X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Kurna, wprowadzam limit na słowa!!! każda ma dwadzieścia dziennie!!!!!!!!!!!!!!
    Nie ma takiej opcji Kochana :D Ograniczenia i limity nie interesują mnie - jak to mówią w reklamie :P

kociak, Tamka, Katjaa lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Popieram, załamałam się, poddałam, ręce i cycki mi opadły, a nie było mnie raptem 3 h :) Przekupy jedne... :)

Anuśka, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • kociak Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zmieniłam gin. Bo pani doktor miala zbyt dużo pacjentek i wyrzucila nas do prywatnej kliniki gdzie za wszystko trzeba płacić, a sama badala tylko krew ... To mój trzeci lekarz, a ze mieskam w Niemczech byli to oczywiście Niemcy, a teraz mam pana doktora Polaka i bardzo soe ciesze ze go znalazlam...

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

2x1nzlo88acu720g.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociak ja bym zaczęła od monitoringu nie od clo, bo skoro ci testy wwychodzą, czujesz owulkę to jest duża szansa ze pęcherzyki rosną. pytanie czy pękają. A twój facet robił badania nasienia? Robiliscie badanie po stosunku? Może ze tak powiem jesteście na siebie uczuleni i w tym problem. Clo przy normalnej owulacji jest bez sensu! ZZresztą patrz na Krokodylice jaka plakusna w tym cyklu - to 100% od clo - swoją drogą mocno trzymam kciuki moja droga ;).

Krokodylica lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • kociak Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Tak. Pęknięty pęcherzyk dominujący po uwolnieniu jajeczka przekształca się w ciałko żółte. Ciałko żółte rozpoczyna wydzielanie znacznej ilości progesteronu. Zadaniem progesteronu jest przygotowanie endometrium na przyjęcie zarodka, a także w przypadku zapłodnienia podtrzymanie ciąży.
    Tak w takim razie moje owu są ok, z ostatniego badania krwi wyszlo, ze owulacja jest, ciałko żółte również wiec dlaczego nie mogę do cholery zajść w ciążę??? Nie kumam...

2x1nzlo88acu720g.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kociak wrote:
    Tak w takim razie moje owu są ok, z ostatniego badania krwi wyszlo, ze owulacja jest, ciałko żółte również wiec dlaczego nie mogę do cholery zajść w ciążę??? Nie kumam...
    No i od tego są właśnie lekarze. Przypilnuj swojego, żeby Cię zmonitorował

• smarta Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie swoją drogą cały czas lewy jajnik tak ciągnie, że aż mnie mdli dzisiaj...

p19uskjof9zg2kip.png
  • kociak Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Kociak ja bym zaczęła od monitoringu nie od clo, bo skoro ci testy wwychodzą, czujesz owulkę to jest duża szansa ze pęcherzyki rosną. pytanie czy pękają. A twój facet robił badania nasienia? Robiliscie badanie po stosunku? Może ze tak powiem jesteście na siebie uczuleni i w tym problem. Clo przy normalnej owulacji jest bez sensu! ZZresztą patrz na Krokodylice jaka plakusna w tym cyklu - to 100% od clo - swoją drogą mocno trzymam kciuki moja droga ;).
    nie miał badań tylko ja laparo, we czwartek idziemy na wizytę razem. Lekarz twierdzi ze na razie zajmiemy sie mną dlatego ze on ma dwoje dzieci juz na koncie i wstrzymał sie z wysłaniem go na jakiekolwiek badania..

2x1nzlo88acu720g.png
  • Arienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    dobrze gada, piwa jej dać :D

ja teraz jak w pracy jestem to potem mam problem czy obiad robić czy nadrabiać zaległości tutaj :P

Tamka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • smarta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kociak wrote:
    Wiesz co, u facetów wraz z wiekiem i trybem życia parametry spermy też się zmieniają także
    Mężczyznę sprawdź koniecznie! A jak z nim ok to ten test wrogości śluzu zrobić trzeba (PCT się to czasem nazywa).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 13:09

p19uskjof9zg2kip.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    A mnie swoją drogą cały czas lewy jajnik tak ciągnie, że aż mnie mdli dzisiaj...
    Mnie też lewy naparza... Aż do uda go czuję... Ale na usg widziałam na nim chyba z 5 pęcherzyków dużych (PCOS) i wiem że nic z niego nie będzie... A prawy (ten z dominującym rosnącym pęcherzykiem) tak jakoś lekko ćmi w tle...

• smarta Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Mnie też lewy naparza... Aż do uda go czuję... Ale na usg widziałam na nim chyba z 5 pęcherzyków dużych (PCOS) i wiem że nic z niego nie będzie... A prawy (ten z dominującym rosnącym pęcherzykiem) tak jakoś lekko ćmi w tle...
    u mnie odwrotnie -prawy jak ser szwajcarski, lewy normalny więc chyba pierwszy raz w życiu cieszę się że boli :)

Anuśka lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa i jak na wizycie byłaś już?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyło się! Rękawiczki z jednym palcem dla Was, wybierać! Do wyboru do koloru :) Zobaczymy z jaką częstotliwością będziecie napitalać w klawiatury...
    z12691957Q.jpg

Tamka, choco, Malenq, Krokodylica, Katjaa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • kociak Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Wiesz co, u facetów wraz z wiekiem i trybem życia parametry spermy też się zmieniają także
    Mężczyznę sprawdź koniecznie! A jak z nim ok to ten test wrogości śluzu zrobić trzeba (PCT się to czasem nazywa).
    Faktycznie musi sie przebadać... No zobaczymy co powie gin jutro... A spać mi sie chce jak nie wiem nic sie nie wyspałam :\ cały czas ten mętlik w głowie...

2x1nzlo88acu720g.png
  • Tamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ale, uważaj, bo zapodały się tutaj takie z paluszkami!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Arienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę te grafitowe z kożuszkiem :P

ewebii4.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    ja chcę te grafitowe z kożuszkiem :P
    Ja też, ja też!

Arienna lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooooooooooo ovu pokazała mi czas płodny :D

ewebii4.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Nenaa i jak na wizycie byłaś już?
    Zaraz Justyś napiszę jak było :)
    Tamuś, faktycznie...te z palcami zarezerwowane dla Tamki jak coś bo Ona nie jest aż tak niebezpieczna jak pozostałe pisaczki! :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ