SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie kumpele narzekały po ciąży że im zmalały a moje urosły i zostały :P mój kręgosłup ma dość nie mówiąc juz o cenach biustonoszy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, u położnej było spoko, mierzenie ciśnienia, ważenie znowu, wydrukowała mi różne inf. na temat diety, założyła i dała książeczkę ciąży, itp. Obgadałyśmy moje wyniki krwi, na szczęście, póki co, nie ma nic do czego można by było się przyczepić, wszystko ok. Nawet to nieszczęsne TSH ( się go bałam ) jest 2.25, kilka razy pytałam czy to dobrze ;) Kobieta mówiła, że jest dobrze, normy dla pierwszego trymestru to TSH do 2.52, dla 2 trym. do 3.0 :) Dostałam skierowanie do gina, ma na dniach zadzwonić i zaprosić mnie na USG około 10tc. Skierowanie na te potrójne nieinwazyjne badania prenatalne też już mam, mam je zrobić w przedziale 10+3-12+3 tc. No i nic, czekam na telefon i konkretną datę... :)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jakie obfite cycuszki :D

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, noo.. a prosiłam, prosiłam..nie produkować tyle..czytam i czytam i przeczytałam 5 stron i nie pamiętam już na co odpisywać, wiec tylko tyle..

Katja - ale wymyślasz, jesteś tu, gdzie Twoje miejsce; dobrze zrobiłaś, oczyść umysł i mieszkanie - będzie lżej!

Asha zgadzam się z tobą w 100%

witaj Kociak,

Kotka psotka - a może jednak za wcześnie?

Malenq - współczuję sytuacji z teściami.. wiadomo, nie ma co się narzucać, ale jak napisałaś..nigdy nie mów nigdy..może się okazać, że przeleją na Twoje maleństwo tyle miłości ile mają - a tak sie dość często zdarza..

mimik, zgadzam sie z choco, musisz po prostu ograniczyć jedzenie na początek zmniejszyć ilość o 1/4 i stopniowo zmniejszać, możesz zrezygnować z cukrów, co jest wręcz wskazane, bo cukier jest wszędzie! no i ruch, duuuużo ruchu!no i niestety, tutaj tylko dietetyk Ci pomoże, bo w ciąży szczególnie trzeba o siebie dbać a przy takiej wadze istnieje ryzyko wysokiego ciśnienia.

Biedroneczka - ja przed I ciażą miałam mocne B, w ciaży o gdy karmiłam 18 m-cy małe D, a teraz? Teraz słabiutkie B, czasem nawet A :( ale chociaż nie flaki, bo ćwiczę, więc się podniosły..

no i strajkuje..doszłam do 656 i mam dość :)
    Ja po badaniu, po południu ma być wynik.. testy zrobione, na starość okazuje się, że mam alergie na orzechy :( słabo, bo zajadam nimi głód..ech no i tyle..

a kto to pisał, ze ma nieco lepszą cerę w tym cyklu, ciężkie piersi i ból brzucha? Bo ja mam identycznie! Jota w jotę, ew. dochodzą jeszcze mdłości, ale to mam dość często niezależnie od fazy cyklu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 13:53

Katjaa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justta Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa super wiadomość to teraz tylko czekać na tele od gina i USG ;-)i dobrze że wyniki masz super ja dopiero będę szła w przyszłym tygodniu na badania krwi i mocz ;-) ale pojemniczki już zakupiłam więcej, na zapas ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 13:55

Nenaaa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Nenaaa super wieści rosnijcie zdrowo i może w końcu suwaczek maluszka ustawisz?
    Kochanie, jeszcze serduszka nie słyszałam...jak usłyszę to ustawię ;) Tyle już badań i wszystkiego za mną...a to co najważniejsze kurde jeszcze przede mną...

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa a jakie badania krwi samą morfologię czy te dodatkowe już też? A i z ciekawości jakie ciśnienie masz?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, na chwile was zostawić...
    Cymek pijaczysko!!! ja nie wiem, z kim ja się przyjaźnię... :P to kiedy idziemy razem na %%%%?
    O widzę jakieś limity są, ja mam taryfę bez limitów moje drogie :D
    i jeszcze a propos tematów ciuchowych kupiłam sobie takie cudo
    image3xl.jpg
    ciekawe ile czasu jaśnie małżonek będzie obrażony hihihi :D

Krokodylica, Katjaa, beszka lubią tę wiadomość

• kociak Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    boziu.....chwilę mnie nie było....
    Kociak :( ale pamiętaj kolejny cykl, kolejna szansa....ja starałam się 6lat;) uda się:) zobaczysz....
    U mnie leci 7 rok kiedyś musi być dobrze ...

2x1nzlo88acu720g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojesu, właśnie miałam coś pisać, nawet nie pamiętam komu a przed chwilą było trzęsienie ziemi. Lekkie co prawda, ale siedzieliśmy z małżem na kanapie w salonie i kanapa zaczęła się lekko trząść i tak jakby falować. Wow. Ale jazda!

kasiarzyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena to super, że u was wszystko ok :) oby tak do samego końca było, trzymam kciuki!

Nenaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa super wieści....;) zdrówka Tobie i maleństwu:)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Nenaa a jakie badania krwi samą morfologię czy te dodatkowe już też? A i z ciekawości jakie ciśnienie masz?
    Justyś, morfologia, cukier, żelazo, tarczyca, grupa krwi, mocz. Toxo w 10 tygodniu ma być badane dopiero kurde...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • kociak Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Kocica...siemaneczko witam w klubie ...wytrwalych poszukiwaczek fasolek i fascynatek pytonikow ;-)
    hehehe hejka :)

2x1nzlo88acu720g.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to spoko ja mam tam trochę tego wypisanego co mam zrobić, ale dużo też już zrobiłam trzy miesiące temu i już mi to wpisała do karty ciąży to odpada, tyle dobrze, ale dobrze, że badają, 10 tydzień to już niedługo ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenaaa szybciutko zleci, zobaczysz:)

• Asha Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam krupnik. 2 hot-dogi (znowu!!!),znowu krupnik wszystko w przeciagu godziny i znowu mi burczy w brzuchu...co za cholera...chyba zaczne palic znowu ;-)...ile mozna zryc ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 14:05

Katjaa lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • kociak Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena życzę zdrówka wam obojgu... 99 balonów :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

2x1nzlo88acu720g.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa a ty na którą idziesz do gina?
    Mariss niezłe cudo sobie zakupiłaś, mąż nie będzie się długo gniewał

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha ZABRANIAM palenia!!!!!!!!!!!!!! ale jedzonko to też uzależnienie...więc może marchewki do chrupania???? między posiłkami??? ja jadłam paprykę...

‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ