechał na szkolenie i wróci w piątek :( smutno mi, nie lubię jak wyjeżdża

Mona_M lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Kuba12 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, też sobie chyba wmawialam. Ale wiem, ze z tymi objawami to na dwoje babka wróżyła. albo Plus albo minus. I od kilku lat cykl za cyklem to samo. Raczej nadziei nie mam. :(

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam co Wam ludzie mówią to mam oczy jak 5zł.
    Jak można coś takiego komuś powiedzieć????
    Ma sa kra.

• S@ti Koleżanka

Wysłany: 20 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie @ się rozkręca ...

ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
‹‹ 4826 4827 4828 4829 4830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ