Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Ok. Zmieniamy temat. Nie chcę tu sporów.
    Kotka Psotka, ja się niedawno zastanawiałam nad akupunkturą. Jest tutaj pewna zakonnica, która się tym zajmuje od ładnych kilku-kilkunastu lat i podobno jest dobra. Ale ja się boję, że to boli... i gdzie ona będzie te igły wbijać?
    Ten slyszalam, ze aku jest dobre i pomaga na wiele rzeczy tylko jakis taki opor ma przed tymi iglami...koles mi opowiadal, ze mu babka robila i sie ruszyl przez przypadek to mu cala noga zesztywniala :-(

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja nie becz. Nie warto płakać przez facetów. Spotkasz jeszcze tego właściwego, zobaczysz. Tak prawdę mówiąc, jesteś jeszcze młoda, masz dopiero 28 lat. Sporo fajnych i wolnych facetów chodzi. Każde rozstanie czegoś uczy. Mnie też kiedyś chłopak zostawił, a byliśmy razem kilka lat. Też się napłakałam. Ale potem się zakochałam w następnym i o tamtym już zapomniałam. Teraz mam wspaniałego i dobrego męża i w ogóle o byłych nie myślę, a jak sobie przypomnę co ja w nich widziałam, to mi się śmiać chce.
    Głowa do góry. Zrób sobie popcorn, włącz jakąś komedię i napij się lampki wina. :)

Asha, Katjaa, Malenq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka akurat piwo było jego w lodówce więc właśnie otworzyłam... staram się nie beczeć bo już nawet za bardzo nie mam sił tak mam spuchnięte oczy... Ciekawe tylko czy będzie tam szczęśliwy, gdy będzie ją dotykał a nie będę to ja... Wiecie może to głupie ale ja te jego cholerną miłość czuje nadal w sobie, jego słowa powiedziały nie kocham a ja czuje co innego... wierze w to Nastka że poznam kiedyś kogoś kto doceni to że mam strasznie miękkie serce i że w ogóle mam serce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 17:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam nadzieję że jak będę w ciąży to kiedyś przejdzie mu przez myśl że mógł mieć rodzinę która kochałaby go całym sercem a wybrał coś co przez 25 lat małżeństwa poniżało go, zdradzało i jest alkoholiczka...

• Asha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto testuje po Krokodylku? Ja dopiero gdzies za 12 dni...:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedługo mieć @, ale nie testuję. Boję się. Jeśli jakimś cudem @ nie przyjdzie to zatestuję tydzień po spóźnieniu, więc będzie to pewnie już początek lipca :P

Katja weź sobie z córką w coś zagraj wieczorem. Warcaby albo w chińczyka. To świetnie relaksuje. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha więc ja testuje z Toba za 12 dni (chociaż może wcześniej) :) mimo wszystko będę się cieszyła z wyniku :)

• Asha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Asha więc ja testuje z Toba za 12 dni (chociaż może wcześniej) :) mimo wszystko będę się cieszyła z wyniku :)
    No to git :-) zawsze to razniej razem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka córka tak się przejęła tym wszystkim że zasnęła ze mną tylko ona śpi nadal a ja już nie mogłam ale jak wstanie pogram z Nią w Monster Planet jej ulubiona gra... :)

Nasturcja lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Ja mam niedługo mieć @, ale nie testuję. Boję się. Jeśli jakimś cudem @ nie przyjdzie to zatestuję tydzień po spóźnieniu, więc będzie to pewnie już początek lipca :P

Katja weź sobie z córką w coś zagraj wieczorem. Warcaby albo w chińczyka. To świetnie relaksuje. :)
    Bede ci kibicowac i trzymac kciuki co by @ jednak nie nadeszla :-)

• Asha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze my wszystkie dziesiaj poleglysmy na drzemke ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha ja też trzymam kciuki :)
    U mnie tez dzisiaj śpiąco. Pół dnia przespałam. Starsznie jestem zmęczona. Ciąża urojona heh? :D
    Chcieliśmy z małżem coś ugotować pod wieczór i już zaczęliśmy, wrzucilismy do garnka i zaczęło się gotować i nagle gaz nam się skończył. Było już po 8 wieczorem i ta firma od gazu zamknięta juz od 6 po południu. Także zostaliśmy bez niczego i musielismy zamowic KFC.
    Butlę nam dostarcza dopiero jutro.
    A chciałam sobie herbatę zrobić i nie wiem czy można wodę zagotowac w mikrofalowce i czy to bezpieczne? Czajnika elektrycznego nie mam. Mam tylko taki, który się stawia na gazie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    A chciałam sobie herbatę zrobić i nie wiem czy można wodę zagotowac w mikrofalowce i czy to bezpieczne? Czajnika elektrycznego nie mam. Mam tylko taki, który się stawia na gazie.

Nastka mój pierwszy uśmiech dnia dzisiejszego! Dziękuję ! :)

Asha, Nasturcja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza :P
    Ja naprawdę nie wiem czy można zagotować wodę w mikrofali tak żeby były bąbelki. A mi się chce herbatki.
    No nic. Wleje do jakiegos pojemnika i zobaczę. Mam nadzieję, że nie wybuchnie w środku ;)

• Asha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam sobie herbatę zrobić i nie wiem czy można wodę zagotowac w mikrofalowce i czy to bezpieczne? Czajnika elektrycznego nie mam. Mam tylko taki, który się stawia na gazie.[/QUOTE].
    Cholera wie...ja nie mam mikrofalowki, bo nigdy nie uzywalismy wiec oddalismy, wiec trudno mi tu cos doradzic kochana...uzyj moze technike prob i bledow...jeden blad i sie dowiesz ze sie nie da, jezeli proba bedzie udana to bedzie herbata...z drgiej strony jak mozna mleko zagotowac to czemu wody nie mozna? Ale to tylko moje;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 17:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta nasza mikrofala to dość stary model. Szybko się nagrzewa, również po zewnętrznej stronie. I tak teraz jesteśmy bez gazu i okap też się nam zepsuł parę dni temu. Trzeba będzie dzwonić do właścicielki. Niech przyśle kogoś do naprawy.

• Asha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Ta nasza mikrofala to dość stary model. Szybko się nagrzewa, również po zewnętrznej stronie. I tak teraz jesteśmy bez gazu i okap też się nam zepsuł parę dni temu. Trzeba będzie dzwonić do właścicielki. Niech przyśle kogoś do naprawy.
    Jak macie taka mozliwosc to pewnie...po co wy macie za to placic ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś w instrukcji do mikrofali było powiedziane żeby do filiżanki czy tam tego naczynia włożyć łyżkę .... Ale ja tylko podgrzewałam napoje wiec nie wiem, czy działa....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka- spróbuj może w plastikowym naczyniu, jak pęknie to mniejszy problem... Bo szkło jak pełnie to blaaaah.... Ale wdaje mi sie ze nie powinno być problemu... Zupę doprowadzam do wrzenia gdy podgrzewam, to czemu wody nie?

Nasturcja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha, właścicirlkę mamy fajną. Jak coś się zepsuje to na czas ona kogoś wynajmie i jest zrobione.
    Jak mój mąż w zeszłym roku miał dyskopatię i go bolał kręgosłup, zadzwonił do niej i zapytał się czy nie moglibyśmy kupić nowego komplety sofy do salonu, bo stara sofa była bardzo miękka i się zapadała przy siadaniu. Ona się tak przejęła, że sama nam kupiła nowy komplet, sofa skórzana, fotel i taką pufę. To było nowiuśkie ze sklepu, jeszcze we folii i z cenami. A tamtą starą sofę wzięła gdzieś przeniosła do swojego innego mieszkania, bo ona ma kilka.

Katjaa lubi tę wiadomość

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ