My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWeekendujcie się kochane
odpoczywajcie i róbcie dzieci
Ja mam doła, ryczeć mi się chce przez @, ale zaraz jedziemy na grilla, jutro na drugiego a w piątunio jedzieeeeeemy do Czech, później koncert, później tatuaż, później powoli wracam już bez doła, z dniami płodnymi i działamyKatjaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPa Tamka, milego wypoczynku
A dawniej, za czasow naszych rodzicow chyba w ogole nice bylo testow ciazowych. Jak @ sie spozniala to po 4 tygodniach szlo sie do ginekologa i stwierdzal ciaze. Dlugo trzeba bylo czekac, nie?a teraz mamy tyle udogodnien...
-
marissith wrote:Weekendujcie się kochane
odpoczywajcie i róbcie dzieci
Ja mam doła, ryczeć mi się chce przez @, ale zaraz jedziemy na grilla, jutro na drugiego a w piątunio jedzieeeeeemy do Czech, później koncert, później tatuaż, później powoli wracam już bez doła, z dniami płodnymi i działamy
Mariss robisz sobie tattoo ? -
nick nieaktualnya i jeszcze wklejam, co znalazłam o krótkiej fazie lutealnej
3. Jak się odżywiać w przypadku krótkiej fazy lutealnej, by zwiększyć płodność?
Dieta kobiety z krótką fazą lutealną przypomina tą, stosowaną w leczeniu zespołu napięcia przedmiesiączkowego. Podstawową jej zasadą jest ograniczenie ilości tłuszczów zwierzęcych w pokarmie. Zaleca się zastępowanie tłuszczów zwierzęcych jak najmniej przetworzonymi tłuszczami roślinnymi, np. olejami roślinnymi – słonecznikowym, sojowym, oliwą z oliwek. Bardzo ważne jest dostarczanie organizmowi błonnika, który nie tylko reguluje pracę jelit, ale także obniża zbyt wysoki poziom estrogenów we krwi. Dobre źródła błonnika stanowią: nasiona roślin strączkowych, produkty zawierające pełne ziarna zbóż, owoce, warzywa.
Można również wspomagać się dodatkowo suplementacją. Jakie witaminy i minerały normują długość fazy lutealnej? Przede wszystkim witamina B6, ponieważ pomaga utrzymać właściwy poziom estrogenów we krwi. Zaleca się przyjmowanie 200-600 mg witaminy B6 dziennie. Odpowiednimi minerałami są magnez i wapń. Magnez: 500 mg dziennie. Wapń: 250 mg dziennie. Jeśli stosowanie diety nie przyniesie żadnych rezultatów po około trzech kolejnych cyklach, należy skonsultować się z ginekologiem. Warto wówczas prowadzić zeszyt obserwacji cyklów, zwłaszcza wykresy temperatury ciała.
Witamina B6 jest głównie w produktach zbożowych, a że ja bezglutenowa to widocznie mam niedobory. Kupie sobie witaminkę B6 i będę suplementować, może wtedy fl wydłuży mi się chociaż o 2 dni -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cymcia witamy wśród nas, 18+
Do serca sobie nic nie bierz co tu przeczytasz bo zwariujesz po tygodniu. :PPP
Co do języków obcych, mnie się zawsze bardzo podobał.... rosyjski.Ale go nie umiem.
Anuśka Ty to mi mam nadzieję prawdę wyśniłaś.A włosów kręconych nigdy nie miałam i nie chciałabym mieć.
Tamka trzymaj się dzielnie!
Anastazjaaa co robisz na obiad?
W ogóle tak piszecie o tych grillach i mi ślinka pociekła.
Biedroneczka83 witam na forum.
Nena kto ma długi weekend ten ma, ja w piątek i sobotę pracuję.
mari wspaniale! jaki tatuaż i gdzie? ;>
-
nick nieaktualnymarissith (maryśka normalnie)
czekam na efekt
dziewczyny- weekendujcie owocniemi pod koniec weekendu zaczynają się dni płodne, więc zobaczymy co z tego wyjdzie..... znając nasze szczęście, to albo się pokłócimy, albo nie będzie ochoty, albo coś znowu wypadnie w robocie stresującego.... esh- zycie
no ale cóż- do walki trzeba stanąć
a jakie plany macie weekendowe?
marissith, Katjaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycymcia ja jak zwykle prześpię...heheh ostatnio nawet jak zrobimy jakieś plany, to u mnie albo mdłości, albo mega senność..więc pewnie jak pogoda dopisze to sobie pośpię na huśtawce, a jak będzie zimno to w domku....dzięki Bogu mój A. ma pracę wyjazdową i jak tylko ma wolne to staje się WIELKIM domatorem....
a może tym razem będzie inaczej??? i dni płodne okażą się owocnei tego życzę
-
Mari zazdroszczę
ja mam dwa, polecam kolorowe kwiaty, moje to niebieskie hibiskusy na kostce i czarno-biała różyczka w odcinku lędźwiowym kręgosłupa.... i planuję więcej
ale dopiero jak się uda zaciążyć i po urodzeniu dzidziusia
marissith lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kiedyś chciałam chciałam tatuaż, ale potem mi przeszło i teraz już mi się nie podobają.
Ale miałam kolczyki. Swego czasu nosilam kolczyk w języku i pępku. W języku wyjęłam jakieś 8 lat temu a w pepku nosiłam przez 14 lat i wyjęłam dopiero miesiąc temu. Dziurkę jeszcze mam i watpie, żeby mi kiedyś porządnie zarosła.Malenq lubi tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Arienna słyszałam że na kostce boli. Prawda to?
-
Nasturcja wrote:Ja kiedyś chciałam chciałam tatuaż, ale potem mi przeszło i teraz już mi się nie podobają.
Ale miałam kolczyki. Swego czasu nosilam kolczyk w języku i pępku. W języku wyjęłam jakieś 8 lat temu a w pepku nosiłam przez 14 lat i wyjęłam dopiero miesiąc temu. Dziurkę jeszcze mam i watpie, żeby mi kiedyś porządnie zarosła.większość w uszach ale i w pępku i nosku mam
Krokodylica lubi tę wiadomość