My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Justta, u położnej było spoko, mierzenie ciśnienia, ważenie znowu, wydrukowała mi różne inf. na temat diety, założyła i dała książeczkę ciąży, itp. Obgadałyśmy moje wyniki krwi, na szczęście, póki co, nie ma nic do czego można by było się przyczepić, wszystko ok. Nawet to nieszczęsne TSH ( się go bałam ) jest 2.25, kilka razy pytałam czy to dobrze
Kobieta mówiła, że jest dobrze, normy dla pierwszego trymestru to TSH do 2.52, dla 2 trym. do 3.0
Dostałam skierowanie do gina, ma na dniach zadzwonić i zaprosić mnie na USG około 10tc. Skierowanie na te potrójne nieinwazyjne badania prenatalne też już mam, mam je zrobić w przedziale 10+3-12+3 tc. No i nic, czekam na telefon i konkretną datę...
Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, noo.. a prosiłam, prosiłam..nie produkować tyle..czytam i czytam i przeczytałam 5 stron i nie pamiętam już na co odpisywać, wiec tylko tyle..
Katja - ale wymyślasz, jesteś tu, gdzie Twoje miejsce; dobrze zrobiłaś, oczyść umysł i mieszkanie - będzie lżej!
Asha zgadzam się z tobą w 100%
witaj Kociak,
Kotka psotka - a może jednak za wcześnie?
Malenq - współczuję sytuacji z teściami.. wiadomo, nie ma co się narzucać, ale jak napisałaś..nigdy nie mów nigdy..może się okazać, że przeleją na Twoje maleństwo tyle miłości ile mają - a tak sie dość często zdarza..
mimik, zgadzam sie z choco, musisz po prostu ograniczyć jedzenie na początek zmniejszyć ilość o 1/4 i stopniowo zmniejszać, możesz zrezygnować z cukrów, co jest wręcz wskazane, bo cukier jest wszędzie! no i ruch, duuuużo ruchu!no i niestety, tutaj tylko dietetyk Ci pomoże, bo w ciąży szczególnie trzeba o siebie dbać a przy takiej wadze istnieje ryzyko wysokiego ciśnienia.
Biedroneczka - ja przed I ciażą miałam mocne B, w ciaży o gdy karmiłam 18 m-cy małe D, a teraz? Teraz słabiutkie B, czasem nawet Aale chociaż nie flaki, bo ćwiczę, więc się podniosły..
no i strajkuje..doszłam do 656 i mam dość
Ja po badaniu, po południu ma być wynik.. testy zrobione, na starość okazuje się, że mam alergie na orzechysłabo, bo zajadam nimi głód..ech no i tyle..
a kto to pisał, ze ma nieco lepszą cerę w tym cyklu, ciężkie piersi i ból brzucha? Bo ja mam identycznie! Jota w jotę, ew. dochodzą jeszcze mdłości, ale to mam dość często niezależnie od fazy cyklu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 13:53
Katjaa lubi tę wiadomość
-
Nenaa super wiadomość to teraz tylko czekać na tele od gina i USG ;-)i dobrze że wyniki masz super ja dopiero będę szła w przyszłym tygodniu na badania krwi i mocz
ale pojemniczki już zakupiłam więcej, na zapas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 13:55
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Anastazjaaa wrote:Nenaaa super wieści rosnijcie zdrowo i może w końcu suwaczek maluszka ustawisz?
Tyle już badań i wszystkiego za mną...a to co najważniejsze kurde jeszcze przede mną...
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyo matko, na chwile was zostawić...
Cymek pijaczysko!!! ja nie wiem, z kim ja się przyjaźnię...to kiedy idziemy razem na %%%%?
O widzę jakieś limity są, ja mam taryfę bez limitów moje drogie
i jeszcze a propos tematów ciuchowych kupiłam sobie takie cudo
ciekawe ile czasu jaśnie małżonek będzie obrażony hihihi
Krokodylica, Katjaa, beszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOjesu, właśnie miałam coś pisać, nawet nie pamiętam komu a przed chwilą było trzęsienie ziemi. Lekkie co prawda, ale siedzieliśmy z małżem na kanapie w salonie i kanapa zaczęła się lekko trząść i tak jakby falować. Wow. Ale jazda!
kasiarzyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
justta wrote:Nenaa a jakie badania krwi samą morfologię czy te dodatkowe już też? A i z ciekawości jakie ciśnienie masz?
-
A to spoko ja mam tam trochę tego wypisanego co mam zrobić, ale dużo też już zrobiłam trzy miesiące temu i już mi to wpisała do karty ciąży to odpada, tyle dobrze, ale dobrze, że badają, 10 tydzień to już niedługo
-
nick nieaktualny
-
Zjadlam krupnik. 2 hot-dogi (znowu!!!),znowu krupnik wszystko w przeciagu godziny i znowu mi burczy w brzuchu...co za cholera...chyba zaczne palic znowu
...ile mozna zryc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 14:05
Katjaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny