X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekendujcie się kochane :) odpoczywajcie i róbcie dzieci ;)
    Ja mam doła, ryczeć mi się chce przez @, ale zaraz jedziemy na grilla, jutro na drugiego a w piątunio jedzieeeeeemy do Czech, później koncert, później tatuaż, później powoli wracam już bez doła, z dniami płodnymi i działamy :D

Katjaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa Tamka, milego wypoczynku :)

A dawniej, za czasow naszych rodzicow chyba w ogole nice bylo testow ciazowych. Jak @ sie spozniala to po 4 tygodniach szlo sie do ginekologa i stwierdzal ciaze. Dlugo trzeba bylo czekac, nie? ;) a teraz mamy tyle udogodnien... :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Weekendujcie się kochane :) odpoczywajcie i róbcie dzieci ;)
    Ja mam doła, ryczeć mi się chce przez @, ale zaraz jedziemy na grilla, jutro na drugiego a w piątunio jedzieeeeeemy do Czech, później koncert, później tatuaż, później powoli wracam już bez doła, z dniami płodnymi i działamy :D

Mariss robisz sobie tattoo ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze wklejam, co znalazłam o krótkiej fazie lutealnej

3. Jak się odżywiać w przypadku krótkiej fazy lutealnej, by zwiększyć płodność?

Dieta kobiety z krótką fazą lutealną przypomina tą, stosowaną w leczeniu zespołu napięcia przedmiesiączkowego. Podstawową jej zasadą jest ograniczenie ilości tłuszczów zwierzęcych w pokarmie. Zaleca się zastępowanie tłuszczów zwierzęcych jak najmniej przetworzonymi tłuszczami roślinnymi, np. olejami roślinnymi – słonecznikowym, sojowym, oliwą z oliwek. Bardzo ważne jest dostarczanie organizmowi błonnika, który nie tylko reguluje pracę jelit, ale także obniża zbyt wysoki poziom estrogenów we krwi. Dobre źródła błonnika stanowią: nasiona roślin strączkowych, produkty zawierające pełne ziarna zbóż, owoce, warzywa.

Można również wspomagać się dodatkowo suplementacją. Jakie witaminy i minerały normują długość fazy lutealnej? Przede wszystkim witamina B6, ponieważ pomaga utrzymać właściwy poziom estrogenów we krwi. Zaleca się przyjmowanie 200-600 mg witaminy B6 dziennie. Odpowiednimi minerałami są magnez i wapń. Magnez: 500 mg dziennie. Wapń: 250 mg dziennie. Jeśli stosowanie diety nie przyniesie żadnych rezultatów po około trzech kolejnych cyklach, należy skonsultować się z ginekologiem. Warto wówczas prowadzić zeszyt obserwacji cyklów, zwłaszcza wykresy temperatury ciała.

Witamina B6 jest głównie w produktach zbożowych, a że ja bezglutenowa to widocznie mam niedobory. Kupie sobie witaminkę B6 i będę suplementować, może wtedy fl wydłuży mi się chociaż o 2 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Mariss robisz sobie tattoo ?
    tak :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super... Ja też sobie zrobiłam taki mały napis na nadgarstku :) Co robisz?

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ze tak powiem naturalne (nie wypomagane progesteronem) fazy lutealny zawsze mialy 11 do 12 dni. Raz sie chyba zdzazyl 10 dniowy a raz 13 dniowy. Ale tak, to mialam jak w banku ze @ bedzie za 11-12 dni od owulki wyznaczonej przez ovu.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokażę zdjęcie jak już będzie, bo projektu nie mam, będzie spontan :)
    zamysł jest taki: kwiaty i róża wiatrów, mam już jaskółkę więc nie będzie jej smutno :)

Malenq lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy jeszcze albatros :) Jak już zrobisz to wrzuć foteczkę

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia witamy wśród nas, 18+ :D
    Do serca sobie nic nie bierz co tu przeczytasz bo zwariujesz po tygodniu. :PPP

Co do języków obcych, mnie się zawsze bardzo podobał.... rosyjski. :D Ale go nie umiem.

Anuśka Ty to mi mam nadzieję prawdę wyśniłaś. :) A włosów kręconych nigdy nie miałam i nie chciałabym mieć.

Tamka trzymaj się dzielnie!

Anastazjaaa co robisz na obiad? :)
    W ogóle tak piszecie o tych grillach i mi ślinka pociekła.

Biedroneczka83 witam na forum.

Nena kto ma długi weekend ten ma, ja w piątek i sobotę pracuję. :/

mari wspaniale! jaki tatuaż i gdzie? ;>

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith (maryśka normalnie) :D czekam na efekt :D

dziewczyny- weekendujcie owocnie :D mi pod koniec weekendu zaczynają się dni płodne, więc zobaczymy co z tego wyjdzie..... znając nasze szczęście, to albo się pokłócimy, albo nie będzie ochoty, albo coś znowu wypadnie w robocie stresującego.... esh- zycie :(

no ale cóż- do walki trzeba stanąć :D

a jakie plany macie weekendowe?

marissith, Katjaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia ja jak zwykle prześpię...heheh ostatnio nawet jak zrobimy jakieś plany, to u mnie albo mdłości, albo mega senność..więc pewnie jak pogoda dopisze to sobie pośpię na huśtawce, a jak będzie zimno to w domku....dzięki Bogu mój A. ma pracę wyjazdową i jak tylko ma wolne to staje się WIELKIM domatorem....
    a może tym razem będzie inaczej??? i dni płodne okażą się owocne ;) i tego życzę:)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cymcia ja mam plan taki że wreszcie zrobimy dzidzię :) bo też od poniedziałku zaczynają mi się dni płodne, więc od soboty można by już zacząć działać :) Innych planów nie mam :)

Malenq, Katjaa lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari zazdroszczę :D ja mam dwa, polecam kolorowe kwiaty, moje to niebieskie hibiskusy na kostce i czarno-biała różyczka w odcinku lędźwiowym kręgosłupa.... i planuję więcej :D ale dopiero jak się uda zaciążyć i po urodzeniu dzidziusia :)

marissith lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna słyszałam że na kostce boli. Prawda to?

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze bedzie duzo bzyczenia w przyszlym tygodniu :-)... Ja mam w koncu wolne z M w niedziele razem, bo normalnie to on ma wolne jak ja pracuje i odwrotnie...wiec...spedzimy jakos fajnie razem dzien

Katjaa lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś chciałam chciałam tatuaż, ale potem mi przeszło i teraz już mi się nie podobają. ;)
    Ale miałam kolczyki. Swego czasu nosilam kolczyk w języku i pępku. W języku wyjęłam jakieś 8 lat temu a w pepku nosiłam przez 14 lat i wyjęłam dopiero miesiąc temu. Dziurkę jeszcze mam i watpie, żeby mi kiedyś porządnie zarosła.

Malenq lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Arienna słyszałam że na kostce boli. Prawda to?
    boli, dlatego myśmy w sumie zrobili go nad kostką, mam tak od połowy łydki w dół, kończy się na kostce a miał na stopie, ale nie dałam rady. Na kręgosłupie nie czułam prawie nic, a kostka bardzo unerwiona jest. Oczywiście nie zniechęcam, bo ból jest bardzo indywidualną sprawą :)

ewebii4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Ja kiedyś chciałam chciałam tatuaż, ale potem mi przeszło i teraz już mi się nie podobają. ;)
    Ale miałam kolczyki. Swego czasu nosilam kolczyk w języku i pępku. W języku wyjęłam jakieś 8 lat temu a w pepku nosiłam przez 14 lat i wyjęłam dopiero miesiąc temu. Dziurkę jeszcze mam i watpie, żeby mi kiedyś porządnie zarosła.
    kolczyków mam 13 ;) większość w uszach ale i w pępku i nosku mam :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podobają kolczyki w okolicy ust ale nie mogę mieć nic na twarzy ze względu na dress code w firmie :/ Ale jak się rozwinę twórczo i nie będę zależna od korporacji to kto wie :D

Arienna, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ