X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociaku przykro mi. ale nowy cykl nowe mozliwoci :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • kociak Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    no to współczuję takich zmian, ja w sumie w dniach które mam na 6 będzie ciężko mierzyć bo wstawać o 5 będę musiała :( już mnie czyści na samą myśl :/
    To może przerzuc sie tez na testy w takim razie, bo to naprawdę klopot jest jak sie popierdzieli wszystko...

2x1nzlo88acu720g.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kociak :( szkoda..........

testy owszem, ale kurcze drogo trochę wychodzi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 12:36

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • kociak Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro lecę po clo od 5 dnia będę brala wiec moze cos pomoże... Kochane jesteście, z wami będzie lżej to fakt... Arienna, tak testy są drogie bo kupuje co miesiąc no ale jak z temperatura nie idzie to musze Niestety..

2x1nzlo88acu720g.png
  • Arienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś dałam czadu :D
    z sierściuchem (pieskiem) spaliśmy do 11 :D
    teraz jeszcze kawka i zabieram się za generalne porządki i za obiadek , menu na dziś leczo :D mam smaka jak nie wiem co :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 12:42

ewebii4.png
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w te testy nie wierzę. Miałam monitoring pęcherzyk miał w poniedziałek 17mm więc jutro powinien pęc ;) A testy mi wychodzą negatywne :/

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam leczo Arienna wpadam do Ciebie na obiadek ;D

• Arienna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszam :D a ze gotować na dwoje nie umiem, ale od razu jak włoska mamma, dla pułku żołnierzy :D to tym bardziej :)

a oświećcie: na czym polega monitoring?

ok wygooglowałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 12:50

ewebii4.png
  • Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    nie no dziołszki, ja tu dniówkę mam i potem doczytać się nie mogę tyle tu stron po jednym dniu nieobecności jest.

z racji tego że każdy program do obliczania owulacji który posiadam liczy inaczej, zrobiłam dziś test owulacyjny, ale wyszedł negatywny. Myślę że z powodu bardzo długiego poprzedniego cyklu, poprzesuwało mi się wszystko (gin dopiero w lipcu :( )w takim razie od dziś zaczynamy działać na oślep :P i trzeba będzie działać aż @ przyjdzie lub nie ......... :P

Właśnie się kiedyś zastanawiałam czy nie przeklepać swoich pomiarów do innego programu i porównać co mi tak wyznaczy ale kij tam, mam to gdzieś.

• kociak Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja w te testy nie wierzę. Miałam monitoring pęcherzyk miał w poniedziałek 17mm więc jutro powinien pęc ;) A testy mi wychodzą negatywne :/
    Tak mozliwe ze tak jest, u mnie sprawdza sie co miesiąc od pól roku, wiem bo czuje owu tak ze czasem zginam sie w poł, śluz ciągnie sie jak guma z gaci :) także u mnie funkcjonuje ale niestety nie udaje sie zajsc... Teraz zobaczymy moze tabletki cos dopomogą...

Krokodylica lubi tę wiadomość

2x1nzlo88acu720g.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kurza dupa nie nadążam za wami

kochane boli mnie coś podbrzusze ale spoko daje rade i ie dziś zrobić coś dla siebie dobrac soczewki kontaktowe :) od 2 roku życia nosze okulary :)

co do chłopów wyjechałam na studia do Bielska w wakacje przed studiami poznałam faceta ze szczyrku miłość od pierwszego smsa hehehe ale szybko rzeczywistośc pokazał jaki on jest bylismy szczęliwi może 5 miesięcy potem sie zaczeło nie przyjeżdzja pod uczelnie, nie zabiore cie do siebie bo po co miałam dośc tym bardziej ze poznałam na uczelni fajnego faceta był inny niż wszyscy stał sie moim najlepszym przyjazcielem (i jak to pisze to do tej pory łzy mam w oczach)
    tak sie przyjażniliśmy że pój naszego roku smiało sie kiedy my wreszcie bedziemy razem i stało sie na drugim roku 21 stycznia mój kochany przyjaciel zapytał :"czy skoro tak nam sie fajnie przyjażni to moze jako parze bedzie też fajnie" i stało sie bardzo chciałm wtedy być z nim tak blisko ale hehe akurat miałam okres :P ale długo nie czekałam nie chciałam i swój pierwszy raz miałam hehe u przyszłych tesciów bo wracając z weekendu po 5 dniach bycia razem spedziliśmy u nich noc nasza pierwszą wspólną noc.... potem były zaręczyny potem 19 lipca 2008 slub a 18 lipca 2009 narodziny naszej córeczki :)

Krokodylica, Tamka, choco, marissith, Katjaa lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    zapraszam :D a ze gotować na dwoje nie umiem, ale od razu jak włoska mamma, dla pułku żołnierzy :D to tym bardziej :)

a oświećcie: na czym polega monitoring?
    To wezmę rodzinkę do Ciebie hi hi ;)
    Monitoring to kilka USG co kilka dni... sprawdza się czy pęcherzyk rośnie i czy pęka, bo podobno czasem może nie pęknąć tylko się wchłonąć.

• kociak Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie musze pogadać z moim gin.o monitoringu, dlaczego mi tego mie robi,,, hmmm

2x1nzlo88acu720g.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociak ja kupuje tety owulacyjne u jednej babki cały czas i są ok teraz tez zamawiałm i w tym cyklu bede pisac dni na nich specjalnie wzięłam wiecej żeby zacząć sprawdząć wczesniej dodtkowo obserwując sluz

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    To wezmę rodzinkę do Ciebie hi hi ;)
    Monitoring to kilka USG co kilka dni... sprawdza się czy pęcherzyk rośnie i czy pęka, bo podobno czasem może nie pęknąć tylko się wchłonąć.
    Dzięki :*
    jak pójdę 2go na wizytę poproszę żeby mi zrobił :) chyba że :P.............nabroimy wcześniej :D

ewebii4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kociak wrote:
    Wlasnie musze pogadać z moim gin.o monitoringu, dlaczego mi tego mie robi,,, hmmm
    Mój poprzedni gin nic nie robił i mówił tylko że wszystko jest ok. Nie dość tego powiedział że w tym wieku (mam 34lata) to trochę późno na dzieci... Zmieniłam gada na lepszy model i okazało się że mam PCOS (policystyczne jajniki) zrobił mi badania krwi (hormony) i teraz monitoring... Dobry GIN to skarb :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Dzięki :*
    jak pójdę 2go na wizytę poproszę żeby mi zrobił :) chyba że :P.............nabroimy wcześniej :D
    Trzymam kciuki żebyś nie musiała się monitorować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 12:55

• kociak Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, jak pęcherzyk pęka, wtedy jest też ciałko żółte tak? Wiesz to może? Jej jaka ja zakręcona w tym wszystkim :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 12:56

2x1nzlo88acu720g.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna, wprowadzam limit na słowa!!! każda ma dwadzieścia dziennie!!!!!!!!!!!!!!

Nenaaa, Arienna lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kociak wrote:
    Anuśka, jak pęcherzyk pęka, wtedy jest też ciałko żółte tak? Wiesz to może? Jej jaka ja zakręcona w tym wszystkim :(
    Tak. Pęknięty pęcherzyk dominujący po uwolnieniu jajeczka przekształca się w ciałko żółte. Ciałko żółte rozpoczyna wydzielanie znacznej ilości progesteronu. Zadaniem progesteronu jest przygotowanie endometrium na przyjęcie zarodka, a także w przypadku zapłodnienia podtrzymanie ciąży.

‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ