X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj LIli :)

Katja bedzie dobrze
    mi%C5%9B-33.jpg

Asha, Katjaa lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, że będzie dobrze!!!
    Facet jeszcze tego pożałuje, tylko że będzie za późno!

KEEP YOUR FACE TO THE SUNSHNIE AND YOU CANNOT SEE THE SHADOW:)

moje motto życiowe zawsze mi pomaga w trudnych chwilach życia!!!

Katjaa lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:

KEEP YOUR FACE TO THE SUNSHNIE AND YOU CANNOT SEE THE SHADOW:)

ia!!!
    Problem w tym kochana, ze nie zawsze slonce swieci ;-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego dnia, ja dziś na 12h do pracy, małż dalej pracuje (niech się wreszcie te zawody skończą [jako ratownik obstawia medycznie zawody sportowe]), a ja muszę wysłać pieska do dziadków na cały dzień :( (nie lubię bo on wtedy tak żałośnie na mnie patrzy :( )

mój wykres jest dziwny.... zaczęłam mierzyć tempkę zgodnie z zaleceniami, rano , o stałej porze itd.... a wykres skacze jak głupi.....wyznaczyło mi owulację jakoś strasznie późno, z czego może wynikać że mam za krótką fazę lutealną by zaskoczyć a raczej zagnieździć.... nie wiem, dobrze że 2go mam wizytę u gina, zobaczymy co on na to powie

Witam nowe osóbki które nie zdążyłam jeszcze powitać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 08:54

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To smutno tak pieska odstawiak..to prawie jak oddawac dziecko na sile do przedszkola i zal ma w oczach...serce sie rozrywa

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Problem w tym kochana, ze nie zawsze slonce swieci ;-)

wiem, ale musimy pozytywnie myśleć chociaż to nie zawsze jest łatwe;-)

beszka lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    To smutno tak pieska odstawiak..to prawie jak oddawac dziecko na sile do przedszkola i zal ma w oczach...serce sie rozrywa
    prawda? ja mam potem pół dnia wyrzuty sumienia, a jak na wakacje jechaliśmy to zamiast się cieszyć to płakałam w drodze na lotnisko, masakra jakaś

ewebii4.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    prawda? ja mam potem pół dnia wyrzuty sumienia, a jak na wakacje jechaliśmy to zamiast się cieszyć to płakałam w drodze na lotnisko, masakra jakaś
    Czlowiek sie przywiazuje i traktuje taka psinke jak czlonka rodziny... :-)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie

ewebii4.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    dokładnie
    Pies sie tez przywiazuje i to nie ulatwia za cholere :-)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki.
    Wczoraj miałam piękny dzień. Nie dość że na obiadek sobie gęś upiekłam, to jeszcze z mężem na spacerek popołudniu poszliśmy i... wylądowaliśmy w zbożu :D Jak dzieci hi hi. Teraz mam podrapane plecy ;D
    Tyle naskrobałyście od wczoraj, że nie wiem czy dam radę nadrobić... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 09:21

Asha, Malenq, Krokodylica, Katjaa lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka spokojnie, z ostatnich dwóch dni to tylko o kościele i o wyuzdanym sexie :P

ewebii4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi.. To spoko, dzięki za streszczenie. Kościół sobie daruję ale o wyuzdanym seksie chętnie poczytam :)

Asha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryyyy ;)

Dzisiaj spalam do 9tej I za Chiny nie szło wstać...... Tempka zmierzona o 5 :) takze tego przynajmniej nie zapomniałam i nie olałam ;)

Co do słońca:)
    Słońce swieci zawsze, tylko te głupie chmury je czasem zasłaniają........ :)

Nie wiem ci sie dzieje, ale w tym miesiącu robią mi sie mega pryszcze, tak jak przy okresie, zawsze mi sie goily po okresie, a tu dupa..... Tworzą sie nowe :( juz nawet posmarowalam sobie antybiotykiem je.... Czego nie lubię robic na maksa...

Buziaki i miłego piąteczku :)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedziałam że namówię do czytania :P

ok pa i miłego dzionka :*

Anuśka, Katjaa lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia, kotra miala trudne zycie....problemy w rodzinie (mozna pow.,ze wlansy ojeciec ja oszukal), potem nie mogla zajsc w ciaze, kilka razy poronila. w koncu urodzila coreczke, niestety malucha zmarla po 2 mies. adopotwala syna, usuneli jej jajnik, bo miala nowotwor. potem urodzila 4 zdrowych dzieci :) ciagle wpracy, ciagla walka z systemem, o pieniadze (w trakcie wojny cala jej rodz. wywieziono do obozu, wszystko z domu wynisli a dom spalili). na koniec zachorowala na nowotwor piersi z rozleglymi przerzutami :( problemy z synem...i tak wiele mozna by jeszcze wymieniac....ostatnie jej slowa do mnie, kotre powtarzala takze podczas choroby w strasznych bolach, to ze zawsze trzeba miec nadzije! zawsze, bo po deszczu wyjdzie slonce :)

mnie wlasnie w pracy wkurzyli. caly management narzeka na polakow (gdzie akurat ci na kotrych narzekaja sa ok, za to jest tu paru takich, kotrych bym wywalila z roboty bo tylko na telefonei wisza) przy mnie!! w dupie maja ze ja Polka i mnie to wkurza starsznie! zeby jeszcze racje mieli w tym co mowia! kiedys jak im zwrocilam uwage, to pow., *magda przeciez Ty nasza norweska jestes', ale nie jestem i nie bede.

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka :) taka babcia to skarb:) ja swojej nie znałam, bo zmarła przed moim urodzeniem, ale bardzo przywiązałam się do babci mojego A. (zmarła w 2012), i Ona też mi pod koniec swojego życia powiedziała: " pierś do przodu, nadzieja nie umiera nigdy, pamiętaj o tym:)".....
    a w pracy...mnie ogólnie denerwuje, jak ktoś narzeka na polaka, ruska, ukraińca itp. bo nie narzeka w tym momencie, że np. Kowalski, Johhanson źle pracuje, ale od razu generalucją polacy źle pracują itp.... spotkałam się z tym we Włoszech i bardzo, ale to bardzo mnie to drażniło...współczuję sytuacji

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Moja wizualizacja dzis zawiodla. Nei ma 37 stopni :/

Przeczytalam posty ktore wyprodukowalyscie wczoraj. Odpowiem na pare.
    Nasturcja wrote:
    Ok. Zmieniamy temat. Nie chcę tu sporów.
    Kotka Psotka, ja się niedawno zastanawiałam nad akupunkturą. Jest tutaj pewna zakonnica, która się tym zajmuje od ładnych kilku-kilkunastu lat i podobno jest dobra. Ale ja się boję, że to boli... i gdzie ona będzie te igły wbijać?

Wbijanie igiel troszke boli ale nie jest tak zle a potem jak sie z nimi lezy to nic nei czuc. Mi wbija w rozne miejsca z przodu. W stopy, w lydki, w dlonie i rece, jedna w glowe i w brzuch. Wbrew pozoro te w brzuch w ogole nie bola. Potem leze pod kocykiem i po lampa grzejna ok 20min. Zwykle zasypiam. Akupunktura otwiera jakies meridiany i ulatwia przeplyw energii ktora sie gdzies poblokowala. Chce w to wierzyc.
    Nasturcja wrote:
    Cisza :P
    Ja naprawdę nie wiem czy można zagotować wodę w mikrofali tak żeby były bąbelki. A mi się chce herbatki.
    No nic. Wleje do jakiegos pojemnika i zobaczę. Mam nadzieję, że nie wybuchnie w środku ;)
    cymcia wrote:
    Kiedyś w instrukcji do mikrofali było powiedziane żeby do filiżanki czy tam tego naczynia włożyć łyżkę .... Ale ja tylko podgrzewałam napoje wiec nie wiem, czy działa....

Wode mozna gotowac w mikrofali ale trzeba uwazac bo moze sie przegotowac to znaczy ze nie bedzie widac ze wrze a jak sie zameisza to nagle zacznie sie burzyc wiec tzeba uwazac bo mozna sie opazyc. Lyzki zadnej w zadnym wypadku wsadzan nie nalezy! Zadnego metalu do mikrofali bo bedzie iskrzyc! Lyzke to sie wsadza wlasnie pozniej zeby zamieszac i wzbudzic wlasciwe gotowanie.
    Katjaa wrote:
    Moją córkę szkoła wysłała na badania bo stwierdzili że nie daje sobie rady z nauką... po miesiącu badań w poradniach terapeutyczno-psychologicznych wystawili opinię że moja córka jest w grupie 8 % dzieci w Polsce z najwyższym ilorazem inteligencji i wyniki przesłali do Warszawy i mieliśmy zaproszenie na Uniwersytet Warszawski na spotkanie dla tak zdolnych dzieci... Więc musiałam aż się pochwalić tym teraz... :D

I tu widac jak nasz system edukacji jest beznadziejny. Wszystkich mierzy sie ta sama miara i nie daje mozliwosci rozwoju innego niz standardowy. Kto nei pasuje do ramki ktora sobei system wymyslil to jest glupi. Einstein mial dysleksje i tez go gnebiono i wysmiewano i nei przyjeto do pracy na jakims uniwerku a facet widac mial zdolnosci tylko inne. Edison tez nie radzil sobei z pisaniem i czytaniem a dzieki niemu mamy w domach zarowki. U nas takie dzieci uznaje sie za glupie bo pisza z bledami. Nie wazne ze na przyklad maja zdolnosci matematyczne albo artystyczne.
    Lili83 wrote:
    Hej dziewczyny,

kolejna 30 przybywa....około 28 czerwca będę robiła test zobaczymy czy się tym razem udało, staram się już 3 miesiące bez powodzenia, czy ktoraś z was będzie testować końcem czerwca?

Ja testuje 27go :)

Katjaa lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jakiego ja mam kaca... masakra w życiu się tak nie napiłam... ale powiedziałam sobie że więcej nie będę...

Dzwonił dzisiaj mój przyjaciel ( dowódca jednostki) do mojej przyjaciółki(swojej żony) że mój były M w pracy chodzi jak cień, zapłakany... rozmawiał z Nim i powiedział mu że jestem miłością jego życia i nigdy to się nie zmieni a zostawił mnie bo mu córka kazała która została namówiona przez matkę (byłą żonę jego) bo ona za matką jest... co za baba dopięła swego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 10:01

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka wzruszyłam się czytając to co napisalaś!Moja babcia też miała całe życie pod górkę ale nigdy nie narzekała, zawsze widziała w złym coś dobrego.

Co do Polaków za granicą, uważam, ze jesteśmy pracowici i sumienni!Ja mieszkam w Belgi i jesteśmy doceniani szczególnie nasze wszechstronne umiejętności:) naturalnie zawsze znajdzie się ktoś kto ma coś do powiedzenia GŁOWA DO GÓRY

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ