My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Malenq wrote:Asha ZABRANIAM palenia!!!!!!!!!!!!!! ale jedzonko to też uzależnienie...więc może marchewki do chrupania???? między posiłkami??? ja jadłam paprykę...
dupsko bede miala jak moj tv
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 14:08
-
wiecie codzis idac do prcy .przechodzilam obok takiego ciucholandu
i na zewnatrz stala klatka z malym 6 tyg kociakiem
oczywiscie zapytalam sie ile maa babka mowi ze ktos jej podrzucil go 2 tyg temu cal w pajeczynach.. zabidzonny
teraz taki kochany ruchliwy kiciusono sie pyta czy nie mam kogos kto by chcial go bo ona ma juz sporo kotow i sie nim opiekuje ale musi go wydac bo 3 kotki na podworku sie okocily i klatka bedzie potrzebna no i dzis bede gadala z mezusiem
jutro jelsi sie zdecydujemy to zrobie zdjecie kochany jest slodziaczek
i co najlepsze ta Pani zalatwilaby mi bon na kastracje bo jest w stowarzyszeniujustta, Asha lubią tę wiadomość
-
Nasturcja wrote:Ojesu, właśnie miałam coś pisać, nawet nie pamiętam komu a przed chwilą było trzęsienie ziemi. Lekkie co prawda, ale siedzieliśmy z małżem na kanapie w salonie i kanapa zaczęła się lekko trząść i tak jakby falować. Wow. Ale jazda!**********************Gang 18+***********************
-
nick nieaktualny
-
Asha wrote:A cc to?
Amniopunkcja jest obecnie najczęściej wykonywanym inwazyjnym badaniem prenatalnym (głównie ze względu na najmniejsze ryzyko powikłań). Badanie amniopunkcji wykonuje się w 13-19 tygodniu ciąży. Przy pomocy ultrasonografu ustala się położenie dziecka, a następnie igłą nakłuwa się pęcherz płodowy i strzykawką pobiera się płyn owodniowy. W pobranym płynie znajdują się komórki płodu pochodzące z owodni, ze skóry, układu moczowo-płciowego i pokarmowego. Na specjalnej sztucznej pożywce zakłada się ich hodowlę in vitro, a po ich namnożeniu wykonuje się badanie zestawu chromosomów dziecka, czyli określa jego kariotyp.
Amniopunkcja jest obarczona najmniejszym odsetkiem powikłań spośród badań inwazyjnych i ryzyko utraty ciąży wskutek amniopunkcji wynosi ok. 0,5-1% Na wynik badania cytogenetycznego z amniopunkcji czeka się ok. 10-30 dni. -
Nenaaa wrote:Dzięki Kociak i witaj
Malenka, a Ty kiedy i które te prenatalne będziesz robić? Bo też mi to spać nie daje...Będziesz robić amniopunkcję?
I Ty Justyś?
Ja mam wizytę 7 lipca , to za półtora tygodnia, a badania prenatalne tylko nieinwazyjne usg będziemy robić, chyba że lekarz zaleci inaczej, ale w poprzedniej ciąży też tylko takie robiłam i było dobrze, a ty masz zamiar robić tą amniopunkcję? -
justta wrote:Ja mam wizytę 7 lipca , to za półtora tygodnia, a badania prenatalne tylko nieinwazyjne usg będziemy robić, chyba że lekarz zaleci inaczej, ale w poprzedniej ciąży też tylko takie robiłam i było dobrze, a ty masz zamiar robić tą amniopunkcję?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny