X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    tak każda ciąża jest inna i ja już wiem, że jestem tą, która ciężko znosi stan błogosławiony...raczej lekko nie będzie...

Trzymaj się!a po jakim czasie starań zaszłaś?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wieloma niepowodzeniami, "durnymi" lekarzami, złymi diagnozami 6 lat świadomie, bez zabezpieczeń....od grudnia 2013 z nowym lekarzem, z nową diagnozą, 2x stymulowana clo, po którym miałam hiperstymulację, w miesiącu bez żadnego suplementu, bo miałam w czerwcu być w szpitalu, na badaniach i musiałam być "czysta" przynajmniej 3 miesiące
    > a tu niespodzianka - udało się...myślę, że clo mi w organizmie jeszcze krążyło, że moje jajca postanowiły rosnąć, a nawet pęknąć hehehe....

Nona, cymcia lubią tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze no to ja na moje 3 miesiące nie będę narzekała:)tylko pogratulować wytrwałości!!!

Malenq lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku tulę mocno Kochana!

z moim M nie chce już gadać... mówiłam mu że jego córka kiedyś ułoży sobie życie a on zostanie z wariatka sam... usłyszałam tylko że to jego córka i nie wyobraża sobie życia w złych relacjach z Nią... od zawsze wiedziałam że dzieci dla niego są najważniejsze i uważałam że bardzo słuszne ma myślenie... a co do jego córki to ona chyba jednak sobie życia nie ułoży mimo że mu powiedziałąm że pójdzie w świat, ma 25 lat a jest nieporadna, 24 h siedzi w domu i tv, nie ma koleżanek tylko z matką siedzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili no to nie narzekaj heheheh...ale życzę, żebyś nie musiała tak długo czekać...i będę za to 3mała kciuki bardzo mocno....

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    a czy któraś z was miała założoną kiedykolwiek spiralęja moją usunełam 4 miesiące temu i zastanawiam się czy w jakiś sposób mogła wpłynąć na moją płodność hm......
    Ja miałam i u mnie ma ogromny wpływ bo spiralę musiałam usunąć po 3 latach gdyż macica zaczęła mi się obkurczać i przy wyrywaniu wkładki okazało się że macica była tak mała (2,95cm), że wkładka wbijała się w jej ścianki. Teraz mam już 4,2cm a u dorosłej kobiety, która rodziła powinna mieć ok 5-6cm. Nowy gin mówi, że od tego cyklu są realne szanse, że może się w niej coś zagnieździć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka to nieciekawie się porobiło...współczuję..

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Krokodylku tulę mocno Kochana!

z moim M nie chce już gadać... mówiłam mu że jego córka kiedyś ułoży sobie życie a on zostanie z wariatka sam... usłyszałam tylko że to jego córka i nie wyobraża sobie życia w złych relacjach z Nią... od zawsze wiedziałam że dzieci dla niego są najważniejsze i uważałam że bardzo słuszne ma myślenie... a co do jego córki to ona chyba jednak sobie życia nie ułoży mimo że mu powiedziałąm że pójdzie w świat, ma 25 lat a jest nieporadna, 24 h siedzi w domu i tv, nie ma koleżanek tylko z matką siedzi.

No Katja powiem Ci że facet też ma przesrane... :/ Nie zazdroszczę Wam obojgu...

Katjaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i się zachmurzyło, za moment pewnie spadnie deszcz, a zapowiadają u mnie i grad...oczka się zamykają hehehe

Anuśka lubi tę wiadomość

• helenkq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane ;)
    tyle stron naskrobalyscie ze czytac mi sie nie chce... wogule nic mi sie nie chce...
    ja mialam wkladke i nie miała wpływu na nic... zalezy chyba jeszcze jaka miałas mirenke czy miedziana...

witam nowe dziewczyny ;)

katja wspołczuje ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 11:25

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Anuśka to nieciekawie się porobiło...współczuję..
    Kochana teraz to już musi być super bo maciczka rośnie więc myślę że niebawem będę hodować sobie brzuszek i narzekać jak mnie mdli i jak mi śpiąco :D Już zacieram rączki ;D

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka czekam, czekam...bo mi już zbrzydło narzekanie i czas na mdłości oddać w dobre ręce hehe

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Anuśka czekam, czekam...bo mi już zbrzydło narzekanie i czas na mdłości oddać w dobre ręce hehe
    Oddasz mdłości w dobre ręce hi hi hi... Ja chętnie przyjmę :D

Malenq lubi tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja miałam i u mnie ma ogromny wpływ bo spiralę musiałam usunąć po 3 latach gdyż macica zaczęła mi się obkurczać i przy wyrywaniu wkładki okazało się że macica była tak mała (2,95cm), że wkładka wbijała się w jej ścianki. Teraz mam już 4,2cm a u dorosłej kobiety, która rodziła powinna mieć ok 5-6cm. Nowy gin mówi, że od tego cyklu są realne szanse, że może się w niej coś zagnieździć :)

To znaczy, że spirala była źle założona, błąd lekarski? ja miala 2 miedziane łącznie 10 lat wszystko ok, usg macicy bd mowi gin, cyt tez, poczekam jeszcze kilka miesięcy i zrobię hormony jak fasolki nie będzie

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki, wiem że jest nadzieja, ale czuję że @ idzie. Wcześniej brzuch bolał mnie jakoś inaczej a teraz mam bóle typowo małpowe. :/

U nas też się zachmurzyło, zapowiada się jakaś ulewa, a ja po pracy chcę na zlot motocyklowy jechać, kurde no.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    To znaczy, że spirala była źle założona, błąd lekarski? ja miala 2 miedziane łącznie 10 lat wszystko ok, usg macicy bd mowi gin, cyt tez, poczekam jeszcze kilka miesięcy i zrobię hormony jak fasolki nie będzie
    Bardzo możliwe, bo ten lekarz wgle jakiś dziwny był. Wszystko dla niego był ok i dopiero jak mu powiedziałam że ma to ze mnie wyjąć bo mnie boli to po wyjęciu jak zobaczył mięso na spiralce to powiedział że faktycznie chyba było coś nie tak i zrobił usg. Zmieniłam go zatem na lepszy model :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 11:42

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku gadasz jak Nenaaa. Ona też mówiła że nic z tego, że @ za rogiem i tempka spada itp :) Dopóki @ nie przyjdzie to ja nadal trzymam kciuki (już mi zsiniały-tak je trzymam) ;D

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też @ idzie. Bólów małpowych nie mam żadnych w tym cyklu. PMS też brak. Tylko mam skurcze w macicy. Takie kłucie i rozciąganie.
    Niestety, moja temperatura jasno wskazuje, żebym się nie cieszyła jak głupia do sera tylko szykowała się do @. Także czekam. Mam nadzieję, że przyjdzie jak najszybciej, bo chcę już zacząć nowy cykl ze spokojem :)

Właśnie zobaczyłam, że nie mam żadnych podpasek. Ale się urządziłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka a ja natomiast w kwietniu zakupiłam kilka paczek....;-/

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tempkę Nastka masz niziutką, ale wykres niesamowity... Góry i doliny :D

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ